Tony10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Καλησπερα, εχουμε εδω και καιρο ενα θεμα με το internet. Γενικα μας εχουν δωσει μια static ip με τα dns και το getaway σε μια μπριζα στο απθ(πολυτεχνειο). Εχουμε το ρουτερ speedport entry 2i και εχουμε κανει ολες τις σωστες ρυθμισεις (ethernet wan εβαλα την lan1 εκανα νεο connection με τα σωστα Ip κτλπ και εβαλα το ρουτερ να δουευει οχι Dsl αλλα απο την wan μονο). Το ρουτερ δεν μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ με τιποτα.Ελεξαμε να βαλουμε το ethernet απευθειας στο pc με τις καταλληλες ρυθμισεις και δουλευει. Απενεργοποιησαμε και firewall. Υπαρχει κατι που πρεπει να κανουμε ? οπως κατι με τα static routes ή ta port binding ? Γενικα το δικτυο ειναι το εξης : μας δινει η σχολη την μπριζα με την static ip και εμεις το ethernet το κουμπωνουμε στο ρουτερ. Τελος μηπως φταιει ότι δεν ειναι cosmote η συνδεση? Λιγη βοηθεια θα την εκτιμουσα γιατι απο την σχολη μας λενε οτι δεν εχουν σχεση με τις ρυθμισεις του ρουτερ μας...Ευχαριστω ελπιζω να μην μπερδεψα. Υ.Σ εχουμε δοκιμασει και αλλα 2 ρουτερ τα οποια δεν δουλεψαν ουτε αυτα(απλα υπαρχει περιπτωση να ηταν και χαλασμενα ενω αυτο δεν ειναι )
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μπορείς να δώσεις screenshoot από τις ρυθμίσεις WAN που έχεις κάνει; Έχεις σβήσει όλες τις άλλες συνδέσεις και να υπάρχει μόνο η νέα WAN που έφτιαξες;
Tony10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δυστυχως δεν μπορω να στειλω screenshot τωρα γιατι δεν ειμαι στον χωρο, η διαδικασια μου παντως ηταν να πατησω create new wan connection. εβαλα static ip, subnet , getaway , dns και ολα τα αλλα τα αφησα (πχ NAT on, Vlan off) ενα πραγμα που δεν ημουν σιγουρος ηταν για το service list το οποιο είχε δύο επιλογες INTERNET_TR069 και INTERNET_VoIP_TR069 , εγω διαλεξα το πρωτο γιατι δεν θελω τηλεφωνο.Τo MTU το ειχε μονο του 1500. Ολα τα αλλα τα εκανα delete, δηλαδη και για dsl και για ethernet wan. Τα port binding τα αφησα ετσι. Το περιεργο ειναι οτι το router εχει αναμενη την ενδειξη Online. Οποτε μηπως κανω κατι λαθος στον dhcp server ? ή στα static routing ? Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Tony10
jkoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Αν ανάβει το online, έχει σύνδεση, άρα μετά είναι θέμα μα πάρουν διεύθυνση οι συσκευές σας, είτε αυτόματα από τον DHCP του Speedport είτε να τις ορίσετε χειροκίνητα στο υποδίκτυό του.
Tony10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστω για την απαντηση , ναι απλα οι ρυθμισεις είναι default στο Local network. Πρεπει να αλλαξω κατι ? σε ολα τα τουτοριαλ που εχω δει απλα βαζεις την wan connection Και εχει internet...εδω ουτε με ethernet , ούτε wifi εχει Internet καποια συσκευη. O DHCP είναι ανοιχτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα