dess Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Το αρχείο jellyfish-160-mbps-4k-uhd-hevc-10bit στον i5-6200u που έχω κολλάει, ενώ σε άλλο laptop με τον i5-8250u παίζει πολύ ωραία. Μπράβο απόδοση ο n3450 !
zacharis1955 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Για τα άλλα δεν ξέρω φιλτατε, για το tbao επέτρεψε μου να σου πω σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω αν κρίνω από το αντίστοιχο που έχω πάρει για την πεθερά μου... Δεν παίζει. Όταν λες αντίστοιχο τι εννοείς ακριβώς?
dimoskoutr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, dess είπε Το αρχείο jellyfish-160-mbps-4k-uhd-hevc-10bit στον i5-6200u που έχω κολλάει, ενώ σε άλλο laptop με τον i5-8250u παίζει πολύ ωραία. Μπράβο απόδοση ο n3450 ! Μην μπερδεύεσαι πάντως φίλτατε. Το ότι παίζει νερό το αρχείο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο 3450 είναι ταχύτερος από τον 6200u, αυτό που κάνει όλη την διαφορά είναι οι decoders που υπάρχουν στον 3450 και κάνουν το decoding μέσω hardware και όχι μέσω software που το κάνει ο 6200u... Αυτό συμβαίνει σε όλους τους παλιότερους επεξεργαστές. Μετά από κάποια χρόνια επειδή έχουν αλλάξει τα αρχεία πολυμέσων ζορίζονται όταν δεν έχουν τον κατάλληλο decoder... Λογικό είναι... 1
zacharis1955 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Τώρα το ότι κάτι από πλαστικό παίζει να θεωρείται ποιοτικότερο από κάτι από αλουμίνιο ή γρνικά μεταλλικό ειλικρινά δεν το ήξερα... Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από zacharis1955
dimoskoutr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, zacharis1955 είπε Όταν λες αντίστοιχο τι εννοείς ακριβώς? Δεν θυμάμαι μοντέλο φιλτατε όμως ήταν πέρυσι Χριστούγεννα ένα tbao 15άρι... Νομίζω το r8 υπάρχει τέτοιο; Από θέμα απόδοσης κανένα παράπονο για αυτό που το θέλει, όμως είχε θέματα στο quality control μεγάλα, που ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που δεν ασχολείται αν τα αφήσει και δεν το πάει κάπου να το φτιάξουν θα του δημιουργήσει πρόβλημα... Εγώ το έφτιαξα αλλά δεν το προτείνω πια για την δουλειά που το πήρα δώρο.
dess Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε Μην μπερδεύεσαι πάντως φίλτατε. Το ότι παίζει νερό το αρχείο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο 3450 είναι ταχύτερος από τον 6200u, αυτό που κάνει όλη την διαφορά είναι οι decoders που υπάρχουν στον 3450 και κάνουν το decoding μέσω hardware και όχι μέσω software που το κάνει ο 6200u... Αυτό συμβαίνει σε όλους τους παλιότερους επεξεργαστές. Μετά από κάποια χρόνια επειδή έχουν αλλάξει τα αρχεία πολυμέσων ζορίζονται όταν δεν έχουν τον κατάλληλο decoder... Λογικό είναι... Ναι το ξέρω αυτό, για τη χρήση που το προόριζα (δυστυχώς μου ακύρωσαν την παραγγελία), δηλ. σαν χαλαρό media player με hdmi out, θα ήταν ΟΚ. Ανάλογα windows box-άκια κοστίζουν περισσότερο χωρίς να μπορούν να παίξουν τον επιπλέον ρόλο του μικρού φορητού.
lionheart75 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Τώρα το ότι κάτι από πλαστικό παίζει να θεωρείται ποιοτικότερο από κάτι από αλουμίνιο ή γρνικά μεταλλικό ειλικρινά δεν το ήξερα... Σου έγραψα κάποια πράγματα αλλά μου απαντάς άλλα. Το αλουμίνιο είναι ποιοτικότερο απο το πλαστικό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τι να το κάνω το αλουμίνιο όταν οι οθόνες είναι χάλια απο έντονο bleeding (παθών), όταν το πληκτρολόγιο έχει λαστιχένια υφή και όταν είναι αγώνας να βάλεις βγάλεις ένα φλασάκι απο τις usb θύρες; Nα μην είμαστε απόλυτοι αλλά να εξηγούμε τους λόγους γιατι προτιμάμε - προτείνουμε κάτι. Όχι μόνο σκέτα links...! Τεσπα είμαστε offtopic Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2018 από lionheart75 3
zacharis1955 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, lionheart75 είπε Σου έγραψα κάποια πράγματα αλλά μου απαντάς άλλα. Το αλουμίνιο είναι ποιοτικότερο απο το πλαστικό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τι να το κάνω το αλουμίνιο όταν οι οθόνες είναι χάλια απο έντονο bleeding (παθών)... Aυτό που περιγράφεις σαν "πάθημα" είναι το κλασσικό backlight bleed όλων σχεδόν των IPS panels ακόμα και των πολύ ακριβών...
koooleeek Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 47 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε για το tbao που έχω πάρει για την πεθερά μου... Off topic Ρε γίγαντα 200€ λάπτοπ για την πεθερά;;; Τι σου έταξε; 😂😂😂
lionheart75 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Aυτό που περιγράφεις σαν "πάθημα" είναι το κλασσικό backlight bleed όλων σχεδόν των IPS panels ακόμα και των πολύ ακριβών... Γνωρίζω για το bleeding που έχουν οι Ips γενικότερα. Όμως τα κινέζικα που έχω έχουν περισσότερο εμφανές πρόβλημα απο όποιο άλλο monitor + laptop διαθέτω με ips οθόνη. Και διαθέτω αρκετά.
dimoskoutr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, koooleeek είπε Off topic Ρε γίγαντα 200€ λάπτοπ για την πεθερά;;; Τι σου έταξε; 😂😂😂 Όχι ρε μην κάνουμε και υπερβολές. 168 τότε έκανε ένα tbao 15". Λίγα για πεθερά δεν είναι πάλι, αλλά είπα μπας και ξεκαβαλήσει από το κεφάλι μου! 😂 2
zacharis1955 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2018 57 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Όχι ρε μην κάνουμε και υπερβολές. 168 τότε έκανε ένα tbao 15". Λίγα για πεθερά δεν είναι πάλι.... Αν πήρες προίκα χαλάλι...
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, lionheart75 είπε Για να μην έχεις απορίες όταν ξαναβγεί σε προσφορά. Έχω 2 κινέζικα 14άρια, το δεύτερο με quad core pentium N4200 που είναι καλύτερος απο τον N3450. Αν εξαιρέσουμε την αλουμινένια κατασκευή στα περισσότερα κινέζικα, τύπου φασόν σχεδόν σε όλα, με τα όσα θετικά ή αρνητικά, (προσωπικά θεωρώ θετικό μόνο την premium αίσθηση που αφήνει οπτικά και στην αφή το αλουμίνιο ή τύπου αλουμίνιο, καθώς στην πράξη κάνουν σημάδια εύκολα και γρατζουνιές λόγω ευαισθησίας του υλικού, πράγμα που θεωρώ μεγάλο αρνητικό καθώς επίσης στα περισσότερα που δοκίμασα οι usb θύρες είναι πολύ σφιχτές και το να βάλεις / βγάλεις usb φλασάκι είναι ταλαιπωρία), δεν υπάρχει επαφή σε σχέση με το hp του θέματος ούτε σε ποιότητα ips οθόνηs, ούτε σε ποιότητα πληκτρολόγιου. Μέρα με την νύχτα τα κινέζικα σε αυτούς τους δύο τομείς με το hp του θέματος. Που βλέπεις λοιπόν την "σίγουρα" καλύτερη ποιότητα κατασκευής; Το πλαστικό είναι πιο durable απο το αλουμίνιο και σίγουρα αντέχει περισσότερο στην κακομεταχείριση και στην συχνή χρήση. Δεν αναφέρομαι στην αντοχή σαν υλικό αλλά στην εμφάνιση που θα έχει μετά τη χρήση μεγάλου χρονικού διαστήματος. Αν έπιανες στα χέρια σου το hp stream και ένα κινέζικο chuwi, iota κλπ θα καταλάβαινες ότι το hp αν και πλαστικό είναι πιο ποιοτικό τουλάχιστον στα σημεία που ενδιαφέρουν περισσότερο. Thanx! Παραθετω αντιστοιχη μετρηση, σε eMMC αλλου επωνυμου - Lenovo, που για tablet ειναι ok -εκει ομως ως ο μισος / 32GB, ειναι αναμενομενα χαμηλοτερα: 1
dimoskoutr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 23/10/2018 στις 9:46 ΜΜ, lionheart75 είπε Κατέβασα το αρχείο jellyfish-160-mbps-4k-uhd-hevc-10bit μεγέθους 573mb 586mb και το άνοιξα χρησιμοποιώντας πάλι τον media player classic Home cinema. Aυτή τη φορά δεν κατέβαζα κάτι ούτε έτρεχα κάποια άλλη εφαρμογή ταυτόχρονα. Το παραπάνω αρχείο το έτρεξα 3 φορές για να έχω ασφαλή συμπεράσματα. Είχα το task manager ανοικτό στην καρτέλα επιδόσεις για να δώ συμπεριφορά cpu σε load. Όταν πατάς για πρώτη φορά να ανοίξει το αρχείο με τον παραπάνω player ο cpu αγγίζει στιγμιαία το 100% load και αμέσως μετά πέφτει στο 24% - 25% load με max το 30-31% μία -δύο φορές. Το αρχείο τρέχει νερό χωρίς κανένα κόλλημα μέχρι τη λήξη του. Όταν όμως έχεις το βίντεο ανοιχτό στον player και επαναλάβεις να το ξαναπαίξεις πατώντας το play ο cpu αγγίζει στιγιαία το 84% και αυτομάτως ξαναπέφτει στο 24-25% μέχρι τη λήξη του βίντεο, παίζοντας το νεράκι χωρίς κανένα κόλλημα. Eλπίζω να σας βοήθησα! Για απόδοση μας είπες, για ποιότητα μας είπες, για μπαταρία δεν μας είπες τώρα που το χρησιμοποίησες και περισσότερο...άντε μπας και ξαναβγεί προσφορά στο crazy sunday αύριο...ναι καλά σίγουρα...(το χάσαμε το κορμί πατριώτη)... Edit: αυτός λάκισε και δεν μας λέει για μπαταρία, κάποιος άλλος που το έχει;;; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2018 από dimoskoutr
dimoskoutr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2018 Δεν θα μάθουμε για μπαταρία τελικά οι ενδιαφερόμενοι... Άντε βρε πείτε μπας και το πάρω για τον πεθερό! 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα