Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες. 

Κάτοχος του παρακάτω συστήματος:

CPU: Core 2 Quad 9550

MOTHERBOARD: Asus P5k Pro

RAM: 8GB Kingston Hyper X

PSU: Enermax Pro82+Gold 650w

Διάφοροι σκληροί (2ssds, 2hdds)

MONITOR: LG Flatron w2361v

CASE: Ένα τέρας της Coolermaster που δεν θυμάμαι μοντέλο

Και τέλος

GPU: Sapphire ATI Radeon HD 6950 2GB

'Άφησα για το τέλος την κάρτα γραφικών, διότι αυτή αποφάσισε να με αφήσει στα κρύα του λουτρού. Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε 2 σκέψεις. Να αγοράσω κάποια κάρτα γραφικών ή να πάω σε καινούριο σύστημα. 

Η χρήση που κάνω, πέρα από τα κλασικά όλων-όπως youtube, ταινίες και λίγο office-είναι Autocad (2d προς το παρόν) και photoshop. Από παιχνίδια Age of Empires (γιατί γελάτε κύριοι;) και διάφορα Total War. 

Σκεφτόμουν αν πάρω καινούρια κάρτα κάποια υλοποίηση GTX 1030 αν και όσες είδα μου φάνηκαν κάπως φτηνιάρικες και σε σελίδες με συγκριτικά δεν την δείχνουν πολύ καλύτερη από αυτήν που είχα. Οι GTX 1050-1050Ti δεν θα πήγαιναν χαμένες με βάση το υπάρχον σύστημα; (Για ακριβότερες ούτε λόγος μιας και δεν νομίζω πως χρειάζονται για τις δουλειές που κάνω). Να προσθέσω πως σκέφτομαι για αλλαγή οθόνης στο μέλλον αν όχι σε 4κ πάντως σε κάτι μεγαλύτερο σε ανάλυση και ίντσες από την 23αρα FHD που έχω.  Θα ήθελα πάντως αν γίνεται η κάρτα που θα πάρω να είναι κάπως καλύτερη σε επιδόσεις από αυτήν που είχα.  

Όσον αφορά την επιλογή αλλαγής ολόκληρου συστήματος, για να έχω και καλύτερο επεξεργαστή, και μητρική με Sata3, και USB3 κλπ, λέω να την συζητήσω σε καινούριο thread για να μην μπερδευτούμε εδώ. Αν πάλι νομίσετε πως βοηθάει μου λέτε και σας γράφω τις σκέψεις μου. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε γνώμη και τον χρόνο σας :)

Επεξ/σία από Leonard_Dic
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε

η GT 1030 ειναι περιπου  30% χειροτερη απο την παλια σου 
για την χρηση που την θες θα κανει ομως την δουλεια της

Αυτό φοβόμουν κι εγώ. Άρα προτείνεις μια 1050 ή κάποια υλοποίηση της ati? Δεν θα ήθελα να δω πτώση στις επιδόσεις του υπολογιστή γιατί ήδη με την παλιά κάρτα σε κάποια πράγματα ζοριζόταν.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Leonard_Dic είπε

Αυτό φοβόμουν κι εγώ. Άρα προτείνεις μια 1050 ή κάποια υλοποίηση της ati? Δεν θα ήθελα να δω πτώση στις επιδόσεις του υπολογιστή γιατί ήδη με την παλιά κάρτα σε κάποια πράγματα ζοριζόταν. 

H 1050(ti) απο υπεραρκετή μέχρι και υπερβολική για το σύστημα σου, ειδικά αν ο cpu είναι σε στοκ συχνότητες όπου εκεί θα υπάρχει σημαντικό bottleneck..Συνεπώς σε καινούργια, με ήπιο κόστος vs απόδοσης η 1030 φαίνεται καλή επιλογή. Απο την άλλη, πας σε 1050(ti) γνωρίζοντας οτι ταβανιάζεις το σύστημα σου μα έχεις την (σχετική) προοπτική να την κρατήσεις σε επόμενο σύστημα.

Λόγω παλαιότητας αλλα και χαλαρών αναγκών, προσωπικά θα πήγαινα σε μεταχειρισμένη gpu (καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερο κόστος και καλύτερο fit με το υπόλοιπο σύστημα).

Επιλογές που μπορείς να δεις, αν σε ενδιαφέρει η λύση του μεταχειρισμένου, με μια σχετική αυξητική σειρά κόστους και επιδόσεων,

- HD7790-HD7850-260x / gtx650ti-gtx660

- R7 370-270-270x / 750ti-760

Αν στο μέλλον πας σε νέο σύστημα βλέπεις τι χρειάζεσαι με τις τότε ανάγκες σου και παίρνεις την κάρτα που θα αξίζει τη προκειμένη περίοδο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, nvnight είπε

HD7790-HD7850

Οι συγκεκριμένες έχουν  πιθανότητες να μη βγάλουν ούτε μήνα .....

Μιλάμε για radeon του 2012 ...

Όταν οι σωστές gtx 1030 , με gddr5 ram και ενεργή ψύξη , αρχίζουν από 90 ευρώ

να δώσει πόσα για τη radeon του 2012 που μπορεί να μη βγάλει μήνα ;;; Αν είναι μέχρι 30 ευρώ , ίσως.

(βλέπω όμως ότι τις πουλάνε ... 70-80 ευρώ ... και είναι να κλαις ... από τα γέλια) .

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Οι συγκεκριμένες έχουν  πιθανότητες να μη βγάλουν ούτε μήνα .....

Μιλάμε για radeon του 2012 ...

Όταν οι σωστές gtx 1030 , με gddr5 ram και ενεργή ψύξη , αρχίζουν από 90 ευρώ

να δώσει πόσα για τη radeon του 2012 που μπορεί να μη βγάλει μήνα ;;; Αν είναι μέχρι 30 ευρώ , ίσως.

(βλέπω όμως ότι τις πουλάνε ... 70-80 ευρώ ... και είναι να κλαις ... από τα γέλια) .

Έχω γράψει 7-8 προτάσεις και κολλάς στις προφανώς παλιότερες-πιο αδύναμες, επίσης έχω δώσει και αντίστοιχες σε nvnidia. Παρ'ολα αυτά τα σχόλια σου είναι αναμενόμενα καθώς η εμμονή σου με οτιδήποτε γράφει AMD επάνω του είναι χαρακτηριστική στο φόρουμ..και μη με παρεξηγείς, δε το αναφέρω για να σε τρολάρω αλλά επειδή είναι πραγματικότητα

Το αν μια κάρτα είναι του '12 ή του '18 δεν έχει τόσο σχέση με το αν θα αντέξει και πόσο αλλά η πρότερη χρήση έχει, που εδώ συμφωνώ δε μπορείς να αξιολογήσεις εύκολα..το παλικάρι είχε μέχρι και τώρα μια 6950 που βγήκε το 2010.

Πέρα των παραπάνω, για σύστημα του 2008 πραγματικά θα έδινες 150ε+ για gpu που θα παίξει το πολύ στο 80% της δυναμικής της?

Σε θέμα κόστους-απόδοσης τώρα,   οι 1030, οι 'σωστές' όπως λες, ειναι πολύ πιο αδύναμες απο όλες τις παραπάνω...και ναι έχουν 90ε όταν μια μεταχειρισμένη 260x θα (πρέπει) να την βρείς ~60-70ε μαξ.

Τέλος, νομίζω οτι είναι ξεκάθαρο οτι τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη (όπως και τόνισα) και περιγράφουν το δρόμο που θα ακολουθούσα. Σε επίπεδο πρότασεων, βλέπεις οτι συμπεριλαμβάνω και την 1030 και την 1050, με τα αντίστοιχα σχόλια ανα περίπτωση

Δημοσ.

Οι κάρτες γραφικών είναι γενικά το πιο υπερτιμολογημένο μτχ τμήμα pc ενώ έχουν το μεγαλύτερο ρίσκο . Αυτό αιτιολογείται επειδή υπάρχει τεράστια άγνοια, στο να αντιστοιχήσουν μια παλιά με μια νέα. Οι radeon βγάζουν συχνότερα θέματα με πολύ μικρότερο ποσοστό αγοράς, αυτό με μια απλή μελέτη σε αντίστοιχα θέματα ... φαίνεται . Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως.

Γενικά στις κάρτες γραφικών , οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι τρισάθλιες. Για να μην λες ότι λέω μόνο για τις radeon , θα δεις gtx 780ti να τις πουλάνε .... 200 ευρώ !!!!  Κάρτα του 2013 !!! Όταν η gtx 1060 3gb ξεκινάει από 215 ευρώ (ίδιες επιδόσεις, του κουτιού, 2 χρόνια εγγύηση) . Δεν σχολιάζω παραπάνω τέτοιες αγγελίες, γιατί θα χρησιμοποιήσω πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι εκεί θα έπρεπε να υπάρχει λογοκρισία στο φόρουμ και να κόβονται απευθείας. Πιο σημαντικό από το να κόβονται posts που την λένε οι χούλιγκανς της μίας ομάδας στην άλλη.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πολυεχει νοημα η 1030GT, οχι μονο γιατι κι αυτες εχουν ακριβυνει (!) αλλα και
γιατι δεν κρατιεται μετα για νεο συστημα, εκτος και ειναι: HTPC, SFF, κατι 'ειδικο'...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Leonard_Dic είπε

οχι για τον CPU σου μεχρι και η παλια σου ηταν οverkill σε αρκετα games
για μενα βαλε μια 1030 να κανεις την δουλεια σου και οταν πεθανει το συστημα σου και θελεις παλι κατι για την ιδια χρηση πηγαινε σε ενα RYZEN 2200g/2400g build  η οτι νεο APU εχει βγει τοτε 

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις/προτάσεις σας. 

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να πάω σε κάποια υλοποίηση 1050ti. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω αγορά μεταχειρισμένης μιας και η δικιά μου μέχρι να χαλάσει καλά έδειχνε. Επίσης με μια 1030 που είναι πιο αδύναμη σχεδόν από αυτήν που είχα ήδη φοβάμαι πως το σύστημά μου μπορεί τελικά να πρέπει να το αναβαθμίσω γρηγορότερα αν βλέπω πως δεν τραβάει. Μια 1050ti αν και τώρα δεν θα αξιοποιηθεί πλήρως, πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι που θέλω να αλλάξω σύστημα συνολικά και να πάω σε ryzen δεν θα έχει απαξιωθεί. Ας ελπίσουμε πως θα κάνω την καλύτερη επιλογή. 

Και μιας και ανέφερα επιλογές, πιστεύετε πως μεταξύ των 2 υλοποιήσεων είναι λογική η διαφορά χρημάτων; Αξίζουν τα 30+ της 2ης κάρτας;

https://www.kaizerstore.gr/gigabyte-geforce-gtx1050-ti-d5-4gb-gv-n105td5-4gd-eu?search=1050 ti&description=&category_id=0&sub_category=

https://www.kaizerstore.gr/gigabyte-geforce-gtx1050-ti-4gb-oc-gv-n105toc-4gd-eu-2?search=1050 ti&description=&category_id=0&sub_category=

Δημοσ.

190€ για 1050ti δεν υπαρχει λόγος να δώσεις..με ελάχιστα παραπανω € πας σε 1060 3gb

Αν λοιπόν πας με 1050ti,πας με την φθηνότερη που στην ουσία δε θα υπολείπεται σε τίποτα από ακριβότερες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, nvnight είπε

Αν λοιπόν πας με 1050ti,πας με την φθηνότερη που στην ουσία δε θα υπολείπεται σε τίποτα από ακριβότερες

Σωστό και ισχύει γενικότερα για όλες τις κάρτες. Παίρνουμε τη φθηνότερη (εκτός από εκδόσεις με παθητική ψύξη και μονό ανεμιστήρα , αν υπάρχει έκδοση με 2πλους προτιμάται) .

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τη φθηνότερη με 3 χρόνια εγγύηση διάλεξε.... 

Αν δεν είναι radeon και 2 αρκούν ! Με τις radeon , καλό είναι να έχει 3 χρόνια , για να την πουλήσεις στα 2,5  .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...