@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας, Ξεκιναω την ψαχτικη για καινουργιο laptop το οποιο θα χρησιμοποιηθει κυριως για lightroom/photoshop/premiere και θα εκτιμουσα το feedback σας, Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι 800-1000ευρω* Τα απαραιτητα-> 1)Οθονη ips 2)cpu με τουλαχιστων 8 theads(οποτε ryzen 2500u/i5 8250u minimum) 3)Δυνατοτητα να παιρνει 24 gb ram+ (ας ερχετε και με 8gb θα του προσθεσω αργοτερα την επιπλεων ραμ που χρειαζετε) 4)Υποδοχη για nvme m2(σιγουρα θα παω μετα σε 1tb, οποτε αδιαφορο το μεγεθος του αρχικου) 5)13,3/14/15,6 οθονη(17αρια αποκλειοντε) 6)Καλουτσικη διαρκεια μπαταριας 7)Δυνατοτητα να κοπει τιμολογιο Τα επιθυμητα-> 1)Θεση για δευτερο σκληρο (ειτε εσωτερικα, ειτε εαν εχει dvd-r με hdd caddy -θα μπει καποιος 4gb οταν εμφανιστουν στην αγορα) 2)υποδοχη ethernet 3)Δυνατοτητα για συνδεση εξωτερικης καρτας γραφικων (νομιζω πως ολα οσα thunderbolt συνδεση μπορουν να παρουν-διορθωστε με αν κανω λαθος) 4)Δυνατοτητα να τρεξει -εκτος απο την δικη του-αλλες 2 εξωτερικες οθονες. 5)Μια θεση με 8αρα η 16αρα ram και μια θυρα ελευθερη για να βαλω αλλα 16gb 6)Να εχει προεγκατεστημενα windows *Τωρα εχω ενα lenovo z710 με i7-4710/16gb ram/840m και 1tb 7200 και το budget εξαρτατε απο το ποσο μπορω να τον δωσω. Εσεις ποσο πιστευετε οτι πιανει? Οι κυριοι λογοι που θελω να κανω την μεταβαση ειναι -> Θελω κατι πιο φορητο, -με εχει κουρασει η 17αρα Χρειαζομαι ips οθονη(υπαρχει και spyder για καλιμπραρισμα) Θα ηθελα κατι με μεγαλυτερη αυτονομια Αρχιζει να με περιοριζει η μνημη (16gb) Σε βαθος χρονου πιστευω πως θα στηθει και καποιο σταθερο μηχανημα αλλα οπως και να εχει ενα δυνατο λαπτοπ μου ειναι απαραιτητο, απλα δεν ξερω εαν πρεπει να κοιταζω για i7 8750H η για καποιον 8xxxu για φορητοτητα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από @topos
mphxths Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 29 λεπτά πριν, @topos είπε 3)Δυνατοτητα για συνδεση εξωτερικης καρτας γραφικων Αυτο σε περιοριζει παραααααα πολυ.Μιλαμε για adaptors που χρησιμοποιουν thunderbolt ή mpciex υποδοχη.Το thunderbolt 3 μοιαζει με usb-c αλλα η εξωτερικη κατασκευη με την καρτα γραφικων δεν δουλευει σε απλο usb-c port.Θελει thunderbolt port και μαλιστα για καλυτερη αποδοση ver 3. Aπο την αλλη μιλας για απαιτητικα προγραμματα.Εγω θα πηγαινα σε H/HQ επεξεργαστες.Οι U καλοι και αγιοι αλλα μιλαμε επεξεργαστες με χαμηλη καταναλωση..και ο,τι καταναλωνει λιγο , αποδιδει και λιγο Στο 1000ρικο δεν ξερω αν θα βρεις κατι εντος ελλαδας (για το τιμολογιο) , σιγουρα κατι θα βρεθει εκτος. 1.https://www.skroutz.gr/s/10805426/MSI-GS43VR-7RE-Phantom-Pro-i7-7700HQ-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html (καλο διχιλιαρο) 2.https://www.skroutz.gr/s/15652725/MSI-GP63-Leopard-8RE-i7-8750H-8GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html?from=recommendations (ωραια περιπτωση αλλα δεν βρηκα πληροφοριες για τα usb του..αν ειναι καποιο απο αυτα thunderbolt) 3.https://www.skroutz.gr/s/15130652/Dell-G5-5587-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html?from=recommendations (με thunderbolt σιγουρα) Σιγουρα υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις..αλλα να καταλαβεις οτι με 1000ρικο δεν κανεις δουλεια απο Ελλαδα , ισως απο εξωτερικο αλλα τιμολογιο γιοκ. 1
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την διευκρίνιση του usb-c! Οπότε αλλάζω στα επιθυμητά την συνδεση σε thunderbolt. Επιπλεων, ξέρω ότι έχω βάλει πολλά "απαραίτητα/επιθυμητά" και γνωρίζω πως ειναι δύσκολο να βρεθούν όλα. Όπως είπα και στο άλλο thread δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για i7 7xxxhq, γιατί βρίσκετε πολύ κοντά σε επιδόσεις με πολλαπλασιες επιπτώσεις σε αυτονομία/φορητότητα. Τους i7 8****h που έχουν ρεαλιστικό προβάδισμα σε επιδόσεις και σίγουρα θα μου ήταν χρήσιμη η επιπλεων δύναμη/threads τους σκέφτομαι σοβαρά. Στα λικς που μου έστειλες βρίσκω θετικό της κάρτες γραφικών, όχι τόσο από δυνατότητα επιδόσεων, αλλά επειδή αυτά τα λάπτοπ έχουν διπλούς ανεμιστήρες και σε παρατεταμενο 100% utilization πιστεύω πως θα διατηρούν το turbo boost. Ξεχωρίζω τον dell g5 αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο να φτάσω μέχρι εκεί χρηματικά. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από @topos
venturis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 24 gb ram; Τα 32gb ram θεωρούνται ταρίφα αυτή την στιγμή για premiere καταστάσεις άσε που δεν θα βρεθεί επεξεργαστής σε laptop να μπορεί να ρεντάρει σε αξιοσέβαστους χρόνους εκτός αν ρεντάρεις βιντεάκια των 10-20 λεπτών σε 1080 και σε 4-10 mbps Θα πας να ρεντάρεις 60-90 λεπτών βίντεο ανάλυσης 2160 σε 100,200,300 Mbps; Θα δεις το λαπτοπ να βγάζει καπνούς Με 800 και 1000 πορδές δεν βάφονται αυγά Μόνο με κάτι λαπτοπ σαν το παρακάτω δύναται να κάνεις σωστή δουλειά όσον αφορά το editing https://www.e-shop.gr/laptop-msi-gt75-8rg-086nl-173-uhd-intel-core-i9-8950hk-32gb-1tb-2x256gb-m2-gtx1080-8gb-win10-p-PER.923522 Οι νεοέλληνες φημίζονται για τον αρπακολλισμό τους.Δεν θέλουν να πληρώσουν και θέλουν να έχουν ένα εργαλείο να τους κάνει σωστή δουλειά Λαπτοπ των οχτακοσίων και χιλίων πορδών έχουν οι πιτσιρικάδες στο σχολείο για να παίζουν παιχνίδια στα διαλείμματα
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, venturis είπε 24 gb ram; Τα 32gb ram θεωρούνται ταρίφα αυτή την στιγμή για premiere καταστάσεις άσε που δεν θα βρεθεί επεξεργαστής σε laptop να μπορεί να ρεντάρει σε αξιοσέβαστους χρόνους εκτός αν ρεντάρεις βιντεάκια των 10-20 λεπτών σε 1080 και σε 4-10 mbps Θα πας να ρεντάρεις 60-90 λεπτών βίντεο ανάλυσης 2160 σε 100,200,300 Mbps; Θα δεις το λαπτοπ να βγάζει καπνούς Με 800 και 1000 πορδές δεν βάφονται αυγά Μόνο με κάτι λαπτοπ σαν το παρακάτω δύναται να κάνεις σωστή δουλειά όσον αφορά το editing https://www.e-shop.gr/laptop-msi-gt75-8rg-086nl-173-uhd-intel-core-i9-8950hk-32gb-1tb-2x256gb-m2-gtx1080-8gb-win10-p-PER.923522 Οι νεοέλληνες φημίζονται για τον αρπακολλισμό τους.Δεν θέλουν να πληρώσουν και θέλουν να έχουν ένα εργαλείο να τους κάνει σωστή δουλειά Λαπτοπ των οχτακοσίων και χιλίων πορδών έχουν οι πιτσιρικάδες στο σχολείο για να παίζουν παιχνίδια στα διαλείμματα Έχεις δικιο για το premier, αλλά το χρησιμοποιώ προς το παρών "εκπαιδευτικά" όταν μπει κανονικα στο workflow θα κοιτάξω και για σταθερό(τουλαχιστων ryzen 7). Προς το παρών βαριά χρήση Lightroom (10δες photomerge από 3-5-7 φωτογραφιες/2-3 φορές την εβδομάδα.1000ες raw φώτο export) και σχετικά "ελαφρια χρήση Photoshop(κυρίως σβησηματα/αντικατάσταση κ ντουμπλάρισμα αντικειμένων). Τα δεδομένα είναι ότι όπως είπα με έχει κουράσει το μέγεθος/οθόνη του z710 και με περιορίζει κάπως κ η ram. Οπότε λέω να πουλήσω το z710 να συμπληρώσω λίγα παραπάνω και μαζί με την αφαίρεση του ΦΠΑ να πάρω ένα τουλάχιστον ισάξιο με αυτό που έχω, αλλά να έχει ips/μεγαλύτερη αυτονομία/φορητοτητα και δυνατότητα για 32gb ram. Θα μπορούσα να πάω κατευθείαν σε σταθερό με ~1500(εχω ήδη καλιμπραρισμενη οθόνη και περιφερειακά) αλλά το λάπτοπ παραμενει απαραίτητο. Τέλος για τον αρπακολισμο,μου συζητάς για 2160 100-200-300-Mbps.. Προφανώς δεν έχω ακόμα τον εξοπλισμό για κάτι τέτοιο.Εχω στο πρόγραμμα να επενδύσω συνολικά ένα σεβαστό ποσό για όλο τον εξοπλισμό σε βάθος 8μηνου. Τέλος ξέρω πως ένα καινούργιο σταθερό σύστημα θα μου έβγαζε την δουλειά στο μισό χρόνο, αλλά δυστυχώς μου περισσεύει αυτό τον καιρό και ερχετε χειμώνας που τα projectακια είναι μετρημενα στα δάχτυλα μέχρι να πιάσει απριλιος/μαιος-που και πάλι δεν είμαι σίγουρος, αλλα ευελπιστω.. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από @topos
venturis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Αναφέρθηκα σε 2160 και υψηλά Bitrate γιατί μπορεί σήμερα να δουλεύεις σε 1080 και χαμηλά Bitrate αλλά αν σε ένα-δυο χρόνια βρεθούν πελάτες που θα σου ζητήσουν project σε 2160 και υψηλά Bitrate τότε τι θα κάνεις; Θα αγοράσεις άλλο μηχάνημα; Σχεδιάζεις μηχανηματάκι που θα σου καλύπτει και μελλοντικές ανάγκες. Εγώ με αυτή την φιλοσοφία λειτουργώ.Δεν κοιτώ μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο
@topos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, venturis είπε Αναφέρθηκα σε 2160 και υψηλά Bitrate γιατί μπορεί σήμερα να δουλεύεις σε 1080 και χαμηλά Bitrate αλλά αν σε ένα-δυο χρόνια βρεθούν πελάτες που θα σου ζητήσουν project σε 2160 και υψηλά Bitrate τότε τι θα κάνεις; Θα αγοράσεις άλλο μηχάνημα; Σχεδιάζεις μηχανηματάκι που θα σου καλύπτει και μελλοντικές ανάγκες. Εγώ με αυτή την φιλοσοφία λειτουργώ.Δεν κοιτώ μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο Μα νομίζω πως το έχω αναφέρει ότι θα στηθεί και σταθερό μηχάνημα κάποια στιγμή. Αλλά σχεδιάζω αυτή την στιγμή τι θα με βολεψει περισσότερο με την δεδομένη οικονομική μου δυνατότητα.-> Ισάξιο τουλαχιστων cpu με i7 4710 Ips οθόνη Μικρότερο form factor από 17αρη Μεγαλυτερη αυτονομια-το z710 έχει μικρή(δεν είναι ότι έχει πέσει η μπαταρία του, απλά είχε μικρή εξαρχής) Nvme +Δυνατότητα για 32gb ram. Νομίζω πως δεν είναι εξωπραγματικα αυτά που ζητάω για 800-1000ευρω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα