Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρες.
ως τώρα έχω ένα Volvo S40 1.8 του 2000.

Από το αμάξι είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί από μόνο του δεν βγάζει τίποτα.
όμως η τρέλα μου σε διακοπές να μπαίνω χώμα και να πηγαίνουμε σε απόμακρες περιοχές με έχει κάνει να πληρώνω ακριβά τις ζημιές από αυτό.

μιας και φτάνει τα 20 χρόνια και όπως και να το κάνουμε είναι ακριβή η συντήρηση ενός Volvo, σκέφτομαι με το 2019 να το αλλάξω.

όριο μου είναι τα 22000.
μέχρι σήμερα οι επιλογές μου ήταν ή καινούργιο KIA Stonic/Soul (με το soul να το προτιμώ λόγο της ιδιαίτερης προσωπικότητας του)
ή μεταχειρισμένο του 2016 Vitara - Qashqai

μετά την πρωινή μου επίσκεψη στην Volvo μετά από διάγνωση μπρος/πίσω τσακισμένες ζαμφόρ, ο μηχανικός πρότεινε ότι μάλλον πρέπει να πάω σε πιο χωμάτινο αμάξι και να μην πληρώνω κερατιάτικα σε αμάξια που δεν φτιάχτηκαν για τέτοια πράματα.

μιας και γράφω αρκετά χιλιόμετρα και εντός και εκτός Αθήνας περίπου (20000) σκεφτόμουν για diesel.

είδα το νέο Jimny που εμφανισιακά το γούσταρα. αλλά ένα κώλυμα μου είναι το τρίθυρο και το δεύτερο είναι η μια και μοναδική επιλογή 1500 βενζίνη.

λόγο ηλικίας το ενδεχόμενο μικρού επιβάτη (ελπίζω σε ενικό :P)  σε 2-3 χρόνια είναι κάτι που πρέπει  να περνώ υπόψιν μου.

ποιο πολύ με νοιάζουν προτάσεις μοντέλων που καλύπτουν τις ανάγκες μου μέσα στα οικονομικά όρια.

αυτά! ευχαριστώ!  

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.

απο αυτα που αναφερεις να ξερεις τα μονα με τετρακινηση βγαινουν τα vitara, qashqai. τα υπολοιπα ειναι διαθεσιμα μονο δικίνητα. το jimny μια κατηγορια μονο του και το πιο σκληροτράχηλο απο ολα. ειναι το μοναδικο "αυθεντικο" τετρακινητο με οτι αυτο συνεπαγεται. αν η χρηση που θα κανεις ειναι περισσοτερο ασφαλτος και αναλογα το budget σου θα σου προτεινα vitara - qashqai. το kia stonic ειναι σημαντικα πιο μικρο. για το soul δεν εχω αποψη αλλα δεν νομιζω καν οτι ανηκει στην κατηγορια που αναζητας. 

Δημοσ.

Το Qaskai σε 4x4 καινούριο κοστίζει πάνω από 28000 για diesel...για την χρήση που ζητάς και οικονομική λύση νομίζω ότι είναι μονόδρομος το duster λίγο κάτω από τα 19500 foul extra 4x4 και diesel 

• Like 3
Δημοσ.

Στα λεφτά που θέλεις  καινούριο  4x4 και diesel  δες το νέο duster και το vitara (αν και οριακά είσαι με τα 22.000)προ facelift αν βρεις . Αν θες να δεις βενζίνη πολύ αξιόλογο επισης είναι το scross πάλι σε 4x4, το qashqai ξεφεύγει αρκετά σε τιμή νομιζω. Αν θες μεταχειρισμενο και δεν έχεις σκοπό να πας σε τπτ χαραδρες πάρε qashqai το οποίο και στον δρόμο είναι ανθρώπινο και βρίσκεις αξιόλογο μοντέλο 15 με 18000

Δημοσ.

το DACIA το γλυκοκοιτάζω και γω αλλά με 2 μηχανικούς στην οικογένεια (πατέρας στα καράβια, αδερφός βαρέων μηχανημάτων) να γκρινιάζουν δεν ξέρω.  

το Vitara προ facelift το είδα στα 22 σχεδόν και θα πάω να ρωτήσω τι παίζει. ίσως είναι EURO 5? 

παιζει και το junior το  IGNIS 4x4 αλλά δεν το έχω δει από κοντά 

Δημοσ.

Dacia τ

9 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

το DACIA το γλυκοκοιτάζω και γω αλλά με 2 μηχανικούς στην οικογένεια (πατέρας στα καράβια, αδερφός βαρέων μηχανημάτων) να γκρινιάζουν δεν ξέρω.  

το Vitara προ facelift το είδα στα 22 σχεδόν και θα πάω να ρωτήσω τι παίζει. ίσως είναι EURO 5? 

παιζει και το junior το  IGNIS 4x4 αλλά δεν το έχω δει από κοντά 

Dacia το εχουμε συνδεμενο στο μυαλο μας με μια αλλη εποχη και για εμενα ειναι μεγαλο σφαλμα της renault που  κυκλοφορει το duster στην ελλαδα κατω από την ομπρέλα της Dacia αν μας το πουλούσε σαν renault duster θα είχαν γεμίσει οι δρόμοι όπως κάποτε με τα terios και τα jimny.Στην πραγματικότητα όμως είναι πάρα πολύ αξιόλογο μηχανικά και ο κινητήρας 1.5diesel είναι δοκιμασμένος και τον φοράνε πάρα πολλά μοντέλα εσωτερικά είναι απλά σε καλά επίπεδα κατασκευής μην περιμένεις επίπεδα γερμανικής ποιότητας... Το vitara euro 6 είναι αλλά λόγω facelift δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να πωλείται σε diesel για πολύ ακόμα

Δημοσ.

βλέπω στον κατάλογο https://auto.suzuki.gr/pdf/Suzuki Pricelist 14.09.18.pdf αλλά όχι στο Site μια έκδοση του Vitara 1000cc.

επίσης έχουν ενθουσιαστεί όλοι με το Ignis 4x4 αλλά θα πρέπει να πάω από εκεί να το δω.

και τα 2 βενζίνη αλλά με αρκετά μικρές καταναλώσεις 

θα περάσω βόλτα να δω το Ignis άλλα να μάθω και για το 1000αρι Vitara 

Δημοσ.

To 1000ρι vitara βγαίνει στο facelift που βγήκε τώρα. Το ignis ωραίο είναι αλλά στο A segment, είναι μικρό δηλαδή. Αν δεν έχεις απαιτήσεις σε χώρους θα είναι ενδιαφέρον. Δεν είναι καθαρό off-road σα το jimny όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...