Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπα μετα απο πολλα χρονια, να ξανασχοληθω με το γραφικο του favicon.
Και ανοιγω αυτο το θεμα, γιατι οσο και αν θεωρειται καπως δευτερευουσας σημασιας θεμα για τους πολλους, για οσους ασχολουνται ακομη και με την λεπτομερεια σε ενα site, παιζει κι αυτο τον -μικρο- ρολο του.

Παλια ηξερα οτι τα favicon εχουν διαστασεις 16x16. Τωρα ομως, ισχυουν τα ιδια, ή εχουν αλλαξει τα πραγματα;
Εννοω, οτι η κυρια χρηση που με ενδιαφερει, ειναι μεσω υπολογιστη μεν, αλλα απο την αλλη πλεον τα sites ειναι προσβασιμα απο tablets και κινητα.
Σε προγραμματα και sites που δημιουργουν favicons, βλεπω οτι μπορουν να κανουν export σε πολλες διαστασεις. Και αυτο που δεν ηξερα, αν καταλαβα καλα, ειναι οτι τα favicons, μπορει να περιεχουν εντος τους, πολλες διαφορετικες εκδοσεις του favicon σε διαφορες διαστασεις. Ισχυει οντως κατι τετοιο;
Ομως, παραλληλα, αν εγω αντι για το κλασικο 16x16px, κανω κατι που εμπεριεχει και αλλα, τοτε το filesize μεγαλωνει. (αν ισχυει οντως οτι μπορουν να περιεχουν πολλες εκδοσεις μεσα στο .ico file).
Τιθεται ομως το ερωτημα: γιατι να επιβαρυνω το load time, με ενα μεγαλυτερο favicon filesize, αντι για ενα μικροτερο; Μιλαμε για βελτιστοποιση παντα.
Το κλασικο 16x16 ειναι γυρω στο 1-2kb, ενω αν βαλω εντος και 48x48, ανεβαινει στα 10kb, και ουτω καθεξης.
Και αν βαλεις και 48x48, μηπως πρεπει να βαλεις και ακομη μεγαλυτερα εικονιδια εντος;

Αυτοι ειναι μερικοι απο τους προβληματισμους, και μπορειτε να ριξετε φως στο θεμα με τη δικη σας εμπειρια και γνωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φίλε χρησιμοποιώ μια εικόνα τετράγωνη 64χ64, 128χ128, 256χ256 κλπ. Και βάζω στο header

<link rel="icon" type="image/png" href="images/icon.png">

και δουλεύει τέλεια (και με ανάλυση) ως favicon και ώς icon αν αποθηκεύσει κάποιος την σελίδα σου στην αρχική οθόνη του κινητού.

Δεν νομίζω να χρειάζεται πλέον να παιδεύεσαι σε αναλύσεις 16x16 ή 32x32 για να φτιάξεις favicon.ico. Δοκίμασε αυτό που σου λέω. Μια συμπιεσμένη εικόνα 64χ64 δεν νομίζω να έχει τόσο πρόβλημα σε ταχύτητα.

Επεξ/σία από killer76
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2018 στις 1:31 ΜΜ, killer76 είπε

Εγώ φίλε χρησιμοποιώ μια εικόνα τετράγωνη 64χ64, 128χ128, 256χ256 κλπ. Και βάζω στο header

<link rel="icon" type="image/png" href="images/icon.png">

και δουλεύει τέλεια (και με ανάλυση) ως favicon και ώς icon αν αποθηκεύσει κάποιος την σελίδα σου στην αρχική οθόνη του κινητού.

Τώρα που παρατήρησα, η λύση που προτείνω, έχει ως αποτέλεσμα το εικονίδιο να φαίνεται τέλεια μονο σε  firefox, ενώ σε chrome ή safari να μην φαίνεται. Ξέρει κανείς γιατί???

Επεξ/σία από killer76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...