Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με τι αντλια θερμοτητας να βαλω?

Νομιζω εχω πιστει σχετικα με το οτι ειναι ο ποιο οικονομικος τροπος θερμανσης (εχω κ νυχτερινο ρευμα) αλλα εχω μπερδευτει σχετικα με το τι να βαλω μεσαιων ή υψηλων θερμοκρασιων?

Μενω στη Κρητη δλδ οχι θερμοκρασιες μειον το χειμωνα το σπιτι ειναι 200τμ μονοκατοικια με 2πλα τζαμια και θερμομονωση στην ταρατσα. Τα σωματα ειναι τα κλασικα του πετρελαιου και η μελετη που ειχε κανει ο μηχανικος πριν 20 χρονια εβγαλε οτι εχω 25000 θερμιδες απωλιες. Την αντλια τη θελω μονο γ θερμανση αλλα των μεσαιων θερμοκρασιν φτανουν μεχρι 65 βαθμους ενω των υψηλων μεχρι 80 βαθμους. 

Ο μηχανικος που ηρθε μου ειπε οτι των μεσαιων με καλυπτει κ θα εχω κ περισσοτερη οικονομια αλλα με προβληματιζει διοτι αμα βαλω την αντλια και τα σωματα ειναι χλιαρα? Αυτα εχουν μαθει να δουλευουν σε ποιο ψηλες θερμοκρασιες λογο του λεβητα πετρελαιου .

Η γνωμη των ειδικων στο forum  θα με βοηθησει ή καποιον που εχει βαλει ηδη

Δημοσ.

Βρέθηκα κι εγώ στην ίδια θέση με σένα. Μία εταιρεία η πρόταση της ήταν ανλία μεσαίων και ότι θα με καλύπτει. ΄Ολοι οι άλλοι μου είπαν οτι όντως μπορει να με καλύψει με τις ανάλογες kw και η μεσάιων

αλλά το πιο σωστό για τα κλασσικά σωμάτα που έχεις όπως κι εγώ είναι <αποδίδουν> καλύτερα στους 80 βαθμούς και σε γιάυτους τους θαθμούς λειτουργούσαν και με το λέβητα περέλαιου. Διαβάζοντας κι εγώ

και ψάχνοντας στο net κατάλαβα ότι η μεσαίων θερμοκρασιών είναι για ενδοδαπέδια θέρμανση ή για fun coil με τα οποία μπορείς να έχεις και ψύξη πράγμα που δε σε ενδιαφέρει απ'οτι λες.

Όσο αφορά την οικονομία εγω απο'αυτα που συζήτησα και δίαβασα είναι πιο οικονομική η υψηλών γιατί θα λειτουργει πολύ λιγότερο και θα ζορίζεται πολύ λιγότερο και θα καλύπτει τα τετραγωνικά πολυ πιο άνετα. Για την μεσαίων μου είχαν πει ότι θα κρατήσουμε και το πετρέλαιο για τα πολλά κρύα αν δεν καλύπτει η  αντλία να λειτουργεί και το πετρέλαιο. Άρα εξαρτάται και σε ποια περιόχή μένεις και πόσο κρύο κάνει το χειμώνα.

Φυσικά  η μεσαίων  είναι πιο οικονομική να την αγοράσεις.

Εγώ  τελικά έβαλα υψηλών γιατί με τα συγκεκριμένα σώματα πιστέυω ότι είναι η σωστή αντλία για θέρμανση.

Την έβαλα φέτος και δεν μπορώ να έχω εικόνα άπόδοσης και κατανάλωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...