Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή λαπτοπ.

Το θέλω για gaming και να μπορώ να το μεταφέρω γι’αυτο ψάχνω καθαρά λαπτοπ.

Ειμαι ανάμεσα στα εξής:

https://www.skroutz.gr/s/14871087/Acer-Predator-15-G9-593-735L-i7-7700HQ-16GB-1TB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

https://www.skroutz.gr/s/15997552/Acer-Predator-G5-793-79SG-i7-7700HQ-16GB-1TB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

Περαν της διαφοράς μεγέθους της οθόνης θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι νεότερο μοντέλο, αν έχουν λειτουργία overclocking στη GPU και CPU και γενικά οποιαδήποτε διαφορα έχουν μεταξύ τους για να καταλήξω στο ποιο θα αγοράσω.

Επισης αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο λαπτοπ μέχρι αυτά τα χρήματα με τα ίδια ή καλύτερα χαρακτηριστικά καλοδεχούμενο.

Τελος, δεν έχω ιδέα τι γίνεται με τις αγορές από eBay και amazon σχετικά με τελωνείο κόστη αποστολή κτλπ γι’αυτο και δεν έψαξα κάτι από εξωτερικό.

Επεξ/σία από chrisdmg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περα απο την διαφορα στις οθονες , δεν βλεπω αλλες διαφορες.Σκεψου ομως οτι θα χρειαστεις και ssd.
Eπισης σκεψου οτι κοιτας φορητα κοντα στα 1300 με 7ης γενιας επεξεργαστη (και χωρις ssd).Θα ειχαν πιο μεγαλο νοημα οι παρακατω επιλογες.

1.https://www.skroutz.gr/s/15782499/Lenovo-Legion-Y530-15ICH-i7-8750H-16GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050M-FHD-No-OS.html (χωρις λειτουργικο , 1050m)
2.https://www.skroutz.gr/s/15902807/MSI-GF63-8RC-052NL-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html (με λειτουργικο , 1050ti (υπερχρονισμενη 1050m στην ουσια))
3.https://www.skroutz.gr/s/15919538/MSI-GF63-8RD-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html (ιδιο με το 2 αλλα πιο καινουργιο μοντελο?δεν καταλαβα...)
4.https://www.skroutz.gr/s/15130652/Dell-G5-5587-i7-8750H-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html (και Dell , και 1060 , και λειτουργικο , μονο 100ευρω παραπανω απο αυτα που κοιτουσες)

Εξωτερικο λογικα θα παιζουν και αλλα μοντελα ,και καλυτερες τιμες..

Τεσπα , με γνωμονα τον i7 8750H + ssd + ο,τι αλλο θες , πιστευω θα βρεις πιο "σοφη" επιλογη για φορητο.
Επισης σε φορητα τα ξεχνας τα overclocks , ειτε σε gpu ειτε σε cpu.Δες για αρχη στο φορητο που θα παρεις με το καλο τι θερμοκρασιες βαραει σε βαρια χρηση κατακαλοκαιρο και μετα μιλαμε για overclocking.Εξοικειωσου με την λεξουλα "undervolting" και οχι με την "overclocking" :)

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.

Σ’ευχαριστω για την βοήθεια. Κοιτούσα στα συγκεκριμένα μοντέλα γιατί κοστιζουν 1350 ευρώ και έχουν κάρτα γραφικών 1060 στα 6gb.

Δηλαδη αξίζει περισσότερο να θυσιάσω από την κάρτα γραφικών και να ανέβω σε 8η γενιά επεξεργαστή;

Οσο για ssd είναι κάτι που αναβαθμίζεται εύκολα στα συγκεκριμένα λαπτοπ και το είχα στο μυαλό μου να το έκανα αργότερα αν αποφάσιζα να πάρω ένα από τα δυο που πρότεινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, chrisdmg είπε

Δηλαδη αξίζει περισσότερο να θυσιάσω από την κάρτα γραφικών και να ανέβω σε 8η γενιά επεξεργαστή;

Δεν ξερω ποιες ειναι οι διαφορες αποδοσης των καρτων γραφικων , δηλ 1050(ti) vs 1060.Σιγουρα η 1060 ειναι καλυτερη , αλλα ποσο καλυτερη?Αν ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη , τοτε το ξανασκεφτομαστε και αναλογιζεσαι ποσο την χρειαζεσαι.Δηλ τι παιχνιδια θα παιξεις και αν μπορεις να τα παιξεις και με την 1050.Γιατι αν η 1060 σου δωσει π.χ. 5-10% καλυτερη αποδοση , να παει να γαμηθει :)

Ο ssd αναβαθμιζεται ευκολα , αλλα μιλαμε για φορητα που παιζουν με m.2 nvme δισκους + καποιον μηχανικο sata.Τους πρωτους δεν τους λες και φθηνους.Ειναι ενα μη ευκαταφρονητο κοστος.Καλυτερα να προ-υπαρχει στην συνθεση παρα να το φας το κοστος μετα.

Προσωπικα ναι , θα κοιταγα για 8ης γενιας επεξεργαστη.Εχω στο φορητο την 1050 και δεν εχω παραπονα απο τα παιχνιδια.Τα περισσοτερα τα παιζω σε max settings και τα υπολοιπα απο medium/high με αξιολογη αποδοση.Tα gaming laptops αυτης της κατηγοριας εχουν και καποιο ταβανι στην αποδοση...αλλιως πηγαινεις στα alienware για να δεις το φως το αληθινο , με το αναλογο κοστος :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Τι θα έλεγες για το παρακάτω;

https://www.skroutz.gr/s/16076512/Acer-Aspire-7-A717-72G-700J-i7-8750H-16GB-16GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνω (16gb ram, gtx 1060 6gb) και 8η γενιά επεξεργαστή.

Δεν ξέρω βέβαια ποσό καλό σύστημα ψύξης έχει σε σχέση με τη σειρά Predator που είναι καθαρά gaming laptop σε σχέση με αυτό που το δίνουν απλά ως notebook 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisdmg είπε

Τι θα έλεγες για το παρακάτω;

https://www.skroutz.gr/s/16076512/Acer-Aspire-7-A717-72G-700J-i7-8750H-16GB-16GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνω (16gb ram, gtx 1060 6gb) και 8η γενιά επεξεργαστή.

Δεν ξέρω βέβαια ποσό καλό σύστημα ψύξης έχει σε σχέση με τη σειρά Predator που είναι καθαρά gaming laptop σε σχέση με αυτό που το δίνουν απλά ως notebook 

Aπο ο,τι διαβαζω εχει κατι αρνητικουλια.

1.Το συστημα ψυξης δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.Πολλοι ξηγιουνται undervolting , οπως εχω και κανει και γω..αλλοι παιρνουν cooling pads.
2.Μαζευει δαχτυλιες ευκολα σε καποια σημεια :)
3.το usb3.1 ειναι gen1 και οχι gen2 , αρα μιλαμε για μικροτερη ταχυτητα.Για καποιους μπορει να ειναι θεμα κατι τετοιο.Απλα το αναφερω.
4.To ethernet port δεν εχει leds λενε καποιοι.
5.Η οθονη σε σκοτεινα φοντα εχει καποιο "bleeding" αλλα συνολικα ειναι καλη οθονη.
6.Γενικως δεν εμπνεει κυριλα.

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ριξανε μια καλη 17αρα οθονη και αφαιρεσαν λιγη ποιοτητα απο την κατασκευη των υπολοιπων.Εχει καλα σπεκς αλλα σαν κατασκευη , δεν τραβας και μ@λακια ρε παιδι μου :)

Ισως να κοιταγες 15αρια με καλυτερη κατασκευη...χιλιαρικο θα δωσεις , οχι φραγκοδιφραγκα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Πραγματικά σ’ευχαριστω για το ενδιαφέρον και την έρευνα που εκανες!

Έχεις δίκιο γι’αυτο βλέπω να πηγαίνω για το Predator 15 το πρώτο που παρέθεσα που έχει και μεταλλικό σκελετό και γενικά είναι από ότι έχω διαβάσει αρκετά value for money επιλογή για gaming laptop

Δημοσ.

Κοίτα και εγώ έχω 17αρη (πιθανότατα πιο ελαφρύ από αυτά που κοιτάς) αλλά με έχει κουράσει το μέγεθος στο κουβαλημα.

Οπότε θα έλεγα να επικεντρωθείς σε 15αρια εάν σκοπεύεις να το μετακινεις συχνά.

Το dell g5/g3 και το Lenovo y530 δείχνουν να έχουν το περισσότερο vfm.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alkis13 είπε

Θα αφησω αυτό εδώ, να δεις αν σου ταιριαζει κατι.

Απίστευτο laptop αλλά ξεφεύγει στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω.

9 ώρες πριν, @topos είπε

Κοίτα και εγώ έχω 17αρη (πιθανότατα πιο ελαφρύ από αυτά που κοιτάς) αλλά με έχει κουράσει το μέγεθος στο κουβαλημα.

Οπότε θα έλεγα να επικεντρωθείς σε 15αρια εάν σκοπεύεις να το μετακινεις συχνά.

Το dell g5/g3 και το Lenovo y530 δείχνουν να έχουν το περισσότερο vfm.

Ναι για 15αρι είμαι πιο κοντά είναι η αλήθεια.

Αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι άλλο μέχρι τα 1400 ευρώ (το πολύ) που να έχει χαρακτηριστικά Predator 15 καλοδεχούμενο

Τα κυριότερα που κοιτάζω είναι

i7-7700 και ανώτερο / 16 gb ram / Gtx 1060 6gb 

Δημοσ.

Ι7 7700~I5 8300H οπότε κοιτάς και αυτά αν θέλεις να κρατήσεις το budget χαμηλά.

Ο i7 8750h που προτείναμε είναι περίπου ~25% ταχύτεροι (είναι 6cores με 12 threads σε αντίθεση με τους προηγούμενους που έχουν κ οι δυο 4 cores 8threads).

Δημοσ.

παιδιά σας έχω ζαλίσει αλλά επειδή πρόκειται να δωσω ένα ευκαταφρόνητο ποσό ψάχνω να βρω ότι καλύτερο μπορώ να αγοράσω μέχρι εκεί που φτανει η τσέπη μου(max 1400ευρω)

Μετα από ψάξιμο λοιπόν βρήκα το παρακάτω και θα ήθελα να μου πείτε απόψεις πάντα σε σύγκριση με το Acer Predator 15 που έχω ποστάρει στην αρχή.

https://www.skroutz.gr/s/13306104/Lenovo-Legion-Y520-15IKBN-i7-7700HQ-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html#specs Έχει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών που ψάχνω, κοστίζει 200 ευρώ λιγότερα από το Predator 15 και διαθέτει και ssd, όποτε με τη χρηματική διαφορα θα προσθέσω αλλά 8gb ram για να φτάσει τα 16gb που θέλω. Παρ’ολα αυτά δεν ξέρω την αξιοπιστία των Lenovo, το σύστημα ψύξης, την ποιότητα κατασκευης και φυσικά την ποιότητα της οθόνης σε σχέση με το Predator 15.

Οποιος μπορεί ας δώσει τα φώτα του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, chrisdmg είπε

παιδιά σας έχω ζαλίσει αλλά επειδή πρόκειται να δωσω ένα ευκαταφρόνητο ποσό ψάχνω να βρω ότι καλύτερο μπορώ να αγοράσω μέχρι εκεί που φτανει η τσέπη μου(max 1400ευρω)

Μετα από ψάξιμο λοιπόν βρήκα το παρακάτω και θα ήθελα να μου πείτε απόψεις πάντα σε σύγκριση με το Acer Predator 15 που έχω ποστάρει στην αρχή.

https://www.skroutz.gr/s/13306104/Lenovo-Legion-Y520-15IKBN-i7-7700HQ-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html#specs Έχει επεξεργαστή και κάρτα γραφικών που ψάχνω, κοστίζει 200 ευρώ λιγότερα από το Predator 15 και διαθέτει και ssd, όποτε με τη χρηματική διαφορα θα προσθέσω αλλά 8gb ram για να φτάσει τα 16gb που θέλω. Παρ’ολα αυτά δεν ξέρω την αξιοπιστία των Lenovo, το σύστημα ψύξης, την ποιότητα κατασκευης και φυσικά την ποιότητα της οθόνης σε σχέση με το Predator 15.

Οποιος μπορεί ας δώσει τα φώτα του.

Κοιτα , εχω ακριβως αυτο το φορητο , απλα αντι για 1060 καρτα , εχει την 1050.Αν θες λεπτομερειες για το φορητο να σου πω.Αλλα γιατι δεν κοιτας την εξελιξη αυτου του μοντελου?
Που ειναι αυτο.Τα εχει ολα και συμφερει.Και 8ης γενιας επεξεργαστη και την 16αρα ραμ του και 2 δισκους.Λειτουργικο του βαζεις εσυ...το θεωρω αυτονοητο.
Και σε configuration με 8γιγα εδω.Για να γλυτωσεις κανα φραγκο και να βαλεις ραμ μετα.Στην ιδια τιμη με το y520.Μην ακουσω , το αλλο εχει 1060 , αυτο την 1050...μια χαρα θα σε καλυψει η 1050..πιστεψε με.Εκτος και αν σκεφτεσαι VR φασεις , οποτε σκεψου καποιο configuration με τουλαχιστον 1060.

To y520 ειναι πολυ καλο φορητο και νομιζω εγινε καλυτερο με την εκδοση y530.Μην ξεχναμε οτι εκανε και την αλλαγη στο cooling system.Απο κει που το y520 εχει ενα διπλο fan στο κεντρο αν θυμαμαι καλα , στο y530 , το διπλο φαν κατα μια εννοια "εσπασε" σε δυο που πηγαν στις 2 ακρες του σασιου.Καλυτερη ψυξη πιστευω με αυτον τον τροπο.Επισης τιγκα στις usb3.1 θυρες (το y520 εχει απλα 2 x usb3.0) , mini display port επισης που δεν εχει το y520.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να παραγγείλω αυτο που έλεγα αρχικά. Με κέρδισε ο σχεδιασμός και το καλό σύστημα ψύξης που από όσα διάβασα έχει.

Στη παραγγελία πρόσθεσα και τον εξης ssd nvme m.2. Ξέρει κάποιος αν όντως είναι συμβατός με το συγκεκριμένο λαπτοπ και αν έχει θέση για δεύτερο σκληρό τέτοιου τύπου;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, chrisdmg είπε

Τελικά αποφάσισα να παραγγείλω αυτο που έλεγα αρχικά. Με κέρδισε ο σχεδιασμός και το καλό σύστημα ψύξης που από όσα διάβασα έχει.

Στη παραγγελία πρόσθεσα και τον εξης ssd nvme m.2. Ξέρει κάποιος αν όντως είναι συμβατός με το συγκεκριμένο λαπτοπ και αν έχει θέση για δεύτερο σκληρό τέτοιου τύπου;

Πρωτα για τον δισκο.99.9999% θα παιξει...ετσι διαβαζω.

Τωρα για την επιλογη του φορητου.Μαλλον σε κερδισε η 1060 παρα ο σχεδιασμος και το συστημα ψυξης :) Προσωπικα δεν θα επαιρνα φορητο κοντα στο χιλιαρικο με 7ης γενιας επεξεργαστη , αυτην την στιγμη.Και στο λεω εγω που εχω τον 7700hq.
Στα λεφτα που κανει αυτο το φορητο , υπαρχουν ισαξιες ή/και καλυτερες επιλογες με 8ης γενιας επεξεργαστη.Και οταν λεω ισαξιες ή/και καλυτερες εννοω προφανως σε ολους τους τομεις και οχι μονο επεξεργαστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...