Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω αν κάποιος ξέρει υπεύθυνα να μου πει: Αν κάνεις Πρακτική Άσκηση απο Τ.Ε.Ι μέσω ΟΑΕΔ και είσαι πάνω απο 25 χρονών παίρνεις 523.80 ευρώ το μήνα. 50% απο τον ΟΑΕΔ & 50% απο τον εργοδότη Το ερωτημά μου είναι: Ο εργοδότης απο το 50% που δίνει στον πρακτικάριο παίρνει πίσω τα μισά όταν το παιδί τελειώσει με την Πρακτική ή οχι? Ευχαριστώ
jerry banana Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 φιλε εχεις γραψει την ςρωτηση σου σε λαθος κατηγορια.Δοκιμασε να την αλλαξεις αλλιως δεν βλεπω να εχεις απαντησεις. 1
Μάκαρος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 11 ώρες πριν, JACKAL12 είπε Καλησπέρα παιδιά. Θέλω αν κάποιος ξέρει υπεύθυνα να μου πει: Αν κάνεις Πρακτική Άσκηση απο Τ.Ε.Ι μέσω ΟΑΕΔ και είσαι πάνω απο 25 χρονών παίρνεις 523.80 ευρώ το μήνα. 50% απο τον ΟΑΕΔ & 50% απο τον εργοδότη Το ερωτημά μου είναι: Ο εργοδότης απο το 50% που δίνει στον πρακτικάριο παίρνει πίσω τα μισά όταν το παιδί τελειώσει με την Πρακτική ή οχι? Ευχαριστώ Εγώ που κάνω πρακτική στην Εθνική Τράπεζα (ΤΕΙ μέσω ΟΑΕΔ) και είμαι άνω των 25, παίρνω καθαρά 630 ευρώ το μήνα (629 και κάτι για την ακρίβεια). Δεν τίθεται θέμα να σου πάρουν λεφτά πίσω.
jerry banana Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Εγώ που κάνω πρακτική στην Εθνική Τράπεζα (ΤΕΙ μέσω ΟΑΕΔ) και είμαι άνω των 25, παίρνω καθαρά 630 ευρώ το μήνα (629 και κάτι για την ακρίβεια). Δεν τίθεται θέμα να σου πάρουν λεφτά πίσω. Παιδια ξερετε εαν ολες οι ειδικοτητες πληρωνονται στην πρακτικη?>?
chsam Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, jerry banana είπε Παιδια ξερετε εαν ολες οι ειδικοτητες πληρωνονται στην πρακτικη?>? Γιατι να μην πληρωνονται;;;!!!Δε νομιζω οτι υπαρχουν διακρισεις......μονο αν κανεις μεσα σε ΤΕΙ πρακτικη παιρνεις ψιχουλα.
jerry banana Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, chsam είπε Γιατι να μην πληρωνονται;;;!!!Δε νομιζω οτι υπαρχουν διακρισεις......μονο αν κανεις μεσα σε ΤΕΙ πρακτικη παιρνεις ψιχουλα. Δεν ξερω απλως ρωτησα γιατι εγω τει θα τελειωσω και αναρωτιομουν περιπου τι ποσα δινουν. Πανω κατω παντα.
chsam Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, jerry banana είπε Δεν ξερω απλως ρωτησα γιατι εγω τει θα τελειωσω και αναρωτιομουν περιπου τι ποσα δινουν. Πανω κατω παντα. Για ποσά εξω απο ΤΕΙ αναφερουν τα παιδια πιο πανω, εγω ειχα κανει μεσα στο ΤΕΙ πριν αρκεταααα χρονια και επαιρνα 176 αν θυμαμαι ακριβως.
jerry banana Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, Μάκαρος είπε Εγώ που κάνω πρακτική στην Εθνική Τράπεζα (ΤΕΙ μέσω ΟΑΕΔ) και είμαι άνω των 25, παίρνω καθαρά 630 ευρώ το μήνα (629 και κάτι για την ακρίβεια). Δεν τίθεται θέμα να σου πάρουν λεφτά πίσω. Mεσω Οαεδ πως το εκανες?Εννοω αφου δεν εισαι ανεργος ,εισαι φοιτητης.Δηλαδη μπορω πχ και εγω μεσω ΟΑΕΔ να κανω την πρακτικη του τει μου.?
fastnq2 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, chsam είπε Για ποσά εξω απο ΤΕΙ αναφερουν τα παιδια πιο πανω, εγω ειχα κανει μεσα στο ΤΕΙ πριν αρκεταααα χρονια και επαιρνα 176 αν θυμαμαι ακριβως. Σε οποιονδηποτε τομεα του δημοσιου τοσα παιρνεις.Βεβαια υπαρχει κατα καιρους και επιχορηγηση απο το εσπα.
Μάκαρος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 13 ώρες πριν, jerry banana είπε Παιδια ξερετε εαν ολες οι ειδικοτητες πληρωνονται στην πρακτικη?>? Όλες οι πρακτικές πληρώνονται, δεν κάνεις εθελοντισμό. Βέβαια διαφέρει στο αν θα κάνεις στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα. Δημόσιο θα παίρνεις ψίχουλα, ιδιωτικό θα πληρώνεσαι αρκετά καλύτερα. Επίσης να ξέρεις πως τα ένσημα που θα σου βάζουν δεν είναι συντάξιμα, καθώς η πρακτική θεωρείται μαθητεία (απαραίτητη για να πάρεις το πτυχίο σου) και όχι κανονική εργασία.
Vasivouzoukos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε Όλες οι πρακτικές πληρώνονται, δεν κάνεις εθελοντισμό Στα ΙΕΚ κάνουν εθελοντισμό, όχι στα ΤΕΙ.
jerry banana Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε Όλες οι πρακτικές πληρώνονται, δεν κάνεις εθελοντισμό. Βέβαια διαφέρει στο αν θα κάνεις στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα. Δημόσιο θα παίρνεις ψίχουλα, ιδιωτικό θα πληρώνεσαι αρκετά καλύτερα. Επίσης να ξέρεις πως τα ένσημα που θα σου βάζουν δεν είναι συντάξιμα, καθώς η πρακτική θεωρείται μαθητεία (απαραίτητη για να πάρεις το πτυχίο σου) και όχι κανονική εργασία. Eγινε σε ευχαριστω.Δεν γνωριζω τιποτα για αυτες αν και στο 2019 μετα τον Απριλη θα τη ξεκινησω και εγω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Σας ευχαριστώ παιδιά. Ρώτησα και τον ΟΑΕΔ, οπως είπαν και πιο πάνω, Απο Τ.Ε.Ι μέσω ΟΑΕΔ: στον ιδιωτικό τομέα είναι 523.80 ευρώ τον μήνα & στον δημόσιο 170 ευρώ τον μήνα. μέσω ΕΣΠΑ δεν ξέρω τα ποσά αλλά ξέρω πως δεν επιβαρύνεται ο εργοδότης...για αυτο θα σας κυνηγάνε με το ντουφέκι να σας βρούν. Γενικά να προσέχετε είναι εκμεταλλευτές!!!
tsioulak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στις 17/10/2018 στις 10:11 ΠΜ, Μάκαρος είπε Όλες οι πρακτικές πληρώνονται, δεν κάνεις εθελοντισμό. Βέβαια διαφέρει στο αν θα κάνεις στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα. Δημόσιο θα παίρνεις ψίχουλα, ιδιωτικό θα πληρώνεσαι αρκετά καλύτερα. Επίσης να ξέρεις πως τα ένσημα που θα σου βάζουν δεν είναι συντάξιμα, καθώς η πρακτική θεωρείται μαθητεία (απαραίτητη για να πάρεις το πτυχίο σου) και όχι κανονική εργασία. Στις 17/10/2018 στις 10:33 ΠΜ, Vasivouzoukos είπε Στα ΙΕΚ κάνουν εθελοντισμό, όχι στα ΤΕΙ. Εγω απο ΑΕΙ που εκανα πρακτικη σε δημοσιο σχολειο δεν πηρα τιποτα. Στα τμηματα που δεν ειναι υποχρεωτικη η πρακτικη δεν ειναι σιγουρο οτι θα παρεις λεφτα, αναλογα τα οικονομικα του τμηματος.
Μάκαρος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 22 ώρες πριν, tsioulak είπε Εγω απο ΑΕΙ που εκανα πρακτικη σε δημοσιο σχολειο δεν πηρα τιποτα. Στα τμηματα που δεν ειναι υποχρεωτικη η πρακτικη δεν ειναι σιγουρο οτι θα παρεις λεφτα, αναλογα τα οικονομικα του τμηματος. Είσαι σίγουρος ότι δεν δικαιούσουν αμοιβή ? Εγώ που ασχολούμουν γενικά με τις συμβάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ (κάνω πρακτική στην Εθνική), όλα τα παιδιά από ΑΕΙ πληρωνόντουσαν. Βέβαια η διαφορά είναι ότι η αμοιβή τους γίνεται από τους πόρους του τμήματος, ενώ των ΤΕΙ μέσω ΟΑΕΔ. Ψάξτο καλύτερα πάντως γιατί μου φαίνεται περίεργο να μην δικαιούσουν αμοιβή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα