Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σε Lenovo laptop να κάνω format και συνάντησα πολλά προβληματάκια για τα οποία Θέλω τη βοήθειά σας.να τα πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.το λάπτοπ έχει 7 και θέλω να του βάλω τα 10.επισης να σας πω ότι το λάπτοπ δεν έχει CD Rom όποτε η εγκατάσταση γίνεται με φλασακι.σημερα λοιπόν που έκανα εγκατάσταση αντιμετώπισα τα εξής προβλήματα.

1)Δε μπορώ να βρω το bios με τίποτα ώστε να επιλέξω το φλασακι για μονάδα εκκίνησης 

2)Επειδή ακριβώς δε μπορώ να βρω το bios ξεκιναω την εγκατάσταση ανοίγοντας το φλασακι από τα windows και πατάω setup.τελειωνοντας όμως σήμερα την εγκατάσταση είδα ότι τα προηγούμενα windows δεν έσβησαν.αντίθετα τώρα που η διαδικασία τελείωσε,όταν ανοίγω το pc μου λέει να επιλέξω ποιο σύστημα θέλω να ξεκινήσει τα 10 η τα 7 και επίσης υπάρχει και ο φάκελος windows.old που περιέχει όλα τα παλιά.

3)το τελευταίο που αντιμετώπισα είναι ότι στο σημείο που σου δείχνει τους δίσκους και τα partitions ,υπάρχει ένα partition το οποίο είναι πολύ μικρό  ( κάτι  mb αν δε κάνω λαθος) αλλά η επιλογή format ή delete από κάτω δεν υπάρχει.

Το ξέρω ότι το ένα πρόβλημα συνδέεται με το άλλο,αλλά το θέμα ειναιείναι ότι έχω κάνει πολλά φόρματ στο δικό μου σταθερο και τώρα που πήγα να κάνω μια εξυπηρέτηση συνάντησα 100 προβλήματα.

Θα περιμένω τις απαντήσεις σας.Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο της Lenovo αναφέρεσαι, αλλά εγώ σε 2 lenovo που έχω δουλέψει, μπαίνεις στο bios κρατώντας πατημένο το FN και πατώντας διακεκομμένα το F2, όταν στην εκκίνηση εμφανισθεί το logo της Lenovo.

Αν δεν δουλέψει, google:  How to enter bios setup Lenovo και το μοντέλο σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Green Dragon είπε

Δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο της Lenovo αναφέρεσαι, αλλά εγώ σε 2 lenovo που έχω δουλέψει, μπαίνεις στο bios κρατώντας πατημένο το FN και πατώντας διακεκομμένα το F2, όταν στην εκκίνηση εμφανισθεί το logo της Lenovo.

Αν δεν δουλέψει, google:  How to enter bios setup Lenovo και το μοντέλο σου.

@vagelis81

To ένα είναι αυτο που λεει ο greek dragon παραπάνω, δηλαδη FN+τοαναλογοF για να κάνει boot 

Το αλλο ειναι οτι αρκετά lenovo laptops για να μπεις στο bios πρεπει να πατησεις το κουμπακι novo. Δες το παρακατω link και το παρακατω βιντεο και θα καταλαβεις

http://www.infralib.com/2015/03/lenovo-bios-key/

https://www.youtube.com/watch?v=f_9_Fg6H0HI

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagelis81 είπε

1)Δε μπορώ να βρω το bios με τίποτα ώστε να επιλέξω το φλασακι για μονάδα εκκίνησης 

Πατα το (Fn)-F10-F11-F12 , καποιο απο αυτα ειναι το boot selection.Στα @@ σου το bios :) (To Fn προαιρετικο αν δεν δουλεψουν τα κουμπια σκετα)

2)Το (2) λυθηκε με το παραπανω , αν παιξει το παραπανω , κανε εγκατασταση καθαρη των 10.
3)Αν μιλας για ενα partition γυρω στα 500mb , ειναι του συστηματος.Γιατι θες να το φορμαρεις?Αν ειχες κανει πολλα φορματς , θα το ξερες ;)

Για αυτο στις εξυπηρετησεις θα ζητας λεφτα , ή αν ειναι γκομενα να απαιτησεις χουφτωμα. Πωω σου δινω συμβουλες ζωης εδω περα.Ξεκινα να με πληρωνεις ;)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vagelis81 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις Σας.Τελικα βρήκα το bios και το φόρμα έγινε μια χαρά.

Γράψε ομως και πως το έκανες για αλλους vaggeliδες με ίδια απορια. Εδω δεν ειμαστε μονο για ερωτήσεις αλλα και βοηθεια σε αλλους

Δημοσ.

Το έκανα ακολουθώντας τις οδηγίες του green dragon δηλαδή κρατώντας πατημένο το fn και διακεκομμενα το f2.Ετσι μπήκε στο bios

Τα υπόλοιπα ήταν η συνηθισμένη διαδικασία για το format χωρίς κανένα πρόβλημα 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagelis81 είπε

Τα υπόλοιπα ήταν η συνηθισμένη διαδικασία για το format χωρίς κανένα πρόβλημα 

Επίσης δε μας λες το μοντέλο , να ξέρει ο επόμενος που θα έχει το ίδιο Laptop  ; B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...