Προς το περιεχόμενο

g. skill RAM F4-3200C14D-16GTZRX vs F4-3200C14D-16GTZR και F4-3200C16D-16GTZRX vs F4-3200C16D-16GTZR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, akoinonitos said:

Για μενα ενα κιτ 3200cl14 η οι sniperX 3400cl16 Που εχουν καλα τσιπακια ειναι το τελειο που μπορεις να παρεις και ανεβαινουν στα 3466+ . Αν τα οικονομικα δεν ειναι καλα απλα παιρνεις ενα κιτ 3200cl16 (αρκει να μπορει να παιξει στην μητρικη σου)

Και αυτές φαίνονται ενδιαφέρον, θα τις κοιτάξω, αυτό προσπαθώ να πω ότι όλοι παίρνουν τα mainstream και δεν το ψάχνουν λίγο. Αυτή που προτείνεις π.χ δεν έχει ουτε ενα review στο skroutz, χάνεται μέσα στις πολλές. Απο ότι είδα και ο OP το ψάχνει πριν πάρει και εγώ το ίδιο. Τα οικονομικά είναι μια χαρά αλλά δεν μου αρέσει να πετάω λεφτά χωρίς λόγο 😛

edit: ώπα αυτές κάνουν 240 ευρώ άλλες sniper κοίταγα

Επεξ/σία από Luciddream
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Και αυτές φαίνονται ενδιαφέρον, θα τις κοιτάξω, αυτό προσπαθώ να πω ότι όλοι παίρνουν τα mainstream και δεν το ψάχνουν λίγο. Αυτή που προτείνεις π.χ δεν έχει ουτε ενα review στο skroutz, χάνεται μέσα στις πολλές. Απο ότι είδα και ο OP το ψάχνει πριν πάρει και εγώ το ίδιο. Τα οικονομικά είναι μια χαρά αλλά δεν μου αρέσει να πετάω λεφτά χωρίς λόγο 😛

edit: ώπα αυτές κάνουν 240 ευρώ άλλες sniper κοίταγα

b-dies ... σου πιανουν τον κ..... ,υπαρχουν και οι snipperx 3200cl16 με Hynix cjr τσιπακια

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Τα samsung b-dies είναι κατηγορία από μόνα τους, όσον αφορά το OC κτλ, με το ανάλογο τίμημα (και ναι, το vfm πάει περίπατο). Ας κρατάει μικρό καλάθι ο φίλος, αν περιμένει να πιάσει αντίστοιχα ρολόγια+timings+stability με hynix/micron/samsung d/e-die.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, Zaknafein said:

Τα samsung b-dies είναι κατηγορία από μόνα τους, όσον αφορά το OC κτλ, με το ανάλογο τίμημα (και ναι, το vfm πάει περίπατο). Ας κρατάει μικρό καλάθι ο φίλος, αν περιμένει να πιάσει αντίστοιχα ρολόγια+timings+stability με hynix/micron/samsung d/e-die.

Εγώ πάντως βλέπω στα benchmarks που πόσταρα τις Micron @ 3466 CL19 (160 euro αν είναι οι ίδιες που δεν φαίνεται απο τον κωδικό) να περνάνε τις RipjawsV @ 3200 CL16 (140 euro) σε throughput με παρόμοιο latency, και να είναι σχετικά κοντά στις FlareX @ 3200 CL14 (220 euro), και όλα αυτά σε Ryzen +. Εγώ μπορεί να πάω στις FlareX ή κάποιο παρόμοιο κιτ τελικά και να τις χρονίσω λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω ότι γενικά υπάρχει πολύ πληροφορία που μπερδεύει εκει έξω.

Και έχει και θετικά reviews, ακόμα και σε σύγκριση με FlareX: https://www.amazon.co.uk/Hyper-X-HX434-°C19FB2-K2-16-memory-module/dp/B07BJJMWXW

They work flawlessly on my Gigabyte Aorus X470 gaming 7 WiFi. I have tested stock speed (2933) and
XMP profile1 (3466) and both pass Prime95 with no issues. I previously had purchased G. Skill FlareX (3200) that would only work at stock (2400). The PC would boot with the memory at 3200mhz but would fail in prime95. Fantastic memory from Kingston

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3200c14 είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από 3466c19, το amazon review δεν μου λέει κάτι. Επίσης για ότι βλέπεις σε φόρα, αν δεν έχει screenshot από stability test κράτα μικρό καλάθι, στα λόγια κι εμένα πάνε 4000c16...

Επεξ/σία από Zaknafein
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Zaknafein said:

3200c14 είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από 3466c19, το amazon review δεν μου λέει κάτι. Επίσης για ότι βλέπεις σε φόρα, αν δεν έχει screenshot από stability test κράτα μικρό καλάθι, στα λόγια κι εμένα πάνε 4000c16...

Εννοείται ότι είναι καλύτερα, αλλά μιλάμε και για 60 ευρώ πάνω. Για κάποιον που δεν θέλει να κανει OC δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Και οι Micron του Reous καλά τα πάνε.

Αυτά, καλό βράδυ!

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Luciddream είπε

Εννοείται ότι είναι καλύτερα, αλλά μιλάμε και για 60 ευρώ πάνω. Για κάποιον που δεν θέλει να κανει OC δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Και οι Micron του Reous καλά τα πάνε.

Αυτά, καλό βράδυ!

Δεν καταλαβαινεις αυτο που σιυ ειπα απο την αρχη ,αλλο x470 αλλο x370

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Zaknafein είπε

To οποιο ΠΟΛΥ καλυτερα πως μεταφραζεται σε real time σεναρια; Σε αριθμους δηλαδη. Δευτερολεπτα, fps κοκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, narta said:

To οποιο ΠΟΛΥ καλυτερα πως μεταφραζεται σε real time σεναρια; Σε αριθμους δηλαδη. Δευτερολεπτα, fps κοκ

Η διαφορά στο latency ειναι απο τα 8.82ns σε 11.02ns, δηλαδή 2.20 nanosecond. Για αριθμούς και fps απο ότι κατάλαβα παίζει ρόλο το πρόγραμμα και πως ζητάει τα δεδομένα απο την μνήμη και αν αυτά βρίσκονται στην cache της CPU ή όχι. Οπότε δεν μπορεί να σου πεί κάποιος έτσι εύκολα σε νούμερα. Το θέμα είναι ότι θεωρητικά δίνεις και λίγο ρεύμα παραπάνω και ρίχνεις τα timings. Αντίστοιχα και στην CL14 δίνεις ρεύμα και πας στα 3466, και ίσως πιο εύκολα. Οπότε μετά η διαφορά είναι περισσότερο στα λεφτά.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Για αριθμούς και fps απο ότι κατάλαβα παίζει ρόλο το πρόγραμμα και πως ζητάει τα δεδομένα απο την μνήμη και αν αυτά βρίσκονται στην cache της CPU ή όχι. Οπότε δεν μπορεί να σου πεί κάποιος έτσι εύκολα σε νούμερα.

Δεν δυσκολο. Τεστ σε καθε συχνοτητα και timmings και αποτελεσματα. Αν μιλαμε για δεκαδες ευρω πιο ακριβες μνημες για να κερδισω 1fps ή 10" σε ενα render 2 ωρων, ειναι απλα ασυμφορο και απλα αριθμολαγνεια (κοιτα τι συχνοτητε παιζει το κιτ μου; CL13 και τα μυαλα στα καγκελα!)

Δημοσ.
9 minutes ago, narta said:

Δεν δυσκολο. Τεστ σε καθε συχνοτητα και timmings και αποτελεσματα. Αν μιλαμε για δεκαδες ευρω πιο ακριβες μνημες για να κερδισω 1fps ή 10" σε ενα render 2 ωρων, ειναι απλα ασυμφορο και απλα αριθμολαγνεια (κοιτα τι συχνοτητε παιζει το κιτ μου; CL13 και τα μυαλα στα καγκελα!)

Ναι δεν κερδίζεις πολλά, αντε να ειναι 3-4 FPS αλλά απτην άλλη αν στήνεις ένα PC για πολλά χρόνια στα 60 ευρώ θα κολλήσεις? Εν το μεταξύ μόλις παρατήρησα ότι η Kingston παίζει στα 3466 με 1.2v, ενώ οι samsung b-dies θέλουν 1.35v για τα 3200. Υποθέτω πέφτουν άνετα τα timings στην Kingston με παραπάνω ρεύμα. Ψήνομαι να την πάρω αλλά είναι όντως ρίσκο 😛

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εν το μεταξύ μόλις παρατήρησα ότι η Kingston παίζει στα 3466 με 1.2v, ενώ οι samsung b-dies θέλουν 1.35v για τα 3200.

Οκ τι σκατα τσιπακια εχουν και θελουν μονο 1.2v? 😵

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, narta said:

Οκ τι σκατα τσιπακια εχουν και θελουν μονο 1.2v? 😵

Απο ότι γράφει ο Nighthog Micron 16nm e-dies. Σε κάποιο ποστ γράφει ότι πάνε και 3600 με λίγο voltage increase σε χαλαρά timings(18-18). Τα κιτάκια με samsung που ειναι στα 240 ευρώ υποθέτω έχουν πιο παλιά chips, αλλά και πάλι, χωρις να ξέρουμε αντοχές κτλπ είναι άδικη η σύγκριση νομίζω.

Και στα 3200 CL16 με 1.2v παίζουν.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
Στις 15/10/2018 στις 3:45 ΜΜ, ilos είπε

Αν μιλάμε για gaming, όχι με την 580 που έχεις δεν αξίζουν αλλαγή. Πάρε απλά άλλο ένα ίδιο stick για να έχεις dual channel.Αν δεις τις ίδιες μνήμες έχω και εγώ. Στην x370 μου πάνε μέχρι 3066 16/17/17/38 CR1. Στην tomahawk και τον 2600x λογικά θα παίζουν ακόμα καλύτερα εκτός αν σου έκατσε πατάτα imc.

Εμένα η συγκεκριμένη ram τρέχει στα 3200 απροβλημάτιστα εδώ και 1 χρόνο και 4 μήνες. 

Πάνω σε asrock gaming k4 b350 χωρίς extra settings :P  

Στους 2 πρώτους μήνες δεν πήγαινε πάνω από 2666, αλλά με τα bios update που βγήκαν, είναι κομπλέ.

Σε Ryzen 1600 τις έχω btw.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Απο ότι γράφει ο Nighthog Micron 16nm e-dies. Σε κάποιο ποστ γράφει ότι πάνε και 3600 με λίγο voltage increase σε χαλαρά timings(18-18). Τα κιτάκια με samsung που ειναι στα 240 ευρώ υποθέτω έχουν πιο παλιά chips, αλλά και πάλι, χωρις να ξέρουμε αντοχές κτλπ είναι άδικη η σύγκριση νομίζω.

Και στα 3200 CL16 με 1.2v παίζουν.

Οπως λεει ο φιλος για να ριξει το trfc στα 305ns  παιζοντας στα 3200mhz επρεπε να δωσει 1.5v  ,εγω για παραδειγμα με b-dies μπορω να ριξω τo trfc 144ns και αναλογα την συχνοτητα θα θελω την εξης ταση ,3466mhz -1.4ν ,3533mhz 1.43v ,3600mhz 1.44v και ολα αυτα με cl14

Iσως ειναι καλα τσιπακια για την τιμη τους αλλα απο overclocking δεν λενε και πολλα

12 ώρες πριν, Luciddream είπε

Εγώ πάντως βλέπω στα benchmarks που πόσταρα τις Micron @ 3466 CL19 (160 euro αν είναι οι ίδιες που δεν φαίνεται απο τον κωδικό) να περνάνε τις RipjawsV @ 3200 CL16 (140 euro) σε throughput με παρόμοιο latency, και να είναι σχετικά κοντά στις FlareX @ 3200 CL14 (220 euro), και όλα αυτά σε Ryzen +. Εγώ μπορεί να πάω στις FlareX ή κάποιο παρόμοιο κιτ τελικά και να τις χρονίσω λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω ότι γενικά υπάρχει πολύ πληροφορία που μπερδεύει εκει έξω.

Και έχει και θετικά reviews, ακόμα και σε σύγκριση με FlareX: https://www.amazon.co.uk/Hyper-X-HX434-°C19FB2-K2-16-memory-module/dp/B07BJJMWXW

Το latency τους με τον 2700x ειναι εντελως απογοητευτικο ,δεν ξερω πως τα βλεπεις καλα τα νουμερα τους. Επισης δεν μπορεις να συγκρινεις δυο κιτ σε διαφορετικα συστηματα αν ο cpu δεν εισαι σιγουρος οτι τρεχει στην ιδια αρκιβως συχνοτητα. Παντως τα 71ns που εχουν με τον 2700x ειναι πολυ χαλια ενα κιτα 3400cl16 εχει γυρω στα 64ns latency

12 ώρες πριν, Luciddream είπε

Το latency τους με τον 2700x ειναι εντελως απογοητευτικο ,δεν ξερω πως τα βλεπεις καλα τα νουμερα τους. Επισης δεν μπορεις να συγκρινεις δυο κιτ σε διαφορετικα συστηματα αν ο cpu δεν εισαι σιγουρος οτι τρεχει στην ιδια αρκιβως συχνοτητα. Παντως τα 71ns που εχουν με τον 2700x ειναι πολυ χαλια ενα κιτ 3400cl16 εχει γυρω στα 64ns latency ,αν μπορει να παιξει με 1.35v με 16αρια τοτε ειναι καλα.

Ρε συ δεν τις αγοραζεις να δουμε πως πανε τελικα ;  :D

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...