Προς το περιεχόμενο

g. skill RAM F4-3200C14D-16GTZRX vs F4-3200C14D-16GTZR και F4-3200C16D-16GTZRX vs F4-3200C16D-16GTZR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Απο που βγαίνει αυτό? Οι Vengeance που γράφει ο τύπος αν ισχύει είναι CL16 όχι CL14, που ειναι οι Vengeance Pro. Προσπαθώ να βγάλω άκρη μέσα στην παραπληροφόρηση των forum για να διαλέξω RAM όπως και ο OP αλλά όπως βλέπεις και απο την συζήτηση μας δεν ειναι εύκολο πράγμα (no offence) 😛

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-Black/p/CMW32GX4M4C3200C14

δεν υπαρχει ανθρωπος στον πλανητη με χ370 και hynix που να τις εχει τρεξει στα 3466Mhz stable

εδω ειναι καποια τεσταρισμενα settings απο διαφορα παιδια με πολλες λεπτομεριες και τι τεστ εχει τραξει ο καθενας και με τι hardware σε am4

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKPVfDcFO-aieAOXHFQZp15rwWadbPTVDNgO8vtyDCM/edit

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Τις Pro λινκαρες, ο τύπος στο forum δεν γράφει για Pro.

3 minutes ago, akoinonitos said:

εδω ειναι καποια τεσταρισμενα settings απο διαφορα παιδια με πολλες λεπτομεριες και τι τεστ εχει τραξει ο καθενας και με τι hardware σε am4

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HKPVfDcFO-aieAOXHFQZp15rwWadbPTVDNgO8vtyDCM/edit

Ενδιαφέρον, thanks!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις Pro λινκαρες, ο τύπος στο forum δεν γράφει για Pro.

ναι αλλα δεν γραφει καιοτι δεν ειναι οι pro ;)

κοιτα το edit Που εκανα στο προηγουμενο ποστ, επισης εγω πολλα μπορει να λεω αλλα πρεπει και να τα αποδεικνειω ,το τι γραφεις ενας τυπος σε ενα φορουμ δεν μου λεει τπτ αν δεν συνοδευεται απο αποδειξεις.

Και επισης για να λεει οτι με τον 1700 επαιζαν στα 3200Mhz δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι bdies. Καμια hynix δεν επαιξε ποτε στα 3200Mhz σε χ370 με ryzen 1xxx

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
17 minutes ago, akoinonitos said:

Και επισης για να λεει οτι με τον 1700 επαιζαν στα 3200Mhz δεν υπαρχει περιπτωση να μην ειναι bdies. Καμια hynix δεν επαιξε ποτε στα 3200Mhz σε χ370 με ryzen 1xx

Θέλω να σε πιστέψω αλλά όσο ψάχνω βρίσκω. Στο τέλος σίγουρα θα βαρεθώ να ψάχνω και θα πάρω τις πιο ακριβές, αλλά μακάρι να έβρισκα ένα κιτ να δοκιμάσω όταν έρθει η νέα μητρική μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Θέλω να σε πιστέψω αλλά όσο ψάχνω βρίσκω. Στο τέλος σίγουρα θα βαρεθώ να ψάχνω και θα πάρω τις πιο ακριβές, αλλά μακάρι να έβρισκα ένα κιτ να δοκιμάσω όταν έρθει η νέα μητρική μου.

και εγω θελω να πιστεψω αυτα που ανεβαζεις αλλα αν τους δωσω να τρεξουν hci αναρωτιεμαι μεχρι ποτε θα μετρανε errors 😛

τι cpu κοιτας και τη μητρικη ?

P.S. την x370 pro την ειχα και εγω με 1700 και 3200cl16 Μνημες, το max της stable ηταν 3066cl16

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, akoinonitos said:

και εγω θελω να πιστεψω αυτα που ανεβαζεις αλλα αν τους δωσω να τρεξουν hci αναρωτιεμαι μεχρι ποτε θα μετρανε errors 😛

τι cpu κοιτας και τη μητρικη ?

Έχω παραγγείλει 2700x + x370 Crosshair VI Hero. Μένουν οι μνήμες. Πόσταρα εδώ γιατί νομίζω ταιριάζει στο θέμα, αν δεν θέλει ο OP μπορώ να ανοίξω καινούριο 😛

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Έχω παραγγείλει 2700x + x370 Crosshair VI Hero. Μένουν οι μνήμες. Πόσταρα εδώ γιατί νομίζω ταιριάζει στο θέμα, αν δεν θέλει ο OP μπορώ να ανοίξω καινούριο 😛

Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα ,εφοσον μιλαμε για 2700x και hero κατα 90% θα παιξει στα 3200mhz  ενα κιτ 3200cl16 αλλα μπορει να θελει και σκαλισμα, επισης ειναι πολυ ευκολο να δεις το qlv της μητρικης σου και αν και ποιες Hynix εχουν τεσταρει με ryzen 2xxx.

Εχει μονο ενα κιτ που μπορεις να βρεις ευκολα αυτο εδω

Ωστοσο δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια οτι θα παιξει 100% χωρις να πειραξεις τπτ

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, akoinonitos said:

Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα ,εφοσον μιλαμε για 2700x και hero κατα 90% θα παιξει στα 3200mhz  ενα κιτ 3200cl16 αλλα μπορει να θελει και σκαλισμα, επισης ειναι πολυ ευκολο να δεις το qlv της μητρικης σου και αν και ποιες Hynix εχουν τεσταρει με ryzen 2xxx.

Εχει μονο ενα κιτ που μπορεις να βρεις ευκολα αυτο εδω

Ωστοσο δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια οτι θα παιξει 100% χωρις να πειραξεις τπτ

Αυτό το 10% φοβάμαι. Βλέπω να αργεί βέβαια η παραγγελία οπότε έχω μερικές μέρες να δω τι θα κάνω ;)

Απλά βλέπω υπάρχουν διάφορες επιλογές και περνάνε απαρατήρητες, εκτός και αν υπάρχει λογος. π.χ https://www.skroutz.gr/s/14607765/HyperX-Fury-16GB-DDR4-3466MHz-HX434C19FB2K2-16.html

edit: αυτές μάλλον ειναι single rank

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Αυτό το 10% φοβάμαι. Βλέπω να αργεί βέβαια η παραγγελία οπότε έχω μερικές μέρες να δω τι θα κάνω ;)

Απλά βλέπω υπάρχουν διάφορες επιλογές και περνάνε απαρατήρητες, εκτός και αν υπάρχει λογος. π.χ https://www.skroutz.gr/s/14607765/HyperX-Fury-16GB-DDR4-3466MHz-HX434C19FB2K2-16.html

edit: αυτές μάλλον ειναι single rank

single rank ειναι ,αλλα ειναι και 3466cl19! πολυ κακες ποιος να τις προτεινει αυτες? ειναι χειροτερες και απο 3000cl16 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, akoinonitos said:

single rank ειναι ,αλλα ειναι και 3466cl19! πολυ κακες ποιος να τις προτεινει αυτες? ειναι χειροτερες και απο 3000cl16 😛

Αρχικά είδα το CL17 απο το σκρουτζ και νόμιζα ότι ηταν CL17. Anyway, κοιτάζω τα benchmarks για Kingston , RipjawsV και για FlareX και μάντεψε ποιος νικάει 😛

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Luciddream είπε

Αρχικά είδα το CL17 απο το σκρουτζ και νόμιζα ότι ηταν CL17. Anyway, κοιτάζω τα benchmarks για Kingston

και για

ναι αλλα αυτα ειναι σε Intel πλατφορμα ,δεν εχουν καμια σχεση τα νουμερα και επισης δεν προκειται να παιξουν 3466cl19 σε am4 πλατφορμα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, akoinonitos said:

ναι αλλα αυτα ειναι σε Intel πλατφορμα ,δεν εχουν καμια σχεση τα νουμερα και επισης δεν προκειται να παιξουν 3466cl19 σε amd πλατφορμα.

Αυτός εδώ τις τρέχει στα 3600 με CL14, γιατί απο ότι διάβασα οι Micron τραβάνε πιο εύκολα OC (εdit, μάλλον CL20 λέει κάπου μπερδεύτηκα)

https://www.overclock.net/forum/27311585-post1722.html

και εδώ https://www.overclock.net/forum/27308753-post1477.html

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Αυτός εδώ τις τρέχει στα 3600 με CL14, γιατί απο ότι διάβασα οι Micron τραβάνε πιο εύκολα OC

https://www.overclock.net/forum/27311585-post1722.html

Nαι με 1.53v ταση λιγο πριν αυτοκαταστραφουν και εννοειται πουθενα ss απο τεστ stability. Αλλα τι stability να περασει με τετοια ταση σε μιση ωρα το πολυ οι μνημες θα εχουν φτασει τους 60 βαθμους 😛  Φιλε εγω οτι ηταν να σου πω στο ειπα ,δικα σου τα λεφτα δικο σου και το ρισκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, akoinonitos said:

Nαι με 1.53v ταση λιγο πριν αυτοκαταστραφουν και εννοειται πουθενα ss απο τεστ stability. Αλλα τι stability να περασει με τετοια ταση σε μιση ωρα το πολυ οι μνημες θα εχουν φτασει τους 60 βαθμους 😛  Φιλε εγω οτι ηταν να σου πω στο ειπα ,δικα σου τα λεφτα δικο σου και το ρισκο.

Κουβέντα κάνω δεν προσπαθώ να σε βγάλω λάθος. Απλά ψάχνω να μάθω πριν αγοράσω κάτι, όσο μπορώ 😛

Και εδώ βλέπω δίνουν παραπάνω έμφαση στα mhz παρά στο latency για Ryzen (απτην άλλη είναι 3ns διαφορά)

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Κουβέντα κάνω δεν προσπαθώ να σε βγάλω λάθος. Απλά ψάχνω να μάθω πριν αγοράσω κάτι, όσο μπορώ 😛

Και εδώ βλέπω δίνουν παραπάνω έμφαση στα mhz παρά στο latency για Ryzen (απτην άλλη είναι 3ns διαφορά)

Αυτα ειναι απλα νουμερα απο μαθημετικες πραξεις ,δεν μεταφραζονται ομως παντα στην πραξη οπως ειναι ,και επισης υπαρχει και το θεμα της τιμη αν αξιζει δλδ για μικρη διαφορα στην αποδοση να δωσεις ενα σκασμο λεφτα παραπανω. Για μενα ενα κιτ 3200cl14 η οι sniperX 3400cl16 Που εχουν καλα τσιπακια ειναι το τελειο που μπορεις να παρεις και ανεβαινουν στα 3466+ . Αν τα οικονομικα δεν ειναι καλα απλα παιρνεις ενα κιτ 3200cl16 (αρκει να μπορει να παιξει στην μητρικη σου)

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...