Προς το περιεχόμενο

g. skill RAM F4-3200C14D-16GTZRX vs F4-3200C14D-16GTZR και F4-3200C16D-16GTZRX vs F4-3200C16D-16GTZR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Πάνε βάλε ένα 2ο dimm σαν κι αυτό που έχεις, να παίζεις Fortnite σαν άνθρωπος και άσε τα φωτάκια, έχεις στήσει ένα σύγχρονο μηχάνημα και το έχεις φιμώσει με το single dimm. (Αν έβρισκα και το emoji για e-σφαλιάρες θα σου έριχνα και 2-3, θες και RGB τρομάρα σου!) :P

το ειχα ετσι με Intel αρχικα και σκοπευα να βαλω και 2ο συντομα αλλαα δεεν

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι δεεεν, δεν ξέρω ποιος σε συμβούλεψε / τι πηγές είχες για να στήσεις το μηχάνημα, αλλά το να πετσοκόβεις το bandwidth της μνήμης με single channel είναι σημαντικό λάθος.

Δες το ως εξής: Το κόστος για 1 dimm vs ΟΛΟ το υπόλοιπο σύστημα και σκέψου ότι για αυτό το κόστος χάνεις 20-30% χοντρικά σε ξερά νούμερα και αρκετά παραπάνω σε ομαλότητα (τα κολληματάκια που έλεγες σε Fortnite κτλ).

ΥΓ: Προφανώς οι e-σφαλιάρες κτλ είναι χιούμορ, το πολύ να έτρωγες κάνα /slap αν ήμασταν στην εποχή των δεινοσαύρων (mIRC). Προσπαθώ απλά να σε κάνω να καταλάβεις ότι για σχετικά μικρό κόστος (εν συγκρίσει με το υπόλοιπο σύστημα), δεν ευχαριστιέσαι σωστά αυτό που έχεις φτιάξει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έστησα το μηχάνημα με i5 δεν μ είχε πει κανείς για single και dual. Βέβαια ίσως επειδή είχa πει ότι θα βάλω άλλα 8 ραμ κάποια στιγμή αλλά ακόμα δεν έχει έρθει αυτή η ρημάδα :P

Επεξ/σία από splanis
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Τι δεεεν, δεν ξέρω ποιος σε συμβούλεψε / τι πηγές είχες για να στήσεις το μηχάνημα, αλλά το να πετσοκόβεις το bandwidth της μνήμης με single channel είναι σημαντικό λάθος.

Δες το ως εξής: Το κόστος για 1 dimm vs ΟΛΟ το υπόλοιπο σύστημα και σκέψου ότι για αυτό το κόστος χάνεις 20-30% χοντρικά σε ξερά νούμερα και αρκετά παραπάνω σε ομαλότητα (τα κολληματάκια που έλεγες σε Fortnite κτλ).

ΥΓ: Προφανώς οι e-σφαλιάρες κτλ είναι χιούμορ, το πολύ να έτρωγες κάνα /slap αν ήμασταν στην εποχή των δεινοσαύρων (mIRC). Προσπαθώ απλά να σε κάνω να καταλάβεις ότι για σχετικά μικρό κόστος (εν συγκρίσει με το υπόλοιπο σύστημα), δεν ευχαριστιέσαι σωστά αυτό που έχεις φτιάξει.

Του φωνάζαμε αλλά δεν άκουγε, πήρε SSD :P

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Του φωνάζαμε αλλά δεν άκουγε, πήρε SSD :P

o ssd μου βγηκε 30 ευρω με την διαφορα απ τον παλιο. Για την ραμ ηθελα 65-70 :( αν δεν με ειχαν σταματησει απ την δουλεια τωρα θα την ειχα παρει.

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, splanis είπε

o ssd μου βγηκε 30 ευρω με την διαφορα απ τον παλιο. Για την ραμ ηθελα 65-70 :( αν δεν με ειχαν σταματησει απ την δουλεια τωρα θα την ειχα παρει.

Πλάκα κάνω, δική σου δουλειά είναι δεν κρίνω. Αν φάνηκε έτσι, ζητάω συγνώμη :)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που το ψάχνω λίγο τελευταία στα benchmarks, βλέπω να λένε για 3466 mhz παρά για latency. Η διαφορά στα 3200 cl 14 vs cl 16 είναι μικρή, αλλά στα 3466 βλέπω να δίνουν μέχρι και 10 fps παραπάνω. Αναρωτιέμαι πόσο OC τραβάνε οι απλές ripjaws ή έστω οι λίγο πιο ακριβές στα 180. Και τι όρια έχουν σε voltage. Θα πάω και μια βόλτα στο Overlocking section

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εγώ που το ψάχνω λίγο τελευταία στα benchmarks, βλέπω να λένε για 3466 mhz παρά για latency. Η διαφορά στα 3200 cl 14 vs cl 16 είναι μικρή, αλλά στα 3466 βλέπω να δίνουν μέχρι και 10 fps παραπάνω. Αναρωτιέμαι πόσο OC τραβάνε οι απλές ripjaws ή έστω οι λίγο πιο ακριβές στα 180. Και τι όρια έχουν σε voltage. Θα πάω και μια βόλτα στο Overlocking section

Overclock σε μνημες 3200cl16 μονο με χ470/β450 μητρικες ,και maximum 3400mhz και ισως unstable

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, akoinonitos said:

Overclock σε μνημες 3200cl16 μονο με χ470/β450 μητρικες ,και maximum 3400mhz και ισως unstable

Η μητρική τι ρόλο παίζει? ο memory controller δεν ειναι στην CPU? Έχω κανα 7άρι χρόνια να ασχοληθώ με OC.

Εδώ βλέπω ότι σε άλλα συστήματα οι μνήμες πάντως τραβάνε, εκτός και αν ειναι τελείως διαφορετικές: https://www.overclock.net/forum/18051-memory/1597969-gskill-ripjaws-v-overclocking-2.html

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Η μητρική τι ρόλο παίζει? ο memory controller δεν ειναι στην CPU? Έχω κανα 7άρι χρόνια να ασχοληθώ με OC.

Εδώ βλέπω ότι σε άλλα συστήματα οι μνήμες πάντως τραβάνε, εκτός και αν ειναι τελείως διαφορετικές: https://www.overclock.net/forum/18051-memory/1597969-gskill-ripjaws-v-overclocking-2.html

Yπαρχει διαφορα με intel συστηματα και βλεπω στο λινκ να κοιτανε την σταθεροτητα με super pi που ειναι λιγο τραγικο...

Δημοσ.
10 minutes ago, akoinonitos said:

Yπαρχει διαφορα με intel συστηματα και βλεπω στο λινκ να κοιτανε την σταθεροτητα με super pi που ειναι λιγο τραγικο...

Και εδώ βλέπω έστω ένας έχει καταφέρει σε 2700x απο 3200 σε 3466 με φτηνές μνήμες: https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1690377-ryzen-2700x-x370-mobo-do-ram-issues-still-persist.html

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Πονεμένη ιστορία τι ρόλο παίζει η μητρική, αλλά ναι παίζει για το mem OC, προφανώς σε συνδυασμό με τον IMC.

Το thread που κοιτάς δεν σε αφορά, οι Ryzen συμπεριφέρονται αρκετά διαφορετικά από τους intel στο RAM OC και αν ισχύει το "stability test" με superPi, είναι απλά αστείο... (Βγάζω άνετα sPi στα 5.5 CPU + 3800 RAM, αλλά δεν είναι stable). Να δεις σε μητρική/CPU αντίστοιχη με αυτά που έχεις (ή σκοπεύεις να αγοράσεις) για να δεις τι παίζει και να ακούς τον @akoinonitos που έχει τεντώσει 2-3 μητρικές και 2-3 ryzen στο θέμα RAM OC.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Zaknafein said:

Πονεμένη ιστορία τι ρόλο παίζει η μητρική, αλλά ναι παίζει για το mem OC, προφανώς σε συνδυασμό με τον IMC.

Το thread που κοιτάς δεν σε αφορά, οι Ryzen συμπεριφέρονται αρκετά διαφορετικά από τους intel στο RAM OC και αν ισχύει το "stability test" με superPi, είναι απλά αστείο... (Βγάζω άνετα sPi στα 5.5 CPU + 3800 RAM, αλλά δεν είναι stable). Να δεις σε μητρική/CPU αντίστοιχη με αυτά που έχεις (ή σκοπεύεις να αγοράσεις) για να δεις τι παίζει και να ακούς τον @akoinonitos που έχει τεντώσει 2-3 μητρικές και 2-3 ryzen στο θέμα RAM OC.

Γιαυτό πόσταρα και το άλλο λινκ που ειναι πιο σχετικό. Βάζω και το quote απο εκεί για ευκολία

I can confirm, at least for me, that upgrading allowed me to run my 4x8Gb Vengeance RGB 3200Mhz that will run at 3466Mhz now on a R7 2700 running on a Strix X370-F motherboard whereas before on the R7 1700 it would only overclock to it's base 3200Mhz. Seems a good chip and board combo so far for me at least, I just need to start looking into it properly and start tweaking a little more to see what else I can get out of it!

Βλέπω και άλλοι με 3600 μνήμες δεν μπορουν να πάνε πάνω απο 3466. Θέλω να πω ότι δεν φταίει το κιτ αναγκαστικά, αλλά ο συνδιασμός απο ότι φαίνεται. (και άλλο λινκ για το κιτ)

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Και εδώ βλέπω έστω ένας έχει καταφέρει σε 2700x απο 3200 σε 3466 με φτηνές μνήμες: https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1690377-ryzen-2700x-x370-mobo-do-ram-issues-still-persist.html

Αυτο με b-dies δλδ 3200cl14 kit  για να καταλαβεις τι παιζει πρεπει να καταλαβεις την διαφορα μεταξυ b-dies και hynix. Γιατι δεν ρωτας καλυτερα τι ακριβως ζητας για να σε βοηθησουμε πιο ευκολα

5 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Γιαυτό πόσταρα και το άλλο λινκ που ειναι πιο σχετικό. Βλέπω και άλλοι με 3600 μνήμες δεν μπορουν να πάνε πάνω απο 3466. Θέλω να πω ότι δεν φταίει το κιτ αναγκαστικά, αλλά ο συνδιασμός απο ότι φαίνεται. (και άλλο λινκ για το κιτ)

Εννοειται οτι δεν φταινε τα Kit , φταινε οι χ370 μητρικες

Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Αυτο με b-dies δλδ 3200cl14 kit  για να καταλαβεις τι παιζει πρεπει να καταλαβεις την διαφορα μεταξυ b-dies και hynix. Γιατι δεν ρωτας καλυτερα τι ακριβως ζητας για να σε βοηθησουμε πιο ευκολα

Απο που βγαίνει αυτό? Οι Vengeance που γράφει ο τύπος αν ισχύει είναι CL16 όχι CL14, που ειναι οι Vengeance Pro. Προσπαθώ να βγάλω άκρη μέσα στην παραπληροφόρηση των forum για να διαλέξω RAM όπως και ο OP αλλά όπως βλέπεις και απο την συζήτηση μας δεν ειναι εύκολο πράγμα (no offence) 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...