Trelloneritis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα στους συνομιλητές. Εχω δυο ερωτήσεις, α) σε σύστημα με Asus Rog Strix X470-F Gaming και AMD Ryzen 7 2700X θα είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ των RAM με latency 14 και 16; β) στο ίδιο σύστημα οι RAM χωρίς το X στο κωδικό τους (αυτές δημαδή που δεν είναι για AMD) θα παίξουν κανονικά;
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, χωρίς να είμαι ειδικός, οι 14άρες είναι Samsung b-die και είναι ιδανικές για Ryzen. Αν υπάρχει δυνατότητα θα πήγαινα στις πρώτες.
narta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Οι περισσοτερες cl14 ειναι samsung b-die οι οποιες στην 1η γενια Ryzen ειχαν την καλυτερη συμβατοτητα και καλυτερο oc περιθωριο. Με την 2η γενια Ryzen (2xxx) οι περισσοτερες μνημες τις αγορας ειναι συμβατες και η διαφορα ειναι στο περιθωριο oc. Ουσιαστικα διαφορες μεταξυ 3000MHz και ανω δεν θα δεις. Με πολυ ψαξιμο και ρυθμιση ισως κερδισεις ενα 5% σε εφαρμογες και παιχνιδια που ειναι ευσαισθητα σε memory timmings. Γνωμη μου, παρε οτι πιο φθηνο σε λογικη ταχυτητα (>=3000ΜΗz) και καλα timmings (>=cl15) 2
akoinonitos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 20 λεπτά πριν, narta είπε Οι περισσοτερες cl14 ειναι samsung b-die οι οποιες στην 1η γενια Ryzen ειχαν την καλυτερη συμβατοτητα και καλυτερο oc περιθωριο. Με την 2η γενια Ryzen (2xxx) οι περισσοτερες μνημες τις αγορας ειναι συμβατες και η διαφορα ειναι στο περιθωριο oc. Ουσιαστικα διαφορες μεταξυ 3000MHz και ανω δεν θα δεις. Με πολυ ψαξιμο και ρυθμιση ισως κερδισεις ενα 5% σε εφαρμογες και παιχνιδια που ειναι ευσαισθητα σε memory timmings. Γνωμη μου, παρε οτι πιο φθηνο σε λογικη ταχυτητα (>=3000ΜΗz) και καλα timmings (>=cl15) Μην παιρνετε μνηνες με cl15 γιατι το 15 θα το δειτε μονο στο κουτακι 😛 1
Trelloneritis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Ωραία μέχρι εδω. Έστω οτι πάω στις cl14, οι F4-3200C14D-16GTZR είναι συμβατές με το προαναφερθέν σύστημα Μητρικής-CPU ή πρέπει οπωσδήποτε να βρω τις F4-3200C14D-16GTZRX; Υπάρχει διαφορά ή είναι θέμα μάρκετινγκ της g.skill;
narta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μην παιρνετε μνηνες με cl15 γιατι το 15 θα το δειτε μονο στο κουτακι 😛 Ε θα τα σφιξεις λιγο και θα πανε cl14 ή θα μεινουν cl16. Who gives a flying f? Ας βρεθει κατι που να εχει τρομακτικες διαφορες μεταξυ 2933 cl16 με 3200 cl14. Ναι το ψαχνουμε και γουσταρουμε σκαλισμα, αλλα οταν μιλαμε για πραγματικες, χειροπιαστες και αισθητες διαφορες απο ενα σημειο και μετα κατανταει ψυχωση
akoinonitos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 55 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Καλημέρα στους συνομιλητές. Εχω δυο ερωτήσεις, α) σε σύστημα με Asus Rog Strix X470-F Gaming και AMD Ryzen 7 2700X θα είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ των RAM με latency 14 και 16; β) στο ίδιο σύστημα οι RAM χωρίς το X στο κωδικό τους (αυτές δημαδή που δεν είναι για AMD) θα παίξουν κανονικά; Πλεον παιζουν τα παντα σε ryzen τωρα αυτο το optimized for ryzen που εχει κανει η gskill να σου πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει τι ειναι. Η μονη διαφορα που βλεπω των x με των non x ειναι στην τιμη 😛 Αν σκοπευεις να "πειραξεις" τις μνημες παιρνεις cl14 αν οχι μια χαρα θα εισαι και με τις cl16 1 λεπτό πριν, narta είπε Ε θα τα σφιξεις λιγο και θα πανε cl14 ή θα μεινουν cl16. Who gives a flying f? Ας βρεθει κατι που να εχει τρομακτικες διαφορες μεταξυ 2933 cl16 με 3200 cl14. Ναι το ψαχνουμε και γουσταρουμε σκαλισμα, αλλα οταν μιλαμε για πραγματικες, χειροπιαστες και αισθητες διαφορες απο ενα σημειο και μετα κατανταει ψυχωση Εσυ μπορει να τα σφιξεις ρε συ ,καποιος ομως που δεν θελει να ασχοληθει και θελει να τις κουμπωσει και να παιξουν θα δει ενα ωραιοτατο cl16 και θα πει ρε μαγκες τι μου λετε...
narta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εσυ μπορει να τα σφιξεις ρε συ ,καποιος ομως που δεν θελει να ασχοληθει και θελει να τις κουμπωσει και να παιξουν θα δει ενα ωραιοτατο cl16 και θα πει ρε μαγκες τι μου λετε... O οποιος δεν ξερει καν τι ειναι το cl. Ο οποιος θα δεις 1599MHz στο cpuz και θα πει γιατι δουλευουν 1600 οι μνημες... Προσωπικα πιστευω οτι ολο αυτο το b-die necessity για ryzen εχει ξεφυγει. Στα ρυζια 1xxx ηταν ισως αναγκαιο, μετα τα τελευταια agesa απλα ειναι προτιμοτερο αλλα οχι πλεον αναγκαιο Υ.Γ. Ασε που αμα η AMD παει το IF στο 1:1 οπως με τους EPYC που δεν θα ειναι καν προυποθεση οι υψηλα χρονισμενες μνημες Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από narta
ilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, narta είπε O οποιος δεν ξερει καν τι ειναι το cl. Ο οποιος θα δεις 1599MHz στο cpuz και θα πει γιατι δουλευουν 1600 οι μνημες... Προσωπικα πιστευω οτι ολο αυτο το b-die necessity για ryzen εχει ξεφυγει. Στα ρυζια 1xxx ηταν ισως αναγκαιο, μετα τα τελευταια agesa απλα ειναι προτιμοτερο αλλα οχι πλεον αναγκαιο Υ.Γ. Ασε που αμα η AMD παει το IF στο 1:1 οπως με τους EPYC που δεν θα ειναι καν προυποθεση οι υψηλα χρονισμενες μνημες Σε κανένα ρύζι δεν είναι "αναγκαία" τα bdies. Αναγκαία είναι μόνο για gaming σε όσους έχουν πολύ βαρβάτη κάρτα γραφικών και high refresh monitors. Σε productivity οι διαφορές είναι συνήθως από μικρές έως αμελητέες μεταξύ cl 14 και cl 16 στην ίδια ταχύτητα.
splanis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, ilos είπε Σε κανένα ρύζι δεν είναι "αναγκαία" τα bdies. Αναγκαία είναι μόνο για gaming σε όσους έχουν πολύ βαρβάτη κάρτα γραφικών και high refresh monitors. Σε productivity οι διαφορές είναι συνήθως από μικρές έως αμελητέες μεταξύ cl 14 και cl 16 στην ίδια ταχύτητα. ασχετο αλλα να ρωτησω και γω κατι για το συστημα της υπογραφης μου που εχω ενα τετοιο στικακι https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html και σιγα σιγα προσπαθω να βαλω αλλο ενα, αξιζει να μαζεψω παραπανω λεφτα, να δωσω και αυτο και να παρω αλλες "γρηγοροτερες" ραμ;
ilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, splanis είπε ασχετο αλλα να ρωτησω και γω κατι για το συστημα της υπογραφης μου που εχω ενα τετοιο στικακι https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html και σιγα σιγα προσπαθω να βαλω αλλο ενα, αξιζει να μαζεψω παραπανω λεφτα, να δωσω και αυτο και να παρω αλλες "γρηγοροτερες" ραμ; Αν μιλάμε για gaming, όχι με την 580 που έχεις δεν αξίζουν αλλαγή. Πάρε απλά άλλο ένα ίδιο stick για να έχεις dual channel.Αν δεις τις ίδιες μνήμες έχω και εγώ. Στην x370 μου πάνε μέχρι 3066 16/17/17/38 CR1. Στην tomahawk και τον 2600x λογικά θα παίζουν ακόμα καλύτερα εκτός αν σου έκατσε πατάτα imc. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από ilos 1
splanis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ilos είπε Αν μιλάμε για gaming, όχι με την 580 που έχεις δεν αξίζουν αλλαγή. Πάρε απλά άλλο ένα ίδιο stick για να έχεις dual chjannel.Αν δεις τις ίδιες μνήμες έχω και εγώ. Στην x370 μου πάνε μέχρι 3066 16/17/17/38 CR1. Στην tomahawk και τον 2600x λογικά θα παίζουν ακόμα καλύτερα εκτός αν σου έκατσε πατάτα imc. ενταξει η 580 δεν θα μεινει για παντα λογικα. Αλλα αν οι διαφορες οντως δεν ειναι εμφανεις θα παρω αλλο ενα ιδιο.
ilos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Εμφανείς είναι αλλά χρειάζεσαι gtx 1080 και πάνω για να κάνουν μπαμ σε 1080p. Αλλά αυτό το 10-20% που θα κερδίσεις είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα λεφτά που θα χαλάσεις για να πάρεις bdies.
splanis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, ilos είπε Εμφανείς είναι αλλά χρειάζεσαι gtx 1080 και πάνω για να κάνουν μπαμ σε 1080p. Αλλά αυτό το 10-20% που θα κερδίσεις είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα λεφτά που θα χαλάσεις για να πάρεις bdies. καταλαβα αν και να σου πω την αληθεια αυτο μου λειπει στις ραμ αυτες ειναι το rgb 😂😂
Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, splanis είπε καταλαβα αν και να σου πω την αληθεια αυτο μου λειπει στις ραμ αυτες ειναι το rgb 😂😂 Πάνε βάλε ένα 2ο dimm σαν κι αυτό που έχεις, να παίζεις Fortnite σαν άνθρωπος και άσε τα φωτάκια, έχεις στήσει ένα σύγχρονο μηχάνημα και το έχεις φιμώσει με το single dimm. (Αν έβρισκα και το emoji για e-σφαλιάρες θα σου έριχνα και 2-3, θες και RGB τρομάρα σου!) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα