agap Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 είμαι κατοχος ιχ κυκλοφορουσα χρονια με αυτό στην αθηνα πανω από 15,κουραστηκα να είμαι πηγμενος στην κινηση οποτε το παρατησα και χρησιμοποιώ καθημερινως αστικα μεσα μεταφορας για να πηγαινω στην δουλεια μου.Πανε 4-5 χρονια που το κανω αυτό.Περιστασιακα μια φορα τον μηνα παιρνω το αμαξι.Απο τοτε ηρεμησα σαν ανθρωπος δεν εχω νευρα από το σφιξιμο της οδηγησης και την κινηση.Μου βγαινει καλυτερα και οικονομικοτερα η ολη φαση.Καθομαι στο λοφωρειο και σερφαρω στο κινητο.Το αμαξι πλεον μονο για βολτες τα σκ. 2
kostakis81 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Επίσης όλοι οι παραπάνω είναι ηθοποιοί που σημαίνει ότι θέλουν τριβή με τον κόσμο Εγω θα σου πω αλλους Bill gates lary elison ,και οι περισσότεροι επιχειρηματίες
NickTG Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 4 minutes ago, kostakis81 said: ενταξη αλλα οχι και ποδηλατο ρε φιλε δουλεια και ποδηλατο? δεν βρωμας απο τον υδρωτα Αν δεν έχει σοβαρά αποδυτήρια για ντουζ η δουλειά τότε βρωμάει αποτυχία. 1
spectaculator Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ενταξη αλλα οχι και ποδηλατο ρε φιλε δουλεια και ποδηλατο? δεν βρωμας απο τον υδρωτα Αν κάνεις μπάνιο κάθε Παρασκευή και 13... Έχω συναδέλφους που φτάνουν στο γραφείο με 40+ χλμ ποδήλατο και δε βρωμά κανείς τους. (πάντως αυτό είναι υπερβολή και για μένα, όχι τόσο του ιδρώτα, αλλά του κόπου) 3 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Επίσης όλοι οι παραπάνω είναι ηθοποιοί που σημαίνει ότι θέλουν τριβή με τον κόσμο Εγω θα σου πω αλλους Bill gates lary elison ,και οι περισσότεροι επιχειρηματίες Αυτοί φοβούνται να πάνε με τα ΜΜΜ (χώρια που δεν συχνάζουν εκεί που πάμε εμείς, χώρια που δεν πάνε στη δουλειά, χώρια που...) Στο Λουξεμβούργο να δεις πως ο κόσμος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. Εκεί θα δεις κουστουμαρισμένους με πατίνι. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από spectaculator
AristidisZ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Αυτοί φοβούνται να πάνε με τα ΜΜΜ (χώρια που δεν συχνάζουν εκεί που πάμε εμείς, χώρια που δεν πάνε στη δουλειά, χώρια που...) Στο Λουξεμβούργο να δεις πως ο κόσμος χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. Εκεί θα δεις κουστουμαρισμένους με πατίνι. Συγκρίνουμε τα ΜΜΜ του εξωτερικού με τα ΜΜΜ της Αθήνας Που σου λέει ο ΟΑΣΑ ένα λεωφορείο το τέταρτο και εννοεί ένα το τέρμινο...
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μενω Γαλατσι (χαμηλα) και δουλευω Κεντρο (πιο κεντρο πεθαινεις). Δυστυχως χρησιμοποιω τον ηλεκτρικο, αφηνοντας το αυτοκινητο στον Περισσο και βλαστημαω καθε πρωι γιατι γινεται ο χαμος και το τρωω στη μαπα ολο αυτο τα τελευταια 15 χρονια. Ομως ξερω με ακριβεια 5λεπτου τι ωρα θα φτασω στη δουλεια μου. Ταυτοχρονα ομως, αν πεις να παρεις αυτοκινητο και πηξει η Πατησιων, την εβαψες ή θα πρεπει να ξεκινησεις νωριτερα (που δε θυσιαζω ουτε λεπτο υπνου) και να εχεις θεση παρκινγκ στο Κεντρο, που ειναι εξαιρετικα ακριβο, οποτε καλυτερα να παρεις ταξι. Τα Σαββατα το παιρνω το αυτοκινητο επειδη υπαρχει θεση τοτε, αλλα γλιτωνω και την κινηση. Για μενα το καλυτερο ειναι να εισαι σε ακτινα περπατηματος απο τη δουλεια, αλλα προφανως αυτο συμβαινει πολυ σπανια. Το ποδηλατο προσωπικα το απορριπτω γιατι δεν μπορω να λειτουργησω εχοντας ριξει γαλονια ιδρωτα, ασε που πιστευω πως αν βγω με ποδηλατο στην Πατησιων σε ωρα αιχμης θα ειναι κορωνα γραμματα το αν θα φτασω αρτιμελης στον προορισμο μου. Τα λεωφορεια δεν τα λαμβανω καν υποψη, ειχα πριν κανεναν μηνα το αυτοκινητο στο συνεργειο και ειπα να χρησιμοποιησω τον ΟΑΣΑ. Εκτος απο το οτι το λεωφορειο που με εξυπηρετει ηρθε μετα απο 45 λεπτα, καποια στιγμη (στην επιστροφη) εκει που εβλεπα live τη θεση του και περιμενα στο ΡΕΞ, τσουπ εξαφανιστηκε και δεν περασε ποτε. Οποτε χρησιμο το αυτοκινητο, αλλα χρησιμα και τα ΜΜΜ, αναλογως τις μετακινησεις σου. 3
spectaculator Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Συγκρίνουμε τα ΜΜΜ του εξωτερικού με τα ΜΜΜ της Αθήνας Που σου λέει ο ΟΑΣΑ ένα λεωφορείο το τέταρτο και εννοεί ένα το τέρμινο... Τα παραλές! Όλα τα δρομολόγια τηρούνται! Καθυστερούν μερικές φορές είτε επειδή στους δρόμους γίνεται χαμός από τα Ι.Χ. (στου Πειραιά θα το έχεις διαπιστώσει από πρώτο χέρι) ή επειδή έτυχε βλάβη. Στη δική μου περιοχή, σε γνωστό σημείο πάντα κολλάνε όλα επειδή κάποιος κόπανος πάρκαρε μες το δρόμο για να πάρει καφέ. Άστο καλύτερα.
BritGreek Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Για μένα ναι. Αξίζει το αυτοκίνητο γιατί δεν το παίρνει κανείς μόνο για να πηγαίνει στη δουλειά του. Super market πώς θα πας; Πώς θα κουβαλήσεις τις σακούλες; Δεν θα πας μια βόλτα; Δεν θα πας για ένα καφέ; Και πέραν αυτού, προτιμώ να είμαι κολλημένος στην κίνηση και ασφαλής/άνετος με τη μουσική μου, παρά να ρισκάρω στην Αθήνα έτσι όπως έχει γίνει για όσους κινούμαστε καθημερινά σ' αυτήν. Τις πρωινές ώρες χρησιμοποιώ μετρό, αλλά με τίποτα λεωφορείο ή τρόλει. Μηχανή, εγώ προσωπικά ποτέ. Δεν έχω ούτε ένα φίλο που να μην έχει χτυπήσει τουλάχιστον μια φορά με μηχανή. Έχουμε και οικογένεια που μας περιμένει στο σπίτι και μας έχει ανάγκη. Βασική προϋπόθεση για μένα στην πόλη, το αυτόματο αυτοκίνητο. 29 λεπτά πριν, spectaculator είπε Τα παραλές! Όλα τα δρομολόγια τηρούνται! Καθυστερούν μερικές φορές είτε επειδή στους δρόμους γίνεται χαμός από τα Ι.Χ. (στου Πειραιά θα το έχεις διαπιστώσει από πρώτο χέρι) ή επειδή έτυχε βλάβη. Στη δική μου περιοχή, σε γνωστό σημείο πάντα κολλάνε όλα επειδή κάποιος κόπανος πάρκαρε μες το δρόμο για να πάρει καφέ. Άστο καλύτερα. Στον Πειραιά είναι τραγική η κατάσταση πλέον. Πιο λάθος δεν θα μπορούσε να είναι. Σοβαρό επίσης πρόβλημα τα τρόλει, τα οποία έτσι και τα πετύχεις στην Καστέλα απλά πηγαίνεις με 10-20km/ώρα. Το ίδιο και με τα κόκκινα διόροφα λεωφορεία. Μια λωρίδα...
adi32 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Από τα ΜΜΕ μόνο μετρό αν σε πάει από το σπίτι στη δουλειά Αλλιώς αυτοκίνητο. Μηχανάκι ούτε γι αστείο Δεν υπάρχει ούτε ένας μηχανόβιος που να μην έχει πέσει και χτυπήσει και ο καθένας μας ξέρει πολλούς με σπασίματα σοβαρά ατυχήματα και θανάτους 1
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, spectaculator είπε Τα παραλές! Όλα τα δρομολόγια τηρούνται! Διαφωνω ριζικα και παιζω το χαρτι του λεωφορειου 054 που η αφετηρια του ειναι 3-4 στασεις πριν τη δικη μου, σε δρομο που δεν πηζει και περναει οποτε εχει συναστρια. Καλα βεβαια εννοειται πως οι ηλιθιοι που παρκαρουν οπως να ναι, διογκωνουν το προβλημα. 1
Μάκαρος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, spectaculator είπε Τα παραλές! Όλα τα δρομολόγια τηρούνται! Καθυστερούν μερικές φορές είτε επειδή στους δρόμους γίνεται χαμός από τα Ι.Χ. (στου Πειραιά θα το έχεις διαπιστώσει από πρώτο χέρι) ή επειδή έτυχε βλάβη. Στη δική μου περιοχή, σε γνωστό σημείο πάντα κολλάνε όλα επειδή κάποιος κόπανος πάρκαρε μες το δρόμο για να πάρει καφέ. Άστο καλύτερα. Καλά μην ορκίζεσαι ότι όλα τηρούνται Είμαι στην 2η στάση μετά την αφετηρία του λεωφορείου και καμιά φορά το δρομολόγιο που παίρνω καθημερινά δεν περνάει ποτέ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από Μάκαρος
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Καλα με τα λεωφορεια είναι γνωστη η ιστορια… Skipαρουν δρομολογια η αλλα τους δινει η υπηρεσια αλλα αναρτανε στα Site (ακομα και στο επισημο). Η μονη σιγουρη λυση είναι η συνηθεια...Θες να εισαι στην δουλεια σου ας πουμε 9? Ξεκινάς μια συγκεκριμενη ωρα και βλέπεις πως θα τα πας. Σε 3-4 μερες εχεις βρει την καταλληλη ωρα και περιπου ποτε περναει το λεωφορειο. (αυτό σε τοπικα λεωφορεια και όχι αυτά που διασχιζουν 3 χωρες 4 γαλαξιες και πολεμανε με τους jedi για να ερθουν να σε παρουν, για αυτά απλα δεν υπαρχει σωτηρια...απλα κοψτο με τα ποδια. πχ 140,040 όλα οσα γυρνανε από αναβυσσο κτλπ…) 1
spectaculator Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Μάκαρος είπε Καλά μην ορκίζεσαι ότι όλα τηρούνται Είμαι στην 2η στάση μετά την αφετηρία του λεωφορείου και καμιά φορά το δρομολόγιο που παίρνω καθημερινά δεν περνάει ποτέ. Αν το δρομολόγιο που είναι να γίνει δεν έφτασε ποτέ από μποτιλιάρισμα ή ένα κάρο βλάκες πάνω σε λεωφορειοδρόμους, διπλοπαρκαρίσματα και ένα κάρο άλλα τι περιμένεις; Η πλάκα είναι ότι πολλοί ελπίζουν/νομίζουν πως με το αυτοκίνητο θα πάνε σίγουρα ή γρήγορα... Η άλλη μεγάλη πλάκα είναι πως βλέπεις ένα τσούρμο ζώα, χωρίς προβλήματα να περιμένουν μια ώρα το λεωφορείο για δυο στάσεις (αυτό είναι άλλη ιστορία). 8 ώρες πριν, stormrain είπε Διαφωνω ριζικα και παιζω το χαρτι του λεωφορειου 054 που η αφετηρια του ειναι 3-4 στασεις πριν τη δικη μου, σε δρομο που δεν πηζει και περναει οποτε εχει συναστρια. Καλα βεβαια εννοειται πως οι ηλιθιοι που παρκαρουν οπως να ναι, διογκωνουν το προβλημα. Ρε φίλε, το λεωφορείο δεν έρχεται πετώντας εκεί. Αν κολλήσει κάπου, ή αν κολλά συστηματικά επειδή η ασυδοσία έγινε κανόνας σε πολλά σημεία τι περιμένεις; Και στο καπάκι θες να προσθέσεις κι εσύ το τουβλάκι σου στο μέγα πρόβλημα του κυκλοφοριακού. 10 ώρες πριν, BritGreek είπε Για μένα ναι. Αξίζει το αυτοκίνητο γιατί δεν το παίρνει κανείς μόνο για να πηγαίνει στη δουλειά του. Super market πώς θα πας; Πώς θα κουβαλήσεις τις σακούλες; Δεν θα πας μια βόλτα; Δεν θα πας για ένα καφέ; Και πέραν αυτού, προτιμώ να είμαι κολλημένος στην κίνηση και ασφαλής/άνετος με τη μουσική μου, παρά να ρισκάρω στην Αθήνα έτσι όπως έχει γίνει για όσους κινούμαστε καθημερινά σ' αυτήν. Τις πρωινές ώρες χρησιμοποιώ μετρό, αλλά με τίποτα λεωφορείο ή τρόλει. Μηχανή, εγώ προσωπικά ποτέ. Δεν έχω ούτε ένα φίλο που να μην έχει χτυπήσει τουλάχιστον μια φορά με μηχανή. Έχουμε και οικογένεια που μας περιμένει στο σπίτι και μας έχει ανάγκη. Βασική προϋπόθεση για μένα στην πόλη, το αυτόματο αυτοκίνητο. Στον Πειραιά είναι τραγική η κατάσταση πλέον. Πιο λάθος δεν θα μπορούσε να είναι. Σοβαρό επίσης πρόβλημα τα τρόλει, τα οποία έτσι και τα πετύχεις στην Καστέλα απλά πηγαίνεις με 10-20km/ώρα. Το ίδιο και με τα κόκκινα διόροφα λεωφορεία. Μια λωρίδα... Με 30-40 πάνε και τόσο είναι το όριο σ' εκείνους τους δρόμους που σημειωτέων τις Κυριακές είναι γεμάτοι παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκεί που απαγορεύεται. Να συνοψίσω στα εξής (γενικά, όχι μόνο για σένα): 1. Πιστεύεις πως είσαι ώριμος/μη αρκετά για μια τέτοια ευθύνη; 2. Σηκώνει η τσέπη σου τα έξοδα (καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, τέλη, και πρόστιμα γιατί πλέον η μ@λ@κία είναι στο DNA του Έλληνα); 3. Έχεις που να το παρκάρεις; Αν σε όλα αυτά ναι, τότε μάλλον αξίζει. Τα περί άνεσης και κουραφέξαλα είναι τελείως άτοπα γιατί η ζωή πρωτίστως δεν είναι καλοπέραση και τουλάχιστον για τον μικρομεσαίο, το αυτοκίνητο είναι περισσότερο εργαλείο παρά μέσο αναψυχής (όπως κατάντησαν πολλά άλλα).
Μάκαρος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, spectaculator είπε Αν το δρομολόγιο που είναι να γίνει δεν έφτασε ποτέ από μποτιλιάρισμα ή ένα κάρο βλάκες πάνω σε λεωφορειοδρόμους, διπλοπαρκαρίσματα και ένα κάρο άλλα τι περιμένεις; Η πλάκα είναι ότι πολλοί ελπίζουν/νομίζουν πως με το αυτοκίνητο θα πάνε σίγουρα ή γρήγορα... Η άλλη μεγάλη πλάκα είναι πως βλέπεις ένα τσούρμο ζώα, χωρίς προβλήματα να περιμένουν μια ώρα το λεωφορείο για δυο στάσεις (αυτό είναι άλλη ιστορία). Την ώρα που παίρνω το λεωφορείο δεν κυκλοφορεί ψυχή έξω Βέβαια εντάξει δεν επιμένω ότι "τρώνε" τα δρομολόγια καθώς τους τελευταίους 6 μήνες που το χρησιμοποιώ για να πάω δουλεία, να έχει συμβεί 4-5 φορές, οπότε πιθανό να υπήρχε κάποια βλάβη κτλ.
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, spectaculator είπε Τα παραλές! Όλα τα δρομολόγια τηρούνται! Καθυστερούν μερικές φορές είτε επειδή στους δρόμους γίνεται χαμός από τα Ι.Χ. (στου Πειραιά θα το έχεις διαπιστώσει από πρώτο χέρι) ή επειδή έτυχε βλάβη. Στη δική μου περιοχή, σε γνωστό σημείο πάντα κολλάνε όλα επειδή κάποιος κόπανος πάρκαρε μες το δρόμο για να πάρει καφέ. Άστο καλύτερα. Όχι δεν τηρούνται Η κίνηση δε παίζει ρόλο Όταν από μία στάση θεωρητικά πρέπει να περνάει 5 λεωφορεία την ώρα και περνάνε ένα ή δύο, δεν είναι θέμα κίνησης Κατανοώ ότι π.χ. μπορεί να καθυστερήσει ένα λεωφορείο λόγω κίνησης, όμως το μποτιλιάρισμα δεν είναι κάτι που εμφανίζεται με περιοδικότητα Κίνηση - ξεκίνηση, όταν από την στάση πρέπει να περάσουν 5 λεωφορεία με απόσταση 10 λεπτών, και χαμός να γίνεται η λογική λέει ότι θα πρέπει να έρθουν ΟΚ, μπορεί στο ένα δρομολόγιο το 10λεπτο να γίνει 8λεπτο και στο άλλο 12λεπτο, μακροπρόθεσμα όμως πρέπει να εμφανιστούν 5 Το σπίτι μου είναι 3 στάσεις από την αφετηρία του 20, σε γειτονιά που έχει δεν έχει κίνηση καθόλη τη διάρκεια της μέρας Ε σε πληροφορώ ότι τα απογεύματα ειδικά τα δρομολόγια δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από AristidisZ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα