Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα!
Δεν θα ηταν καλυτερα να νοικιάσεις σε μια ποιο βολική περιοχή και να πηγαίνεις με πόδια η με μετρό στην δουλειά σου?

Σιγουρα αυτο δεν θα ισχύει για ολους καποιοι κανουν περίπλοκες μετακινήσεις ή η εργασια τους επιβάλει ύπαρξη ΙΧ αλλά  ποσοι ειναι ετσι? όλοι οι υπόλοιποι τι?

Κόστος αγορας ενός αξιοπρεπούς αυτοκινήτου, καύσιμα, ασφάλειες, λάστιχα, αναλώσιμα, τακτικα σερβις, φοβος μην στο γδάρει κανενας αμπαλος οδηγος, μην στο κλεψουν, καμια κληση, μικρο τρακαρισματα. αξιζει η φασαρια τελικα?

Μήπως ολοι εμεις, που απο αυριο πρωι Δευτερας θα κολλήσουμε στην κίνηση στο ποτάμι, στην κηφισιας, στο κεντρο και όπου αλλού

και θα εκνευριστουμε με οτιδήποτε απροβλεπτο τυχει η με το που δεν θα βρίσκουμε να παρκαρουμε, κανουμε μ@λακια?

Τι καταλαβαινουμε? Πολλοί απο εμας αν παρατηρησεις κανουμε διαδρομές μονοι μας, 1 ατομο εχουν σχεδον ολα τα αμαξια μεσα. Ηλίθιο!

Εχω πιασει τον εαυτο μου πολλές φορες να πηγαίνω στο κέντρο αθηνας! (και διπλα απο αυτο)με το αμαξι!  για βολτα, για δουλεια, για να παω να αγορασω κατι, και τρωω στην μαπα οτι ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτο και μετα σκεφτομαι γιατι το εκανα αυτο τωρα? Ειχα μετρο διπλα απο τον προορισμό! Σιγουρα το κανουν και αλλοι και οχι μονο για το κεντρο αλλα και αλλου!

Αναρωτιέμαι πόσοι απο τους Αθηναίους  εχουν σοβαρό λογο να κατέχουν οχημα και οχι δικαιολογίες!

Μήπως πρεπει να γινει πιο ασύμφορη (οικονομικά) η κατοχη αυτοκινητου στην Αθηνα? Σε συνδυασμό με πολλαπλές πεζοδρομησεις δρόμων στο κεντρο η ήπιας κυκλοφορίας.. (και σιγα σιγα παντού..)

Επεξ/σία από kabamaru21
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για Αθήνα/Θεσσαλονίκη μονόδρομος είναι το μηχανάκι.

Ούτε να περιμένεις ΜΜΜ, να αργείς λόγω κίνησης, να μη πέσεις σε απεργίες, πορείες, και λοιπά

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kabamaru21 είπε

Εχω πιασει τον εαυτο μου πολλές φορες να πηγαίνω στο κέντρο αθηνας! (και διπλα απο αυτο)με το αμαξι!  για βολτα, για δουλεια, για να παω να αγορασω κατι, και τρωω στην μαπα οτι ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτο και μετα σκεφτομαι γιατι το εκανα αυτο τωρα? Ειχα μετρο διπλα απο τον προορισμό! Σιγουρα το κανουν και αλλοι και οχι μονο για το κεντρο αλλα και αλλου!

Αναρωτιέμαι πόσοι απο τους Αθηναίους  εχουν σοβαρό λογο να κατέχουν οχημα και οχι δικαιολογίες!

Ας ξεκινησει ο κοσμος να διορθωνει το παραπανω που ειπες και θα μειωθει η κινηση κατα πολυ.
Το αμαξι δε το εχεις μονο για την μετακινηση στη δουλεια σου, αλλα και για αλλα πραγματα.
Αν το κοστος των βενζινων που χρειαζεσαι για τη δουλεια σου ειναι τοσο που μπορεις να βρεις σπιτι και σου ειναι ευκολο να αλλαζεις σπιτια, οκ..

Δημοσ.

Πηγαινοερχομουν στην δουλεια (14χλμ με το αυτοκινητο) 1 λεωφορειο από σπιτι  σε μετρο (10λεπτα) μετα αλλαγη στην ομονοια και αλλα 15λεπτα και μετα ποδια 7-8 λεπτα…~40 λεπτα με αναμονες.Το εκανα αυτό 2 χρονια. Με 15ευρο τον μηνα...Σε κρυο,βροχη,ηλιο.ζεστη. Μαζεψα λεφτα πηρα αυτοκινητακι. Να σου πω ότι με συμφερει οικονομικα,προφανως όχι...Όμως σημερα Δευτερα που πηγα στην δουλεια  παρολο που ειχε κινηση δεν βλαστιμησα από το στριμωξιδι στο μετρο ουτε περιμενα το λεωφορειο μεσα στην βροχη ουτε το απόγευμα που θα γυρισω σπιτι πτωμα θα πρεπει να στέκομαι ορθιος η να μυριζω τον κάθε βρωμιαρη η να φοβάμαι αν θα μου ξαφρισουν τιποτα από την τσαντα και αλλα τοσα...Το τιμημα? όλα αυτά που ειπες…~-100 ευρο βενζινη, την προηγουμενη βδομαδα αλλαξα λάστιχα ~350, τον ιουνιο σερβις ~150ευρο σε 3 μηνες τελη ~240 κτλπ… 

Το μεγα ερωτημα είναι αν αξιζει. Αν στην δουλεια εχεις εγγυημενο παρκινκ. Και δεν παιρνεις το αμαξι για βολτες στο κολωνακι η στην Ερμου για να συχτηριζεις που δεν βρίσκεις να παρκαρεις  και δεν ειχες τι να κανεις ~200 ευρο τον μηνα (εγως ας πουμε δεν εχω υποχρεώσεις οποτε ημουν ανετος και το εκανα, αν ειχα μαλλον δεν θα το εκανα και θα προτιουσα τα 15 ευρο τον μηνα που ειχα μαθει 9χρονια τωρα που κινουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΜΜΜ) τοτε μαλλον αξιζει. Πρεπει να εχεις κριτικη σκεψη όμως. 

• Like 3
Δημοσ.

Σκουτερ μόνο ( αντε και παπι) , μηχανή με τίποτα σου σπάει τα νεύρα. Αμαξι μόνο άμα βρέχει η αν θες να πας κάπου με την οικογένεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην ερωτηση αν αξιζει το αμαξι για μετακινηση μεσα στην αθηνα (και αποκλειστικα εκει) απλα οχι. Δίκυκλο και παλι δικυκλο, και με βροχη και με χιονι. Με τον καταλληλο εξοπλισμο εισαι κυριλε, δε βρεχεσαι δε λερωνεσαι, και με κουστουμι να πρεπει να εισαι ατσαλακωτος βγαινεις, αρκει να εχεις κανει την προετοιμασια σου. Και ασε καθε 18χρονο που του πηρε ο μπαμπας ενα αυτοκινητακι δωρο επειδη περασε σε πανεπιστημιο, να εχει να πηγαινει το παιδι, να κανει 10 μετρα το λεπτο στις ωρες αιχμης

Επεξ/σία από afentiko
Δημοσ.

Εξαρτάται από το που είναι η οικία και η εργασία σου , καθώς αν εξαιρέσεις το μετρό τα υπόλοιπα μέσα είναι πιο αργά κι από τη καθυστέρηση τις ώρες που κινείται  ο περισσότερος κόσμος προς και από την εργασία του. Αυτά όσον αφορά τον απαιτούμενο χρόνο για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις. Όσον αφορά την "άνεση"  σαφώς είναι καλύτερα με το αυτοκίνητό σου παρά τα ΜΜΜ αλλά αυτό έχει και το κόστος του....

Εγώ που δεν χρειάζεται να πάω στο κέντρο και έχω μετρό που με βολεύει δεν με συμφέρει χρονικά να το χρησιμοποιήσω γιατί με το αυτοκίνητο κάνω 10 λεπτά το πολύ ενώ με το ΜΜΜ θέλω 40 λεπτά , από την στιγμή που θα κλείσω την πόρτα στο σπίτι μέχρι που θα μπω στο κτίριο που εργάζομαι....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα η παλιά μου δουλειά ήταν στην Πεντέλη (Καλλιθέα μένω) και ο χρόνος που ήθελα (με αυτοκίνητο) ήταν περίπου 2,5ώρες πήγαινε έλα.

Όντας ποδηλάτης, ξεκίνησα να πηγαίνω με το ποδήλατο και άλλαζα εκεί. Συνολικός χρόνος 1,5 ώρα με αλλαξιες κλπ.

Έκανα τν άσκηση μου, κέρδιζα χρόνο, πήγαινα στην δουλειά μου "ξύπνιος" και γυρνούσα πολύ γρήγορα και πάντα στην ώρα μου. Χωρίς να έχω το άγχος της κίνησης , πορείες κλπ..

Επεξ/σία από GoMaR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, afentiko είπε

στην ερωτηση αν αξιζει το αμαξι για μετακινηση μεσα στην αθηνα (και αποκλειστικα εκει) απλα οχι. Δίκυκλο και παλι δικυκλο, και με βροχη και με χιονι. Με τον καταλληλο εξοπλισμο εισαι κυριλε, δε βρεχεσαι δε λερωνεσαι, και με κουστουμι να πρεπει να εισαι ατσαλακωτος βγαινεις, αρκει να εχεις κανει την προετοιμασια σου. Και ασε καθε 18χρονο που του πηρε ο μπαμπας ενα αυτοκινητακι δωρο επειδη περασε σε πανεπιστημιο, να εχει να πηγαινει το παιδι, να κανει 10 μετρα το λεπτο στις ωρες αιχμης

Θα συμφωνήσω μόνο στο θέμα του χρόνου. Ωστόσο το μηχανάκι δεν προσφέρει καμία ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος. Είτε τρακάρεις μόνος σου, είτε πέσει κάποιος πάνω σου, είτε με 20, είτε με 30, είτε με 40 χιλιόμετρα, θα χτυπήσεις. Δυστυχώς όσο προσεχτικός και να είσαι, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα στην κάνει. Με το αμάξι (μιλώντας πάντα για χαμηλές ταχύτητες) δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Γνώμη μου είναι αυτοκίνητο και πάλι αυτοκίνητο. Ναι θα αργείς παραπάνω στις μετακινήσεις σου, αλλά θα έχεις μία x ασφάλεια παραπάνω.

Όσος αφορά τα ΜΜΜ, πλέον μπορείς να δεις τους χρόνους άφιξης σε κάθε στάση και live σε χάρτη που ακριβώς βρίσκεται το λεωφορείο, οπότε προγραμματίζεις ευκολότερα το πότε θα ξεκινήσεις.

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.
2 hours ago, Μάκαρος said:

Είτε τρακάρεις μόνος σου, είτε πέσει κάποιος πάνω σου, είτε με 20, είτε με 30, είτε με 40 χιλιόμετρα, θα χτυπήσεις. 

Αν μιλάμε για αυτούς που κυκλοφορούν χωρίς ούτε καν κράνος ναι. 

Αλλιώς δεν θα το έλεγα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αλλιώς δεν θα το έλεγα. 

και κρανος να φορας αμα εισαι με κοντομανικο,βερμουδα και σαγιοναρα αμα κυλιστεις στην ασφαλτο με 30-40 χιλιόμετρα + καποια του αυτοκινητου (αναλογως απο που ερχεται) καποια ζημια θα την παθεις στο σωμα. Ειτε καψηματα ειτε κανα σπασιμο...Και δεν νομιζω να είναι πολλοι που κυκλοφορουν με φουλ εξοπλισμο το καλοκαιρι ειδικα!

Δημοσ.

Ασύμφορο οικονομικά, ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές καυσίμων με τα χρόνια. Μόνο για δουλειά - ανάγκες, να πας κέντρο βόλτα με αυτοκίνητο; Nope.

Δίκυκλα μονο για όσους αντέχουν να ρισκάρουν την ασφάλειά τους. Όσο και αν προσέξουν οι αναβάτες (που δεν ισχύει με όσα βλέπω) δεν σε σώνει κανένα κράνος στην Αθήνα, έχουμε πολλά ζώα στα τιμόνια.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αλλιώς δεν θα το έλεγα. 

Το κράνος θα σώσει μόνο το κεφάλι, τι θα γίνει με το υπόλοιπο σώμα ? Παράδειγμα αυτά που ανέφερε ο φίλος Αλέξανδρος λίγο πιο πάνω. Σκέψου για παράδειγμα να σου σκάσει από τα πλάγια ένα αυτοκίνητο με 30 χιλιόμετρα. Δεν θα σπάσει το πόδι του αναβάτη ? (Κι αν είναι μόνο το πόδι). Γενικά για εμένα το μηχανάκι δεν προσφέρει καμία ασφάλεια. Τουλάχιστον στο αμάξι σε μικρές ταχύτητες είσαι καλυμμένος.

Καλύτερα 1 ώρα μετά σπίτι, παρά στο νοσοκομείο με σπασμένα πόδια, πλευρά κτλ κτλ.

Επεξ/σία από Μάκαρος
  • Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, afentiko είπε

Χαρουμενο το 2007. Γιατι μαλλον σε αυτο αναφερεσαι...

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι όσο σωστός και να είσαι με τον εξοπλισμό σε ένα μηχανάκι, αν βρεθείς κάτω είναι απλά κορώνα γράμματα τι μπορεί να συμβεί 

Τι να το κάνεις π.χ. ακόμα και το παντελόνι με προστασίες αν σε περάσει κάνα φορτηγό από πάνω... 

Γενικά βέβαια το ερώτημα είναι εντελώς φιλολογικό 

Υπάρχουν προορισμοί που απλά πρακτικά δεν είναι προσβάσιμοι με ΜΜΜ (π.χ. Ασπρόπυργος, Ελευσίνα ή από πάνω, Σχηματάρι κλπ κλπ κλπ), ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η χρήση αυτοκινήτου τελικά είναι εκτός από οικονομικά ασύμφορη, και πιο χρονοβόρα

Π.χ. εμένα η γυναίκα μου πηγαίνει κάθε μέρα από Δραπετσώνα στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας 

Με τον προαστιακό κάνει 70 λεπτά (βάζω μετακίνηση και από το σπίτι προς τον προαστιακό), ενώ με αμάξι έχει κάνει και 2 ώρες, με το 1 ώρα και κάτι να είναι το ελάχιστο 

@kabamaru21 εστιάζεις στο κέντρο της Αθήνας, εκεί προφανώς το να πας (τουλάχιστον στις εργάσιμες ώρες) με αυτοκίνητο είναι μαζοχισμός, όμως δε νομίζω ότι οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται τελικά προς τα εκεί 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...