lepros13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Καλήσπέρα , υπάρχουν δύο συνδέσεις internet , vodafone και οι δύο . Μία static και μία PPPoE. Προσπαθώ να τις βάλω πάνω στο TL-R480T+ ώστε να αναλάβει αυτό να τις μοιράσει σε 5 υπολογιστές μέσω switch. Για δοκιμή , καθώς πρώτη φορά το προσπαθώ , έχω κάνει το εξής : Καλώδιο από το router με την static ip πάνω στην πρώτη wan θύρα του TL-R480T+ και μετά καλώδιο από την Lan θύρα του TL-R480T+ στην Ethernet ενός pc για να δω αν μοιράζει internet. Μέσα στο TL-R480T+ πατάω επιλογή ότι θέλω 2 wan να χρησιμοποιήσω , το κρατάει κανονικά , μπαίνω στις ρυθμίσεις του πρώτου wan , επιλέγω static και βάζω ip,subnet,gateway,primary/secondary dns ότι έχει το αρχικό router. ( ? ) Μετά στην επιλογή Lan του TL-R480T+ δίνω το 192.168.2.χ και στο pc καρφωτή 192.168.2.x .Το router της Vodafone είναι 192.168.2.1 To pc βλέπει το TL-R480T+ και μπαίνω και κάνω ρυθμίσεις αλλά δεν έχει internet / Το TL-R480T+ γράφει connected αλλά δεν δίνει internet ? Έχω δοκιμάσει και dynamic αλλά και πάλι τίποτα , έχω δοκιμάσει PPPoE αλλά μένει συνέχεια στο try to connect και πάλι τίποτα. Τα βήματα που προσπαθώ είναι σωστά?Πρέπει να αλλάξω και κάτι σε άλλες ρυθμίσεις του TL-R480T+ ή μέσα στα router? Μια βοήθεια παρακαλώ .
mechpanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 15 ώρες πριν, lepros13 είπε Καλήσπέρα , υπάρχουν δύο συνδέσεις internet , vodafone και οι δύο . Μία static και μία PPPoE. Προσπαθώ να τις βάλω πάνω στο TL-R480T+ ώστε να αναλάβει αυτό να τις μοιράσει σε 5 υπολογιστές μέσω switch. Για δοκιμή , καθώς πρώτη φορά το προσπαθώ , έχω κάνει το εξής : Καλώδιο από το router με την static ip πάνω στην πρώτη wan θύρα του TL-R480T+ και μετά καλώδιο από την Lan θύρα του TL-R480T+ στην Ethernet ενός pc για να δω αν μοιράζει internet. Μέσα στο TL-R480T+ πατάω επιλογή ότι θέλω 2 wan να χρησιμοποιήσω , το κρατάει κανονικά , μπαίνω στις ρυθμίσεις του πρώτου wan , επιλέγω static και βάζω ip,subnet,gateway,primary/secondary dns ότι έχει το αρχικό router. ( ? ) Μετά στην επιλογή Lan του TL-R480T+ δίνω το 192.168.2.χ και στο pc καρφωτή 192.168.2.x .Το router της Vodafone είναι 192.168.2.1 To pc βλέπει το TL-R480T+ και μπαίνω και κάνω ρυθμίσεις αλλά δεν έχει internet / Το TL-R480T+ γράφει connected αλλά δεν δίνει internet ? Έχω δοκιμάσει και dynamic αλλά και πάλι τίποτα , έχω δοκιμάσει PPPoE αλλά μένει συνέχεια στο try to connect και πάλι τίποτα. Τα βήματα που προσπαθώ είναι σωστά?Πρέπει να αλλάξω και κάτι σε άλλες ρυθμίσεις του TL-R480T+ ή μέσα στα router? Μια βοήθεια παρακαλώ . Μπορεί να είναι Static IP, αλλά κι αυτό pppoe είναι προφανώς (αν είναι VDSL!). Έτσι αν υποθέσουμε ότι έχεις 2 modem/router της Vodafone + το TL, το TL θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα "Vodafone" μόνο σαν modem και να κάνει αυτό την κλήση pppoe. Οπότε, θα πρέπει από το Interface τους, να τα βάλεις σε bridge mode. Άπαξ και γίνει αυτό, συνδέεις την εκάστοτε WAN του TL στην LAN1 του "Vodafone", αλλά επειδή το TL θα το βλέπει μόνο σαν modem θα θες άλλο ένα καλώδιο να συνδέσεις την LAN2 του VODAFONE στο switch σου, για να βλέπεις το "vodafone" στο δίκτυο. Αυτός είναι ο ένας τρόπος, και ο πιο σωστός. Ο άλλος είναι παρεμφερής με αυτόν που κάνεις, δηλαδή να ορίσεις ότι το WAN1 είναι μια static ip, η οποία θα είναι η 192.168.2.1, subnet 255.255.255.0, gateway 192.168.2.1 και dns βάλε της google 8.8.8.8, 8.8.4.4 εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος να βάλεις αυτά που σου δίνει η vodafone. Και στο WAN2 μπορείς να κάνεις το ίδιο, με Static IP την IP του δεύτερου vodafone. Αν το κάνεις έτσι, θα απενεργοποιήσεις το dhcp από τα vodafone ή θα τα βάλεις να παίζουν σε άλλο ip range (πχ 192.168.2.1 και 2.2 ενώ το TL θα το έχεις σαν 192.168.1.1) για να παίρνουν από το TpLink settings οι συσκευές σου... Τέλος πάντων αυτά είναι γενικά και βάσει δικής μου εμπειρίας από ένα tplink που κάνω αυτή την δουλειά με custom firmware (openwrt) οπότε δεν ξέρω αν εφαρμόζονται ακριβώς τα ίδια. Ψάξε και κανέναν οδηγό στο youtube! 1
AKAKIOS1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Οπως ειπε και ο φιλος mechpanos Θα πρεπει να αποφασισεις πως θα το υλοποιησεις. 1) τα modem-router της vodafone σε bridge οποτε θα ειναι μονο modem και την κληση+routing θα την κανει το tplink. ΚΑνεις bridge to router της vodafone. συνδεεις ενα καλωδιο απο το λαν 1 στο wan1 . Στο ΤPLINK πας NETWORK>WAN>WAN1 και επιλεγεις ΡΡΡΟΕ . Βαζεις τα στοιχεια της συνδεσης σου και οτι αλλο χρειαζεται. Το ιδιο και για την αλλη συνδεση στο WAN2 . 2) τα αφηνεις οπως ειναι και απλα ριχνεις τις γραμμες πανω στο tplink . Εδω αν χρειαστεις port forward απλα θα χρειαζεται να το κανεις 2 φορες αγου θα εχεις 2πλο NAT. Αν το ρουτερ 1 ειναι πχ 192.168.1.1 θα ρυθμισεις πρωτα τον DHCP να δινει πχ απο την 192.168.1.5 και πανω. Για να μην εχεις διενεξη αργοτερα. συνδεεις ενα καλωδιο απο το λαν 1 στο wan1 . Στο ΤPLINK πας NETWORK>WAN>WAN1 και επιλεγεις STATIC ΙΡ . βαζεις την επομενη ΙΡ απο το ρουτερ σου πχ 192.168.1.2 Gateway την ΙΡ του modem-router (192.168.1.1) και DNS οτι χρησιμοποιεις (google, vodafone κλπ κλπ ) Το αλλο nodem-royter θα πρεπει να του αλλαξεις υποδικτυο. πχ να βωσεις το 192.168.2.1 Ρυθμιζεις οπως και πριν με τα αναλογα νουμερα. Φτιαχνεις DHCP server κλπ κλπ και εισαι ετοιμος. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω τον 2ο τροπο. Εχω και εγω μια static στην μια γραμμη και οποτε θελω να ανοιξω πορτες απλα κανω 2 καταχωρησεις. ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ και τα μενου των ρουτερ βαζοντας απλα την ΙΡ τους στον browser. Ετσι οτι και να γινει.... ξεκουμπωνω το TPLΙNK.... (το παρακαμπτω) και κουμπωνω μονο το ενα modem-royter στο switch και παιζουν ολα. Μια φορα ετυχε βεβαια.... αλλα σε 1 λεπτο ολα ξαμαπαιζανε μεχρι να βρω το προβλημα. Αν τα ειχα σε bridge.... ακομα θα ρυθμιζα. χαχαχαχα Κaποιος θα πει δεν ειναι σωστο... αλλα στην τελικη ειναι τι βολευει τον καθενα. Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε. 1 1
lepros13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το πιθανότερο είναι αύριο να μελετήσω αυτά που μου είπατε και να προσπαθήσω να το πετύχω. ( Ελπίζω να επανέλθω με ευχάριστα αποτελέσματα )
lepros13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά ευχαριστώ.Με τις συμβουλές που μου δώσατε όλα μια χαρά!!! Το προσπάθησα δοκιμαστικά : 2 Router σε bridge mode σε Wan 1/Wan 2 του Load και μετά από Lan στο ethernet του Pc . Ρύθμισα static και PPPoE και έπαιξε. _________ Μετά έκανα reset το Load για να ξαναδοκιμάσω και έπαιξε ενώ είχα τα Wan 1/Wan 2 σε dynamic ip ??? Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό? Φυσικά όλα καλά , θα ρίξω το Load Lan στο switch να μοιράσει και στα άλλα Pc και όλα Super. Απλώς για συλλογή γνώσης : ) _________ Επίσης γίνεται bonding μέσω του Load ή χρειάζεται κάποιο άλλο μηχάνημα? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! 1
mechpanos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, lepros13 είπε Παιδιά ευχαριστώ.Με τις συμβουλές που μου δώσατε όλα μια χαρά!!! Το προσπάθησα δοκιμαστικά : 2 Router σε bridge mode σε Wan 1/Wan 2 του Load και μετά από Lan στο ethernet του Pc . Ρύθμισα static και PPPoE και έπαιξε. _________ Μετά έκανα reset το Load για να ξαναδοκιμάσω και έπαιξε ενώ είχα τα Wan 1/Wan 2 σε dynamic ip ??? Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό? Φυσικά όλα καλά , θα ρίξω το Load Lan στο switch να μοιράσει και στα άλλα Pc και όλα Super. Απλώς για συλλογή γνώσης : ) _________ Επίσης γίνεται bonding μέσω του Load ή χρειάζεται κάποιο άλλο μηχάνημα? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! Έπαιξε γιατί είχες αφήσει τα modem σε bridge. Bonding δεν θα κάνει ουσιαστικά παρά μόνο σε πρωτόκολλα που ανοίγουν πολλά ταυτόχρονα connections (όπως τα torrent) αλλά αν έχεις πολλές συσκευές ενεργές στο δίκτυο θα δεις δραματική διαφορά. 1
AKAKIOS1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Κανονικο BONDING οπως ειναι ο ορισμος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.. Απλα εκμεταλευεσαι το load-balance στα πολλαπλα connections και φαινομενικα νομιζεις οτι εχεις bonding οπως λεει και ο mechpanos. Αν εχεις ρυθμισει σωστα το TPLINK τοτε αν πχ κανεις speedtest.net μαλλον θα δεις το αθροισμα των ταχυτητων σου. Χωρις ομως να εχεις bond . Υ.Γ. Αν τα αφησεις σε bridge mode και κανει ολη την δουλεια το TPLINK να κανεις δουλιτσα με το firewall. Μην αφησεις γυμνο ολο σου το δικτυο και εκτεθειμενο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα