Vasilis 07 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Με χαλαει οτι δεν ακουνε εδω και χρονια τους καταναλωτες/πελατες τους και κανουν οτι γουσταρουν. Τα τελευταια δεν ξερω και εγω ποσα χρονια(σιγουρα 2-3) αρχικα με τα πλαινα ακρυλικα τζαμακια και πλεον και με τα tempered glass ο κοσμος δινει παραπανω εμφαση στα χρωματα σε σχεση με παλιοτερα.Δηλαδη πλαινο τζαμακι θυμαμαι οτι ειχε απο το 2011 το Cm storm Trooper που ηταν τοτε απο τα πολυ δημοφιλη full tower κουτια,εστω και μικροτερο απο τα σημερινα tempered glass κουτια. Πρεπει δηλαδη να φτασουμε 2019 για να βγαλει η Noctua μαυρες ψυκτρες? Επισης τις αλλες ψυκτρες με 1 φανακι γιατι τις χρεωνει τοσο ακριβα οπως την Noctua D15s?80+ευρω για αεροψυξη με 1 φανακι? Το πανω καλυμα για τις ψυκτρες το Chromax που φυσικα ειναι πλαστικο και ριχνει και την αποδοση(2-3βαθμους)γιατι το χρεωνει 35ευρω? Οσο για την Be Quiet μια χαρα ικανη ειναι για τον 9900κ.Και ασε που ουτως ή αλλως δεν αξιζει να ανεβει καποιος πολυ σε ρευματα γιατι ειναι δυσαναλογα αυτα που κερδιζει(μερικα Mhz)για την παραπανω καταναλωση και θερμοκρασιες. Αν δεις σε πιο πισω benchmarks με 2080ti κιολας σε 1440p πχ η διαφορα stock με 5ghz(φαντασου σε πιο αδυναμη καρτα)φτανει μεχρι τα 5fps παραπανω. Δηλαδη αν τον ανεβασεις μεχρι 4.7 μεσο ορο με χαμηλα σχετικα ρευματα εισαι αρχοντας. Ποτέ δεν κατάλαβα την εμμονή της εταιρείας σε αυτό τον χρωματισμό. Πέρασαν 1-2 χρόνια οκ, αλλά πλέον κατάντησε γραφικό αντί για ουδέτερους (μαύρους ανεμιστήρες) να εξακολουθεί με αυτά τα χρώματα να πουλάει.
mcrae13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Το πανω καλυμα για τις ψυκτρες το Chromax που φυσικα ειναι πλαστικο Δεν είναι πλαστικό. Αλουμίνιο είναι. Ποιότητα noctua κλασσικά. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Τραγική στο χρωματισμό.Εμένα μου είχε στοιχίσει 150 ευρώ η d15s για να την φέρω στα μέτρα μου (chromax covers κλπ.) Πάντως και η bequiet δεν πάει πίσω.Σχετικά "παλαιομοδίτικα" είναι τα φανάκια της και πέρα από το μάυρο δεν είναι τίποτα το μοντέρνο-και δεν μιλάω για rgb . Σε ποιότητα και επιδόσεις βέβαια δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την nocua,άσε που είναι και πιο αθόρυβη. Δυστυχώς σε καλές αερόψυκτρες ,noctua & bequiet είναι μονόδρομος ,με μικρές εξαιρέσεις πάντα. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, mcrae13 είπε Δεν είναι πλαστικό. Αλουμίνιο είναι. Ποιότητα noctua κλασσικά. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Τραγική στο χρωματισμό.Εμένα μου είχε στοιχίσει 150 ευρώ η d15s για να την φέρω στα μέτρα μου (chromax covers κλπ.) Πάντως και η bequiet δεν πάει πίσω.Σχετικά "παλαιομοδίτικα" είναι τα φανάκια της και πέρα από το μάυρο δεν είναι τίποτα το μοντέρνο-και δεν μιλάω για rgb . Σε ποιότητα και επιδόσεις βέβαια δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την nocua,άσε που είναι και πιο αθόρυβη. Δυστυχώς σε καλές αερόψυκτρες ,noctua & bequiet είναι μονόδρομος ,με μικρές εξαιρέσεις πάντα. Θυμάσαι διαφορές στα temps με chromax covers και χωρίς ;
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mcrae13 είπε Δεν είναι πλαστικό. Αλουμίνιο είναι. Ποιότητα noctua κλασσικά. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Τραγική στο χρωματισμό.Εμένα μου είχε στοιχίσει 150 ευρώ η d15s για να την φέρω στα μέτρα μου (chromax covers κλπ.) Πάντως και η bequiet δεν πάει πίσω.Σχετικά "παλαιομοδίτικα" είναι τα φανάκια της και πέρα από το μάυρο δεν είναι τίποτα το μοντέρνο-και δεν μιλάω για rgb . Σε ποιότητα και επιδόσεις βέβαια δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την nocua,άσε που είναι και πιο αθόρυβη. Δυστυχώς σε καλές αερόψυκτρες ,noctua & bequiet είναι μονόδρομος ,με μικρές εξαιρέσεις πάντα. Υπάρχει και η cryorig. Γομάρι αλλά εξαιρετική. Και με μια απλή καταχώρηση του κωδικού της ψύκτρας στο site της εταιρείας, έχεις 5ετή εγγύηση. Το χρώμα, πάντως, των noctua είναι τραγικό. Ίσως επιμένουν γιατί θέλουν να δείξουν ότι η ποιότητα μετράει, αλλά έχουν καταντήσει γραφικοί. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από DEADLAZARUS 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καλό με την D15S είναι ότι μπορείς να βάλεις όσο ψηλές RAM θες, δεν έχει περιορισμό. Απλά μέχρι να την φέρεις στα μέτρα σου με Chromax, θα ξοδέψεις αρκετά.. Btw, κάτι που ξέχασα να αναφέρω..Χρησιμοποιούσα την πάστα MX-4, καλή πάστα αλλά δεν καθάριζε με τίποτα..Η Kryonaut καθαρίζει για πλάκα και τα temps είναι ελαφρώς καλύτερα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από Psycho_Warhead 2
BabisTs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) D15 / D15S / Cryrig R1 Ultimate / Phanteks 14PE ανήκουν στις top αεροψύξεις...όποια και να πάρεις δεν θα σε αφήσει ακάλυπτο πουθενά..... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από BabisTs 4
mcrae13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 24/12/2018 στις 8:08 ΠΜ, Psycho_Warhead είπε Θυμάσαι διαφορές στα temps με chromax covers και χωρίς ; Από ελάχιστες εώς καθόλου.Ίσως σε οριακές καταστάσεις να χάνεις 1-2 βαθμους (?) Στο περιθώριο του λάθους που λέμε Άλλωστε αν παρατηρήσεις στο πλάϊ ,εκεί δηλαδή που καλύπτουν τα covers,δεν περνάει αέρας έτσι κι αλλιώς. Αν και στοιχίζει όλο αυτό,το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Προσωπικά την ευχαριστήθηκα και εκτός των άλλων ξέρεις πως έχεις κάτι ξεχωριστό. Αν δεν μου έμπαιναν ιδέες για AIO ,θα την είχα ακόμα,αφού πάλι σε αέρα κατέληξα.. Στις 24/12/2018 στις 9:35 ΠΜ, BabisTs είπε D15 / D15S / Cryrig R1 Ultimate / Phanteks 14PE ανήκουν στις top αεροψύξεις...όποια και να πάρεις δεν θα σε αφήσει ακάλυπτο πουθενά..... Ετσι ακριβώς bro !!! (μην ξεχνάς και εμάς με τις ταπεινές Dark Rock... ) Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2018 από mcrae13 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Τα παρήγγειλα δεν κρατήθηκα..Δεν παλεύονται τα heatsinks έτσι, είναι λες και έρχεται από προηγούμενη δεκαετία το cooler.. 2
mcrae13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Τα παρήγγειλα δεν κρατήθηκα..Δεν παλεύονται τα heatsinks έτσι, είναι λες και έρχεται από προηγούμενη δεκαετία το cooler.. Σωραίος...περιμένουμε φώτος 2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Υπάρχει και η cryorig. Γομάρι αλλά εξαιρετική. Και με μια απλή καταχώρηση του κωδικού της ψύκτρας στο site της εταιρείας, έχεις 5ετή εγγύηση. Το χρώμα, πάντως, των noctua είναι τραγικό. Ίσως επιμένουν γιατί θέλουν να δείξουν ότι η ποιότητα μετράει, αλλά έχουν καταντήσει γραφικοί. Καλή η cryorig αλλά σε θόρυβο είναι μακριά από τις noctua & bequiet . Σε design πάντως συμφωνώ,δείχνει ανώτερη
Fulgore Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Υπάρχει και η cryorig. Γομάρι αλλά εξαιρετική. Και με μια απλή καταχώρηση του κωδικού της ψύκτρας στο site της εταιρείας, έχεις 5ετή εγγύηση. Το γυρισαν και αυτοι στο rgb του θεματος ομως βλεπω και οι τιμες στα υψη. 60-65ευρω ψυκτρα με 1 φανακι(που δειχνει και λιγο της πλακας σαν ποιοτητα σε σχεση με noctua/be quiet που εκει ξερεις οτι τα ιδια τα φανακια κοστιζουν και ψιλο ακριβα) https://www.skroutz.gr/s/12997438/Cryorig-H7-Quad-Lumi-RGB.html και 70ευρω η μεγαλη με 2 φανακια https://www.skroutz.gr/s/4454998/Cryorig-R1-Ultimate.html Σε πολλες απο αυτες τις εταιρειες εκανε ''ζημια'' η Amd με τα καλα της stock coolers(ειδικα σε R7 που εχει και rgb για τους πιο ρομαντικους)αλλα παλι καλα που υπαρχει η Intel με τις θερμαστρες(τυπου 9900κ)και πουλανε τετοιες ψυκτρες Οπως εχω ξαναπει και πιο παλια,αν εβαζε και η Intel cooler της προκοπης στους επεξεργαστες της(που θα επρεπε)μαζι με την Amd οι περισσοτερες απο αυτες θα ειχαν ριξει λουκετο και μονο οτι πουλαγαν λογω rgb μετα(δεδομενου οτι η πλειοψηφια δεν ασχολειται καν με overclock,ουτε καν το xmp στις ram δεν χρησιμοποιει).
strawman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Να πω και εγω τα δικα μου. Τωρα που επαιξα λιγο με τα frequencies συμπεραινω οτι οι ακριβες ψυξεις κλπα ειναι αχρηστες αμα δεν στοχευεις σε 5ghz. Στα 4.7-4.8 (αν παει με υποφερτα volts) ο 8700k τουλαχιστον ειναι παγος ακομα και σε stress tests (νταξει, πλην των full AVX2). 66 σε πολλαπλα Cinebech και 73 σε asus real bench. Με αυτα και με αυτα το κατα ποσο αξιζει το 5ghz hunting ειναι ενα ερωτημα..
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καθαρά για το ψυχολογικό είναι το 5Ghz. Στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορές από 4.7/4.8 στα 5Ghz. Τώρα ο άλλος από πάνω συγκρίνει 9900Κ στα 5.1Ghz με 8700K στα 5.3Ghz σε 1080P με τέρμα υπερχρονισμένη 2080Ti. Μόνο αν έχεις 2080Ti με 1080P/240Hz έχει νόημα να κυνηγήσεις και το τελευταίο Mhz για να πάρεις και τα τελευταία 5FPS. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2018 από Psycho_Warhead
strawman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 1 minute ago, Psycho_Warhead said: Καθαρά για το ψυχολογικό είναι το 5Ghz. Στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορές από 4.7/4.8 στα 5Ghz. Τώρα ο άλλος από πάνω συγκρίνει 9900Κ στα 5.1Ghz με 8700K στα 5.3Ghz σε 1080P με τέρμα υπερχρονισμένη 2080Ti. Aπο οσες δοκιμες εχω κανει παντως καλυτερα να εριχνα τα 100€ της ψυκτρας σε ram παρα στο ocing του CPU. Stock 8700k με 3600c16 παει καλυτερα απο 3200c16 με 4.8ghz oc για παραδειγμα. Μιλαμε παντα για CPU bound σεναρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις