Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Σοβαρα τωρα ειναι καλυτερη μεχρι και απο την Asus extreme και την Godlike που κοστιζουν σχεδον τα διπλασια?Νομιζω δεν εχει ξανασυμβει αυτο .

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το fail-αρε άσχημα η Asus αυτή τη φορά.. 

Μα δεν ειναι μονο η Asus που fail αρε. Εδω μεχρι και η Msi Godlike αποδιδει χειροτερα που αυτη ειναι ακριβοτερη και της Asus Extreme.

Τιμη Asus maximus extreme https://www.skroutz.gr/s/16377689/Asus-ROG-Maximus-XI-Extreme.html

Τιμη Msi Godlike https://www.skroutz.gr/s/16256095/MSI-MEG-Z390-GODLIKE.html?keyphrase=z390+godlike

Απλα η Asus εχει μονοπωλειο στις μητρικες(ή πιο σωστα το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησεων με διαφορα απο τους αλλους)και την παιρνει να κανει οτι θελει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους ξεφτιλισε η Giga. Δε μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, είχε χάσει αρκετό μερίδιο και με τις περσινές βλακείες με τη ψυχτρα των  VRM που δε παταγε καν στις πρώτες παρτίδες [ Gaming 7,5 και ultra gaming ειχαν θέματα  ]  και το τσιρκο των RGB, αντί να δώσει βάρος σε ποιότητα + powet delivery, ήταν στημένη στο τοίχο. Το δύστροπο Bios την κρατά πίσω και οι ιδιαιτερότητες με τις μνήμες. Κάτι διάβασα ότι λόγω δικιάς της επιλογής δουλεύει καλύτερα με 4 ραμ στικ παρά με 2 για oc + κάποια κιτακια που δουλεύουν κομπλέ σε άλλες μομπο δεν δουλεύουν σωστά ακόμα και Default. Περισσότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό στις πιο "μικρές" pro, elite και λιγότερο αλλά υπαρκτό στις άλλες, όπως την Ultra, ως αρκετά λιγότερο στην Master.

Σύμφωνα με ποστ σε reddit + overclock.net

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τους ξεφτιλισε η Giga. Δε μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, είχε χάσει αρκετό μερίδιο και με τις περσινές βλακείες με τη ψυχτρα των  VRM που δε παταγε καν στις πρώτες παρτίδες [ Gaming 7,5 και ultra gaming ειχαν θέματα  ]  και το τσιρκο των RGB, αντί να δώσει βάρος σε ποιότητα + powet delivery, ήταν στημένη στο τοίχο. Το δύστροπο Bios την κρατά πίσω και οι ιδιαιτερότητες με τις μνήμες. Κάτι διάβασα ότι λόγω δικιάς της επιλογής δουλεύει καλύτερα με 4 ραμ στικ παρά με 2 για oc + κάποια κιτακια που δουλεύουν κομπλέ σε άλλες μομπο δεν δουλεύουν σωστά ακόμα και Default. Περισσότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό στις πιο "μικρές" pro, elite και λιγότερο αλλά υπαρκτό στις άλλες, όπως την Ultra, ως αρκετά λιγότερο στην Master.

Σύμφωνα με ποστ σε reddit + overclock.net

Κανενα μεριδιο δεν εχει χασει η Gigabyte,η Asus εδω και ποσα χρονια ηταν σταθερη πρωτη σε πωλησεις ακομα και πριν τις τελευταιες Z370/390 μητρικες.

Βασικα ειμαι σιγουρος οτι ακομα και με την ποιοτητα της Z390 hero,παλι παραπανω πωλησεις θα εχει απο την Gigabyte.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικώς υπάρχουν ανακατατάξεις στην 4αδα.

Τη πρωτιά έχει η Asus σταθερά.

Τώρα να λέμε και τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη η Asus σώζεται φέτος από το καλό Bios που έχει + όνομα περισσότερο. Ποιότητα δεν βάζω μέσα καθώς πλέον όλες οι μητρικές των 4ων πρώτων προσφέρουν ανα κατηγορία ποιοτικές ανάλογα τα €/$/£ λύσεις. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Το δύστροπο Bios την κρατά πίσω και οι ιδιαιτερότητες με τις μνήμες

Καλά δύστροπο δεν είναι, ιδαιτερότητες έχει, άπαξ και το μάθεις, ότι θέλεις κάνεις. Για τις μνήμες ισχύει εν μέρει, αλλά μόνο εφόσον μιλάμε για extreme καταστάσεις (4000+). Δεν νομίζω να έχουν θέμα με οποιοδήποτε κιτ μέχρι 3600-3800 + ΧΜΡ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ ότι φαίνεται υπερβολικά φορτωμένο με υπομενού κλπ bugs. Κατά τα άλλα για.τα χρήματα της είναι και κτήνος και VFM σε σχέση με άλλες. Μη ξεχνάμε ότι Ευρώπη ξεκινά κάτω από τα 280€ κιόλας. 

*Μερικά σωστά Bios.Fixes χρειάζεται να βγάλει η Giga 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Γενικώς υπάρχουν ανακατατάξεις στην 4αδα.

Τη πρωτιά έχει η Asus σταθερά.

Τώρα να λέμε και τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη η Asus σώζεται φέτος από το καλό Bios που έχει + όνομα περισσότερο. Ποιότητα δεν βάζω μέσα καθώς πλέον όλες οι μητρικές των 4ων πρώτων προσφέρουν ανα κατηγορία ποιοτικές ανάλογα τα €/$/£ λύσεις. 

Το μονο καλο που προσφερουν οι 4 πρωτοι ειναι οτι ειναι πιο γνωστες στο κοινο γιατι αυτες υπαρχουν στην χωρα μας.

Αν πχ αναφερεις σε καποιον οτι μεχρι και η Nzxt βγαζει μητρικες(περαν της Evga)το πιο πιθανο ειναι να μην το γνωριζει καν.

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Εννοώ ότι φαίνεται υπερβολικά φορτωμένο με υπομενού κλπ bugs. Κατά τα άλλα για.τα χρήματα της είναι και κτήνος και VFM σε σχέση με άλλες. Μη ξεχνάμε ότι Ευρώπη ξεκινά κάτω από τα 280€ κιόλας. 

Δες στο 6:23 και μετα ποσα βηματα για να κανεις oc.  Απλα οταν αλλαζεις μητρικη απο μια εταιρεια σε μια αλλη στην αρχη ολα δυσκολα θα σου φαινονται.

Θυμαμαι πχ εγω οταν αλλαξα απο Msi σε Asus παλι της Asus με μπερδευε γιατι ειχε κλασσικα αλλα menu και αλλες επιλογες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από χρόνια σε asus που ήμουν και πήγα σε asrock (taichi Z370) μια χαρά εξοικειώθηκα γρήγορα........Πιστεύω λίγο χρόνο εξοικείωσης με το καινούργιο bios της κάθε εταιρείας και μετά σου φαίνονται όλα παιχνιδάκι.....Η gigabyte απλά μοίρασε πόνο στο Ζ390.......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

INF driver να περάσεις επίσης

5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν υπάρχει inf driver, τα inf αρχεία που περνάει το chipset software είναι απλά αναγνώριση των συσκευών στο device manager.

Αυτό πάλι το Intel Serial I/O driver έχει σημασία να περαστεί ? Intel RST driver κατά την εγκατάσταση των Windows και Intel Chipset drivers μετά περνάω μόνο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Από Asus σε Asrock [ εποχές Ζ68 σε Ζ77 ] μου είχε φανεί προσωπικά πιο εύκολο της Asrock.

και τα δύο bios (asus & asrock) βατά μου φάνηκαν σε εμένα σε intel cpus....όταν πέρασα από fx 8350 (sabertooth) σε 4790Κ (z97 hero) εκεί μου φάνηκαν τα oc settings περίεργα μέχρι να δώ πως λειτουργούν σε intel cpu.....όλα είναι θέμα συνήθειας....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...