gpapad20 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίζω σήμερα με τον 9900κ στο prime95 οταν το βαζω στο blend καλα είμαι στο small fft πεταει μπλε με Vcore 1,34 και turbo to llc (έχει δυο στάδια ακόμα) και 65% φαν speed στο Aida64 έχω max 98 βαθμούς και ρωτάω στα τεστ πρέπει να έχω τα φανς όπως όταν θα παίζω games δλδ 65% που θέλω η επειδή είναι σενάριο ψεύτικο τα τεστ θα πρέπει να βάζω στο 100% τα φαν Είναι λογικό στο small fft να μην το βγάζει να μην ασχοληθώ με αυτό; Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από gpapad20
strawman Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Από την στιγνη που testaris stability τα fans 100%. Εφόσον βρεις το sweet spot που είσαι stable με όσο το δυνατόν λιγότερο vcore βλέπει πως τα πας από θερμοκρασίες και με τι fan speed στις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν 1
gpapad20 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, strawman είπε Από την στιγνη που testaris stability τα fans 100%. Εφόσον βρεις το sweet spot που είσαι stable με όσο το δυνατόν λιγότερο vcore βλέπει πως τα πας από θερμοκρασίες και με τι fan speed στις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν Το llc υπάρχει περίπτωση να μου Κάνει ζημιά γιατί βλέπω με κραταει σταθερό με 1,3 Vcore όταν το βάζω στο extreme Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από gpapad20
Godaemon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Mε μητρική Maximus X Code θα έχω θέμα να βάλω 9900Κ για OC?
7nisiotis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Godaemon είπε Mε μητρική Maximus X Code θα έχω θέμα να βάλω 9900Κ για OC? H Code σε power delivery είναι ένα σκαλί οριακά παραπάνω από την Z370 Hero . OK θα είναι. Αν και νομίζω φοράνε τα ίδια vrm. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από 7nisiotis
50EuroUser Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, gpapad20 είπε Παίζω σήμερα με τον 9900κ στο prime95 οταν το βαζω στο blend καλα είμαι στο small fft πεταει μπλε με Vcore 1,34 και turbo to llc (έχει δυο στάδια ακόμα) Λογικό είναι να βλέπεις 98 C σε P95/Aida64 FPU. Ούτε 360άρι Custom δεν σε σώζει στα PowerVirus με OC + 1.34V. Cinebench Gaming κτλ θα τα βγάζεις άνετα και με νορμάλ temps. Κάνε δοκιμή 1~2 ώρες blender ή κανά άλλο all-around MT bench για να δεις Temps/Stability. Tα Powervirus είναι το απόλυτα χειρότερο σενάριο χρήσης μη ενδεικτικό αλλά χρήσιμο για να ξέρεις το ταβάνι.
akoinonitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, gpapad20 είπε Παίζω σήμερα με τον 9900κ στο prime95 οταν το βαζω στο blend καλα είμαι στο small fft πεταει μπλε με Vcore 1,34 και turbo to llc (έχει δυο στάδια ακόμα) και 65% φαν speed στο Aida64 έχω max 98 βαθμούς και ρωτάω στα τεστ πρέπει να έχω τα φανς όπως όταν θα παίζω games δλδ 65% που θέλω η επειδή είναι σενάριο ψεύτικο τα τεστ θα πρέπει να βάζω στο 100% τα φαν Είναι λογικό στο small fft να μην το βγάζει να μην ασχοληθώ με αυτό; το blend πoση ωρα το ετρεξες? ριξε ενα folding @ home και θα τσεκαρεις σταθεροτητα με real βαρυ φορτιο και θα κανεις και καλο στην ανθρωποτητα Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από akoinonitos 1
Fulgore Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, patsakos. D είπε Οχι δεν ξερω ποσους νοιαζει αν ο cpu τρωει μπουκαλι Ο psycho που κολαει????τι καναρινια και τσαγια μου λες ? Μηπως μπερδευτηκες ?? Τεσπα επειδη εχω μπερδευτει ο 2700x τρωει μπουκαλι με την rtx2080 ti και ο 8400 οχι? Μονο στο κομματι που αφορα ποιους νοιαζει αν ο cpu εχει μπουκαλι με την 2080ti πηγαινε το σχολιο μου στο δικο σου.Τα αλλα ειναι παρατηρησεις για τα υπολοιπα σχολια που γραφτηκαν. Περαν τουτου για αυτο που ρωτας μπορεις να ριξεις μια ματια στο παρακατω(που ειναι το ιδιο με το video του youtube)και να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα https://www.techspot.com/review/1754-battlefield-5-cpu-multiplayer-bench/
james rod Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, strawman είπε https://www.youtube.com/watch?v=omxjEGq-OUc Απο 60 εως 80% η καρτα. Συνεχισε τα δικα σου εσυ. για 9900κ μιλαμε και βαζεις βιντεο με 8700κ συνεχισε εχεις χαβαλε. επισης και με τον 8700k η καρτα χτυπαει 87% οποτε bottleneck δεν υπαρχει στο βιντεο που ανεβασες. 170 Fps φτανει σε καπια φαση. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από james rod 1
strawman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, james rod said: για 9900κ μιλαμε και βαζεις βιντεο με 8700κ συνεχισε εχεις χαβαλε. επισης και με τον 8700k η καρτα χτυπαει 87% οποτε bottleneck δεν υπαρχει στο βιντεο που ανεβασες. 170 Fps φτανει σε καπια φαση. O 8700 τα ιδια fps με τον 9900k βγαζει, οποτε και το cpu bottleneck ειναι το ιδιο. Στο video λοιπον που ανεβασα το usage ειναι μεταξυ 66 και 90%. Τα fps δεν εχουν σημασια, αν η καρτα δεν ειναι 99% τοτε υπολειτουργει, και 500 fps να βγαζει. Στο video που εκανες παραθεση η καρτα ειναι μεταξυ 67 και 92%. Ξεκαθαρο bottleneck λοιπον και στις 2 περιπτωσεις. Γιαυτο και οταν αυξανεις την αναλυση δεν μειωνονται τα fps. Bασικα ρε αδερφε ασε εγω τι λεω, ο ιδιος ο reviewer το λεει, στο 4:20 οτι ακομα και με την 2080 (ποσο μαλλον με την Ti) ειναι CPU limited το bench. Γιαυτο και το μελλον ειναι αναγκαστικα multithreaded, δεν γινεται να βασιζεσαι στο st performance οταν αυτο αυξανεται κατα 10% ανα 3ετια ενω οι καρτες πανε με ρυθμους απο 30 εως 100% το ετος. Το ειχα προβλεψει και απο Μαρτιο του 2017 οτι με τετοιες τακτικες ολα τα CPU θα ριχνουν μπουκαλι Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από strawman
greg4 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 87% φυσικά και είναι bottleneck. Αν και με cpu στο 61% θα μας βοηθούσε να βλέπαμε, usage ανά core. Πάντως το να bencharei cpu με ultra δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για multiplayer. Προσωπικά πάντως έχει αρχίσει να με νευριάζει αυτή η κατάσταση. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται με τέτοια αύξηση στη δύναμη επεξεργαστών να μην κάθονται στο 30%. Δλδ παλιά πως πήγαιναν τρένο με έναν i5 ή τώρα με τις κονσόλες;
toyo73 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Sarandis είπε Σε αναμονή ram και τέλος Αγαπαω τζενη εδω και χρονια, αλλα η δευτερη pci-e που πηγε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 57 minutes ago, toyo73 said: Αγαπαω τζενη εδω και χρονια, αλλα η δευτερη pci-e που πηγε. Τη βγάλανε, όπως και τη Τρίτη ραμ Είχα κι εγώ μια σχέση πάθους παλιά με μια Τζένη, συγκεκριμένα τη Maximus IV Τζένη-Ζ
EddieObscurant Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δεν ξέρω αν εχει αναφερθεί σε προηγουμενες σελίδες αλλά η gigabyte διερρευσε καταλάθος νέα μοντελα της ιντελ που εχουν και ενα F. Eικαζεται οτι ειναι μοντελα χωρις igpu, για να μειώσουν τη καταναλωση και το μέγεθος (και va αυξηθει η παραγωγή), αν βεβαια ειναι νεοι πυρήνες και οχι οι ιδιοι με απλα την igpu απενεργοποιημένη link
Πέτρος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, greg4 είπε 87% φυσικά και είναι bottleneck. Αν και με cpu στο 61% θα μας βοηθούσε να βλέπαμε, usage ανά core. Πάντως το να bencharei cpu με ultra δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για multiplayer. Προσωπικά πάντως έχει αρχίσει να με νευριάζει αυτή η κατάσταση. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται με τέτοια αύξηση στη δύναμη επεξεργαστών να μην κάθονται στο 30%. Δλδ παλιά πως πήγαιναν τρένο με έναν i5 ή τώρα με τις κονσόλες; Όταν τόσο καιρό "φωνάζουμε" ότι οι developers "ξύνονται", καθώς έχουν επαναπαυθεί σε 4/4 και μέχρι εκεί δουλεύουν-παραλληλίζουν τις μηχανές των παιγνιδιών, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Δεν έχω ιδέα πόσο εύκολο/δύσκολο είναι να "σπάσουν" τα φορτία σε 6-8-16 κλπ νήματα, για να εξηγούμαι. Ξέρω όμως πως με τους επεξεργαστές (δικής "μας" χρήσης) να μένουν κολλημένοι χρόνια σε 4 πυρήνες και να θεωρείται κοσμογονική πρόοδος το +10%STP ανά χρόνο, κάπου το όλο σύστημα μπλόκαρε...σταμάτησε να υπάρχει εξέλιξη. Μην ξεχνάς, μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε βελτίωση απενεργοποιώντας το ΗΤ στους i7. Ακόμα και νέα παιγνίδια που "ζητάνε" πυρήνες (πχ BF1 μετά τα τελευταία patch, BFV), το κάνουν όχι επειδή δουλεύτηκαν, αλλά επειδή προστέθηκαν "αδηφάγα" "εξωτερικά" φορτία (anticheat στην προκειμένη περίπτωση, DRM κλπ) που τρέχουν ξέχωρα από τη μηχανή γραφικών. Τώρα που αποτήσαμε και πυρήνες, πρέπει να ακολουθήσει και το s/w...και με τις υφιστάμενες μηχανές, δεν νομίζω να είναι και πολύ εύκολο αυτό. Εν τω μεταξύ, δεν έχει γίνει και μια σύγκριση με τις απαιτήσεις CPU σε RT off/on, για να έχουμε μια ιδέα για το τι ζητάει και δαύτο. Ας μην πω κακίες για την Intel άλλη μια φορά...άλλων ευθύνη είναι να βλέπουν στο μέλλον. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις