Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παιζει απλα οι Intel cpus να αποδιδουν καλυτερα στο gaming λογω δυνατοτερης fpu? ειναι απαραιτητο τα χαμηλοτερα fps να οφειλονται σε μπουκαλα? λεω εγω τωρα.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν παιζει απλα οι Intel cpus να αποδιδουν καλυτερα στο gaming λογω δυνατοτερης fpu? ειναι απαραιτητο τα χαμηλοτερα fps να οφειλονται σε μπουκαλα? λεω εγω τωρα.

Εσυ μην μιλάς με το γατάκι που έχεις!!!

Δωστο και πάνε πάρε 8400 να σωθείς!!😂😂

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Όποιος νομίζει ότι ένας επεξεργαστής που βγάζει πχ σήμερα 70fps με την 2080Ti του χρόνου με μια 3080Ti δεν θα βγάζει παραπάνω γιατί τρώει μπουκάλι τότε είναι τελείως λάθος.  

Μέσα από μια οθόνη καλά τα λες...Και εκτός χορού...

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Κάποιος να στείλει το λινκ με τον 2700Χ να ΜΠΟΥΚΑΛΙΑΖΕΙ με 2080Τι ενώ ο 8400 στεκόταν μια χαρα να δούμε κάτι.

Αλλη μια :

cbase.jpg.689376c7b9eddaf4293b560b57227432.jpg

6 ώρες πριν, strawman είπε

Ρε αδερφε, στο 99% των games ο 2700x (και ο 2600x) ειναι πανω απο τον 8400, εκει εισουν, τα ειδες τα bench απο το hwunboxed. Τωρα για το bfV τι συγκρισεις σοβαρες να κανουμε, οταν τα νουμερα ειναι αστεια. Συγκρινε τους Intel μεταξυ τους, ασε την AMD στην ακρη. 7700k - 8600 - 8700 - 9600 - 9700 - 9900k ολα την ιδια αποδοση εχουν. Core agnostic φαινεται το παιχνιδι πανω απο τα 6 threads. 

Εγω παντως που οπως εσυ και 2-3 αλλοι με λετε amd fanboy θελω 720p benches. Βασικα, οπου υπαρχει η επιλογη τρεχω 720p με 50% resolution scale, οποτε τετοια παραδειγματα μακρια απο εμενα ;) 

Ps1. Και οταν λες δεν χρειαζονται αναβαθμιση για αιωνες εννοεις οσους πηραν i7, γιατι τον 7600k τον βλεπεις που παιζει μπαλα ετσι? Ποιος χρειαζεται αναβαθμιση, αυτος που επελεξε τον φτηνοτερο 1600 η αυτος με τον 7500 / 7600 / 7600k, τουλαχιστον συμφωνα με αυτο το bench?

Αφου το παιχνιδι ειναι τερμα CPU bound, ακομα και στα 1440p, τι σημασια εχει η αναλυση και τα settings? Ορισμενοι δεν καταλαβαινετε τι βλεπτε στα bench μου φαινεται. Και σε 360p ultra uber low να ετρεχε παλι cpu bound θα ηταν και παλι οι διαφορες θα ηταν ιδιες, της ταξης του ~10-15%.

Δεν ξέρω πραγματικά αν δεν καταλαβαινεις η...

Δεν σε είδα να λες κάτι για τα cpu review που βλέπουμε με ultra settings γενικά...άλλα συμφωνείς με τα αποτελέσματα τους..

Ξέρουμε τι είναι το bfv και τι θέλει..(6c minimum και όσα ρολόγια του δώσεις)

Αυτό π δεν στέκει και κάνει μπαμ είναι το εξής...Πες ότι ο reviewer το κάνει για χ,ψ λογούς...ΕΣΥ πιστεύεις ότι αν ρίξουμε quality στο multi(must) η διάφορα των cpu θα παραμείνει η ίδια???

Μια χαρά καταλαβαινουμε τι βλέπουμε στα bench....Οι περισσότεροι τουλάχιστον...και όχι η μάζα που είδε CPU REVIEWS με gpu bottleneck και νόμιζε οτι εξοικονόμησε λεφτουδάκια πηγαίνοντας στον κατά μολις 2-3 fps αργότερο ryzen....Αργοτερα βεβαια οταν ερθει η ωρα για gpu upgrade η θα ριξει ποιοτητα για να πιασει χ,ψ fps θα ψαχνεται γιατι δεν ανεβαινουν...

• Like 2
Δημοσ.

Ο Steve του εν λογω καναλιου γενικα δεν ασχολειται με το να δοκιμαζει ρυθμισεις τοσο οσο ο αλλος του καναλιου που βγαζει ξεχωριστα video με τις ρυθμισεις σε ορισμενα παιχνιδια και τι impact εχουν αυτες στην αποδοση.

Γιαυτο πχ και δεν προτεινε ιδανικους συνδιασμους/ρυθμισεις για να εχεις 144hz σε καθε αναλυση.

Δημοσ.
Στις 28/11/2018 στις 11:51 ΠΜ, strawman είπε

Ποιος ειπε οτι ειμαι πικραμενος? Ο 8700k επεξεργασταρα ειναι και γιαυτο πηγα εκει. Οι coffeelake κλεισανε την τεραστια ψαλιδα που υπηρχε μεταξυ Ryzen 1st gen και kabylake, οπου οι 2οι συγκριτικα απλα επασχαν. 

Μα δεν φανατιζομαι με μια αμερικανικη πολυεθνικη εταιρεια, φανατιζομαι με τις ανακριβειες που γραφουν ορισμενοι. Το ιδιο θα εκανα αν εγραφαν οτι η Pizza με ανανα τα σπαει, δεν σημαινει οτι ειμαι φανατισμενος με την pizza ;)

Μα η πίτσα με ανανά πράγματι τα σπάει!!

Είναι από τις αγαπημένες μου! 😝 😝

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ShooterX said:

Δεν ξέρω πραγματικά αν δεν καταλαβαινεις η...

Δεν σε είδα να λες κάτι για τα cpu review που βλέπουμε με ultra settings γενικά...άλλα συμφωνείς με τα αποτελέσματα τους..

Ξέρουμε τι είναι το bfv και τι θέλει..(6c minimum και όσα ρολόγια του δώσεις)

Αυτό π δεν στέκει και κάνει μπαμ είναι το εξής...Πες ότι ο reviewer το κάνει για χ,ψ λογούς...ΕΣΥ πιστεύεις ότι αν ρίξουμε quality στο multi(must) η διάφορα των cpu θα παραμείνει η ίδια???

Μια χαρά καταλαβαινουμε τι βλέπουμε στα bench....Οι περισσότεροι τουλάχιστον...και όχι η μάζα που είδε CPU REVIEWS με gpu bottleneck και νόμιζε οτι εξοικονόμησε λεφτουδάκια πηγαίνοντας στον κατά μολις 2-3 fps αργότερο ryzen....Αργοτερα βεβαια οταν ερθει η ωρα για gpu upgrade η θα ριξει ποιοτητα για να πιασει χ,ψ fps θα ψαχνεται γιατι δεν ανεβαινουν...

Κατα την αποψη μου ολα τα CPU reviews πρεπει να γινονται σε ultra settings με οσο το δυνατον χαμηλοτερη αναλυση

Ναι, ειναι ολοφανερο οτι αν ριξεις quality η διαφορα των CPU θα παραμεινει η ιδια. Ο λογος απλος, ακομα και σε ultra quality τρωει μπουκαλι η καρτα απο τον CPU. Πως περιμενεις να αλλαξει αυτο ριχνωντας τα settings? Σιγουρα υπαρχουν settings που επηρεαζουν και το CPU (γιαυτο και προτιμω ultra quality στα bench), απλα εκτος απροοπτου επηρεαζουν και τις 2 CPU το ιδιο. 

Δεν ξερω αν το εχεις κατανοησει, το bench σε 1080p ειναι απιστευτα CPU bound. Η καρτα παιζει να τρεχει στο 60% αν κρινω απο τα νουμερα. Καμια μειωση των settings δεν γινεται να αυξησει την διαφορα στις CPU οταν η καρτα υπερυπολειτουργει. 

Οποτε παμε αλλη μια την τελευταια παραγραφο, το bench ΔΕΝ ειναι gpu bottlenecked αλλα CPU. Και μαλιστα σε τεραστιο βαθμο. Οπως και να χει βεβαια, δεν κρινεις τον οποιοδηποτε επεξεργαστη απο ενα game, γιατι αν ειναι ετσι δεν τα πανε καλα οι Intel επεξεργαστες στο BFV αλλα μονο ο 8600k. Οι υπολοιποι ειναι για τα σκουπιδια, καθως βγαζουν τα ιδια fps με πολλαπλασιο κοστος.

Bottomline ειναι οτι ο 2600x στην πλειονοτητα των AAA τιτλων σε stock ειναι λιγο πισω απο 8400 και oced ειναι πανω. Ο 2700x κυμαινεται μεταξυ 7700k και 8700k, εξαρταται το game. Οι διαφορες μαλιστα ειναι γενικα ξαναλεω τοσο μικρες που πχ. ο spartan που εχει +166mhz στις μνημες του απο μενα υπαρχουν games που μου ριχνει! Και ειμαι στα 4.8ghz. 

O 9900k ειναι αλλου γενικα, και σαν τιμη και σαν performance. 

PS1. Οσον αφορά την 2η παραγραφο, ξαναειδα τα νουμερα του bench. Αφου απο 1440p σε 1080p η διαφορα μεταξυ των 2 CPU παραμενει η ιδια πανω κατω (στα low μαλιστα μειωνεται!!) τι σε κανει να νομιζεις οτι ριχνοντας settings θα αυξηθει η διαφορα? Να σημειωσω οτι η διαφορα 1440p / 1080p ειναι 80%, δηλαδη ουσιαστικα εριξε τα settings κατα 50% (!!!!) και η διαφορα δεν αυξηθηκε. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Δημοσ.

καμια σχεση απο 85% - 90%+ δουλευει η καρτα. επισης ουτε την καρτα θελουμε να ειναι στο 100%.

το παρακατω τεστ δειχνει ακριβως το bottleneck του 9600k  εναντι του 8700κ στο far cry 5. δειχνει ακριβως που ειναι η αποδοση των cpu σε καποια games με το frametime. ειδικα ο 9600κ πουσαρισμενος αποδιδει χειροτερα απο τον στοκ, στο συγκεκριμενο παιχνιδι παντα.

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3407-intel-i5-9600k-cpu-review-vs-2700-2600-8700k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, james rod said:

καμια σχεση απο 85% - 90%+ δουλευει η καρτα. επισης ουτε την καρτα θελουμε να ειναι στο 100%.

Αν με 150fps στα 1080p δουλευει 90%+ τοτε για να βγαλει 141 fps στα 1440p στο ποσο δουλευει ρε μαστορα? 150%? 

Βλεπω σχετικος και εσυ...

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Νομίζω καθαρά λόγω ρολογιών...Τώρα για κάτι 8400 κτλ..τι να πω...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, strawman είπε

Οπως και να χει βεβαια, δεν κρινεις τον οποιοδηποτε επεξεργαστη απο ενα game, γιατι αν ειναι ετσι δεν τα πανε καλα οι Intel επεξεργαστες στο BFV αλλα μονο ο 8600k. Οι υπολοιποι ειναι για τα σκουπιδια, καθως βγαζουν τα ιδια fps με πολλαπλασιο κοστος.

Μετα καποιοι απορουν γιατι κλειδωνονται τα θεματα ή γιατι γυρναει σε vs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Fulgore said:

Ναι, γιαυτο κλειδωνονται, το φτωχομπινεδες απο την αλλη ειναι okay. Η επειδη ειναι θεμα της Intel απαγορευεται να κραζουμε Intel αλλα AMD κομπλε? Ελα κανε μου τη χαρη. Αμα θες να γινεις αστυνομος κανε τουλαχιστον σωστα τη δουλεια σου, οχι οπου θιγεσαι μονο

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Το νημα επρεπε να κλειδωθει απο την στιγμη που ο  2700χ τρωει μπουκαλι και 8400 τον ριχνει στα αυτια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν ειδες ολοι λεμε να τρεξει ο κοσμος να δωσει 650ευρω για τον 9900κ γιατι ειναι ο νουμερο ενα και εχει το τρελο value for money. Α και φυσικα δοξαζουμε την intel που ανεβασε τις τιμες επειδη κανει καλο στις τσεπες μας ε??? 

Κριμα γιατι λιγες σελιδες πιο πριν οταν λεγαμε για τις διαφορετικες z390 μητρικες ηταν μια χαρα το θεμα,αλλα οπως φαινεται ορισμενοι περιμενουν την αφορμη(benchmark)για να μπουν να γραψουν τα δικα τους.

16 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

Το νημα επρεπε να κλειδωθει απο την στιγμη που ο  2700χ τρωει μπουκαλι και 8400 τον ριχνει στα αυτια!

Ξερεις στην πραξη ποσους τους ενδιαφερει πραγματικα ποιος επεξεργαστης τρωει ή δεν τρωει μπουκαλι ετσι?

Α και μην ξεχνατε να συνεχισετε να κανετε copy paste(αυτοι που τα επαναλαμβανουν) αυτα που λεει ο Psycho.Ετσι να μπαινουμε σε ολα τα θεματα και να διαβαζουμε για φτωχομπινεδες,για τσαι και για καναρινια,να πεσει και αλλο το επιπεδο.

Περαν τουτου καντε οτι θελετε,ουτως ή αλλως κλειδωθει δεν κλειδωθει το θεμα το ιδιο πραγμα γινεται στο τελος.

Στις 14/10/2018 στις 7:28 ΜΜ, Arkin είπε

Νεο θεμα για τα z370/z390. Μην γραφουμε τα ιδια με το αλλο για ryzen TR κτλ αυτα εχουν δικο τους θεμα. Μονο on topic.

Παλι καλα που το εγραψε παντως ο συμφορουμιτης που ανοιξε το θεμα για το τι να γραφεται,επιασε πολυ τοπο.....

Ειναι οπως στο διπλα θεμα των Turing που πριν λιγες μερες γραφανε ορισμενοι αν ειναι καλα να δουλευεις στο δημοσιο ή οχι.Οτι να ναι κυριολεκτικα....

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι δεν ειδες ολοι λεμε να τρεξει ο κοσμος να δωσει 650ευρω για τον 9900κ γιατι ειναι ο νουμερο ενα και εχει το τρελο value for money. Α και φυσικα δοξαζουμε την intel που ανεβασε τις τιμες επειδη κανει καλο στις τσεπες μας ε??? 

Κριμα γιατι λιγες σελιδες πιο πριν οταν λεγαμε για τις διαφορετικες z390 μητρικες ηταν μια χαρα το θεμα,αλλα οπως φαινεται ορισμενοι περιμενουν την αφορμη(benchmark)για να μπουν να γραψουν τα δικα τους.

Ξερεις στην πραξη ποσους τους ενδιαφερει πραγματικα ποιος επεξεργαστης τρωει ή δεν τρωει μπουκαλι ετσι?

Α και μην ξεχνατε να συνεχισετε να κανετε copy paste(αυτοι που τα επαναλαμβανουν) αυτα που λεει ο Psycho.Ετσι να μπαινουμε σε ολα τα θεματα και να διαβαζουμε για φτωχομπινεδες,για τσαι και για καναρινια,να πεσει και αλλο το επιπεδο.

Περαν τουτου καντε οτι θελετε,ουτως ή αλλως κλειδωθει δεν κλειδωθει το θεμα το ιδιο πραγμα γινεται στο τελος.

Παλι καλα που το εγραψε παντως ο συμφορουμιτης που ανοιξε το θεμα για το τι να γραφεται,επιασε πολυ τοπο.....

Ειναι οπως στο διπλα θεμα των Turing που πριν λιγες μερες γραφανε ορισμενοι αν ειναι καλα να δουλευεις στο δημοσιο ή οχι.Οτι να ναι κυριολεκτικα....

Εγω φιλε fulgore βαρεθηκα να γραφω σε τετοια θεματα γιατι παντα θα βγει καποιος off topic και ολοι οι αλλοι θα ακολουθησουν. Καλες οι κοντρες αλλα οχι για συνεχεια και τουλαχιστον οχι σε τετοια θεματα. Χαρειτε τα pcia σας μιας και ουτε μετοχοι εισαστε σε intel/amd/nvidia ουτε σας πληρωνει καποιος. Τα ιδια εκανα και εγω αλλα τα βαρεθηκα μιας και παντα δεν βγαζουν πουθενα τα vs τετοιου επιπεδου.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...