Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.tweaktown.com/news/63512/intel-core-i5-9600k-6c-6t-overclocks-up-5-2ghz-air/index.html?fbclid=IwAR3OO__6yZDCi_Wzdryvi46L11Z8v3-XyWk0GMyVnt7bv0M8e0ckXQlnqyY

Cinebench R15

Core i5-9600K @ Stock: 1034 CB

Core i5-9600K @ 5.2G: 1207 CB

CPU-Z
Core i5-9600K @ Stock: 528.8 Single Thread / 2919.1 Multi-Thread

Core i5-9600K @ 5.2G: 619 Single Thread / 3579.7 Multi-Thread

X264 HD Benchmark
Core i5-9600K @ Stock: 37.55 fps

Core i5-9600K @ 5.2G: 43.76 fps

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, narta είπε

6c/6t 5.2GHz @1.5v 

Not very promising for the 8c+

Είναι 3ος σε binning, τα καλά κομμάτια θα είναι οι 9900/9700Κ, οπότε δεν είναι τόσο χάλια. Αλλά είναι νωρίς ακόμα, δεν είναι μόνο τα ρολόγια, πρέπει να δούμε και τα thermals/ρεύματα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες καλησπέρα και από μένα.

Χαίρομαι που αυτό το thread έχει χρήσιμες πληροφορίες και απουσιάζουν άχρηστες κοκορομαχίες.

Αν και πλήρως ξενερωμένος με το θρασύτατο μάρκετινγκ της intel από τα fake benchmarks μέχρι τις τιμές των 8700,  σκέφτομαι να αναβαθμίσω από τον ι7 4790 μου και μιας θα τα σκάσω,
ας τα σκάσω χοντρά για τον 9900k. OC δεν έχω κάνει ποτέ και δε νομίζω να κάνω κιόλας tbh. Χρησιμοποιώ το pc για gaming @ 1440p και after effects / motion graphics & photoshop οπότε θεωρώ ότι θα χρειαστώ και τα παραπάνω threads. Bλέπω οι περισσότεροι θα χτυπήσουν top tier gigabyte motherboards και asrock. Εγώ σκέφτομαι για μία asus strix,
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ή να σχολιάσετε/συμβουλεύσετε πάνω στο σκεπτικό μου; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

6c/6t 5.2GHz @1.5v 

Not very promising for the 8c+

Banana τσιπάκι τεσταραν, ο 8600κ που είχα έπαιζε στα 5.3 με 1.44 και χτύπαγε 1342  cb 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Banana τσιπάκι τεσταραν, ο 8600κ που είχα έπαιζε στα 5.3 με 1.44 και χτύπαγε 1342  cb 

Μαλλον ES. Τα επισημα benchmark (non PT 😛) θα δειξουν τι και πως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίδιο binning με τους τωρινούς 6core θα έχουν οι 9700Κ / 9900Κ....  5.0-5.1ghz μέχρι 1.35v στην πλειονότητα τους(εννοείται ότι θα υπάρχουν και μπανάνες κομμάτια ) ....Τα ghz και τα thermals δεν θα χαρίζονται σε κανέναν..... Όπως και τα ghz δεν είναι στραγάλια.... Τα 5.2/5.2+ εγώ τα βλέπω μόνο με καμιά εξωτική ψύξη ακόμα και κάτω του 1.4v για daily.... 

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tartaros είπε

Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ή να σχολιάσετε/συμβουλεύσετε πάνω στο σκεπτικό μου; 

Θεωρητικά για αυτά που λες, είσαι σωστός στο σκεπτικό σου, αλλά για να μην κάνουμε τις Πυθίες με τα ήξεις-αφήξεις, περίμενε μέχρι τις 19 του μήνα που λήγει το εμπάργκο για τους reviewers, γιατί όπως είπα δεν είναι μόνο τα ρολόγια, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις (με extrapolation από τον 8700Κ και κάποια leaks) ότι θα θέλει γερό τάισμα (ΑΚΑ ρεύμα) ο 9900Κ, που σημαίνει ότι δεν αρκούν μόνο τα νούμερα (πχ 8 φάσεις Χ 50Α), αλλά παίζει ρόλο και η υλοποίηση κάθε μητρικής πώς αποδίδει ως σύνολο.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dpolal είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Σε καμμιά 10ριά μέρες θα βοηθήσω έναν γνωστό που θα μεταβεί σε πλατφόρμα Ryzen οπότε και θα μου δώσει τα παλιά του. 😜
Θα έχω στα χέρια μου μία Gigabyte B250M-DS3H με έναν i7 6700K & Hyper 212X.
Mάλλον θα τα κρατήσω για πάρτη μου 😎 και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να μείνω με αυτήν την μητρική  ή αν πρέπει να μεταβώ σε μεγαλύτερο chipset για OC. (μάλλον κάποια Zxxx υλοποίηση από ότι κατάλαβα)

Από μνήμες διαθέτω προς το παρόν ένα στίκ Corsair Vengeance LPX 8Gb 2400ΜΗz που μου έμεινε από κάποια παλιότερη αναβάθμιση.
Από ασχολίες προσωπικά τρέχω διάφορα vm και από παιχνίδια μόνο με το World of Warships ασχολούμαι, έχω μια GTΧ1050 2Gb τώρα, ενώ ο γιός μου που το μοιραζόμαστε παίζει Fortnite αλλά με έχει φάει να κατεβάσει και το PUBG.

Γενικότερα κοιτάω στο skroutz όλα τα Ζχχχ μπόρντ που παίζουν στην αγορά (και μου τρέχουν τα σάλια 😛 ) γιατί θέλω και να στήσω ένα συστηματάκι όμορφο  με led και διάφορα μπλιμπλίκια, πάλι ο γιός μου με έχει φάει γιατί το είδε σε έναν κολλητό του αλλά με τρώει και μένα λίγο για κάτι ποιό όμορφο. :)

Γενικότερα σε μπάτζετ λύσεις θα κοιτάζω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ και αν έχει νόημα με αυτόν τον επεξεργαστή.
Τί μου προτείνεται ρε παλικάρια ;;;

Αν εννοείς ότι θα σου τα χαρίσει σαφώς και να ασχοληθείς. 

Ο 6700K έχει ψωμί ακόμα να δώσει. Απο το να αγοράσεις άλλη μητρική, καλύτερα να πάρεις κάρτα γραφικών, γιατί το Pubg είναι ζόρικο... Θα σε ζαλίσει ο πιτσιρικάς :P

• Thanks 1
Δημοσ.

Πόσες φέτες εχει αυτο το θερμαντικο σώμα ρε παιδια? Για ενα δωματιο 30 τετραγωνικα ειναι οκ?🤣

Περα απο την πλάκα, δεν προσεξα αν γραφει για την ψυξη που ειχε στα κλόκια αυτα, αλλά παρα ειναι ζεστος... Πυρηνας 97 βαθμους στα 5 ghz...

Και 250 watt φαί....

Και στα τελευταια αποτελεσματα, πως γινεται να εχει στα 5 ghz 99 βαθμους ενω στα 5.2   83...    Λάθος ειναι ή τιποτα avx?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε

Πόσες φέτες εχει αυτο το θερμαντικο σώμα ρε παιδια? Για ενα δωματιο 30 τετραγωνικα ειναι οκ?🤣

Περα απο την πλάκα, δεν προσεξα αν γραφει για την ψυξη που ειχε στα κλόκια αυτα, αλλά παρα ειναι ζεστος... Πυρηνας 97 βαθμους στα 5 ghz...

Και 250 watt φαί....

Και στα τελευταια αποτελεσματα, πως γινεται να εχει στα 5 ghz 99 βαθμους ενω στα 5.2   83...    Λάθος ειναι ή τιποτα avx?

AVX νομίζω

Δημοσ.

Πω πωωωωω... Γ@μησέ τα.... Πως να μην θέλει μετα VRM απο την Ανδρομέδα?😵

Πλέον ειμαστε ετοιμοι να ζησουμε εποχες FX 9590 αλλά τουλάχιστον εδω υπάρχουν και  επιδόσεις και οχι μόνο θαλπωρή για τον χειμώνα...🙂

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...