Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικος......79 βαθμοί στο cinebench για αυτήν την εποχή είναι κάπως τσιμπημένοι...αλλά anyway είναι και θηρίο 8c/16t στα 5,0ghz......

Οι 79 ειναι max spike σε καποιο core.

Θα κάνω και αλλα τεστ με τα fan 900rpm οπως επισης θα κατεβάσω και τάση να δω πόσο μπορει να φτάσει.

Ερχόμενος από 8700κ η εικόνα είναι παρόμοια, με ελαφρος καλύτερες θερμοκρασίες στον 9900k στις ίδιες τάσεις.

Σίγουρα ομως θες καλή ψύξη όπως και στον 8700k.

Θα κάνω και μια δοκιμή stock να δω διαφορες.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Jerky είπε

Θα κάνω και αλλα τεστ με τα fan 900rpm οπως επισης θα κατεβάσω και τάση να δω πόσο μπορει να φτάσει.

Ερχόμενος από 8700κ η εικόνα είναι παρόμοια, με ελαφρος καλύτερες θερμοκρασίες στον 9900k στις ίδιες τάσεις.

700 και 900 ειναι πολύ λίγες στροφές και για μια υδροψυξη που δεν δίνει max την αντλία της εκτός αν την έχεις ανεβάσει εσύ,

Οπότε οι θερμοκρασίες σου είναι τέλειες αφού οι 1500 στροφές είναι κάτι λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο που δουλεύουν οι AIO.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jerky είπε

Το αναφέρω γιατί βρίσκομαι κοντά στους 60-62 βαθμούς στο cb r15.......1.28v στα 5,0ghz και εγώ..........απλά μου φάνηκαν λιγάκι τσιπημένες οι θερμοκρασίες για +2c/4t επιπλέον που έχει ο 9900Κ από τον 8700Κ.....

• Like 3
Δημοσ.

Είσαι με LM Μπάμπη, δηλαδή 5-6° καλύτερα από το sTIM περίπου, αν το συνυπολογίσεις, αρκετά νορμάλ είναι η θερμοκρασία.

Εγώ θα ήθελα να δω και ρεύματα αν είναι εύκολο από hwINFO, στο CPU package power πόσο γράφει το κοντέρ στο cb r15 all core;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Είσαι με LM Μπάμπη, δηλαδή 5-6° καλύτερα από το sTIM περίπου, αν το συνυπολογίσεις, αρκετά νορμάλ είναι η θερμοκρασία.

Εγώ θα ήθελα να δω και ρεύματα αν είναι εύκολο από hwINFO, στο CPU package power πόσο γράφει το κοντέρ στο cb r15 all core;

ότι κερδίζω από liquid metal το κερδίζει από την aio έναντι της phanteks Zak......anyway.....υποφερτός φαίνεται να τον φορτώσω (αν πέσει η τιμούλα του) πάνω στην taichi για μένα με normall ρεύματα 1,2-1,25v......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
Δημοσ.

5-6° μόνο αν δουλεύουν φανάκια+αντλία τέρμα, με τα φανάκια στις 900 μάλλον μία η άλλη είναι, η phanteks σου είναι γομάρι. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, το θέμα είναι τι power draw έχει... εσύ με την Taichi είσαι... Ζεν, εγώ με την Gaming 5 είμαι 50/50. :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

5-6° μόνο αν δουλεύουν φανάκια+αντλία τέρμα, με τα φανάκια στις 900 μάλλον μία η άλλη είναι, η phanteks σου είναι γομάρι. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, το θέμα είναι τι power draw έχει... εσύ με την Taichi είσαι... Ζεν, εγώ με την Gaming 5 είμαι 50/50. :P 

Καλά μια που μπαίνει σε Ζ370 ,για αυτό λέω να τον φορτώσω αργότερα αλλά με πολύ normall ρεύματα και ότι συχνότητα χτυπήσω (4,8-4,9ghz έχω στόχο).....είναι πολύ θερμός ο άτιμος για παραπάνω με την ψύξη που έχω......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
Δημοσ.

Τι τώρα, θα κάνουμε υποβάθμιση στα 4.8 λες κι έχουμε🛴; 5+ μόνο 🚀

Απλά έχει πέσει πολύ τρομοκρατία με το p95 sFFTs, θέλω να δω σε πιο ρεαλιστικά φορτία τι ζόρι... τραβάει :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχώρησα σε δοκιμές με 1.27 και τα fan στις 1000. Aida64 max 70 (core) , cinebench 76 (core).( @Psycho_Warhead έκανα και 10 run IBT very high με παρόμοια temps με aida)

Επειδή είμαι με gigabyte z370 gaming 7 σκεφτόμουν την μετάβαση σε z390 αλλά στέκεται μια χαρά μέχρι στιγμής όποτε πλέον το ξανασκέφτομαι. 

Από την άλλη είναι και το μικρόβιο..

Επεξ/σία από Jerky
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jerky είπε

Προχώρησα σε δοκιμές με 1.27 και τα fan στις 1000. Aida64 max 70 (core) , cinebench 76 (core).( @Psycho_Warhead έκανα και 10 run IBT very high με παρόμοια temps με aida)

Επειδή είμαι με gigabyte z370 gaming gaming 7 σκεφτόμουν την μετάβαση σε z390 αλλά στέκεται μια χαρά μέχρι στιγμής όποτε πλέον το ξανασκέφτομαι. 

Πάνω σε Ζ370 έχεις τον 9900Κ?.......από αυτά που λές μάλλον πάει για φόρτωμα αργότερα στην Τaichi (Ζ370) που έχω.......B)......Ωραίος και καλορίζικο και πάλι το θηρίο.......

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Jerky είπε

Επειδή είμαι με gigabyte z370 gaming 7 σκεφτόμουν την μετάβαση σε z390 αλλά στέκεται μια χαρά μέχρι στιγμής όποτε πλέον το ξανασκέφτομαι. 

Για λόγους... μικροβιακούς μόνο θα αλλάξεις, η gaming 7 τον σηκώνει άνετα τον 9900Κ... αν μπορείς κάποια στιγμή δες αυτό που είπα παραπάνω => από hwINFO, στο CPU package power πόσο γράφει το κοντέρ στο cb r15 all core. Καλορίζικος κ καλοδούλευτος όπως κ να έχει :D

15 ώρες πριν, BabisTs είπε

είναι πολύ θερμός ο άτιμος για παραπάνω με την ψύξη που έχω......

Για benching ναι, για νορμάλ χρήση είσαι οκ... και για τους πάγκους μπορείς να δανειστείς κάποια ΑΙΟ ;) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Για λόγους... μικροβιακούς μόνο θα αλλάξεις, η gaming 7 τον σηκώνει άνετα τον 9900Κ... αν μπορείς κάποια στιγμή δες αυτό που είπα παραπάνω => από hwINFO, στο CPU package power πόσο γράφει το κοντέρ στο cb r15 all core. Καλορίζικος κ καλοδούλευτος όπως κ να έχει :D

Για benching ναι, για νορμάλ χρήση είσαι οκ... και για τους πάγκους μπορείς να δανειστείς κάποια ΑΙΟ ;) 

Με 1.27v έχει max 165w στο cb r15 (Aida64 140W)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Τι τώρα, θα κάνουμε υποβάθμιση στα 4.8 λες κι έχουμε🛴; 5+ μόνο 🚀

Συμβιβάζομαι να κατέβω και στα 4.9ghz (sweet spot) για daily.....ούτως η άλλως 16threads είναι αυτά........και όπως έχω δείξει σε bench το μεγαλύτερο gap perfomance το παίρνεις από memory overclock παρά από τα 100-200mhz παραπάνήσια..........B)

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Καλά χαβαλέ κάνω εννοείται, σιγά την διαφορά 4.9 με 5.0. Με τα νουμεράκια του @Jerky πάντως, μάλλον τον σηκώνει και η gaming 5.

Και εγώ βλέπω αυτό σύμφωνα με τον @Jerky .......δεν τα γλυτώνουμε τα έξοδα τελικά........

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...