Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Geekbench 9900K leak: https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/9980316?baseline=9931617 @oddin Δεν ξέρω να σου πω, είναι και το embargo στην μέση. Γενικότερα ότι λέμε μέχρι τώρα είναι educated guess, σε 4 μέρες θα ξέρουμε σίγουρα. Θεωρητικά είναι ΟΚ (8x50A vCore), αλλά πρακτικά ποτέ δεν ξέρεις χωρίς δοκιμές. Spoiler 3
oddin Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Geekbench 9900K leak: https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/9980316?baseline=9931617 @oddin Δεν ξέρω να σου πω, είναι και το embargo στην μέση. Γενικότερα ότι λέμε μέχρι τώρα είναι educated guess, σε 4 μέρες θα ξέρουμε σίγουρα. Θεωρητικά είναι ΟΚ (8x50A vCore), αλλά πρακτικά ποτέ δεν ξέρεις χωρίς δοκιμές. Απόκρυψη περιεχομένων Thank you boy! Περιμένουμε 4 μέρες να δούμε λοιπόν.. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από oddin
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Ό,τι να 'ναι.. Core 9th Gen Desktop processors to get support for 128GB DDR4
leros2004 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 37 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ό,τι να 'ναι.. Core 9th Gen Desktop processors to get support for 128GB DDR4 Δεν είναι κακό αυτό, στα + ότι σου φαίνεται τσάμπα το cpu αν κάνεις τις πράξεις και τη σούμα για τα 128gb
DEADLAZARUS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 29 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ό,τι να 'ναι.. Core 9th Gen Desktop processors to get support for 128GB DDR4 Μπερδεύτηκα. Workstation ή gaming cpu θα πάρουμε (λέμε τώρα); Μάλλον κάτι ξέρει η intel για το συνολικό κόστος του z390 και μας το φέρνει με τρόπο.....
Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Αράξτε λίγο, έχουμε 32gb dimm σε consumer ram; (θες 4x32GB dimms για 128 σε Ζ390, εκτός αν υπάρχει Ζ390 μητρική με 8 dimm slots)
7nisiotis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Αράξτε λίγο, έχουμε 32gb dimm σε consumer ram; (θες 4x32GB dimms για 128 σε Ζ390, εκτός αν υπάρχει Ζ390 μητρική με 8 dimm slots) Υποστήριξη έχουμε στις νέες Asus Maximus ASUS ROG Maximus XI APEX ASUS ROG Maximus XI Gene ASUS ROG STRIX Z390-I Gaming https://www.gskill.com/en/press/view/g-skill-announces-double-capacity-ddr4-with-trident-z-rgb-dc-series-32gbx2-memory-kits Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από 7nisiotis 3
Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Nice catch! Βέβαια όπως τα λέει, αυτό επιτρέπει στα συγκεκριμένα boards που έχουν μόνο 2 slots να πιάσουν την μέγιστη χωρητικότητα που είναι τα 64GB. Οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξουν σε 4x4 διάταξη, αν και είναι νωρίς ακόμα (όχι ότι θεωρώ ρεαλιστικό το σενάριο χρήσης mainstream πλατφόρμας με 128GB, αλλά ΟΚ, nice to have I guess?).
7nisiotis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι ουσιαστικά δεν αναφέρεται αλλά πιθανόν να γίνεται (;) Μην πάρουν πολύ αέρα τεμπελοGame devs ομως και αρχίσουν να ζητάνε τίποτα αέρα ραμ σε φάση "ορίστε 128 support θα εχετε για βάλε να φορτώνει όλο το παιχνίδι στη ραμ " Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από 7nisiotis 1
dpolal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα στην παρέα. Σε καμμιά 10ριά μέρες θα βοηθήσω έναν γνωστό που θα μεταβεί σε πλατφόρμα Ryzen οπότε και θα μου δώσει τα παλιά του. 😜 Θα έχω στα χέρια μου μία Gigabyte B250M-DS3H με έναν i7 6700K & Hyper 212X. Mάλλον θα τα κρατήσω για πάρτη μου 😎 και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να μείνω με αυτήν την μητρική ή αν πρέπει να μεταβώ σε μεγαλύτερο chipset για OC. (μάλλον κάποια Zxxx υλοποίηση από ότι κατάλαβα) Από μνήμες διαθέτω προς το παρόν ένα στίκ Corsair Vengeance LPX 8Gb 2400ΜΗz που μου έμεινε από κάποια παλιότερη αναβάθμιση. Από ασχολίες προσωπικά τρέχω διάφορα vm και από παιχνίδια μόνο με το World of Warships ασχολούμαι, έχω μια GTΧ1050 2Gb τώρα, ενώ ο γιός μου που το μοιραζόμαστε παίζει Fortnite αλλά με έχει φάει να κατεβάσει και το PUBG. Γενικότερα κοιτάω στο skroutz όλα τα Ζχχχ μπόρντ που παίζουν στην αγορά (και μου τρέχουν τα σάλια 😛 ) γιατί θέλω και να στήσω ένα συστηματάκι όμορφο με led και διάφορα μπλιμπλίκια, πάλι ο γιός μου με έχει φάει γιατί το είδε σε έναν κολλητό του αλλά με τρώει και μένα λίγο για κάτι ποιό όμορφο. Γενικότερα σε μπάτζετ λύσεις θα κοιτάζω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ και αν έχει νόημα με αυτόν τον επεξεργαστή. Τί μου προτείνεται ρε παλικάρια ;;;
DEADLAZARUS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Ναι ουσιαστικά δεν αναφέρεται αλλά πιθανόν να γίνεται (;) Μην πάρουν πολύ αέρα τεμπελοGame devs ομως και αρχίσουν να ζητάνε τίποτα αέρα ραμ σε φάση "ορίστε 128 support θα εχετε για βάλε να φορτώνει όλο το παιχνίδι στη ραμ " Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν. Bonus, το σχόλιο υπερηφάνιας ¨κοιτάξτε, την εκμεταλλεύομαι όλη τη ram μου)....
Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, dpolal είπε Γενικότερα σε μπάτζετ λύσεις θα κοιτάζω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθώ και αν έχει νόημα με αυτόν τον επεξεργαστή. Τί μου προτείνεται ρε παλικάρια ;;; Εξαρτάται τι έχεις τώρα, οι μηχανές της Wargaming είναι λίγο ιδιότροπες/κακογραμμένες (κρίνοντας από το WoT), οπότε βασίζονται αρκετά σε δύναμη 1 πυρήνα, παρά σε πολλούς. Για μητρική θα πρέπει να σου πει κάποιο άλλο μέλος, εγώ την προσπέρασα την συγκεκριμένη γενιά (Ζ 170/ Ζ 270). Θες σίγουρα πάντως ένα 2ο στικ μνήμης για το dual channel, η ψύκτρα είναι ΟΚ, υποθέτοντας ότι δεν θα ασχοληθείς με OC. Κατά τα λοιπά, ο επεξεργαστής είναι αρκετά δυνατός, ειδικά σε σχέση με την κάρτα γραφικών που έχεις.
dpolal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Εξαρτάται τι έχεις τώρα, οι μηχανές της Wargaming είναι λίγο ιδιότροπες/κακογραμμένες (κρίνοντας από το WoT), οπότε βασίζονται αρκετά σε δύναμη 1 πυρήνα, παρά σε πολλούς. Για μητρική θα πρέπει να σου πει κάποιο άλλο μέλος, εγώ την προσπέρασα την συγκεκριμένη γενιά (Ζ 170/ Ζ 270). Θες σίγουρα πάντως ένα 2ο στικ μνήμης για το dual channel, η ψύκτρα είναι ΟΚ, υποθέτοντας ότι δεν θα ασχοληθείς με OC. Κατά τα λοιπά, ο επεξεργαστής είναι αρκετά δυνατός, ειδικά σε σχέση με την κάρτα γραφικών που έχεις. Με έναν i5-4590 είμαι τώρα και DDR3. Μέχρι πριν λίγους μήνες είχα έναν G3258 που τον έτρεχα στα 4,2GHz, έχω και μια Hyper 612 διαθέσιμη, αλλά όταν έβαλα επάνω τον i5 είδα διαφορά στα πάντα μπορώ να πώ. Με τον διπύρηνο ήμουν μόνιμα 100% όταν έπαιζα το παιχνίδι ενώ τώρα δεν τερματίζει με τίποτα και μπορώ να τρέχω και άλλα από πίσω. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από dpolal
Zaknafein Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Ε τότε αξίζει σίγουρα να κρατήσεις το σετάκι, απλά θα χρειαστείς το 2ο στικ μνήμης. Για την μητρική δεν έχω γνώμη, αλλά επειδή είναι σχετικά "παλιά" πλατφόρμα (σε 4 μέρες αναμένουμε την 9η γενιά, ενώ αυτή είναι η 6η), καλή-κακή θα την κράταγα ως έχει, εκτός αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το αισθητικό κομμάτι, στο οποίο ισχύει το γνωστό "περί ορέξεως". 1
DEADLAZARUS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, dpolal είπε αλλά όταν έβαλα επάνω τον i5 είδα διαφορά στα πάντα μπορώ να πώ. Με τον διπύρηνο ήμουν μόνιμα 100% όταν έπαιζα το παιχνίδι ενώ τώρα δεν τερματίζει με τίποτα και μπορώ να τρέχω και άλλα από πίσω. Απαγορεύμενη γνώση. Άμεση αφαίρεση του αιρετικού αυτού σχολίου. Εδώ συζητάμε μόνο για 9900k🤣...
Προτεινόμενες αναρτήσεις