Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9900k μέχρι 1.20-1.25v είναι κομπλέ ακόμα και με top αεροψυξη ..... Τώρα αν πηγαίνετε για τα 5.0ghz/5.1ghz θέλετε και την ανάλογη ψύξη... Τερματίσμενα 14nm+++ είναι.... Τι να σου κάνουν..... Καίνε λιγάκι παραπάνω.... 🔥

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 6
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Αντε να μπει ο Νοέμβριος να παραγγείλουμε 8700κ :P βαρέθηκα να βλέπω games στο twitch

Ποια κάρτα γραφικών έχεις ? 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, BabisTs είπε

9900k μέχρι 1.20-1.25v είναι κομπλέ ακόμα και με top αεροψυξη ..... Τώρα αν πηγαίνετε για τα 5.0ghz/5.1ghz θέλετε και την ανάλογη ψύξη... Τερματίσμενα 14nm+++ είναι.... Τι να σου κάνουν..... Καίνε λιγάκι παραπάνω.... 🔥

Έτσι είναι !!! Καίνε λιγάκι παραπάνω .

Μην ξεχνάμε για όσους ενδιαφέρονται για oc ,υπάρχει και αυτή η λύση bro !! 

Spoiler

download.jpg.43a8a0299b1267ae24b9df08d6e1b3a7.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, _Theo_ είπε

i5-9400-9500-9600k ίδιοι με προηγούμενους. 9700k χωρίς HT και ίδιες επιδόσεις με 8700k, 9900k θερμάστρα...Γι αυτό το είπα.

Ναι και ξαναλεω

Spoiler

ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?Coffeelake refresh ειναι οπως και οι αντιστοιχοι ryzen,τι ακριβως περιμενες?12πυρηνο στα 6ghz με 50βαθμους σε stress test με hyper212evo?Βασικα οι τωρινοι καφεδες κανονικα επρεπε να κυκλοφορουσαν φετος μαζι με αυτους,και τελευταια στιγμη κυκλοφορησαν περυσι οπως οπως με το γνωστο Paper Launch και σε Z μητρικες day one.

Ειχε πει η intel οτι οι κλειδωμενοι i5 θα ειναι διαφορετικοι ?

Για τον 9700κ σε χαλαει το HT απο την στιγμη που διαλεξες και εχεις 6πυρηνο χωρις ht?Για ποιο λογο ειναι μονο στην μια περιπτωση του επεξεργαστη που δεν εχεις fail,και δεν ειναι fail και για τον επεξεργαστη που εχεις απο την στιγμη που οι αντιστοιχοι ryzen 5 εχουν κανονικα 12threads?

Και ο 9900κ καθολου θερμαστρα δεν ειναι αν δεν εχεις τρελες απαιτησεις.Τωρα ναι αν θες να τρεχεις στα 5.1ghz stress tests ολη μερα με αεροψυξη,εκει ναι ειναι θερμαστρα και φουρνος.

Και ο r7 1700 αν μπορουσε να τρεχει στα 5ghz,και αυτος θερμαστρα θα ηταν.

Τελος σε χαλασαν οι θερμοκρασιες του 9900κ,οταν εισαι με 2400αρες μνημες σε απλη 1080p οθονη με 1060 καρτα?

Αν ηταν πιο δροσερος θα εδινες 600ευρω για να τον αγορασεις και σε πειραξαν οι θερμοκρασιες?

Σιγουρα εχει τα κουσουρια της η σειρα 9 σε αυτο συμφωνουν απαντες,αλλα νιωθω οτι πιο πολυ copy paste γραφεις αυτα που διαβαζεις απο αλλους,παρα να ειναι η δικη σου πραγματικη γνωμη/αποψη πανω σε αυτα.

22 ώρες πριν, BabisTs είπε

Οχι ρε συ γιατι το λες αυτο,αφου και ο τωρινος 8700κ(χωρις delid)για 5 με 5.1ghz μια χαρα δεν τρεχει σε αερα(γενικα μιλωντας) απο πλευρας θερμοκρασιων με υψηλα ρευματα?Τι οχι? :P

Τα υψηλα ρολογια στην υπαρχουσα αρχιτεκτονικη δυστηχως εχουν και τις αναλογες απαιτησεις απο πλευρας καταναλωσης και θερμοκρασιων.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ποια κάρτα γραφικών έχεις ? 

Κράτησα την 1070 προς το παρόν. Θέλω μετά τη τριπλετα cpu, ram, mobo να αλλάξω σε καμιά οθόνη 144Hz της προκοπής και το καλοκαίρι αλλάζω και κάρτα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι και ξαναλεω ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?Coffeelake refresh ειναι οπως και οι αντιστοιχοι ryzen,τι ακριβως περιμενες?12πυρηνο στα 6ghz με 50βαθμους σε stress test με hyper212evo?Βασικα οι τωρινοι καφεδες κανονικα επρεπε να κυκλοφορουσαν φετος μαζι με αυτους,και τελευταια στιγμη κυκλοφορησαν περυσι οπως οπως με το γνωστο Paper Launch και σε Z μητρικες day one.

Ειχε πει η intel οτι οι κλειδωμενοι i5 θα ειναι διαφορετικοι ?

α)Για τον 9700κ σε χαλαει το HT απο την στιγμη που διαλεξες και εχεις 6πυρηνο χωρις ht?Για ποιο λογο ειναι μονο στην μια περιπτωση του επεξεργαστη που δεν εχεις fail,και δεν ειναι fail και για τον επεξεργαστη που εχεις απο την στιγμη που οι αντιστοιχοι ryzen 5 εχουν κανονικα 12threads?

β)Και ο 9900κ καθολου θερμαστρα δεν ειναι αν δεν εχεις τρελες απαιτησεις.Τωρα ναι αν θες να τρεχεις στα 5.1ghz stress tests ολη μερα με αεροψυξη,εκει ναι ειναι θερμαστρα και φουρνος.

Και ο r7 1700 αν μπορουσε να τρεχει στα 5ghz,και αυτος θερμαστρα θα ηταν.

γ)Τελος σε χαλασαν οι θερμοκρασιες του 9900κ,οταν εισαι με 2400αρες μνημες σε απλη 1080p οθονη με 1060 καρτα?

Αν ηταν πιο δροσερος θα εδινες 600ευρω για να τον αγορασεις και σε πειραξαν οι θερμοκρασιες?

Σιγουρα εχει τα κουσουρια της η σειρα 9 σε αυτο συμφωνουν απαντες,αλλα νιωθω οτι πιο πολυ copy paste γραφεις αυτα που διαβαζεις απο αλλους,παρα να ειναι η δικη σου πραγματικη γνωμη/αποψη πανω σε αυτα.

α) Ναι με χαλάει το ότι δεν έχει HT γιατί στο μέλλον, αν θελήσω να αναβαθμίσω δεν θα πάρω τον i7-9700k αλλά τον i7-8700k (και όχι μόνο εγώ). Αυτό και μόνο δηλώνει γιατί είναι αποτυχία η σειρά 9000.

β) Αυτό που ξέρω είναι ότι μου είπαν εδώ στο φόρουμ "μην διανοηθείς να βάλεις όχι μόνο τον i9-9900k αλλά ακόμα και τον i7-8700k σε μητρική των 130 €. Θα έχεις throttling του κερατά." Τελικά είναι θερμάστρα η όχι ;

γ) Τι σχέση έχουν οι θερμοκρασίες με την...ταχύτητα των RAM, την οθόνη και τη κάρτα γραφικών; Εμένα αύριο μπορεί να μου τη βιδώσει και να βάλω i9-9900k με την GTX 1060. Απαγορεύεται; Η μήπως θα είμαι φτωχομπινές επειδή έχω "απλή 1080p οθόνη" ; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Καλύτερη υδρόψυξη. 

280 AiO είναι η X62, σε non AVX loads δεν θα έχει θέμα.

@_Theo_ Το throttling λόγω φθηνών-ανεπαρκών VRM δεν έχει να κάνει με το αν είναι "θερμάστρα" μια CPU, αλλά με τους συμβιβασμούς κόστους/απόδοσης που έκανε ο κατασκευαστής της μητρικής. Έτερον-εκάτερον.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, _Theo_ είπε

α) Ναι με χαλάει το ότι δεν έχει HT γιατί στο μέλλον, αν θελήσω να αναβαθμίσω δεν θα πάρω τον i7-9700k αλλά τον i7-8700k (και όχι μόνο εγώ). Αυτό και μόνο δηλώνει γιατί είναι αποτυχία η σειρά 9000.

β) Αυτό που ξέρω είναι ότι μου είπαν εδώ στο φόρουμ "μην διανοηθείς να βάλεις όχι μόνο τον i9-9900k αλλά ακόμα και τον i7-8700k σε μητρική των 130 €. Θα έχεις throttling του κερατά." Τελικά είναι θερμάστρα η όχι ;

γ) Τι σχέση έχουν οι θερμοκρασίες με την...ταχύτητα των RAM, την οθόνη και τη κάρτα γραφικών; Εμένα αύριο μπορεί να μου τη βιδώσει και να βάλω i9-9900k με την GTX 1060. Απαγορεύεται; Η μήπως θα είμαι φτωχομπινές επειδή έχω "απλή 1080p οθόνη" ; 

α)Στο μελλον

Spoiler

(γενικο και αοριστο)το πρωτο πραγμα που θα σε ενδιαφερει θα ειναι η καρτα γραφικων και οχι το αν θα πας απο 6πυρηνο σε 8πυρηνο ή αν θα πας απο 8400 σε 8700κ. Μεχρι τοτε το πιο πιθανο ειναι να πας μια και καλη σε επομενη πλατφορμα λογω ddr5 μνημων.Δεν προκειται να πας απο 8400 σε 8700κ αν μιλαμε για αγορα πχ μεσα στα επομενα 3-4χρονια,ακριβως γιατι ουτως ή αλλως δεν θα κανεις overclock(λογω μητρικης/ψυξης)και αρα ειναι πολυ μεγαλο το κοστος για τα οφελη που ειναι μικροτερα(στην ουσια μονο τα παραπανω threads).

Δες οσους ειναι με παλιοτερους 4πυρηνους i5 που αντι να πανε σε 4πυρηνους i7(τυπου 6700 και 7700),κοιταζουν μια και καλη σε καφεδες ή ρυζια γιατι βλεπουν οτι στα ιδια χρηματα αγοραζουν καλυτερο και καινουργιο. Περαν τουτου σορρυ αλλα επιλογη σου ηταν και ο επεξεργαστης που επελεξες αλλα και η μητρικη και μνημες ram που πηρες οπως και η αναλυση που παιζεις,δεν ειναι γιαυτο το λογο αποτυχια η σειρα 9000.

β)Συνεχεια στο απο πανω,αλλα και παλι επιλογη σου ηταν να πας σε μια πολυ φθηνη μητρικη εξ αρχης γιατι προφανως την αγορασες με γνωμονα τον επεξεργαστη που εχεις τωρα,οχι τον επεξεργαστη που θα αγορασεις πιο μετα.

γ)Δεν απαγορευεται αλλα στην ουσια θα εχεις πεταξε τα λεφτα σου στον κουβα με μια κακη αγορα(για την χρηση που το θες)που θα κανεις. Δεν θα φταιει για αυτο ομως η εταιρεια αλλα εσυ αν το κανεις που φυσικα δικαιωμα σου.

Αλλα εδω και χρονια δεν λεμε συνεχεια στο forum οτι σε ενα συστημα πρεπει να υπαρχει ισορροπια?

Σου φαινεται εσενα λογικο να κοστιζει ο επεξεργαστης οσο η οθονη,ο τωρινος επεξεργαστης και η καρτα γραφικων σου μαζι?

Η μηπως νομιζεις οτι οσοι σκανε παραπανω χρηματα σε μητρικη(πχ 200ευρω)ειναι κοροιδα?

Δεν νομιζω οταν ηταν να αγορασεις την εν λογω μητρικη να σου ειπε κανεις στο forum οτι θα ειναι ιδανικη για 8700κ με ελαφρυ oc αργοτερα,ποσο μαλλον για να μιλαμε για επιπεδα 9900κ.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

α)Στο μελλον(γενικο και αοριστο)το πρωτο πραγμα που θα σε ενδιαφερει θα ειναι η καρτα γραφικων και οχι το αν θα πας απο 6πυρηνο σε 8πυρηνο ή αν θα πας απο 8400 σε 8700κ. Μεχρι τοτε το πιο πιθανο ειναι να πας μια και καλη σε επομενη πλατφορμα λογω ddr5 μνημων.Δεν προκειται να πας απο 8400 σε 8700κ αν μιλαμε για αγορα πχ μεσα στα επομενα 3-4χρονια,ακριβως γιατι ουτως ή αλλως δεν θα κανεις overclock(λογω μητρικης/ψυξης)και αρα ειναι πολυ μεγαλο το κοστος για τα οφελη που ειναι μικροτερα(στην ουσια μονο τα παραπανω threads).

Δες οσους ειναι με παλιοτερους 4πυρηνους i5 που αντι να πανε σε 4πυρηνους i7(τυπου 6700 και 7700),κοιταζουν μια και καλη σε καφεδες ή ρυζια γιατι βλεπουν οτι στα ιδια χρηματα αγοραζουν καλυτερο και καινουργιο. Περαν τουτου σορρυ αλλα επιλογη σου ηταν και ο επεξεργαστης που επελεξες αλλα και η μητρικη και μνημες ram που πηρες οπως και η αναλυση που παιζεις,δεν ειναι γιαυτο το λογο αποτυχια η σειρα 9000.

β)Συνεχεια στο απο πανω,αλλα και παλι επιλογη σου ηταν να πας σε μια πολυ φθηνη μητρικη εξ αρχης γιατι προφανως την αγορασες με γνωμονα τον επεξεργαστη που εχεις τωρα,οχι τον επεξεργαστη που θα αγορασεις πιο μετα.

γ)Δεν απαγορευεται αλλα στην ουσια θα εχεις πεταξε τα λεφτα σου στον κουβα με μια κακη αγορα(για την χρηση που το θες)που θα κανεις. Δεν θα φταιει για αυτο ομως η εταιρεια αλλα εσυ αν το κανεις που φυσικα δικαιωμα σου.

Αλλα εδω και χρονια δεν λεμε συνεχεια στο forum οτι σε ενα συστημα πρεπει να υπαρχει ισορροπια?

Σου φαινεται εσενα λογικο να κοστιζει ο επεξεργαστης οσο η οθονη,ο τωρινος επεξεργαστης και η καρτα γραφικων σου μαζι?

Η μηπως νομιζεις οτι οσοι σκανε παραπανω χρηματα σε μητρικη(πχ 200ευρω)ειναι κοροιδα?

Δεν νομιζω οταν ηταν να αγορασεις την εν λογω μητρικη να σου ειπε κανεις στο forum οτι θα ειναι ιδανικη για 8700κ με ελαφρυ oc αργοτερα,ποσο μαλλον για να μιλαμε για επιπεδα 9900κ.

Το σύστημα το αγόρασα με σκοπό να το έχω 3-4 χρόνια και αν θελήσω στο μέλλον να βάλω το πολύ κάποιον i7-8700(k) ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του. Τώρα, αν θα βγούνε DDR5 και πότε θα βγούνε δεν το γνωρίζω. Έτσι κι αλλιώς το OC δεν με ενδιαφέρει, όπως και δεν με ενδιαφέρει να έχω ντε και καλά 144 καρέ σε παιχνίδια. Απλώς σκέφτηκα ότι μιας και έχω Z370 μητρική, κάποια στιγμή να της βάλω πάνω το ανώτερο που μπορώ εφόσον έχουν πέσει και οι τιμές. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα προτιμήσω τον i7-8700(k) απο τον 9700k. Γι αυτό μίλησα για Fail.

Πάντως θεωρώ υπερβολικό το να λέει κάποιος ότι σε αυτή τη μητρική μπαίνει το πολύ μέχρι i7-8700. Εφόσον δεν κάνεις OC γιατί να μη βάλεις μέχρι και i9-9900k; To αναφέρει και στο site της Gigabyte ( προς το παρόν μέχρι i7-8086k)...

Επεξ/σία από _Theo_
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εφόσον δεν κάνεις OC γιατί να μη βάλεις μέχρι και i9-9900k

Γιατί η μητρική δεν σχεδιάστηκε για τα 180-190Α που μπορεί τα τραβήξει ο 9900Κ (within specs), οπότε και θα έχεις σίγουρα throttling και μειωμένη διάρκεια ζωής στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Εκτός αν παίζεις αρχαία παιχνίδια που φορτώνουν μόνο 1 πυρήνα ξέρω 'γω, αλλά τότε τι να κάνεις τους 8 του 9900Κ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Το σύστημα το αγόρασα με σκοπό να το έχω 3-4 χρόνια και αν θελήσω στο μέλλον να βάλω το πολύ κάποιον i7-8700(k) ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

Αν σε 4χρονια βγουν 8πυρηνοι i5 με 160ευρω,σιγα μην δινεις 200+ευρω για 8700κ.

Επισης στα 4επομενα χρονια,η βασικη αλλαγη στο hardware σου θα αφορα κυριως την καρτα γραφικων που εχεις,και οχι το αν θα σε κοβει ο επεξεργαστης που εχεις για να πας σε 8700κ.

Τελος ειναι λογικο να μην σε ενδιαφερει να εχεις 144hz στα παιχνιδια μιας και ουτως ή αλλως η οθονη σου 75hz ειναι και οχι 144 :)

Για Ddr5 εχει ηδη αναφερθει οτι απο 2020-2021 μερια θα ξεκινησουν να κυκλοφορουν.

Στο μονο πραγμα που ειναι αποτυχια η 9η γενια των καφεδων ειναι αποκλειστικα και μονο οσον αφορα τις τιμες,που αυτο αυτοματως μεταφερεται και στα ιδια τα μοντελα φυσικα.

Τωρα το αν οντως υπαρχει προβλημα στην παραγωγη ή οχι για την ιντελ,εμας προσωπικα δεν μας ενδιαφερει τοσο οσο η τελικη τιμη που χρεωνει για τους επεξεργαστες.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι κονσόλες έχουν RDR 2 και οι PC-άδες ασχολούνται με OC και benchmarks..

Σε θεμα που αφορα τους intel επεξεργαστες για τι ακριβως θες να μιλαμε?

Η μηπως θες να μιλαμε στο θεμα των Intel(και των amd αντιστοιχα)για το πως τρεχει το Red dead στις κονσολες?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...