Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φταίει ο Linus ακριβώς, η ιντέλα μας κοροϊδεύει με το TDP. Higher boost clocks & +33% παραπάνω πυρήνες, αλλά ίδιο TDP με 8700Κ.

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε γιατί δεν θα έχουμε φωτοβολίδες με Ζ370/Ζ390 μητρικές με 4 φάσεις σε στοκ συνθήκες, θα είναι γιατί throttlάρουν στα 95W.

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Δεν φταίει ο Linus ακριβώς, η ιντέλα μας κοροϊδεύει με το TDP. Higher boost clocks & +33% παραπάνω πυρήνες, αλλά με μαγικά ίδιο TDP.

Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε γιατί δεν θα έχουμε φωτοβολίδες με Ζ370/Ζ390 μητρικές με 4 φάσεις σε στοκ συνθήκες, θα είναι γιατί throttlάρουν στα 95W.

Ναι ρε συ αυτο περιμενες για να το καταλαβεις? 😛 😛 😛

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ναι ρε συ αυτο περιμενες για να το καταλαβεις? 😛 😛 😛

Προφανώς και όχι, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα. Εγώ τρέχω out of specs από το πρώτο boot, οπότε φιλολογικά είναι όλα αυτά :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σοβαρα τωρα ειναι ο πιο σωστος στα review του...

Rly??τον βρίσκω λίγο cringe να το πω δεν ξερω...επίσης φαίνεται πολύ anti intel...για το review του 9900k πχ θέλησε να μας πασάρει πόσο κάλος είναι ο threadripper 2950x για τα λεφτα του και τον έβαλε στους πινακες με τα synthetics (cb r14,corona,blender κτλ) ΑΛΛΑ στα games ΔΕΝ τον εβαλε...🤣ΓΙΑΤΙ??όλοι ξέρουμε..

edit.

Που ειναι το review του digital foundry??🤔

Επεξ/σία από ShooterX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Rly??τον βρίσκω λίγο cringe να το πω δεν ξερω...επίσης φαίνεται πολύ anti intel...για το review του 9900k πχ θέλησε να μας πασάρει πόσο κάλος είναι ο threadripper 2950x για τα λεφτα του και τον έβαλε στους πινακες με τα synthetics (cb r14,corona,blender κτλ) ΑΛΛΑ στα games ΔΕΝ τον εβαλε...🤣ΓΙΑΤΙ??όλοι ξέρουμε..

Δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια αν ειναι αντι ιντελ η οχι, αλλα  στα review του τρεχει παραπολλα runs και βγαζει αποτελεσματα ,επισης εχει ιδεα του τι κανει και γιατι το κανει σε καθε πλατφορμα ,τον tr  τον εβαλε για το productivity κομματι μιας και ο 9900k με βαση την αποδοση θα μπορουσε να χρησιμοποηθει για αυτο τον σκοπο. Δεν ειχε κανενα νοημα να τρεξει game benchmarks με τον Tr και δεν νομιζω να ηθελε να χαλασει παραπανω χρονο σε αυτο μιας και οπως σου ειπα τρεχει πααααρα πολλες φορες ακομα και τα games. Σε καποιο βιντεο οτυ ειχε πιο παλια απο review ποσες φορες ειχε τρεξει το καθε τι ,το εβλεπες και ελεγες ,πρεζακιας ειναι ο τυπος. Δες το review του και απο τον 8700κ ,ειναι πολυ "ψηρας" και τα νουμερα του ειναι παντα σωστα (που αυτο εχει και τη μεγαλυτερη σημασια)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά όπως είπε και ο akoinonitos στο Techspot ο Στιβ τα ψειρίζει και αν υπάρχει Throttle/BSOD θα το δείξουν τα τεστ που κάνει που είναι εντατικά, δεν είναι τυχαίο οτι στο Guru3D έχουν από τα TOP OC επείδη κάνουν τεστ με wPrime το Overclocking (Γελάει ο κόσμος άκου wPrime) 9600K, 9700Κ και 9900Κ όλοι 5.2 GHz ... μέχρι και ο Ryzen 7 2700X που 'χε κάνει το Guru3D είχε πάει 4.4 GHz. Στο HU/Techspot ο άλλος πελέκαει 6+ Run CB15 και 20-λέπτα Blender και αναφέρει θερμοκράσιες, όχι suicide-runs για screenshot και 75sec wprime bench που βγάζουν τον 9900Κ δροσερό στους 80C.

Απο το Guru3D

"In our case we got all cores running at 5200 MHz. Our Corsair LCS cooler was capable of cooling the proc fine as shown below, ~1.300 Volts is needed and, obviously, we enabled the XMP profile on the memory for dual-channel 3200 MHz."

"Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση"

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ShooterX είπε

Δεν θα ήθελα να ειμουν αυτός π το έγραψε...rip reputation...ακόμη και για το site(semiaccurate) 🤣

Πολυ αμφιβαλλω αν τα 10nm που ανεφερε η Intel πριν κανενα χρονο ειναι τα ιδια 10nm που εννοει σημερα. 

Ως γνωστο στην ταμπακιερα φαινονται ολα, αν βγαλει Xeon @10nm με 32c+ και καλα ρολογια σημαινει οτι παει καλα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Βγάλτε τα όλα εξω και δοκίμασε πάνω στο κουτί της μητρικής. Κλεισε το κουμπακι από το τροφοδοτικό και  πάτα το  power απο το case κρστημενο για 15 δευτερα. Επίσης η μητρική έχει διπλό bios κάπου έχει διακοπτακι.

Σαν αμαξι κανει λολ, παει να ξεκινήσει, αναβοσβηνουν τα λαμπακια της μητρικης, τώρα πλεον κρατιεται λιγο παραπάνω αλλα ειναι σαν να μαρσαρει αμαξι όταν ακους την μηχανή αλλα τελικά δεν παιρνει μπρος, ετσι ακριβώς κανει.. Τωρα σκέφτομαι οτι μήπως είναι το τροφοδοτικό.. Τρεχα γύρευε δλδ. 

Δημοσ.

Παιδιά για 9900κ ανάμεσα σε gigabyte AORUS pro (210) και AORUS master(275) ποια λέτε..... αξίζει τα παραπάνω λεφτά η master? Θα τον έχω με μια NZXT x62 δεν περιμένω κ πολλά άντε αν μπορέσω 5ghz all cores 

Δημοσ.

Καλύτερα να στοχεύεις σε vcore παρά σε ghz....οπότε καλύτερα βάλε στόχο το 1,25v και ότι συχνότητα all core βγάλεις.......ειδάλλως θα την φουρνήσεις την  Χ62.......Παίρνεις μία Gigabyte Z390 Aorus Ultra και ξεμπερδεύεις...ειδάλλως και  η pro μια χαρά είναι.......

• Like 4
Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα για τις παραπανω μητρικες,αλλα αυτο που γνωριζω ειναι οτι τετοιοι επεξεργαστες εν μερη ισως ειναι οι μονοι που να ''ψευτο''δικαιολογουν τις ακριβοτερες μητρικες.

Σε προηγουμενους 4c i7 το να εδινες 300+ευρω οκ ηταν υπερβολη(αναφερομαι σε πριν 7700κ εποχες).

Κοινως και την Master να παρεις,μονο και μονο λογω παραπανω απαιτησεων χαμενη δεν θα παει,οπως ισχυει και για τις Hero της Asus εν μερη.

Δημοσ.

Ευτυχώς ήταν η μητρική.. Έχω μπει απο το παλιό μου σύστημα και ολα τρέχουν νερο.. Πρώτη φορα μετα απο απειρα builds που  έχω συναρμολογησει να μου έρθει μητρική Dead on Arrival.. Oh well, ηδη το αμαζον μου στέλνει το replacement και αύριο ή μεθαύριο θα την έχω. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...