Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εν μερη σου λεει η εταιρεια οτι γιαυτο δεν σου βαζει και cooler μεσα στα κουτια(λες και ειναι φθηνοι επεξεργαστες)για να κρινεις σαν χρηστης τι θα κανεις.

Αν θες να τον δουλεψεις σε stock,παρε μια 212evo.Θες 4.8 παρε μεγαλη noctua/AIO ξερω γω.

Ουτως ή αλλως βλεπεις και οι ετοιμες υδροψυξεις πως φευγουν σαν ζεστα ψωμακια χαρη στους i7.

Οι παραπανω θερμοκρασιες και τα ρολογια εχουν ''βοηθησει''τις πωλησεις και των εταιρειων ψυξης.

Για ποιο λογο πχ να αγορασει καποιος μια υδροψυξη των 130-150ευρω(Corsair H115,kraken,evga 280)για τους ryzen που εν μερη και το stock cooler κανει δουλεια?

Και πιστεψε με το γνωριζεις και εσυ καλυτερα οτι οι πωλησεις σε υδροψυξεις χαρη στην intel εχουν ανεβει).

Βασικα εν μερη για ποιο λογο να αγορασεις και κορυφαια αεροψυξη ή και φυσικα να βαλεις καλα φανακια μεσα στα κουτια ή να σε ενδιαφερει πολυ το Airflow αν οι θερμοκρασιες δεν ειναι ψηλες?

Επισης πως αλλιως οι εταιρειες μητρικων θα σου πλασαρουν οπως η Asus το ''1 button 5ghz overclock''?

Οσο αστειο και αν ακουγεται,οι ιδιες οι εταιρειες θελουν αυτο το οποιο εφαρμοζει η intel,σε σημειο να δινουν την εντυπωση οτι την αναγκαζουν να κανει οτι κανει γιατι επωφελουνται και αυτες με τον τροπο τους απο παραπανω πωλησεις.

Αν τα stock cooler ηταν αρκετα για τους επεξεργαστες(μιας και η πλειοψηφια δεν ασχολειται με oc),τι θα κανανε οι αλλες εταιρειες που πουλαγαν ακριβες ψυξεις/κουτια/φανακια κλπ?:P

Συμφωνώ εν μέρει αλλά εδώ (με τον 9900Κ) κοντέψαν να ξεφτιλύσουν θερμοκρασιακά και custom loopa.......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2018 στις 2:57 ΜΜ, Prospector8 είπε

Μολις μου πληροφορήθηκα οτι θα λαβω κωδικούς για Black ops 4 και Killing Floor 2!! Πάντα ήθελα να παίξω... το killing floor οποτε εκατσε τελεια xD

Καλοριζικος ο επεξεργαστης και εισαι τυχερος που θα παρεις και το Black ops 4.Κουτσα στραβα πεφτει ετσι σε πιο λογικα επιπεδα ο 9700κ αν και δεν γνωριζω ποσο θα σου παει η αλλαγη.

Σιγουρα την χρειαζοσουν παντως(ανεξαρτητως αγορας/προτιμησης επεξεργαστη)λογω της 2080.

11 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Συμφωνώ εν μέρει αλλά εδώ (με τον 9900Κ) κοντέψαν να ξεφτιλύσουν θερμοκρασιακά και custom loopa.......

Δεν διαφωνω καθολου με το παραπανω,ουτε βεβαια ειπα οτι οι θερμοκρασιες του 9900κ ειναι χαμηλες.

Απλα αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι αναμενομενο και μαλιστα οπως βλεπω απο προηγουμενα review το solder τον βοηθησε να εχει και υψηλοτερα ρολογια και χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο τον 7820x,οτι δηλαδη εγινε και με τον 8700κ σε σχεση με τον 7800x(απο πλευρας ρολογιων μονο σε αυτη την περιπτωση).

Σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογουνται οι υψηλες θερμοκρασιες(και η τιμη βεβαια εκει που εχει φτασει),αυτο που λεω ειναι οτι λογω peak αρχιτεκτονικης ηταν ψιλο αναμενομενες,οσο και αν ο κοσμος πεφτει απο τα συννεφα λες και τα ρολογια και τα ρευματα ειναι για πλακα.Οι Ryzen περυσι με το ζορι εφταναν 3.9 και θεωρουνταν golden sample αν εβλεπες τα 4ghz.

Απλα ο κοσμος ειχε πλασματικες προσδοκιες γιατι νομιζε οτι το solder απο μονο του θα κανει θαυματα(μια ζωη υπερβολες),ξεχνωντας οτι ο 9900κ ειναι και αυτος coffee lake.

Προσωπικα μου προκαλει εντυπωση πως καταφερε και κυκλοφορησε σε αυτη την αρχιτεκτονικη 8πυρηνος επεξεργαστης στα 5+ghz.

Μεχρι περυσι εν μερη ουτε 5ghz δεν τα ειχαμε δεδομενα σε 6πυρηνους,ποσο μαλλον τωρα να τα εχουμε σε 8πυρηνους(φυσικα σε αναλογα συστηματα παντα απο πλευρας ψυξης και υπολοιπου hardware).

Φυσικα θα δουμε και καλυτερα πραγματα στο μελλον καλα να μαστε οταν πεσουμε σε nm(και απο τις δυο εταιρειες),αλλα αν σκεφτουμε οτι αρχες του 17 βλεπαμε τον 7700κ να φτανει τα 5ghz(με delid βεβαια)και λεγαμε ουαου και σχεδον 1 χρονο μετα βλεπουμε 8πυρηνο με αυτα τα ρολογια πανω κατω,δεν το λες και μικρο πραγμα και νομιζω οτι αξιζει ενα μικρο μπραβο η intel για αυτο(μικρο βεβαια γιατι εχει ποσα αλλα που ειναι για σφαλιαρες).

Τελος να κανουμε το σταυρο μας που ειδαμε μετα απο ποσα χρονια συμβατοτητα με προηγουμενο socket και solder γιατι εγω θυμαμαι περυσι τετοια εποχη καποιοι να μιλανε για dead socket on arrival το τοτε 1151. :P

Προσωπικα το τελευταιο δεν ξερω αν θα περιμενα να το δω ποτε,ειδικα μετα τις πωλησεις του 8700κ περυσι.

Παντως βλεπω αυτο που ανεφερε πιο πανω ο @Prospector8 να ισχυει γενικα για τους συνεργατες της Intel.

http://softwareoffer.intel.com/Redeem/CallofDuty

Δεν ξερω με Ελλαδα τι παιζει.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η απαντηση του Linus σχετικα με την διαφορα στις θερμοκρασιες του 9900Κ στα τεστ του, με αλλων youtubers.

Since our thermal and power consumption numbers are very different from other publications, here's some clarification on our board settings:

-Multi-core enhancement: Disabled

-SVID behavior: "Intel Fail-Safe" / Intel's default

-XMP: Enabled -All power duration and limit settings default

-Core multiplier at defaults

-Core voltages at defaults

Cooler: Corsair H115i w/IC Graphite thermal pads

The performance numbers we got were double-checked against Intel's engineers, and they were in line; This suggests that our thermal tests are indicative of stock performance (with motherboard vendor optimizations disabled). We did not ask Intel about their thermal or power consumption results.

Δημοσ.

Μπήκε μόλις η μητρική στο κουτί το οποίο καθαριστηκε καθε ιχνος σκόνης και το radiator ειναι σαν καινούργιο.. Πριν λιγο έσκασε email οτι επεξεργαστής έρχεται αύριο τελικά οχι την Τρίτη! Πιο πολυ τωρα έχω αγωνία για τις θερμοκρασίες παρα για τις επιδόσεις, ρε που καντατησαμε 😛 Θα ενημερώσω για τα πάντα αύριο βράδυ. 

• Like 6
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Τελος να κανουμε το σταυρο μας που ειδαμε μετα απο ποσα χρονια συμβατοτητα με προηγουμενο socket και solder γιατι εγω θυμαμαι περυσι τετοια εποχη καποιοι να μιλανε για dead socket on arrival το τοτε 1151. :P

Dead socket είναι, κανένας δεν θα πάει σε Core i9 9900Κ προερχόμενος από H310/Β360/H370 η ακόμα και φτηνές Ζ370 με μικρούς Pentium/Core i3 και Core i5.  Κανένα upgrade path δεν έχεις μετά τον 8700Κ που βγήκε πριν έναν χρόνο (δεν νομίζω κανείς να θεωρεί τον 9700Κ upgrade σε σχέση με τον 8700Κ). 

Δημοσ.

O 9900K απ' ότι κατάλαβα, αν και solder πάλι θέλει άνοιγμα και είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνει. Το τσιπάκι είναι τόσο push-αρισμένο σε temps/κατανάλωση που κάνει τoν 8700Κ το τελευταίο πραγματικό final step των 14nm+++. Χτύπησαν limit και πρέπει να έρθουν οπωσδήποτε τα 10nm.

Όσο για το αν αποτελεί αναβάθμιση για τους 8700Κ users, δεν αποτελεί εάν απλά παίζεις παιχνίδια. Μόνο αν stream-άρεις κάνει διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, narta είπε

Έχεις καταλάβει ότι η απάντηση από την Intel λέει ακριβώς τα ίδια; 210 για all core 4.7 σύμφωνα με το pl2 tdp requirement. Για 5+ all core οι ανάγκες σε ενέργεια και ψύξη είναι σε επίπεδα z390 high end και custom lc

εχω δει την απαντηση της ιντελ, οπως την εχει παρουσιασει ο ιδιος στον τουιτερ του. λεει αυτο, the default pl2 setting is 210w. αλλα δε ξεκαθαριζει αν ειναι σε συνθηκες avx2, ή οβερκλοκινγ ή μεχρι εκει παει και μετα εκτοξευτε στο ταβανι. κλπ. απο την αλλη δε μπορει να κλοκαρει αυτος στα 4.7, να τρεχει μπλεντερ με 127 και να λεει μετα οτι καιει 180. δηλαδη στα 5.0 ολοι οι πυρηνες καταναλωνουν 190 περιπου. χαιρω πολυ! γιατι περιμενε κανεις οτι θα καταναλωνει λιγοτερο? δε νομιζω. το 127 ειναι λιγο πιο πανω απο το οριο της ιντελ για το pl2.

Δημοσ.

Μετάνοιωσα :mad: που δεν είχα τσιμπησει έναν 8086Κ στα 390 ευρώ κούτα που τον είχα βρεί τότε (ελέω αναμονής για 9900Κ)....anyway συνεχίζω και αναμένω για νέα γενιά σε ryzen ή intel αλλά με ddr5 όταν θα έχουν βγει πια.......

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Dead socket είναι, κανένας δεν θα πάει σε Core i9 9900Κ προερχόμενος από H310/Β360/H370 η ακόμα και φτηνές Ζ370 με μικρούς Pentium/Core i3 και Core i5.  Κανένα upgrade path δεν έχεις μετά τον 8700Κ που βγήκε πριν έναν χρόνο (δεν νομίζω κανείς να θεωρεί τον 9700Κ upgrade σε σχέση με τον 8700Κ). 

Εδώ πάνε από 1700 σε 2700x και δεν έχουν νόημα 2 έξτρα πυρήνες? Ακόμα και stock ο 9900k είναι εξαιρετικο upgrade path πέρα από την τιμή σήμερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει καποιος που να εχει ενημερωση απο ελληνικο καταστημα ποτε θα παραλαβει?

Επεξ/σία από Ultimategr
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Υπαρχει καποιος που να εχει ενημερωση απο ελληνικο καταστημα ποτε θα παραλαβει?

πρεπει να κανεις παραγγελια. φαντασου οτι overclockers, mind factory δεν εχουν επεξεργαστες.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, james rod είπε

πρεπει να κανεις παραγγελια. φαντασου οτι overclockers, mind factory δεν εχουν επεξεργαστες.

Απο τις 16 του μηνα εχω κανει παραγγελια στο you.gr,την Παρασκευη επικοινωνησαν τηλεφωνικα μαζι μου οπου μου ανεφεραν οτι δεν γνωριζουν ποτε θα ερθει ο επεξεργαστης,οποτε ειμαι στην αναμονη......

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Fulgore said:

αλλα αν σκεφτουμε οτι αρχες του 17 βλεπαμε τον 7700κ να φτανει τα 5ghz(με delid βεβαια)και λεγαμε ουαου

Δεν ξέρω τι λέγατε πέρσι, πριν 7 χρόνια πάντως (το 2011) μια χαρά 5GHz all core είχα στον 2500Κ με ακριβώς 1,35v. Οπότε εγώ δεν έλεγα ουάου για έναν 4πύρηνο τόσα χρόνια μετά για τα 5GHz 😋

Κατά τ' άλλα, αν δεν υπήρχαν οι Ryzen, ακόμα και ο 8700Κ 4πύρηνος θα ήταν, και ίιιιισως ο 9700K ήταν 6πύρηνος. 9900Κ δε θα βλέπαμε. 
Ότι είναι pushαρισμένη αρχιτεκτονική είναι πασιφανές. Δεν πάει άλλο πλέον, είναι το τέλος του δρόμου αυτό. Αν δεν κατέβουν nm, του χρόνου δεν θα έχουν τι να παρουσιάσουν.

Θα ήθελα πραγματικά η AMD να βγάλει κάτι ανταγωνιστικό σε όλους τους τομείς του χρόνου μόνο και μόνο για να δω όλους τους χαρτογιακάδες και μανατζαρέους της Intel των δισεκατομμυρίων να ιδρώνουν. Είμαι περίεργος τι θα κάνουν σε αυτήν την περίπτωση. Και πάλι δηλαδή, περισσότερο θα πουλάν τα Intel, απλά για αυτούς, το να πέσουν από το 80% στο 70% market share είναι η απόλυτη καταστροφή και εκτροχιασμός.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...