Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Απλά ήθελα να δω αν είμαι κομπλέ σε θερμοκρασίες. Αφού είναι κομπλέ οκ. Καλά έτσι και αλλιώς σε gaming 45-50 κάθεται, εκεί παιζει, τουλάχιστον σε αυτά που παίζω και γενικα αθόρυβα 

Αψογα εισαι με το vcore που παιζεις και χωρις delid. Απο τις καλυτερες AIO η H115i pro. Να σε ρωτησω τους ανεμιστηρες της ψυκτρα τους κουμπωσες πανω στη μητρικη η πανω στο pump? Το προγραμμα cam δεν μπορει να ριξει τις στροφες κατω απο τις 470 στροφες αν προσπαθησω να τους ελεγξω μεσω της μητρικης λες να καταφερω να τους παω 300-350 στροφες? 

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω στην αντλία τους έχω, με το iCUE τους ελέγχω και τα υπόλοιπα φανακια τα έχω πάνω στη μητρική, του Air flow δηλαδή. Παράγγειλα σήμερα sleeved cables και σκέφτομαι να ρίξω αύριο παραγγελία Corsair Commander Pro να τα ελέγχω από το iCUE και του airflow 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Πάνω στην αντλία τους έχω, με το iCUE τους ελέγχω και τα υπόλοιπα φανακια τα έχω πάνω στη μητρική, του Air flow δηλαδή. Παράγγειλα σήμερα sleeved cables και σκέφτομαι να ρίξω αύριο παραγγελία Corsair Commander Pro να τα ελέγχω από το iCUE και του airflow 

Αρα οι 4 ανεμιστηρες της ψυκτρας ειναι πανω στην αντλια. Και σε αφηνει να τους ριξεις στις 300 στροφες? Τα υπολοιπα του κουτιου πανω στη μητρικη τα εχω μεσω Ai suite ελεγχονται πολυ ευκολα. Αρκετα ακριβο το Corsair Commander Pro δεν υπαρχει λογος να δωσεις 70 ευρω για τον ιδιο χειρισμο. Και η μητρικη σου τα ελεγχει πολυ καλα. Εκτος αν παιζεις με rgb οποτε εκει ειναι αλλη ιστορια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αρα οι 4 ανεμιστηρες της ψυκτρας ειναι πανω στην αντλια. Και σε αφηνει να τους ριξεις στις 300 στροφες? Τα υπολοιπα του κουτιου πανω στη μητρικη τα εχω μεσω Ai suite ελεγχονται πολυ ευκολα. Αρκετα ακριβο το Corsair Commander Pro δεν υπαρχει λογος να δωσεις 70 ευρω για τον ιδιο χειρισμο. Και η μητρικη σου τα ελεγχει πολυ καλα. Εκτος αν παιζεις με rgb οποτε εκει ειναι αλλη ιστορια.

Τα φανακια συνδέονται με 2 σπλιτερ πάνω στο σπλιτερ που βγαίνει από την αντλία. Ναι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις συνολικές στροφές των fans αφού χρησιμοποιώ καμπύλη και όχι fixed RPM. Με fixed λογικά τα ρίχνει και πιο κάτω. Πέρα από το ZERO RPM Mode. Ωστοσο τα Push φανακια άπο τα pull έχουν διαφορετικό μέγιστο αριθμό στροφών και έτσι των μπροστινών είναι στη μισή καμπύλη και έχουν διαφορά 50-100RPM από τα Pull. 

Όλα τα φανακια είναι ML RGB Fans όποτε θέλω να τα κουμπωσω πάνω στο commander pro όλα τα fans γιατι με βολεύει καλύτερα το iCUE πέρα του RGB για να τα ελέγχω και για να ελευθερωθεί και μια USB 2.0 να βάλω τα front panel USB 2.0 επιτέλους 😂 Έτσι θα βελτιώσω και το cable management γιατι είναι λίγο χάος και θέλω και τα thermal sensors για καλύτερη ρύθμιση του airflow εσωτερικά του case

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Τα φανακια συνδέονται με 2 σπλιτερ πάνω στο σπλιτερ που βγαίνει από την αντλία. Ναι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις συνολικές στροφές των fans αφού χρησιμοποιώ καμπύλη και όχι fixed RPM. Με fixed λογικά τα ρίχνει και πιο κάτω. Πέρα από το ZERO RPM Mode. Ωστοσο τα Push φανακια άπο τα pull έχουν διαφορετικό μέγιστο αριθμό στροφών και έτσι των μπροστινών είναι στη μισή καμπύλη και έχουν διαφορά 50-100RPM από τα Pull. 

Όλα τα φανακια είναι ML RGB Fans όποτε θέλω να τα κουμπωσω πάνω στο commander pro όλα τα fans γιατι με βολεύει καλύτερα το iCUE πέρα του RGB για να τα ελέγχω και για να ελευθερωθεί και μια USB 2.0 να βάλω τα front panel USB 2.0 επιτέλους 😂 Έτσι θα βελτιώσω και το cable management γιατι είναι λίγο χάος και θέλω και τα thermal sensors για καλύτερη ρύθμιση του airflow εσωτερικά του case

Με curve κατω απο 25% δεν τα ριχνει το προγραμμα της nzxt. Το προγραμμα της corsair τα ριχνει μεχρι στο 0 κατι πολυ θετικο για αυτο σκεφτομουν να τα ελεγξω μεσω του cpu fan της μητρικης και το προγραμμα της asus. Τα ML ειναι εξαιρετικα ανεμιστηρακια μεχρι τις 550 στροφες ειναι πρακτικα αθορυβα. Αν θελεις να παιξεις με τα χρωματα μονοδρομος ο controller της corsair ολα εκει πανω και παιζεις μπαλα με το icue. 

Δημοσ.

Συγχρονίζονται και με το Lighting Node που έχω απλά για λόγους οικονομίας στο πίσω μέρος του κουτιού θα με βολέψει καλύτερα. Και στα 600-700, μαξ 800 που φτάνουν όταν παίζω δεν ακούγονται. Το μόνο πράγμα που ακούγεται στο σύστημα είναι ο HDD όταν δεν μπαίνει σε “idle” και η κάρτα γραφικών που έχω πολύ Aggresive curve. Αλλά και αυτό ακούγεται όταν παίζω και δε το ακούω πάλι λόγω headset .

Τα υπόλοιπα φανς τα έχω πρακτικά fixed στα 500-600 RPM από το BIOS για να βγάζουν αέρα αλλά έχουν τον αισθητήρα του package. Εγώ θέλω να βάλω έναν θερμαλ σενσορ για να έχω πιο ακριβής μετρήσεις στο εσωτερικό και να βγάζουν αέρα αναλόγως τα φανς του case 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Συγχρονίζονται και με το Lighting Node που έχω απλά για λόγους οικονομίας στο πίσω μέρος του κουτιού θα με βολέψει καλύτερα. Και στα 600-700, μαξ 800 που φτάνουν όταν παίζω δεν ακούγονται. Το μόνο πράγμα που ακούγεται στο σύστημα είναι ο HDD όταν δεν μπαίνει σε “idle” και η κάρτα γραφικών που έχω πολύ Aggresive curve. Αλλά και αυτό ακούγεται όταν παίζω και δε το ακούω πάλι λόγω headset .

Τα υπόλοιπα φανς τα έχω πρακτικά fixed στα 500-600 RPM από το BIOS για να βγάζουν αέρα αλλά έχουν τον αισθητήρα του package. Εγώ θέλω να βάλω έναν θερμαλ σενσορ για να έχω πιο ακριβής μετρήσεις στο εσωτερικό και να βγάζουν αέρα αναλόγως τα φανς του case 

Θες να το πας σε αλλο επιπεδο με το thermal sensor που γραφεις. Να βλεπεις το ambient του κουτιου και αναλογα να ανεβαινουν/κατεβαινουν οι στροφες. Ο HDD πηρε δρομο απο το κουτι τον εβαλα σε dock και ησυχασα ειναι 5 μετρα μακρια και παλι ακουγετε οταν δουλευει. Η gpu μεχρι 60 βαθμους ειναι κομπλε οταν δουλευει στα τερματα και με υψηλο voltage.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Arkin είπε

Θα επρεπε να ειναι λιγο παρακατω σε idle ναι. Με τι voltage εισαι? Στους 29 βαθμους παιζει το νερο στην x62 εχω ambient 23 βαθμους και η cpu παιζει στα 27-29 βαθμους και 1.20voltage σταθερο. Οι θερμοκρασιες που βλεπεις ειναι με chrome και 5 tabs ανοιχτα τελειως idle παιζει 25-26. Το cpu package παντα ειναι λιγο παραπανω απο τα κανονικα cores.

Screenshot-1.png

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

74-76, κυρίως 74 είχε στις στοκ ρυθμίσεις με 11 GHz στη memory clock, και του Βάλα το custom curve στα 60 παίζει εκ τότε 

Κομπλε εισαι αψογη η 1080. Ποτε δεν αφηνουμε stock τους ανεμιστηρες ουτε σε gpu ουτε σε ψυκτρα cpu. Παντα curve και ακομα και στους ανεμιστηρες κουτιου συμφωνα με τη θερμοκρασια της gpu ειδικα οταν παιζουμε παιχνιδια. Ο 8700k παιζει με αρκετα spikes χωρις delid οποτε δεν προτεινω οι ανεμιστηρες κουτιου να γινονται curve βαση τη cpu κατα τη διαρκεια gaming γιατι θα χασουν τη μπαλα ενω η gpu ειναι αρκετα πιο σταθερη με μικρες διακυμανσεις. Η AIO ρυθμιση βαση liquid και δεν εχεις θεμα χειμωνα καλοκαιρι.

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Arkin είπε

Κομπλε εισαι αψογη η 1080. Ποτε δεν αφηνουμε stock τους ανεμιστηρες ουτε σε gpu ουτε σε ψυκτρα cpu. Παντα curve και ακομα και στους ανεμιστηρες κουτιου συμφωνα με τη θερμοκρασια της gpu ειδικα οταν παιζουμε παιχνιδια. Ο 8700k παιζει με αρκετα spikes χωρις delid οποτε δεν προτεινω οι ανεμιστηρες κουτιου να γινονται curve βαση τη cpu κατα τη διαρκεια gaming γιατι θα χασουν τη μπαλα ενω η gpu ειναι αρκετα πιο σταθερη με μικρες διακυμανσεις. Η AIO ρυθμιση βαση liquid και δεν εχεις θεμα χειμωνα καλοκαιρι.

Screenshot_1.png

Τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή από το bios το ρηθμιζουμε; 

Σε κάρτα γραφικών το έχω πάντα σε custom profile αλλά για επεξεργαστή δεν το είχα σκεφτεί :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Arkin είπε

Θα επρεπε να ειναι λιγο παρακατω σε idle ναι. Με τι voltage εισαι? Στους 29 βαθμους παιζει το νερο στην x62 εχω ambient 23 βαθμους και η cpu παιζει στα 27-29 βαθμους και 1.20voltage σταθερο. Οι θερμοκρασιες που βλεπεις ειναι με chrome και 5 tabs ανοιχτα τελειως idle παιζει 25-26. Το cpu package παντα ειναι λιγο παραπανω απο τα κανονικα cores.

Screenshot-1.png

Αυτά που γράφεις είναι λάθος και μπορεί στο παιδί που τα γράφεις να νομίζει ότι έχει πρόβλημα δεν γίνεται να έχουμε 29 βαθμούς στο νερό και ο επεξεργαστής να παίζει 27 τώρα αυτά που βλέπεις εσύ κάπου όπως φαίνεται υπάρχει πρόβλημα μπορεί να οφείλεται η φτηνή μητρική να μη διαβάζεις σωστά  την φτηνή υδρόψυξη που έχεις απάνω γενικώς υπάρχει κάποια ασυμβατότητα κοίταξε το να το διορθώσεις να μην παίρνεις λάθος αποτελέσματα

Επεξ/σία από birel-motosport
  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ από την άλλη είμαι της άποψης ότι μια χαρά είναι το stock fan curve τον χειμώνα, τουλάχιστον στην δικιά μου 1080. Οκ αντί για 55 έχω 60-65 βαθμούς και άντε να χάνω 10 Mhz από το gpu boost, αλλά ειδικά αν παίζεις χωρίς ακουστικά εκτιμάς το πόσο θόρυβο γλιτώνεις. Το καλοκαίρι όμως που βαράς 75ρια το χρειάζεσαι το custom.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ από την άλλη είμαι της άποψης ότι μια χαρά είναι το stock fan curve τον χειμώνα, τουλάχιστον στην δικιά μου 1080. Οκ αντί για 55 έχω 60-65 βαθμούς και άντε να χάνω 10 Mhz από το gpu boost, αλλά ειδικά αν παίζεις χωρίς ακουστικά εκτιμάς το πόσο θόρυβο γλιτώνεις. Το καλοκαίρι όμως που βαράς 75ρια το χρειάζεσαι το custom.

Αν έχεις καλό σύστημα ψύξης, σαφώς. Το καλοκαίρι, δεν το συζητάμε. Custom, ώστε μην ξεπερνάς τους 70 βαθμούς.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή από το bios το ρηθμιζουμε; 

Σε κάρτα γραφικών το έχω πάντα σε custom profile αλλά για επεξεργαστή δεν το είχα σκεφτεί :D

Λόγω x62 ΑΙΟ μόνο μέσω cam γίνετε να τη ρυθμίσω. Για αυτό ρώτησα αν γίνεται να την κουμπώσω πάνω στην μητρική αλλά όλοι προτείνουν κατευθείαν στην αντλία. Για να είμαστε καλυμμένοι το curve πάντα θα βοηθήσει και ως ψυχαναγκαστικος με τις θερμοκρασίες δεν αφήνω τίποτα stock. Rock stable με τα παραπάνω curve 24/7 χειμώνα καλοκαίρι η ΑΙΟ ότι καλύτερο και η μητρική έχει τα vrm των gaming f ποτέ δεν έχει κάνει κιχ και στα 5ghz μόνιμα όταν την είχα. Γενικά πειραματιστητε μόνο καλά αποτελέσματα θα έχετε. 

9 ώρες πριν, ilos είπε

Χειμώνα καλοκαίρι παίζω στους 55 βαθμούς με το curve. Υπερβολή σίγουρα αλλά αφού γίνεται γιατί να έχω την καρτα σε υψηλότερη θερμοκρασία. Κρατάει και τα ρολόγια stable με εξαιρετικά frametimes. 

Birel 165 ευρώ η κορυφαία ΑΙΟ ψυκτρα αυτή τη στιγμή και 200 η μητρική με vrms πολύ ακριβότερων μητρικών. Οι θερμοκρασίες είναι κορυφαιες και το συστημα rock stable 24/7 εδω και 1.5 χρονο πιο ευχαριστημενος δεν θα μπορουσα να ειμαι απο ενα τοσο καλα φτιαγμενο και ρυθμισμενο συστημα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...