Arkin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, BabisTs είπε 5cpus έχω μέχρι τώρα ....οπότε φαίνεται piece of cake τουλάχιστον σε μένα.... Εμπειρια θελει. Να ησουν κοντα θα στον εφερνα να τον κανεις. Εγω ειχα σκεφτει για tool απο Γερμανια αλλα λεω δεν βαριεσαι δεν παιζω και με τοσο υψηλα κλοκια που αλλοι χρειαζονται.
strawman Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Just now, Arkin said: Με d15 εισαι η με Corsair AΙO θυμισε μου λιγο. h110i της corsair
Zaknafein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε 5cpus έχω μέχρι τώρα ....οπότε φαίνεται piece of cake τουλάχιστον σε μένα.... Σιγά την υπόθεση το delid, εγώ με ξυραφάκι το έκανα (λόγω βιασύνης)... εγώ μάτωσα, ο 8700Κ δεν κατάλαβε τίποτα. Με το tool είναι ακόμα πιο απλό και απλά θέλει λίγη προσοχή όταν βάζεις το LM να μην τρέξει. Απλά είναι μαλακία ότι πρέπει να βάλεις χέρι για νορμάλ θερμοκρασίες, αντί να είναι ΟΚ από το εργοστάσιο. 4
Arkin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, strawman είπε h110i της corsair Στα ιδια ειμαστε πολυ καλη AIO και αυτη. Χειμωνα επειδη το ambient ειναι χαμηλοτερο ειναι και το υγρο της AIO σε χαμηλα επιπεδα. Το καλοκαιρι που ετρεξα το τεστ ξεκιναει απο πολυ ψηλα το liquid temp οποτε και η cpu παιζει λιγο πιο ψηλα. Και παλι 75 βαθμοι με tj 105 ειναι 30 βαθμοι κατω απο το max ειναι πολυ καλα νουμερα για ibtl very high. 3 λεπτά πριν, alexcrx είπε κανε ενα τεστ δεν ειναι κακο,δοκιμασε και με xmp on και με xmp off............. παντως το +0,05 και 100Mhz πανω θα ειναι μεχρι ενα σημειο,μετα θα αρχισουν τα κουλα,για να σου δωσει 100Mhz θα θελει πχ +0,100 Θα το κανω καποια στιγμη σιγουρα ειναι κατω απο 1.05 για τα 4.3 αλλα ποσο δεν ξερω. Αυτο που ειπες ισχυει ομως μετα απο ενα σημειο για να πεσεις 100mhz θα θες πολυ παραπανω vcore.
alexcrx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Arkin είπε 9900k και delid να γινει θα παρεις 1-2 βαθμους κατω max. Ποσο ευκολο το εχετε το delid εμας μας φαινεται βουνο. θα δεις 5 βαθμους κατω και για καποιν που ειναι αρρωστος με τις θερμοκρασιες δεν ειναι ασχημο............... στους 3-4-6-7-8 το delid ηταν χαβαλες................................ τωρα στον 9 εχω δει οτι ειναι πιο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο
billeiros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Ευκολο ειναι το Delid. Λιγο μυαλο και προετοιμασια θελει μονο. καλο delid tool ομως και μεταλικη παστα. κανα 50αρι σιγουρα δλδ. και θελει ξανα apply μετα απο μηνες... επισης ενεχει κινδυνους οπως να κοπει κανα ram channel η να τρεξει παστα. Εγγυηση γιοκ ομως.. και για 100% αποτελεσματα δε θελει reseal. αρνουμαι να βαλω χερι σε cpu 400 ευρω κ να φαω το αγχος της αρκουδας. παω σε soldered και αντε γεια 2
Zaknafein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, alexcrx είπε τωρα στον 9 εχω δει οτι ειναι πιο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο Δεν έχει νόημα στους 9, έχει αρκετό μπελά, ρίσκο (που στους προηγούμενους ήταν μηδαμινό αν δεν είσαι κουλοχέρης) και μικρό σχετικά όφελος. 1
Arkin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, alexcrx είπε θα δεις 5 βαθμους κατω και για καποιν που ειναι αρρωστος με τις θερμοκρασιες δεν ειναι ασχημο............... στους 3-4-6-7-8 το delid ηταν χαβαλες................................ τωρα στον 9 εχω δει οτι ειναι πιο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο Τοσο πολυ διαφορα? Δεν εχουν και το καλυτερο soldered οι 9 series ετσι. Γενικα καταλαβα οτι δεν χρειαζεται τετοιο κολλημα με τις θερμοκρασιες. Τα chip δεν παθαινουν κατι απο τις θερμοκρασιες αλλα απο το voltage. Δωστου 1.60 και παρτον στα χερια αμεσα. Εχε τον στα 1.20 και να βαραει 90αρια συνεχεια και απλα θα σε παει 10 χρονια στο νερο. Αλλα εχει ενδιαφερον η ολη ασχολια. Οπως ειναι και με τα αμαξια. 2 λεπτά πριν, billeiros είπε Ευκολο ειναι το Delid. Λιγο μυαλο και προετοιμασια θελει μονο. καλο delid tool ομως και μεταλικη παστα. κανα 50αρι σιγουρα δλδ. και θελει ξανα apply μετα απο μηνες... επισης ενεχει κινδυνους οπως να κοπει κανα ram channel η να τρεξει παστα. Εγγυηση γιοκ ομως.. και για 100% αποτελεσματα δε θελει reseal. αρνουμαι να βαλω χερι σε cpu 400 ευρω κ να φαω το αγχος της αρκουδας. παω σε soldered και αντε γεια Ολα ετοιμα γινονται με το tool δεν θελει μυαλο δεν ειναι πυρηνικη φυσικη με ξυραφι ειναι το δυσκολο. Αλλα δυσκολα βαζεις χερι σε 400 ευρω cpu οταν δεν το εχεις ξανα κανει.
Zaknafein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε και θελει ξανα apply μετα απο μηνες... Γιατί; Δεν παθαίνει τίποτα το LM, μέταλλο είναι, όχι πάστα για να ξεραθεί. @Arkin Το degrade έρχεται από συνδυασμό τάσης+θερμοκρασιών (αλλιώς οι LNαδες θα αλλάζαν chip μετά από κάθε run στα 1.8v...). 2
billeiros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Arkin είπε Τοσο πολυ διαφορα? Δεν εχουν και το καλυτερο soldered οι 9 series ετσι. Γενικα καταλαβα οτι δεν χρειαζεται τετοιο κολλημα με τις θερμοκρασιες. Τα chip δεν παθαινουν κατι απο τις θερμοκρασιες αλλα απο το voltage. Δωστου 1.60 και παρτον στα χερια αμεσα. Εχε τον στα 1.20 και να βαραει 90αρια συνεχεια και απλα θα σε παει 10 χρονια στο νερο. Αλλα εχει ενδιαφερον η ολη ασχολια. Οπως ειναι και με τα αμαξια. αμα ανεβαινει το voltage ανεβαινουν και οι θερμοκρασιες. αλληλενδετα ειναι αυτα. η σκατοσιλικονη που βαλαν στους 8 δημιουργει κενο αναμεσα στο τσιπ και το ihs. δε μεταδιδεται συνεχως η θερμοτητα για να φυγει. δε πα να βαλεις και custom υδροψυξη... τα ιδια παντου. εκτος αν εισαι με χαμηλα ρευματα. εκει καπως καλυτερα Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από billeiros
BabisTs Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Αλλα δυσκολα βαζεις χερι σε 400 ευρω cpu οταν δεν το εχεις ξανα κανει. Έτσι έλεγα και εγώ ....αλλά μια χαρά πήγε την πρώτη φορά και με μένα αν και με ξυράφι στον 4790Κ... 5
alexcrx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Δωστου 1.60 και παρτον στα χερια αμεσα. Εχε τον στα 1.20 και να βαραει 90αρια συνεχεια και απλα θα σε παει 10 χρονια στο νερο. Αλλα εχει ενδιαφερον η ολη ασχολια. Οπως ειναι και με τα αμαξια. θελεις πολυ ρευμα για να τον παρεις στα χερια εχω δωσει 1.65 για να βγαλω πανω απο 5,3 για bench και δεν επαθε τιποτα................ θελει 1,7 με 1,8 για να την ακουσει...................... παντως ειναι λογικο οτι οσο πιο λιγο ρευμα τοσο πιο πολυ θα ζησει το μηχανημα, αλλα το ιδιο ειναι και με την θερμοκρασια,οσο πιο λιγη τοσο πιο καλα
billeiros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε Γιατί; Δεν παθαίνει τίποτα το LM, μέταλλο είναι, όχι πάστα για να ξεραθεί. @Arkin Το degrade έρχεται από συνδυασμό τάσης+θερμοκρασιών (αλλιώς οι LNαδες θα αλλάζαν chip μετά από κάθε run στα 1.8v...). κι εγω ετσι νομιζα αλλα οσο το χα ψαξει οι ειδικοι λενε ανα 8 12 μηνες θελει παλι.
Arkin Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε αμα ανεβαινει το voltage ανεβαινουν και οι θερμοκρασιες. αλληλενδετα ειναι αυτα. η σκατοσιλικονη που βαλαν στους 8 δημιουργει κενο αναμεσα στο τσιπ και το ihs. δε μεταδιδεται συνεχως η θεμροκρασια για να φυγει. δε πα να βαλεις και custom υδροψυξη... τα ιδια παντου. εκτος αν εισαι με χαμηλα ρευματα. εκει καπως καλυτερα Ναι τα spikes δημιουργουνται απο αυτο. Με κακη ψυξη μπορει και 1.20 να εχεις και να βαρας 90αρια. Παντως η intel δινει safe temp μεχρι 105 βαθμους. Ειναι λιγο παραλογο οταν μιλαμε για 75 βαθμους δηλαδη 30 κατω οτι θα παθει κατι. Στην αρχη οταν αγορασα ειχα ενα κολλημα αλλα τελικα ολα στο μυαλο ειναι. Απολαυστε το hardware που εχετε και δεν θελει πολυ ψηρισμα. 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε Έτσι έλεγα και εγώ ....αλλά μια χαρά πήγε την πρώτη φορά και με μένα αν και με ξυράφι στον 4790Κ... Εισαι πιο θαραλλαος μπαμπη. Μπραβο σου εννοειται. 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Γιατί; Δεν παθαίνει τίποτα το LM, μέταλλο είναι, όχι πάστα για να ξεραθεί. @Arkin Το degrade έρχεται από συνδυασμό τάσης+θερμοκρασιών (αλλιώς οι LNαδες θα αλλάζαν chip μετά από κάθε run στα 1.8v...). Γενικα τι safe δινει η intel σε voltage για 24/7 στους coffee lake?
BabisTs Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε κι εγω ετσι νομιζα αλλα οσο το χα ψαξει οι ειδικοι λενε ανα 8 12 μηνες θελει παλι. κανένα re-paste δεν θέλουν .......
Προτεινόμενες αναρτήσεις