Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Που θελει delid και υδροψυξη για να τον κλοκαρεις.

Σιγα μην θελει και κανονικο ψυγειο που βαζουμε τα τροφιμα μεσα για να κανεις overclock,σοβαρευτειτε ορισμενοι.

Προφανως αν ανεβει καποιος σε ρευματα και σε ρολογια 5+ghz ναι εκει και η καταναλωση θα ανεβει και οι θερμοκρασιες τρελα και ο επεξεργαστης γινεται θερμαστρα.14nm ειναι αυτα οτι μαγικα και να κανεις.

Μεχρι 4.6-4.8ghz με οσο λιγοτερο ρευμα ειναι παραπανω απο αρκετα και με μια σοβαρη αεροψυξη εισαι πενα.

Οι υπολοιποι ας τρεχουν IBT,prime και δεν ξερω και εγω τι αλλο με οσο ρευμα να ναι για μερες για να παρει φωτια το συστημα.

Τα ιδια ισχυουν και για τον 9900κ.Αν πας και τον αγορασεις σε μητρικη Z του κιλου και με ψυξη τυπου Coolermaster212 ναι θα γινει Πασχα.

Αν ομως τον αγορασεις σε σοβαρη μητρικη τυπου Gigabyte Z390 Elite/master/pro και με μια σοβαρη ψυξη τυπου Noctua,Be Quiet(ακομα και με 1 φανακι) χωρις να ανεβεις πολυ σε ρευμα ειναι μια χαρα πενα.

Ουτε υψηλες θερμοκρασιες θα εχεις,ουτε μεγαλη καταναλωση.

Ας ξαναβαλω ενα παλιοτερο video που δειχνει θερμοκρασιες,καταναλωση μηπως και το καταλαβουν ορισμενοι

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Εστω αν θες τον βαζω στα 4.3 τον 8700k να παιζουμε στα ιδια και συγκρινουμε οτι θες. 

Ρε συ τι λες;; Για να συγκρίνεις αν είναι ζεστός ή όχι ο 8700k θα πρέπει να τον βάλεις στα 4.3 που παίζει ο 2700x που είναι 8/16;; Τι λογική είναι αυτή;

Λοιπόν... εδώ είναι ένας από τους καλούς 8700k delid που είχα παίξει για λίγο καιρό. Στα 5.2/4.8 cache (και εννοείται ότι delid>solder... για να μην ξεχνιόμαστε)
Άσε τα "εγώ δεν τρέχω stress" και τέτοια. Αν θες να μιλάμε σοβαρά και επί της ουσίας τρέξε αυτά που τρέχει όλος ο κόσμος που ασχολείται για να καταλάβουμε όλοι τι παίζει με τον cpu σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε

intelburn 5.2.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Παρηγγειλα z390 aorus pro και ραμ τις ripjaws 16 gb 3200.Θα κανω συνολικη αλλαγη τελικα. Περα απο το οτι ειναι πιο δυνατος και futureproof ο 9700k εστω και λιγο (εξτρα 2 cores μαλιστα) συνολικα θα χω ενα καλυτερο συστημα με τουμπανο μητρικη κ καλυτερες ελαφρως ραμ. Αντε να κλοκαρουμε τον 9700 να γουσταρουμε. .Δεν ειναι ολα επιδοσεις μονο. ηθελα να ξεφυγω απο την αηδια κατασταση του 8700 και ηταν η μονη λογικη κινηση απο intel μερια.Το delid μονο κοστιζει 50 60 ευρω με ασφαλες εργαλειο...προτιμω να αλλαξω mobo. Ο, τι ψυκτρα κ να βαλεις στον 8700 χαμενη παει.... 

Τουμπανη η μητρικη εχασες τα 4 threads του 8700k. Μολις ερθει βαλε να δουμε και θερμοκρασιες κανονικα πρεπει να βλεπω 30 βαθμους αν εχεις καποιο cap με τους 39 που παιζω εγω στα 4.8 με τοπ AIO.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Λες να τον κανω και delid? Μιας και ειναι soldered ο 2700x? Στα 4.3 πανω απο 50 δεν θα παω ουτε σε prime ουτε πουθενα οπως το βλεπω. Με παστουλα ετσι. 

Απλά στα 4,3 θα είσαι πίσω σε απόδοση από τον 2700x, τι νόημα λοιπόν έχει λοιπόν η κατανάλωση ?Όταν εχεις δώσει χαλαρά 600+ ευρώ για cpu Και ψύξη και να τον κρατάς σε χειμέρια νάρκη ?   

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Πιο future proof δεν είναι, να μου έλεγες για τον 9900Κ να έλεγα ναι.

Βασικα πεταξε τα λεφτα του σε νεα μητρικη πηρε ιδιο cpu απλα για 5 βαθμους καλυτερες θερμοκρασιες. Δεν βαριεσαι μια ζωη την εχουμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Βασικα πεταξε τα λεφτα του σε νεα μητρικη πηρε ιδιο cpu απλα για 5 βαθμους καλυτερες θερμοκρασιες. Δεν βαριεσαι μια ζωη την εχουμε.

Ακριβώς αυτό έγινε, χαχα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Απλά στα 4,3 θα είσαι πίσω σε απόδοση από τον 2700x, τι νόημα λοιπόν έχει λοιπόν η κατανάλωση ?Όταν εχεις δώσει χαλαρά 600+ ευρώ για cpu Και ψύξη και να τον κρατάς σε χειμέρια νάρκη ?   

Προφανως δεν θα τον κρατουσα στα 4.3 παντα OC τον εχω και πεταει παντου. Απλα για το χαβαλε μας να συγκρινουμε temps.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι θα πει δεν τρέχεις Prime ; Νομίζεις ότι σε γκέιμ δεν φτάνει τέτοια ζόρια ο CPU ; Με high-end GPU τα φτάνει τα παραφτάνει σε Odyssey αλλά κυρίως στο BF V.

Αν δεν τεσταρει prime, intel burn test, occ που να δει θερμοκρασιες.. δεν παει ετσι ομως.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Ρε συ τι λες;; Για να συγκρίνεις αν είναι ζεστός ή όχι ο 8700k θα πρέπει να τον βάλεις στα 4.3 που παίζει ο 2700x που είναι 8/16;; Τι λογική είναι αυτή;

Λοιπόν... εδώ είναι ένας από τους καλούς 8700k delid που είχα παίξει για λίγο καιρό. Στα 5.2/4.8 cache (και εννοείται ότι delid>solder... για να μην ξεχνιόμαστε)
Άσε τα "εγώ δεν τρέχω stress" και τέτοια. Αν θες να μιλάμε σοβαρά και επί της ουσίας τρέξε αυτά που τρέχει όλος ο κόσμος που ασχολείται για να καταλάβουμε όλοι τι παίζει με τον cpu σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε

intelburn 5.2.jpg

Ζηλευω τις θερμοκρασιες σου. Στα 5.2 σε ibtl very high και 70 βαθμοι? Εδω θα επιανα 95 σιγουρα χωρις delid. Μπραβο.

1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Αν δεν τεσταρει prime, intel burn test, occ που να δει θερμοκρασιες.. δεν παει ετσι ομως.. 

Ειχα κανει πολλα τεστ τον πρωτο μηνα. Δεν ειχε νοημα ομως απλα για το χαβαλε μου ηταν. Στην καθημερινοτητα ειναι διαφορετικα τα πραγματα.

4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Η ψυξη ειναι και για το αισθητικο κομματι παντως κακα τα ψεμματα. Με μια μισης τιμης θα εκανα την ιδια δουλεια. Αλλα μιας και βγηκε 700 ευρω ολο το συστημα τα υποσυστηματα που μενουν για πολλα χρονια πηρα τα καλυτερα που βρηκα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πιο future proof δεν είναι, να μου έλεγες για τον 9900Κ να έλεγα ναι.

6 cores vs 8 cores εχει διαφορα κατα τη γνωμη μου. ο. κλοκαρισμενος 8700 ειναι ο 9700 στο ακλοκαριστο επισης. επιπλεον πριν το 4.8 με avx 2 ητοι 4.6 ηταν το μονο αποδεκτο μου με 1.28 ρευμα. Τωρα απο οσα εχω δει τα 5.1 θα ναι ευκολακι και με καλα ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ temps. μην κανεις σαν το arkin που το δικο του ειναι παντα το καλυτερο

Δημοσ.

Λοιπον ενα corona στα 4.9ghz οταν ετρεχα τα benchmarks 

Corona-4-9-Realtime.png

Μόλις τώρα, billeiros είπε

6 cores vs 8 cores εχει διαφορα κατα τη γνωμη μου. ο. κλοκαρισμενος 8700 ειναι ο 9700 στο ακλοκαριστο επισης. επιπλεον πριν το 4.8 με avx 2 ητοι 4.6 ηταν το μονο αποδεκτο μου με 1.28 ρευμα. Τωρα απο οσα εχω δει τα 5.1 θα ναι ευκολακι και με καλα ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ temps. μην κανεις σαν το arkin που το δικο του ειναι παντα το καλυτερο

Εχασες τα 4threads απλα. Σε πολλες εφαρμογες ειναι χειροτερος ο 9700k. Ο psycho ξερει τι γραφει. Τωρα αν ειχες ενα 300αρι για πεταμα οκ πασο εγω προτιμω να τα κανω σουβλακια και μελλοντικα να παω σε 9900k.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Δεν έχει διαφορά όταν ο 6c είναι με 12t. Όπου δουλεύει άψογα το HT, 6c/12t = 8c/8t. Αν δεν δουλεύει σωστά το HT(Πολύ σπάνιο πλέον) θα είναι μπροστά ο 8c/8t εννοείται. Τα temps είναι καλύτερα ναι, αν και το solder είναι gtp στους 9th gen. Όπως και να 'χει για μένα fail αλλαγή έκανες, όπως fail αλλαγή έκαναν και όσοι είχαν 1080Ti και πήγαν σε 2080..Μην λέμε τα ίδια..

Από 8700Κ πας σε Ice Lake τώρα με DDR5 για να πεις ότι αξίζει..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν έχει διαφορά όταν ο 6c είναι με 12t. Όπου δουλεύει άψογα το HT, 6c/12t = 8c/8t. Αν δεν δουλεύει σωστά το HT(Πολύ σπάνιο πλέον) θα είναι μπροστά ο 8c/8t εννοείται. Τα temps είναι καλύτερα ναι, αν και το solder είναι gtp στους 9th gen. Όπως και να 'χει για μένα fail αλλαγή έκανες, όπως fail αλλαγή έκαναν και όσοι είχαν 1080Ti και πήγαν σε 2080..Μην λέμε τα ίδια..

Από 8700Κ πας σε Ice Lake τώρα με DDR5 για να πεις ότι αξίζει..

Η σε εναν 9900k ενδιαμεσα αν και δυσκολα θα δω τον 8700k να τρωει ζορια. Τα παραπανω threads δινουν πονο ο 8600k τρωει μεγαλο ζορι ειδικα στα AC/BF.

Επισης bill μην τα περνετε ολα για κακο. Συζητηση κανουμε. Ολοι εχουμε κανει κακες αγορες και εγω πολλες φορες δεν ειναι κακο να παραδεχομαστε κατι. Αυτο θα μας φαει. Απο εκει και περα ναι αν θες δικαιολογησε οτι θελεις. Ο leros ειναι ικανος να δικαιολογησει τους 39 βαθμους της cpu οτι ειναι θερμαστρα. Χαλαω εγω χατιρια? Προφανως οχι. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Δινεις threads (που δε δουλευουν παντου) παιρνεις cores που δουλευουν παντου. και στη δικια μου περιπτωση καλυτερα ρολογια πλεον, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. Τεσπα. ας ερθουν και βλεπουμε. αλλα επαναλαμβανω. εγω χωρις delid τον 8700 δε θελω να τον ξαναδω.... τον σιχαθηκα. και η μητρικη με ειχε δυσκολεψει αφανταστα... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...