Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Με την 2080 στο BF V σε 1440P τα threads είναι στο τέρμα σχεδόν..Τα temps είναι σχεδόν σαν stress-test. Με την Ti ή με SLI δεν θέλω να δω τι γίνεται..

Με τι voltage και συχνοτητα εισαι? Μπορεις να δοκιμασεις 4.8 και 1.18 να μου πεις ποσα πιανεις average? Γιατι αν εισαι στα 5 5.1 με 1.30+ λογικο να ανεβαζει πανω απο 70.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Arkin said:

Οταν λεμε αθορυβο το εννουμε. Εσυ αν παιζεις με 2hdd 1350 στροφες ανεμιστηρα τερμα gpu fans το λες και σεισμος νομιζω. Με ολα ασχολουμαι οι θερμοκρασιες που εδειξες ειναι χειροτερες απο αυτες που εδωσε με ολα στο αθορυβο. Οποτε deal with it. Πανε πετα την την 10 ευρω ψυκτρα.

Το αθορυβο όπως το ερμηνεύει ο καθένας. Πάλι εσύ ήσουν που έλεγες ότι δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος γιατί φοράς ακουστικά. Να πάω ψάξω πάλι? Ε αυτό δεν το λες αθορυβο. Και τέλος πάντων εγω όταν λέω αθορυβο δεν εννοώ να βάλω την ψυκτρα silent. Εννοώ custom curve να maxari 50% στους 65. Έτσι το είχα στον ryzen σε 1.375v. Άμα τα βάλω αυτά στον 8700k θα μαρσαρι

2 minutes ago, Arkin said:

Με τι voltage και συχνοτητα εισαι? Μπορεις να δοκιμασεις 4.8 και 1.18 να μου πεις ποσα πιανεις average? Γιατι αν εισαι στα 5 5.1 με 1.30+ λογικο να ανεβαζει πανω απο 70.

Μπορείς να δοκιμάσεις ένα prime 1.18 στα 4.8? Η golden chip εισαι η unstable

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

τερμα gpu fans το λες και σεισμος νομιζω.

Μην μου συγχύζεσαι αγαπητέ, ξαναβάζω τη φωτό αυτή τη φορά με κόκκινο βελάκι για να στο κάνω ποιο εύκολο 

1.jpg.2386fbd13d39aa05ea07e0c2e07b5ae2.jpg

Αν η 1070ti στις 780rpm σηκώνει το κόσμο δεν σου φταίω εγώ, η vega δεν ακούγεται..... To τέρμα εινα ι στις 2700 αν θυμάμαι καλά ...   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://pcpartpicker.com/b/BKLJ7P

Πάρτε παράδειγμα κι αυτόν. Έχει τη ψυχτρα που έχει και ο Psycho_Warhead

Noctua NH-D15 

Case Idle Gaming Load
Fractal Design Meshify C Mini Dark 35°C 59°C 67°C
Fractal Design Core 500 41°C 70°C 76°C

GPU Temperature (OC)
Case Idle Gaming Load
Fractal Design Meshify C Mini Dark 36°C 64°C 73°C
Fractal Design Core 500 37°C 62°C 68°C
Temperatures recorded with an ambient room temperature of 24°C

Notes

The CPU is de-lidded with a copper IHS swap—Thermal Grizzly Conductonaut in between the IHS and CPU—with a stable 5.0GHz OC @ 1.35v, no AVX offset. The temperature drop at stock speeds under max load from delidding + copper IHS + LM = 20°C. The GPU is OC'd @ 2037MHz, memory clock @ 12310MHz. The stock tim on the GPU has also been replaced with LM. 
Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Μην μου συγχύζεσαι αγαπητέ, ξαναβάζω τη φωτό αυτή τη φορά με κόκκινο βελάκι για να στο κάνω ποιο εύκολο 

1.jpg.2386fbd13d39aa05ea07e0c2e07b5ae2.jpg

Αν η 1070ti στις 780rpm σηκώνει το κόσμο δεν σου φταίω εγώ, η vega δεν ακούγεται..... To τέρμα εινα ι στις 2700 αν θυμάμαι καλά ...   

Η strix μεχρι τις 1500 στροφες δεν ακουγεται πολυ. Μετα ακουγεται. Εχεις 780 στροφες 140αριδες ανεμιστηρες η 120αριδες? Και εχεις και 860 και 1350 στα fans του κουτιου. Πρεπει να γινεται χαμος. Εναν hdd ειχα και δεν τον αντεξα.

3 λεπτά πριν, strawman είπε

Το αθορυβο όπως το ερμηνεύει ο καθένας. Πάλι εσύ ήσουν που έλεγες ότι δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος γιατί φοράς ακουστικά. Να πάω ψάξω πάλι? Ε αυτό δεν το λες αθορυβο. Και τέλος πάντων εγω όταν λέω αθορυβο δεν εννοώ να βάλω την ψυκτρα silent. Εννοώ custom curve να maxari 50% στους 65. Έτσι το είχα στον ryzen σε 1.375v. Άμα τα βάλω αυτά στον 8700k θα μαρσαρι

Μπορείς να δοκιμάσεις ένα prime 1.18 στα 4.8? Η golden chip εισαι η μας δουλεύεις 

Κοιτα για μενα αθορυβο ειναι max 33db στη θεση που καθομαι. Τοσους εχω σε gaming. Σε idle ειμαι στα 28db στη θεση που καθομαι. Φοραω και ακουστικα ρε συ αλλα οχι παντα μονο το βραδυ για να κανω ησυχια. Prime δεν τρεχω και γενικα δεν θελω να τρεξω κατι. 24/7 1 χρονο και απο οταν πηρα το pc και ποτε δεν ειδα πανω απο 75 οταν επαιζα στα 5ghz και 60 στα 4.8. Δεν τρεχω cpu benchmarks την gpu την εχω ξεσκισει. Ξανα λεω ξερω οτι ο 2700x λογω soldered ειναι πιο κρυος αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οπως παρουσιαζονται εκτος περιπτωσεων με 5.1 5.2 που εκει ναι θες delid να ριξεις 20 βαθμους. 

Για το θορυβο ξανα λεω ενας hdd που ειχα εκανε πιο πολυ θορυβο απο ολο το συστημα μαζι. Πηρα dock τον κουμπωσα και ησυχασα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η strix μεχρι τις 1500 στροφες δεν ακουγεται πολυ. Μετα ακουγεται. Εχεις 780 στροφες 140αριδες ανεμιστηρες η 120αριδες? Και εχεις και 860 και 1350 στα fans του κουτιου. Πρεπει να γινεται χαμος. Εναν hdd ειχα και δεν τον αντεξα.

όταν ηρεμήσεις ξανά μιλάμε, δεν έχει νόημα να γράφουμε για μήλα και να απαντάς μανταρίνια .... 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θορυβος ανεμιστηρων gpu για να παρετε μια ιδεα

4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

όταν ηρεμήσεις ξανά μιλάμε, δεν έχει νόημα να γράφουμε για μήλα και να απαντάς μανταρίνια .... 

Βασικα απο την αρχη εγραψα τα πραγματα οπως ειναι. Δεν φταιω εγω αν δεν μπορεις να κατσεις διπλα στο pc σου. Κατι αλλο φταιει. Τωρα ναι ειπαμε αν θεωρεις τους 39 βαθμους πολυ πρεπει να σε δει γιατρος.

8 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

https://pcpartpicker.com/b/BKLJ7P

Πάρτε παράδειγμα κι αυτόν. Έχει τη ψυχτρα που έχει και ο Psycho_Warhead

Noctua NH-D15 

Case Idle Gaming Load
Fractal Design Meshify C Mini Dark 35°C 59°C 67°C
Fractal Design Core 500 41°C 70°C 76°C

GPU Temperature (OC)
Case Idle Gaming Load
Fractal Design Meshify C Mini Dark 36°C 64°C 73°C
Fractal Design Core 500 37°C 62°C 68°C
Temperatures recorded with an ambient room temperature of 24°C

Notes

The CPU is de-lidded with a copper IHS swap—Thermal Grizzly Conductonaut in between the IHS and CPU—with a stable 5.0GHz OC @ 1.35v, no AVX offset. The temperature drop at stock speeds under max load from delidding + copper IHS + LM = 20°C. The GPU is OC'd @ 2037MHz, memory clock @ 12310MHz. The stock tim on the GPU has also been replaced with LM. 

Θερμοκρασιες πολυ ανωτερες και απο 2700x σε stock.

Lero αν μπορεις τρεξε ενα smart tools στο κινητο διπλα στο pc να δω τα decibell που βγαζει γιατι το αθορυβο για σενα μπορει να ειναι τα 50db και για μενα τα 33.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Τι θα πει δεν τρέχεις Prime ; Νομίζεις ότι σε γκέιμ δεν φτάνει τέτοια ζόρια ο CPU ; Με high-end GPU τα φτάνει τα παραφτάνει σε Odyssey αλλά κυρίως στο BF V.

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα πει δεν τρέχεις Prime ; Νομίζεις ότι σε γκέιμ δεν φτάνει τέτοια ζόρια ο CPU ; Με high-end GPU τα φτάνει τα παραφτάνει σε Odyssey αλλά κυρίως στο BF V.

Τα φτανει αν εισαι στα 5 και 144fps σιγουρα. Αν θελεις βαλτον στα 4.2ghz που παιζεις ο 2700x και βλεπουμε temps.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Τα φτανει αν εισαι στα 5 και 144fps σιγουρα. Αν θελεις βαλτον στα 4.2ghz που παιζεις ο 2700x και βλεπουμε temps.

4,3 παίζει από μόνος του... 

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες ακόμα τι λέω..Το stress-test σου max-άρει όλα τα threads και βλέπεις το peak των temps με 100% usage. Όταν ένα παιχνίδι σου έχει 90% usage σε όλα τα threads τα temps θα είναι παραπλήσια και έτσι κρίνουμε ένα CPU αν είναι θερμάστρα ή όχι, από το τι temps έχει με 100% usage.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

4,3 παίζει από μόνος του... 

Εστω αν θες τον βαζω στα 4.3 τον 8700k να παιζουμε στα ιδια και συγκρινουμε οτι θες. 

Μάλλον δεν κατάλαβες ακόμα τι λέω..Το stress-test σου max-άρει όλα τα threads και βλέπεις το peak των temps με 100% usage. Όταν ένα παιχνίδι σου έχει 90% usage σε όλα τα threads τα temps θα είναι παραπλήσια και έτσι κρίνουμε ένα CPU αν είναι θερμάστρα ή όχι, από το τι temps έχει με 100% usage.

Ξερω ρε συ απλα αλλο 100% usage με 1.30volt αλλο με 1.18volt και 100% usage. Το voltage ανεβαζει τις θερμοκρασιες.

Λιγη θερμοκρασια εδω ανεβασα αλλα παλι στα 5 και 1.29volt. Προφανως δεν θεωρω πολυ τους 59 σε τετοιες συνθηκες. 

Cemu-2018-05-02-16-52-43-213.png

Δημοσ.
3 minutes ago, Arkin said:

Εστω αν θες τον βαζω στα 4.3 τον 8700k να παιζουμε στα ιδια και συγκρινουμε οτι θες. 

Αφού την κάνεις που την κάνεις την δουλειά καντην σωστά. Φύτεψε του και 2 cores με hyperthreading και σύγκρινε ότι θες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Αφού την κάνεις που την κάνεις την δουλειά καντην σωστά. Φύτεψε του και 2 cores με hyperthreading και σύγκρινε ότι θες

Λες να τον κανω και delid? Μιας και ειναι soldered ο 2700x? Στα 4.3 πανω απο 50 δεν θα παω ουτε σε prime ουτε πουθενα οπως το βλεπω. Με παστουλα ετσι. Γενικα οι θερμοκρασιες με tj max 105 στους intel και 95 στους amd θεωρω οτι ειναι μια χαρα. Την μεγαλυτερη καταναλωση του 2700x δεν την περιμενα. Ο 8700k κοιματε συνηθως εδω.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Παρηγγειλα z390 aorus pro και ραμ τις ripjaws 16 gb 3200.Θα κανω συνολικη αλλαγη τελικα. Περα απο το οτι ειναι πιο δυνατος και futureproof ο 9700k εστω και λιγο (εξτρα 2 cores μαλιστα) συνολικα θα χω ενα καλυτερο συστημα με τουμπανο μητρικη κ καλυτερες ελαφρως ραμ. Αντε να κλοκαρουμε τον 9700 να γουσταρουμε. .Δεν ειναι ολα επιδοσεις μονο. ηθελα να ξεφυγω απο την αηδια κατασταση του 8700 και ηταν η μονη λογικη κινηση απο intel μερια.Το delid μονο κοστιζει 50 60 ευρω με ασφαλες εργαλειο...προτιμω να αλλαξω mobo. Ο, τι ψυκτρα κ να βαλεις στον 8700 χαμενη παει.... 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...