Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Δωσε ενα prime να κλαψουμε στο γελιο λιγο.

Δεν τρεχω τετοια benchmarks μιας και δεν ειναι ρεαλιστικα καθολου. Στην καθημερινοτητα μου με 4-5 εφαρμογες και gaming με πολλα παιχνιδια και σε mining πανω απο 55-60 δεν εχω δει ποτε. Στα 4.8 παιζω. Ολα αθορυβα χωρις delid 450 στροφες τα φανς του κουτιου και της x62 στους 470.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
Spoiler

Arkin, σε παρακαλω ρε φίλε, μην αρχίζεις τις λαλακιες. Τι πιο κρύος ο 8700k το θεό σου μέσα. Τι πιο κρύος. Εδώ ο fx τέρμα κλοκαρισμενος ήταν όαση δροσιάς μπροστά σε αυτό το πράμα. Ντσξει ξέρουμε, το δικό σου είναι καλύτερο αλλά μη μας τρελάνεις ρε αδερφε μου τώρα. 

Τα είχα και τα 2, δίπλα δίπλα, στο ιδιο δωμάτιο, ίδια ψυκτρα, ίδια πάστα. Με 1.375vcore και silent η ψυκτρα (και δεν εννοώ silent preset) ο ryzen δυσκολεύοταν να 60αρισει. Ο 8700k στα 1.25 με super turbo την ψυκτρα ακουμπάει 100. Πόσο θες να μας τρελάνεις ρε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, strawman είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Arkin, σε παρακαλω ρε φίλε, μην αρχίζεις τις λαλακιες. Τι πιο κρύος ο 8700k το θεό σου μέσα. Τι πιο κρύος. Εδώ ο fx τέρμα κλοκαρισμενος ήταν όαση δροσιάς μπροστά σε αυτό το πράμα. Ντσξει ξέρουμε, το δικό σου είναι καλύτερο αλλά μη μας τρελάνεις ρε αδερφε μου τώρα. 

Τα είχα και τα 2, δίπλα δίπλα, στο ιδιο δωμάτιο, ίδια ψυκτρα, ίδια πάστα. Με 1.375vcore και silent η ψυκτρα (και δεν εννοώ silent preset) ο ryzen δυσκολεύοταν να 60αρισει. Ο 8700k στα 1.25 με super turbo την ψυκτρα ακουμπάει 100. Πόσο θες να μας τρελάνεις ρε

Οπως ειπα εδειξα θερμοκρασιες παραπανω. 90 μια φορα επιασα στα 5.2 και 1.42 οταν πειραματιζομουν. Στα 1.18 στα 4.8ghz πανω απο 60 δεν εχω δει ποτε στην καθημερινοτητα. Ο 2700x δεν λεω οτι δεν εχει καλυτερες θερμοκρασιες αλλα επειδη 1.5 χρονο 24/7 τρεχω το pc που εχω γραφω αυτα που βλεπω. Rock solid σε καθε συνθηκη. Τωρα σε prime οκ δεν ξερω δεν εχω τρεξει και ποτε μου.

Η καταναλωση παντως του lerou ειναι τραγικη στα 214. Εχει μεσα 2 hdd απορω πως καθεται διπλα στο κουτι. Εναν hdd ειχα στην αρχη και πηρε δρομο με συνοπτικες διαδικασιες. Απο οτι φαινεται η καποιοι εχουν θεμα ακοης και τα εχουν ολα τερμα η δεν ξερω.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
5 minutes ago, Arkin said:

Εδειξα παραπανω temps. Πανω 40 στο primal δεν παω καθολου με 27 ambient και σιγουρα μεγαλυτερο ambient μεσα στο κουτι. Στο origins πιανω 50. Με ισα ισα να δουλευει η ψυκτρα. Για delid ναι θες αν πας για 5.2. Μεχρι 5.1 επαιζα χωρις κανενα θεμα.

Θα σου λεγα τι έπαιζες στα 5.1. Αφού δεν ήσουν stable ρε, εσυ δεν τα γραφές ότι και τι έγινε που έτρωγες μπλε οθόνες στο prime? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Θα σου λεγα τι έπαιζες στα 5.1. Αφού δεν ήσουν stable ρε, εσυ δεν τα γραφές ότι και τι έγινε που έτρωγες μπλε οθόνες στο prime? 

Οχι ποτε? Σε 5.1 στα 1.34 δεν ημουν σταθερος στα 1.36 ημουν κομπλε. 5.2 στα 1.42. Γενικα ενα 5μηνο επαιζα στα 5 με 1.29 παντου stable 10 λουπες ibtl κτλ και ετσι για το γαμωνο ειπα να δοκιμασω που θα φτασει. Μπλε οθονη απο το Δεκεμβριο του 2017 εχω να δω που πηρα το pc που ακομα δεν ειχα μαθει τη μητρικη και το bios.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
2 minutes ago, Arkin said:

Οπως ειπα εδειξα θερμοκρασιες παραπανω. 90 μια φορα επιασα στα 5.2 και 1.42 οταν πειραματιζομουν. Στα 1.18 στα 4.8ghz πανω απο 60 δεν εχω δει ποτε στην καθημερινοτητα. Ο 2700x δεν λεω οτι δεν εχει καλυτερες θερμοκρασιες αλλα επειδη 1.5 χρονο 24/7 τρεχω το pc που εχω γραφω αυτα που βλεπω. Rock solid σε καθε συνθηκη. Τωρα σε prime οκ δεν ξερω δεν εχω τρεξει και ποτε μου.

Ναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις όμως είναι ότι με ακριβώς ίδιες συνθήκες (volts ψυκτρα και ambient) ο ryzen είναι - 20. Οπότε τι πιο κρύος???? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Ναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις όμως είναι ότι με ακριβώς ίδιες συνθήκες (volts ψυκτρα και ambient) ο ryzen είναι - 20. Οπότε τι πιο κρύος???? 

Δηλαδη με τις συνθηκες που παιζω εγω και εχω 39 στο primal εχει 19 ο 2700x?

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
Just now, Arkin said:

Οχι ποτε? Σε 5.1 στα 1.34 δεν ημουν σταθερος στα 1.36 ημουν κομπλε. 5.2 στα 1.42. Γενικα ενα 5μηνο επαιζα στα 5 με 1.29 παντου stable 10 λουπες ibtl κτλ και ετσι για το γαμωνο ειπα να δοκιμασω που θα φτασει.

Τώρα θα με βάλεις να ψάχνω posts? Ειχες πει ότι στα 5 τρως bsod σε ένα από τα stability, δεν θυμάμαι ποιο, αλλά δεν πειράζει γιατί στα games είναι OK. Δεν θα βρω τέτοιο ποστ δικό σου? 

Just now, Arkin said:

Δηλαδη με τις συνθηκες που παιζω εγω και εχω 39 στο primal εχει 19 ο 2700x?

Ναι στο primal έχεις 39. Και idle 10. Έλα παγαινε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα θα με βάλεις να ψάχνω posts? Ειχες πει ότι στα 5 τρως bsod σε ένα από τα stability, δεν θυμάμαι ποιο, αλλά δεν πειράζει γιατί στα games είναι OK. Δεν θα βρω τέτοιο ποστ δικό σου? 

Απο προπερσι Δεκεμβριο 2017 ισως και να βρεις γιατι δεν ηξερα το bios δεν ανεβαζα τα power limit για αυτο. Αλλα μπλε οθονη δεν θυμαμαι σε τι προγραμμα ειχα και αν ειχα πραγματικα. Αν μπορεις να ψαξεις γιατι οντως δεν θυμαμαι.

Ναι στο primal έχεις 39. Και idle 10. Έλα παγαινε 

Δες το screen πιο πισω. Μετα απο 4 ωρες gaming ειναι αυτο. 37-40 παιζω μονιμα στο primal 50-55 στο origins αλλο λιωσιμο και εκει.

Τελος παντων δεν ανεφερα καν τις θερμοκρασιες μιας και ειμαι οσο πιο χαμηλα γινεται η καταναλωση του 2700x με την vega με παραξενεψε γιατι ειναι τεραστια.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Ο 8700Κ είναι ζεστός cpu... απλά μέχρι 1.3v με μια top αεροψυκτρα είσαι κομπλέ.... Από εκεί και πάνω 1.3v+ θέλει delid με ότι ψύξη και αν βρίσκεται εκτός αν παίζεις με δύο προφίλ overclock (χειμερινό με ψηλότερα mhz&vcore  / καλοκαιρινό με χαμηλότερα mhz & vcore ).... 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ξέρω απλά τα πράματα. Στο ίδιο κουτί με ίδια ψύξη ίδια περίοδο ειχα ryzen στα 1.375, fx στα 1.42 και 8700k στα 1.25. Στις 2 πρώτες περιπτώσεις με custom curve να είναι έως 50% οι ανεμιστήρες. Ε αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση ήταν οι θερμοκρασίες του 8700Κ, και είναι και το πρώτο πράγμα που έγραψα εδώ όταν τον αγόρασα. Άμα έβαζα το ίδιο curve στην υδροψυξη θα κλαιγαν και τα πλακάκια. Αλλά ντσξει, του heybro είναι πιο κρύος. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Λιγο τραγικη καταναλωση με 47% gpu usage. Ρουφηχτρα συστημα εχεις. CPU temp δεν γραφει πουθενα με 15% αν εισαι στους 45 βαθμους ειναι πολυ με 24 ambient. Τον ειχα για πιο κρυο τον 2700x αλλα ο 8700k ειναι και πιο κρυος. Ψυκτρα του 10αρικου να δουλευει τερμα? Βαζω το αυτι διπλα και δεν ακουγεται τιποτα. Ψοφια πραγματα lero. Βαλε καμια ψυκτρα της προκοπης. Με 47% gpu usage εχω περιπου 70watt gpu και 25-30 απο cpu παιζω δηλαδη συνολο 120-130. Τελος παντως παρε καμια σοβαρη ψυκτρα γιατι ο 2700x δεν θα παει για πολυ. 

Τα φανακια lero βλεπω καλα 1300 στροφες και 860? Και εγω νομιζα οτι στις 450 στροφες ειμαι και πολυ. Καθεσαι χωρις ακουστικα?

Εγω ρουφήχτρα εσύ θερμάστρα, δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή όμως...

Παράλειψη και τα temp της cpu

123.jpg.4102929b65471cdcbb3a9e654331a7e1.jpg

45 βαθμούς με ψύκτρα του 10αρικου σε αθόρυβο Mode φυσικά, αν έχεις στοιχειώδεις κρίση να καταλαβεις ότι με τη δική σου υδρόψυξη ο 2700x θα ήταν 30 με 35 με το ζόρι... Όλοι οι ανεμιστήρες εκτός ενός 92 (το καλοκαίρι παίρνει μπροστά αυτός) που ψύχει τους 2 hdd είναι αθόρυβοι. για να τους ακούσεις πρέπει να ανεβούν στις 1000 στροφές....

Δημοσ.
Just now, BabisTs said:

Ο 8700Κ είναι ζεστός cpu... απλά μέχρι 1.3v με μια top αεροψυκτρα είσαι κομπλέ.... Από εκεί και πάνω 1.3v+ θέλει delid με ότι ψύξη και αν βρίσκεται εκτός αν παίζεις με δύο προφίλ overclock (χειμερινό με ψηλότερα mhz&vcore  / καλοκαιρινό με χαμηλότερα mhz & vcore ).... 

Αμφιβάλλω. 1.3v πως το εννοείς το κομπλέ? Γιατί stress test χωρίς να 100αρισει δεν παίζει. Ναι OK στα υπόλοιπα λογικά θα είσαι OK αλλά πως θα  check aris stability χωρίς stress

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...