Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παραπανω threads του 8700k στα παιχνιδια που τα αξιοποιουν ειναι μπροστα απο τον 9700k. Spikes δεν υπαρχουν παντως βαραω 8αρα sessions σε βαρια παιχνιδια και πανω απο 60 βαθμους δεν βλεπω. Τη ψυκτρα εχεις πανω?

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εκλεισα τον 9700k τελικα. Ο f αγνωστο ποτε θα ερθει κ δε μπορω να περιμενω επ αοριστον. Θεωρω πως ο 9700 μπορει να στερειται των thread αλλα σου δινει 2 καθαροαιμα cores τα οποια μετρανε στο gaming οπου και μονο εκει νοιαζει εμενα. και τωρα αλλα και στο μελλον. ο 9900  με τον 9700 εχουν ελαχιστη διαφορα στα games. σχεδον identical. μαλιστα ειναι soldered ο 9700, πραγμα που το θελω παρα πολυ. Δε μου χει κατσει καθολου καλα η αθλια δουλεια που γινε με την οδοντοπαστα. τερμα τα spikes πιστευω. αντε να δουμε αν θα μαστε τυχεροι κ τι τσιπακι θα μας κατσει.. τελος δε θα πληρωσω ουτε ευρω για την αλλαγη... 

αν ειναι ετσι παω πασο, παντως θα σου εδινε στο gaming και ενα καλο κιτ μνημες

• Like 5
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τα παραπανω threads του 8700k στα παιχνιδια που τα αξιοποιουν ειναι μπροστα απο τον 9700k. Spikes δεν υπαρχουν παντως βαραω 8αρα sessions σε βαρια παιχνιδια και πανω απο 60 βαθμους δεν βλεπω. Τη ψυκτρα εχεις πανω?

Screenshot_1.png

https://youtu.be/QuUwLuQGPj4 Απο οσο ειδα υπερεχει ο 9700.Οι εξτρα πυρηνες ειναι μεγαλυτερο ατου απο τα thread. ακομη και σε mt εφαρμογες θεριζει. Στα παιχνιδια εννοειται πως οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα. πανω απο 60 δεν πιανω. Αλλα δε γουσταρω να τρεχω ενα cb και να πιανει 80αρια μετα απο τρια runs. nhd15 noctua φοραω. Η κορυφαια στις αεροψυκτρες. Θελω κλιμακωτη ανοδο θερμοκρασιας. με κουρασε η αθλιοτητα αυτη. 8700 μονο με delid εχει αξια για μενα. κατι που το ψαξα πολυ αλλα τελικα δεν ειμαι διατεθειμένος να το κανω. 

Δημοσ.

Εφοσον δεν θα σου βγει παραπανω χρηματα ειναι μια χαρα η μεταβαση. Απλα μιλαμε για 1-2fps max διαφορα αναλογα το παιχνιδι και που υπερτερει ο καθενας. Για τις θερμοκρασιες ναι σε benchmarks να ανεβαζω και εγω 80αρια στα στα 5 που επαιζα στα 4.8 παω 70-75 σε cinebench. Σε 9900k θα παω καποια στιγμη αλλα σιγουρα μετα απο 3-4 χρονια ο 8700k απλα δινει πονο πανω απο 25-30% σε κανενα παιχνιδια δεν τον εχω δει. Και αυτο σε κατι AC origins/odyssey.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εφοσον δεν θα σου βγει παραπανω χρηματα ειναι μια χαρα η μεταβαση. Απλα μιλαμε για 1-2fps max διαφορα αναλογα το παιχνιδι και που υπερτερει ο καθενας. Για τις θερμοκρασιες ναι σε benchmarks να ανεβαζω και εγω 80αρια στα στα 5 που επαιζα στα 4.8 παω 70-75 σε cinebench. Σε 9900k θα παω καποια στιγμη αλλα σιγουρα μετα απο 3-4 χρονια ο 8700k απλα δινει πονο πανω απο 25-30% σε κανενα παιχνιδια δεν τον εχω δει. Και αυτο σε κατι AC origins/odyssey.

σε 3-4 χρονια τι να τον κανεις το 9900k ρε συ ,θα εχουν βγει καλυτερα cpu...

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αναλογα τι θα χρειαζεται σε gaming. Δεν θελω να αλλαζω ολοκληρη μητρικη οποτε εφοσον ακομα τραβαει ενας 9900k θα ειναι μια καλη μεταβαση. Για ολικη αλλαγη μετα το 2024 να εχουν μπει για τα καλα οι ddr5 με σωστες τιμες. Μια 7ετια κραταει ανετα ενα καλο pc 2000αρου με μια αλλαγη gpu ενδιαμεσα και cpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτο ειναι το σκεπτικο μου κι εμεναΜαρκετινγκ ειναι το θεμα των thread.. Λες να με βγαλει ας τα σκασω για το απολυτο.. και μια ζωη τον εχουμε αλλαξει πριν την ωρα του. αυτη τη στιγμη ο 9700 λογω και   ολων των παραπανω που ανελυσα καθισταται ο πιο vfm high end gaming cpu για μενα. μολις παραλαβω θα ποσταρω... Αν μπορεις βεβαια να πεις vfm εναν cpu των 439 ευρω... 

Επεξ/σία από billeiros
Δημοσ.
Στις 14/10/2018 στις 9:37 ΜΜ, ShooterX είπε

Τώρα μιλάμε για τον 9900k??cpu των 500+ευρω?να το βάλεις σε mobo του 100ευρου ???Ούτε 8700k δεν θα τολμούσα...

Gigabyte z370p d3 μιά χαρά είναι με 8700κ (και υποτιθεται  οτι υποστηριζει εξίσου καλά μέχρι 9900K)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, fwn είπε

Gigabyte z370p d3 μιά χαρά είναι με 8700κ (και υποτιθεται  οτι υποστηριζει εξίσου καλά μέχρι 9900K)

Θα σκασεις 600 ευρω να παρεις 9900k και να τρεχει στα 3700Mhz? Γτ λογω throttle σε αυτην την μητρικη  εκει θα τρεχει... Μην λεμε οτι να'ναι...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Να μη κοιτας cpu usage. το core usage  ειναι που μετραει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, billeiros είπε

Να μη κοιτας cpu usage. το core usage  ειναι που μετραει. 

Ναι το βλεπω και αυτο γενικα πολυ δυσκολα να δεις εναν 8700k ανω του 40% εκτος βαρια benchmarks που εκει και 32/64 θα τον τερματισουν. Με θεαση βιντεο chrome με 3 tabs utorrent plex server εχω 3% usage. Ακομα πιστευω οτι τα περισσοτερα threads ειναι προτιμοτερα απο λιγοτερα cores αλλα στη θερμοκρασια εφοσον εχεις θεμα ο 9700k θα ειναι καλυτερος. Εκτος benchmarks παντως που θα τρεξουμε μια φορα το εξαμηνο πανω απο 60 σε παιχνιδια η 75 σε καμια 10αρια εφαρμογες να τρεχουν δεν εχω δει. Silence η ψυκτρα χειμωνα καλοκαιρι.

Να πω οτι φιλος με 2500k 8ετιας με ψυκτρα της intel τρεχει 5 χρονια μονιμα στους 95 βαθμους σε παιχνιδια και απλα παει τραινο. Στους 98 βαραει λιγο throttle αλλα σκυλος. 

Screenshot_1.png

Και μια μεσα σε gaming επισης με chrome ανοιχτο. 15% usage 39 βαθμοι 28watt καταναλωση cpu. 

FCPrimal-2019-01-29-06-39-05-400.png

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

8700K και 9700K είναι το ίδιο πράγμα..Το να πας από τον έναν στον άλλον, είναι χειρότερο από αυτό που έκαναν πολλοί, δηλαδή που πήγαν από 1080Ti σε 2080. Στην δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον έχεις το RTX/DLSS, στην πρώτη δεν έχεις καμία διαφορά.

• Like 7
Δημοσ.

Καλημέρα, ερώτηση για Z390 Aorus Pro. Πήρα χτες την mobo μαζί με τον 9900Κ. Έπαιξα λιγάκι κ μαλλόν είμαι ψιλοstable ( δεν έχω τσεκάρει ακόμα καλά) στα 4.900 αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το Vcore. Βλέπω 2 διαφορετικά Vcore sto HWinfo, άλλο στο Cpu-z και άλλο στο OCCT. Ειδικά στο OCCT βλέπω κάτι του στύλ 1.6-1.7 που απλά δεν παίζει κ λόγω θερμοκρασιών. Επίσης διάβασα ότι το cpu-z είναι αρκετά ακριβες με αυτο το chipset και επίσης ότι το σωστό είναι το VR Out στο HWinfo. 

Επίσης, όταν πάω να ανεβάσω cache στα 4.7 απο 4.3 κρασάρω. Πρέπει να δώσω πουθενά τάση? Παλεύω να μάθω το bios απο χτές. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

8700K και 9700K είναι το ίδιο πράγμα..Το να πας από τον έναν στον άλλον, είναι χειρότερο από αυτό που έκαναν πολλοί, δηλαδή που πήγαν από 1080Ti σε 2080. Στην δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον έχεις το RTX/DLSS, στην πρώτη δεν έχεις καμία διαφορά.

Γκούχου, γκούχου, κρύβε λόγια για όσους άλλαξαν (με) τη 1080ti με την 2080.

Ακόμα δικαιολογώ στον εαυτό μου τη μετάβαση:P....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...