Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βέβαια δε ξέρω τι benefits θα έχει το PCI-e 4.0/5.0 αλλά εντάξ. Ναι με αυτό το σκεπτικό έφτιαξα το build αλλά μετά μπήκε το μικρόβιο μέσα μου :P Αλλά εφόσον δεν απέχει και πολύ η DDR5 στα PC, δε βλέπω λόγω να αναβαθμίσω άμεσα CPU/MOBO. Αν πήγαινα σε Ryzen 3rd Gen θα το σκεφτόμουν για τις b-die. Anyway, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

ΥΓ. Αυτό που με χάλασαν με τις υπάρχουσες μνήμες μου είναι ότι όταν πάω στην καρτέλα στο CPU-Z μου γράφει "2998MHz" αντί για 3000MHz. Δε ξέρω αν είναι νορμάλ ή όχι αλλά τέσπα :P 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Βέβαια δε ξέρω τι benefits θα έχει το PCI-e 4.0/5.0 αλλά εντάξ. Ναι με αυτό το σκεπτικό έφτιαξα το build αλλά μετά μπήκε το μικρόβιο μέσα μου :P Αλλά εφόσον δεν απέχει και πολύ η DDR5 στα PC, δε βλέπω λόγω να αναβαθμίσω άμεσα CPU/MOBO. Αν πήγαινα σε Ryzen 3rd Gen θα το σκεφτόμουν για τις b-die. Anyway, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

ΥΓ. Αυτό που με χάλασαν με τις υπάρχουσες μνήμες μου είναι ότι όταν πάω στην καρτέλα στο CPU-Z μου γράφει "2998MHz" αντί για 3000MHz. Δε ξέρω αν είναι νορμάλ ή όχι αλλά τέσπα :P 

Αν εισαι ευχαριστημενος απο το συστημα σε αυτα που κανεις απλα δεν χρειαζεται να σου μπαινουν σκεψεις για αλλαγη. Εκτος αν οντως θες να πας σε κατι νεο που θα αξιοποιησεις. Τι 2998 τι 3000 μην ασχολησε καν καποιο bug λογικα στο cpu-z. Δες μεσω hwinfo στο ποσο τρεχουν ακριβως. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι bug το base clock δεν είναι πάντα ακριβώς 100 Mhz σε όλα τα συστήματα. Αν είναι 99.9 ή 99.8 βγαίνουν τα συγκεκριμένα νούμερα.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ilos είπε

Δεν είναι bug το base clock δεν είναι πάντα ακριβώς 100 Mhz σε όλα τα συστήματα. Αν είναι 99.9 ή 99.8 βγαίνουν τα συγκεκριμένα νούμερα.

Το base clock τίνος; Του CPU?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Έχει νόημα να πάω σε 3200C14

Οταν με λιγοτερα χρηματα απο αυτες βρισκεις 32gb ram πλεον,πιστευεις οτι αξιζουν τα 3200C14?

Βασικα πλεον με αυτες τις τιμες,ουτε τα 3200c16 δεν αξιζουν με τοσο μικρη χρηματικη διαφορα απο τα 32gb.

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46405_499830_581112_583123/2-modules-DDR4-3000-MHz-32GB.html?o=ddr4+32gb&order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Το base clock τίνος; Του CPU?

Ψαξε στο bios να βρεις επιλογη sb spread spectrum και καντο disable και μετα δες που θα καθεται η συχνοτητα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ψαξε στο bios να βρεις επιλογη sb spread spectrum και καντο disable και μετα δες που θα καθεται η συχνοτητα.

Μάλλον εννοείς το BLCK Spread Spectrum, δε βρήκα κάτι άλλο πέρα απο το VRM Spread Spectrum

Μετά υπάρχει και η επιλογή BLCK Freq: DRAM Freq Ratio που είναι στο Auto, οι άλλες 2 επιλογές του είναι «100:133 και 100:100»

Οι ραμ που τις βλέπω ότι παίζουν από 1499.3 μέχρι 1500,7 ΜHz (ανεβοκατεβαίνουν) από τα μόνιτορ προγράμματα αλλά η τελευταία στήλη του CPU-Z λέει 2998 

cubDZfN.png

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Μάλλον εννοείς το BLCK Spread Spectrum, δε βρήκα κάτι άλλο πέρα απο το VRM Spread Spectrum

Μετά υπάρχει και η επιλογή BLCK Freq: DRAM Freq Ratio που είναι στο Auto, οι άλλες 2 επιλογές του είναι «100:133 και 100:100»

Οι ραμ που τις βλέπω ότι παίζουν από 1499.3 μέχρι 1500,7 ΜHz (ανεβοκατεβαίνουν) από τα μόνιτορ προγράμματα αλλά η τελευταία στήλη του CPU-Z λέει 2998 

cubDZfN.png

Αυτό εννοεί ο @akoinonitos

1.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, BabisTs είπε

1.png

ναι, ναι αυτο εκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι 

Το ρολόι στο BUS Speed στο CPU παίζει μεταξύ 99.9-100MHz (αν έχει σημασία) 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BabisTs είπε

1.png

ναι αυτο εννοω ,στις am4 υπαρχει σαν southbridge spread spectrum

43 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

cubDZfN.png

κομπλε εισαι ρε ,τι παιδευεσαι

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Α οκ, απλά πίστευα ότι θα έπρεπε να γράφει 2133/1500 και οχι 2132/1999 

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ναι αυτο εννοω ,στις am4 υπαρχει σαν southbridge spread spectrum

κομπλε εισαι ρε ,τι παιδευεσαι

Anyway, thanks παίδες! 

Α και κάτι ακόμη. Η σειρά Vengeance PRO RGB θεωρείται high end όπως αυτές των TridentZ από τη G.Skill ή οι high end είναι μόνο οι Dominator? 

Εκτός και αν οι Dominator θεωρούνται enthusiasts 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Α οκ, απλά πίστευα ότι θα έπρεπε να γράφει 2133/1500 και οχι 2132/1999 

Anyway, thanks παίδες! 

Α και κάτι ακόμη. Η σειρά Vengeance PRO RGB θεωρείται high end όπως αυτές των TridentZ από τη G.Skill ή οι high end είναι μόνο οι Dominator? 

Εκτός και αν οι Dominator θεωρούνται enthusiasts 

οι vengeance pro rgb 3200cl16 εχουν ωραιότατα Hynix cjr τσιπακια 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...