Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mameloukos είπε

Για i5 9600k τι μητρική προτεινεται? ψαχνεται ενα φιλαρακι κ μου ειπε μεχρι 160-170ε θελει να δωσει αλλα αν αξιζει καποια για λιγα παραπανω δεν νμζω να εχει θεμα. 

https://www.skroutz.gr/s/16095237/Gigabyte-Z390-Aorus-Pro-rev-1-0.html

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου δουλεύει το Aura με μητρική Rampage VI Extreme + Trident Z RGB + EK Monoblock RGB + Phanteks GPU Block RGB + Phanteks Halo Digital RGB (addressable) + Bitfenix 200mm RGB Fan + Asus Strix RGB GPU Back Plate + 1 ακόμα RGB light strip στο reservoir της υδρόψυξης. Δηλαδή αρκετά και το motherboard μου έχει άπειρα leds και ζώνες....

Θα προσθέσω τώρα ένα addressable RGB hub + 1 Phanteks Halo Digital RGB (30 Leds addressable) + 2Χ Phanteks addressable light strips και θα βγει το monoblock και στη θέση του θα μπουν 1 EK Velocity Digital RGB (addressable) και ένα VRM Block με custom addressable rgb strip.

Τώρα για το software της Asus τι να πω? To AI Suite είναι σκουπίδι για κλωτσίες και μόλις του έβαλα πάνω 17 Fans + 2Χ Pumps και διάφορους αισθητήρες θερμοκρασίας - ΧΑΛΙ μάυρο και τα προφιλς δεν δουλεύουν ποτέ. Επίσης φορτώνει πολύ σκουπίδι στο startup. Unistall και δεν ασχολούμαι ξανά γιατί το Q-Fan στο UEFI δουλεύει άψογα μαζί με το Asus Fan extension card και φτιάχνω curves με όλους τους αισθητήρες....

Το Aura είναι επίσης κακό, οι τελευταίες εκδόσεις του χρησιμοποιούν πολύ CPU μόνιμα σε όλα τα mods εκτός του Static και όποτε του καπνίσει χάνει και τις ρυθμίσεις (π.χ. η μνήμη κολάει) μέχρι να κάνεις Reboot....Επίσης επειδή γράφει και στο firmware του UEFI μου έχει τύχει να πρέπει να ξαναμπώ στο BIOS να επαναφέρω τις ρυθμίσεις των LED.....

Με την έκδοση 1.7.22 σε static mode που το δουλεύω είναι απλά οκ αλλά δεν έχει καμία σοβαρή δυνατότητα customization για τα addressable leds και η Asus μας είπε στο forum της ότι σύντομα θα βγει νέα έκδοση που θα δίνει αυτές τις δυνατότητες...

Γενικά το κράξιμο για το software της Asus έχει χτυπήσει κόκκινα και στο δικό της forum και στο Reddit αλλά δεν χαμπαριάζουν....

Το Corsair iCue και το πακέτο της NZXT έχουν καλύτερες δυνατότητες customization αλλά φυσικά δεν μπορούν να ελεγξουν το motherboard. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις controllers αν θες να χώσεις χρήματα (π.χ. Aquaero & Aquasuite) αλλά κι άλλο software, καλώδια, διακλαδωτές κτλ...δουλεύει και με τα Corsair αυτό βέβαια...Μπορεί κάποτε να το κοιτάξω.

Γενικά, πρέπει να μαζευτούν οι κατασκευαστές των μητρικών και να συμφωνήσουν σ'ενα standard και να χρηματοδοτήσουν software σοβαρό από κοινού γιατί η τρέχουσα κατάσταση είναι για γέλια..

Γκρινιάζω για την Asus αλλά και οι άλλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα....

Έχει ακόμα δρόμο το RGB lighting για να στρώσει...

Επεξ/σία από Jargon
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Μιας και ο λόγος για RGB, έχει πετύχει κανείς συγχρονισμό (mobo - RAM - GPU) με αυτά τα προγράμματα ?

Ναι από την πρώτη μέρα. Όλα εκτός x62. 

Δημοσ.
Στις 6/1/2019 στις 1:00 ΜΜ, Vasilis 07 είπε

Μιας και ο λόγος για RGB, έχει πετύχει κανείς συγχρονισμό (mobo - RAM - GPU) με αυτά τα προγράμματα ?

Αν δεν εκαναν συγχρονισμο,τοτε δεν θα ειχαν και λογο υπαρξης :)

και εγω με το προγραμμα της gigabyte το rgb fusion κανω συγχρονισμο σε mobo,ram και gpu.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν δεν εκαναν συγχρονισμο,τοτε δεν θα ειχαν και λογο υπαρξης :)

και εγω με το προγραμμα της gigabyte το rgb fusion κανω συγχρονισμο σε mobo,ram και gpu.

Δεν έχω πολύ ασχοληθεί είναι αλήθεια. Έβαλα το RGB Fusion αλλά εμφανίζει μόνο μητρική και RAM. Όχι άλλα parts όπως την 1080ti που έχει RGB.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasilis 07 είπε

Δεν έχω πολύ ασχοληθεί είναι αλήθεια. Έβαλα το RGB Fusion αλλά εμφανίζει μόνο μητρική και RAM. Όχι άλλα parts όπως την 1080ti που έχει RGB.

Προφανως γιατι παιζει πολλες φορες ρολο και η μαρκα που λεμε του καθε προιοντος.

Για την καρτα γραφικων σου δεν ειχα δοκιμασει το rgb fusion η αληθεια ειναι τοτε.Μονο με το Precision ειχα αλλαξει τον φωτισμο.

Για παραδειγμα στις G Skill Trident Z λεει κατω κατω οτι ειναι με ολα τα προγραμματα οκ https://www.gskill.com/en/product/f4-4600c18d-16gtzr

αλλα τονιζει στο τελος το εξης

Trident Z RGB lighting control support through the listed third-party software may vary between motherboard models.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Προφανως γιατι παιζει πολλες φορες ρολο και η μαρκα που λεμε του καθε προιοντος.

Για την καρτα γραφικων σου δεν ειχα δοκιμασει το rgb fusion η αληθεια ειναι τοτε.Μονο με το Precision ειχα αλλαξει τον φωτισμο.

Για παραδειγμα στις G Skill Trident Z λεει κατω κατω οτι ειναι με ολα τα προγραμματα οκ https://www.gskill.com/en/product/f4-4600c18d-16gtzr

αλλα τονιζει στο τελος το εξης

Trident Z RGB lighting control support through the listed third-party software may vary between motherboard models.

H G.Skill δεν έχει δικό της software - re-packed version της Asus χρησιμοποιεί το Aura...με τα θέματα του φυσικά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...