Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για τους ανεμιστηρες δεν το χρειαζεσαι το aisuit, μπορεις πολυ ευκολα να τα ρυθμισεις απο το bios manual και πολυ καλυτερα στην πραγματικοτητα απο το ai suit απο την καρτελα monitor με το qfan tuning που σου βρισκει τις χαμηλότερες στροφες για καθε ανεμιστηρα ξεχωριστα και μετα μπορεις εσει να αλλαξεις σε πια θερμοκρασια και ποσο θα ανεβαζουν στροφες αναλογα με το θορυβο που θες και τις αναγκες ψυξης που εχεις.

Ναι αρχικως απο εκει τα ρυθμιζα και τα 2 αλλα ειναι ευκολια να μπω πχ στο ai suite και να βαλω σταθερες στροφες ενω στο bios θελει restart κτλ. Εξαλλου μια φορα στο τοσο θα το δουλεψω αναλογα τη θερμοκρασια δωματιου. Για το Ai suite παντως τα ρυθμιζει αρκετα καλα τα ριχνει στις 350 στροφες και αναλογα την gpu που το εχω βαλει ανεβαζει και στροφες. Κυριως fixed το εχω 550 και τα 2 και δεν ακουγονται καθολου και το αυτι να βαλω διπλα. Σαν προγραμμα μονο για τα fans το δουλευω.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Άρα αυτό που λένε μερικοί, ''Βάλε 2 notches παραπάνω το ρεύμα(Ενώ δεν χρειάζεται σύμφωνα με stability tests) για να 'σαι σίγουρα σταθερός'' είναι ανοησία.

Στο vcore δεν είναι ανοησία. Κερδίζεις σε σταθερότητα αλλά όπως ειπώθηκε θα σου δώσει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες . (μετά έρχεται η αστάθεια που ανέφερες λόγω θερμοκρασιών) 

Οι μνήμες και τα επιμέρους ρεύματα που εξαρτώνται "έχουν δικό τους θεό" και μπορείς να βρείς τόιχο και προς τα πάνω. Θέλει πολλή δουλειά και ψάξιμο για σταθερό oc σε μνήμες γενικώς.Τόσο που καταντάει κουραστικό να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και ειδικά για 24/7 .

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Στο vcore δεν είναι ανοησία. Κερδίζεις σε σταθερότητα αλλά όπως ειπώθηκε θα σου δώσει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες . (μετά έρχεται η αστάθεια που ανέφερες λόγω θερμοκρασιών) 

Οι μνήμες και τα επιμέρους ρεύματα που εξαρτώνται "έχουν δικό τους θεό" και μπορείς να βρείς τόιχο και προς τα πάνω. Θέλει πολλή δουλειά και ψάξιμο για σταθερό oc σε μνήμες γενικώς.Τόσο που καταντάει κουραστικό να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και ειδικά για 24/7 .

Για τις μνημες μονο απο χομπι αν θες να ασχοληθεις. Αλλιως xmp και τελος. Ειδικα σε intel που θα δωσουν 1-2% και αν παραπανω επιδοσεις. Ακομα και για το cpu. 4.8 με 1.2 και τελος ησυχαζεις και απο θερμοκρασιες και απο ρευμα και απο σταθεροτητα και απο θορυβο. Καλα τα τουμπανα OC αλλα δεν θελει και πολυ πειραγμα για να ευχαριστηθει ο καθενας το συστημα του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι αρχικως απο εκει τα ρυθμιζα και τα 2 αλλα ειναι ευκολια να μπω πχ στο ai suite και να βαλω σταθερες στροφες ενω στο bios θελει restart κτλ. Εξαλλου μια φορα στο τοσο θα το δουλεψω αναλογα τη θερμοκρασια δωματιου. Για το Ai suite παντως τα ρυθμιζει αρκετα καλα τα ριχνει στις 350 στροφες και αναλογα την gpu που το εχω βαλει ανεβαζει και στροφες. Κυριως fixed το εχω 550 και τα 2 και δεν ακουγονται καθολου και το αυτι να βαλω διπλα. Σαν προγραμμα μονο για τα fans το δουλευω.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Βασικος λογος που το εκανα σβου ,ειναι οτι αν τα φτιαξω manual στο bios και μετα αλλαξω προφιλ απο το aisuit και βαλω ας πουμε το full για να τρεξω ενα benchmark ,μετα για να γυρισει στο manual εμενα δεν εχει επιλογη το aisuit, πρεπει να κανω restart για να ξαναγυρισει στο manual. Μεγαλη μ......κια. Και εσενα ετσι ειναι ?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Βασικος λογος που το εκανα σβου ,ειναι οτι αν τα φτιαξω manual στο bios και μετα αλλαξω προφιλ απο το aisuit και βαλω ας πουμε το full για να τρεξω ενα benchmark ,μετα για να γυρισει στο manual εμενα δεν εχει επιλογη το aisuit, πρεπει να κανω restart για να ξαναγυρισει στο manual. Μεγαλη μ......κια. Και εσενα ετσι ειναι ?

Οχι το αλλαζω on the fly οπως θελω. Πχ βαζω fixed 1800 στροφες και μετα απο λιγο το βαζω manual/smart και ρυθμιζεται αναλογα τη θερμοκρασια της gpu. Στο cam εχω curved αναλογα τη θερμοκρασια της cpu να αλλαζει και η ταχυτητα. Restart μονο σε flash bios κανω η αν βαλω κανα realtek driver.

Τα ανεμιστηρακια ειναι pwm 4πινα ισως παιζει καποιο ρολο αυτο δεν ξερω.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
2 ώρες πριν, strawman είπε

@Arkin το aura της Asus δεν το έχεις? Και το cam πως δουλεύει χωρίς το πρόγραμμα ανοιχτό ρε συ? Το hue εμενα θέλει και το cam ανοιχτό.

Τεσπα μόλις πάω σπίτι θα σου βγάλω ένα ss σε idle, κάπου 10% usage είμαι ανάλογα και τα κέφια άμα δεν αρχίσω να κλείνω πραματα

Και με τον 9900κ τοσο θα εισαι.

To Rgb fusion ανοιχτο μονο του μου πιανει ενα 6% max στο task manager μονο του,αρα υπολογισε και το cue και να πως ακομα και σε 8πυρηνο ανετα μπορεις να φτασεις κοντα το 10% cpu usage με το rgb fusion,το cue της corsair και ξερω γω ενα παραθυρο του chrome που σχολιαζουμε.

Ε δεν χρειαζομαστε 12+πυρηνους επειδη αυτα τα προγραμματα τραβανε χρηση :P

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, strawman είπε

Lighting aura λεγεται της asus, για δειτε το ετσι στα services

Εχω ενα γραφει lighting service αλλα ειναι στο suspended και δεν τρωει καθολου πορους. Με youtube και 5 tabs ακομα στο 2% η cpu. Τρεχουν τα παρακατω τερμα δεξια κατω.

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Δημοσ.

Eγω παντως εχω το αλλο ανεξηγητο με το aura και sorry για το offtopic.

To latency των μνημων οταν το εχω στο rainbow

rainbow.png.1bf2929e8ac320c70e9a6ad861376ad6.png

και κοιταχτε το Latency οταν το εχω στο static

static.png.85439fc3c15eacbfe011a81c96d8efe9.png

Οσες φορες και να τα εχω αλλαξει το ιδιο γινεται ,αλλαζω απο rainbow σε static και μαμιεται το Latency στις μνημες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Eγω παντως εχω το αλλο ανεξηγητο με το aura και sorry για το offtopic.

To latency των μνημων οταν το εχω στο rainbow

rainbow.png.1bf2929e8ac320c70e9a6ad861376ad6.png

και κοιταχτε το Latency οταν το εχω στο static

static.png.85439fc3c15eacbfe011a81c96d8efe9.png

Οσες φορες και να τα εχω αλλαξει το ιδιο γινεται ,αλλαζω απο rainbow σε static και μαμιεται το Latency στις μνημες

Ε κλείστε τα φώτα. 

Και στον επεξεργαστή κάτι έφαγε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Ε κλείστε τα φώτα. 

Και στον επεξεργαστή κάτι έφαγε

Αν το βαλω στο Off εχω το ψηλο Latency :wacko: ,του επεξεργαστη ειναι τυχαιο λογω boost απλα δεν κατεγραψε το maximum οταν τσεκαρε το προγραμμα τους πυρηνες αν μιλας για τα Mhz

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Άρα αυτό που λένε μερικοί, ''Βάλε 2 notches παραπάνω το ρεύμα(Ενώ δεν χρειάζεται σύμφωνα με stability tests) για να 'σαι σίγουρα σταθερός'' είναι ανοησία.

Not quite. Τα notches που λέμε είναι τύπου 0.005v/0.01v, δεν είπαμε να πας από 1.3 στο 1.4 και η λογική τους είναι για να πιάσεις οριακές περιπτώσεις λόγω vdroop (δηλαδή αφού έχεις τσεκάρει ότι με 1.3v και πλήρες φορτίο είσαι ΟΚ, βάζεις 1.31v ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να πέσει χαμηλότερα η τάση λόγω vdroop όταν πας απότομα σε full load).

Όλα αυτά για 24/7 stability με νορμάλ συνθήκες πάντα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...