akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Μου κάνει εντύπωση όμως, μπορεί όντως να υπάρξει αστάθεια από overvoltage ; Και δεν εννοώ να ανέβουν τα temps, αλλά να έχεις θέμα καθαρά από υψηλή τάση. Ακριβως αυτο που ειπε ο sheo, οι μνημες ειναι μυστηριο τρενο... Για παραδειγμα στο οδηγο του ο 1usmus για τα ρυζια αναφερει για τις high quality bdies οτι θελουν χαμηλη ταση στο soc ,βεβαια αυτο εξαρταται και απο την καθε τοπολογια της μητρικης που περνουν οι γραμμες και ποσο κοντα ειναι καποια components που ειναι σημαντικο για το "noise" που μπορει να δημιουργησουν.
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Η ερώτησή μου αφορά και τους CPUs, όχι μόνο τις RAM. Για τις RAM διάβασα σε αρκετά threads ότι είναι πολύ περίεργα τα πράγματα όσον αφορά το stability. Ο άλλος πέρναγε stability tests για ώρες και έτρωγε CTDs σε gaming ας πούμε. Btw, μιας και είπα CTDs..Όσο δούλευα τον 8700Κ στην προβληματική H115i, βάραγε κάτι 90άρες στο AC: Odyssey που υπήρχε περίπτωση να φάω CTD. Πάνε οι εποχές που δούλευταν τα εξαρτήματα μια χαρά σε 85-90C, πλέον έχουν γίνει πιο ευαίσθητα όλα λόγω λιθογραφίας. Επίσης, ήθελε παραπάνω vcore για την ίδια συχνότητα για να περάσει το stress test, γνωστό βέβαια ότι παίζουν ρόλο τα temps για το stability.
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Άρα αυτό που λένε μερικοί, ''Βάλε 2 notches παραπάνω το ρεύμα(Ενώ δεν χρειάζεται σύμφωνα με stability tests) για να 'σαι σίγουρα σταθερός'' είναι ανοησία. Αν μιλας για το vcore δεν νομιζω οτι παιζει ρολο στο memory stability ,οτι ταση εχει να κανει με τις μνημες περισσοτερο οπως το soc voltage. Δεν νομιζω οτι το vcore μπορει να κανει τα πραγματα χειροτερα περαν την αυξηση θερμοκρασιας. Εννοειται οτι οσο ανεβαινεις σε mhz στις μνημες και χαμηλωνεις και timings οι πυρηνες θα ζητανε παραπανω ταση. Εγω για παραδειγμα με τις μνημες στα 2133mhz μπορω να παιζω stable με τον cpu 4.3ghz με 1.4v ,με τις μνημες στα 3600mhz δεν βγαζω ουτε cb με αυτην την ταση. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από akoinonitos
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Αν μιλας για το vcore δεν νομιζω οτι παιζει ρολο στο memory stability ,οτι ταση εχει να κανει με τις μνημες περισσοτερο οπως το soc voltage. Οι απορίες μου σχετικά με την τάση αφορούν CPU και RAM. Πάντως όταν θες να πιάσεις τα μέγιστα, ειδικά σε RAM OC, γίνονται πολύ περίπλοκα τα πράγματα. Μπαίνουν στην μέση, IMC, SoC Voltage, Mobo, bios κλπ κλπ..
strawman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Psycho_Warhead said: Τα XMP profiles είναι τραγικά πάντως. Κάπου διάβαζα ότι επειδή δίνουν περισσότερο ρεύμα απ' όσο χρειάζεται πραγματικά στα VCCIO και VCCSA, έχεις πάλι θέμα με αστάθειες. Στην gaming 7 που εχωσυμβαίνει αυτο, με auto vccio και vccsa δεν είναι stable στα 3333 ενώ με manual 3 κλικ πιο κάτω ειμαι. Κουράστηκα βέβαια και τα άφησα όλα stock, gpu θέλουμε ρεεεε!! Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από strawman
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Το XMP σε μένα δίνει τρελά νούμερα σ' αυτά. 1.3 και 1.32v..
strawman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 @Arkin το aura της Asus δεν το έχεις? Και το cam πως δουλεύει χωρίς το πρόγραμμα ανοιχτό ρε συ? Το hue εμενα θέλει και το cam ανοιχτό. Τεσπα μόλις πάω σπίτι θα σου βγάλω ένα ss σε idle, κάπου 10% usage είμαι ανάλογα και τα κέφια άμα δεν αρχίσω να κλείνω πραματα
Arkin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, strawman είπε @Arkin το aura της Asus δεν το έχεις? Και το cam πως δουλεύει χωρίς το πρόγραμμα ανοιχτό ρε συ? Το hue εμενα θέλει και το cam ανοιχτό. Τεσπα μόλις πάω σπίτι θα σου βγάλω ένα ss σε idle, κάπου 10% usage είμαι ανάλογα και τα κέφια άμα δεν αρχίσω να κλείνω πραματα Το εχω το cam και το aura εχω. Τα εχω ρυθμισει πχ τα χρωματα σε ολο το κουτι και το κλεινω αμεσα δεν τρεχει πουθενα. Το cam επισης εχω ρυθμισεις στροφες στο pump και στα fans οπως και τα χρωματα του pump και επειτα κλεισιμο. Ολα δουλευουν κανονικα και εχω πολυ μικρο usage παντα. Hue δεν εχω την ledotainia την ελεγχω απο το Aura. Για το plex κανει ο cpu ολη την δουλεια και απλα streamarete απευθειας στις τηλεορασεις. Εχω 100 ταινιες και αρκετες σειρες που ανανεωνω σε εξωτερικο 1ΤB HDD και τις τραβαει απο εκει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από Arkin
strawman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Arkin said: Το εχω το cam και το aura εχω. Τα εχω ρυθμισει πχ τα χρωματα σε ολο το κουτι και το κλεινω αμεσα δεν τρεχει πουθενα. Το cam επισης εχω ρυθμισεις στροφες στο pump και στα fans οπως και τα χρωματα του pump και επειτα κλεισιμο. Ολα δουλευουν κανονικα και εχω πολυ μικρο usage παντα. Hue δεν εχω την ledotainia την ελεγχω απο το Aura. Εμένα το hue δυστυχώς θέλει cam, και το cam είναι το χειρότερο software που γράφτηκε ποτέ. Εσύ απλά συνδέσεις την ledoταινια στο header της mobo αν κατάλαβα καλά. Πάντως εντύπωση μου κάνει, το aura θα πρεπε να στο δείχνει στα services. Άμα δεν ειναι ανοιχτό το service δεν δουλεύουν τα rgb εμένα, πάνε στα default rainbow Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από strawman
Arkin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, strawman είπε Εμένα το hue δυστυχώς θέλει cam, και το cam είναι το χειρότερο software που γράφτηκε ποτε. Πάντως εντύπωση μου κάνει, το aura θα πρεπε να στο δείχνει στα services. Άμα δεν ειναι ανοιχτό το service δεν δουλεύουν τα rgb εμένα, πάνε στα default rainbow Οντως οτι χειροτερο το cam εχεις ledotainia hue για αυτο αλλα και με κλειστο το pump δουλευει κανονικα το rgb της ψυκτρας. Και στο aura το ιδιο αν θελω να αλλαξω χρωματα το ανοιγω μισο λεπτο τα αλλαζω και κλεισιμο μετα. Οπως και το ai suite μετα απο flash bios ρυθμιζω τα ανεμιστηρακια οπως θελω και το κλεινω τελειως και δουλευουν κανονικα. Ποτε δεν εχουν γυρισει σε rainbow effect απο μονα τους εκτος αν βγαλω τελειως πριζα για πολυ ωρα που εκει φευγουν οι ρυθμισεις απο τα rgb.
7nisiotis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μιας και αναφέρθηκε ο strawman στο cam. Είναι το πιο σπασμένο, pure cancer πρόγραμμα που έχω λειτουργήσει ποτέ. Σε pc φίλου μικρου στην ηλικία που έχει κόλλημα με τα rgb και λοιπές βλακείες φαγαμε 1 μερα δούμε γιατί υπολειτουργούσε το σύστημα του
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Arkin είπε Οντως οτι χειροτερο το cam εχεις ledotainia hue για αυτο αλλα και με κλειστο το pump δουλευει κανονικα το rgb της ψυκτρας. Και στο aura το ιδιο αν θελω να αλλαξω χρωματα το ανοιγω μισο λεπτο τα αλλαζω και κλεισιμο μετα. Οπως και το ai suite μετα απο flash bios ρυθμιζω τα ανεμιστηρακια οπως θελω και το κλεινω τελειως και δουλευουν κανονικα. Ποτε δεν εχουν γυρισει σε rainbow effect απο μονα τους εκτος αν βγαλω τελειως πριζα για πολυ ωρα που εκει φευγουν οι ρυθμισεις απο τα rgb. Το aura παντως αν το περασεις ,ρυθμισεις τα χρωματα και το απεγκαταστησεις τα κραταει ,αν κανεις ομως clear cmos τα χανει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από akoinonitos
Arkin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το aura παντως αν το περασεις ,ρυθμισεις τα χρωματα και το απεγκαταστησεις τα κραταει ,αν κανεις ομως clear cmos τα χανει. Ναι το ξερω για αυτο σε flash bios η σε βγαλσιμο πριζας που γινεται clear το bios μπαινει το rainbow effect. Και το ai suite μονο σε flasarisma bios θελει να γινει ξανα fan control. Το cam επισης τα κραταει.
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ναι το ξερω για αυτο σε flash bios η σε βγαλσιμο πριζας που γινεται clear το bios μπαινει το rainbow effect. Και το ai suite μονο σε flasarisma bios θελει να γινει ξανα fan control. Το cam επισης τα κραταει. Για τους ανεμιστηρες δεν το χρειαζεσαι το aisuit, μπορεις πολυ ευκολα να τα ρυθμισεις απο το bios manual και πολυ καλυτερα στην πραγματικοτητα απο το ai suit απο την καρτελα monitor με το qfan tuning που σου βρισκει τις χαμηλότερες στροφες για καθε ανεμιστηρα ξεχωριστα και μετα μπορεις εσει να αλλαξεις σε πια θερμοκρασια και ποσο θα ανεβαζουν στροφες αναλογα με το θορυβο που θες και τις αναγκες ψυξης που εχεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, strawman said: Εμένα το hue δυστυχώς θέλει cam, και το cam είναι το χειρότερο software που γράφτηκε ποτέ. Εσύ απλά συνδέσεις την ledoταινια στο header της mobo αν κατάλαβα καλά. Πάντως εντύπωση μου κάνει, το aura θα πρεπε να στο δείχνει στα services. Άμα δεν ειναι ανοιχτό το service δεν δουλεύουν τα rgb εμένα, πάνε στα default rainbow 19 minutes ago, akoinonitos said: Το aura παντως αν το περασεις ,ρυθμισεις τα χρωματα και το απεγκαταστησεις τα κραταει ,αν κανεις ομως clear cmos τα χανει. Το αυτό και στην AsRock -AMD- που έχω (υποθέτω το ίδιο ισχύει και για τα Intel, το ίδιο πρόγραμμα τρέχει). Κρατάει (ακόμα και μετά από shutdown) τις ρυθμίσεις RGB. Δεν έχει καμία ανάγκη να τρέχει το πρόγραμμα συνέχεια και δεν έχει services. Επίσης εντύπωση μου έχει κάνει πώς ό,τι αλλαγή κι αν κάνεις στα ανεμιστηράκια, προφίλ, custom curve και RGB στο BIOS, γίνονται on the fly, δεν χρειάζεται restart για να παίξουν. Βασικά καν apply δεν χρειάζεται. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από GeorgeMan 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις