Arkin Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, strawman είπε Καλά ας ήταν η 2080ti στα 750-800 ευρώ και θα την τσίμπαγα παρέα με 9900k και ας έχει και 600αρα ο καταραμενος Το αν ειναι η λεξη κλειδη. 1300+ και αν μας αρεσει. Ο αμανες σε νεα επιπεδα. Οπως και ο 9900k στα 600.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Arkin είπε Το 3200cl14 εχει ιδιο binned με 3600cl15 νομιζω. Πιανουν τα ιδια σε oc bdie και οι 2. Όχι, το 3600C15 είναι καλύτερο. 2
Aten-Ra Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Ε οχι και γιατι ετσι. Περυσι πχ που κοιταζα στους τοτε ryzen μια ειχαν θεματα συμβατοτητας με τις ram,μια προβληματα αποδοσης σε ορισμενα παιχνιδια(που αργοτερα τα εφτιαξαν)αλλα παρολα αυτα σου εδιναν την εντυπωση οτι μονο σταθερους και 100% αξιοπιστους δεν τους ελεγες. Τωρα αν ο 2700x συγκεκριμενα ειχε κυκλοφορησει περυσι αντι για φετος,να εισαι σιγουρος οτι αρκετοι απο τους 9/10 που λες δεν θα ειχαν αγορασει 8700k. Και βεβαια οπως ειπε και ο @7nisiotis να εχεις σταξει 500ευρω για τους πρωτους ryzen 7 το 2017 και να βλεπεις μετα απο δυο χρονια να απαξιωνεται τοσο πολυ ο επεξεργαστης που χρυσο πληρωσες για να ''στηριξεις''την εταιρεια,γιατι ειπαμε οι 9/10 αγοραζουν Intel γιατι..ετσι. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα . Για τις 4000μνημες δεν ξερω αν λειτουργουν σε ολες τις μητρικες ανετα ακομα και με xmp. Απο καποιους χρονισμους και πανω ειναι πιο περιεργα τα πραγματα . Να κάτσουμε στα ίδια για καμία δεκαετία ακόμα γιατί κάποιοι χρυσοπλήρωσαν πριν δυο χρόνια τον επεξεργαστή που αγόρασαν. Εεε έτσι να μην βγάλουν καινούργιες GPU για 2-3 χρόνια ακόμα γιατί κάποιοι πλήρωσαν 1500 ευρώ για την 2800Ti. Τα ηλεκτρονικά δεν είναι σαν το κρασί, όσο περνά ο καιρός χάνουν την αξία τους δεν την κρατάνε. Επιτέλους έχουμε ανταγωνισμό και πρόοδο στους επεξεργαστές και ελπίζω σύντομα και στις GPUs. Αν δεν θέλετε να χάνετε λεφτά θα συμβούλευα να επενδύσετε σε χρυσό αντί για σιλικόνη. 😋 1
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, strawman είπε Δεν με κατάλαβες όμως. Δεν κρίνω το αν αξίζει να αγοράσεις Intel η AMD, αυτό που λέω απλά είναι ότι στην ενότητα αναβαθμίσεις θα δεις πολλούς να θέλουν Intel χωρίς να γνωρίζουν τίποτα περί ασυμβατότητα ram κλπα. Απλά θελαν Intel, και λογικό είναι γιατί έχει φτιάξει όνομα. Όσο για τον 7nisiotis είναι κάποια πράγματα που με δυσκολεύουν να τον πάρω στα σοβαρά. Καταρχάς η 500αρα από την πρώτη μέρα ήταν χαζή κίνηση καθώς στα 300 έπαιρνες 1700 με το 98.5% της απόδοσης στην χειρότερη. Δεν χρειαζόταν να περιμένεις 1 χρόνο να το καταλάβεις. Βέβαια να σου θυμίσω σε επιδόσεις με ποιους παίζανε μπάλα? Γιατί δηλαδή το πικρόχολο σχόλιο πρέπει να πάει προς την AMD όταν από Intel μεριά τα πράματα είναι τρισχειροτερα? Πόσο έχει σήμερα ένας 6900 ειπαμε? Εκεί τι δεν μας πειράζει η κατολισθηση τιμων? Θυμάμαι και τις προάλλες που το ίδιο άτομο ανέβασε bench όπου ο 1600 κερναγε χαστούκια τον ανταγωνιστή του 7600k (μιλάμε για 40-50% πάνω) σε ένα game και αντί να σχολιάσει αυτό σχολιάζει ότι 5 χρόνια μετά η AMD έφτασε τον 2600k. Το ότι 5 χρόνια μετά όμως η intel είναι 30% πισω και στον πουλάει στα ίδια λεφτά που πήρε αυτός τον 2600k το έκανε αβαβα. Και κάπως έτσι καταλήγω να είμαι amd fanboy, επειδή γράφω αυτονόητα πραγματα O 6900 που ακριβως κολλαει με τους mainstream επεξεργαστες? Και μιας και μου επιασες την πανω κατηγορια,οι Threadripper τι τιμες ειχαν και τι τιμες εχουν φτασει?Θες να δεις τον 1920x στην εξελιξη τιμης τι ομορφη καμπυλη εχει? https://www.skroutz.gr/s/12442232/AMD-Ryzen-Threadripper-1920X-Box.html Το πικροχολο σχολιο ειναι προς την Amd γιατι τα τελευταια χρονια μονο πικροχολα σχολια προς την Intel διαβαζω και ολως τυχαιως οι περισσοτεροι μεχρι και μεσα του 2017(1.5περιπου χρονο πριν)ηταν με Intel. Εχουν κλειδωθει στο forum 3 ή 4(εχω χασει το μετρημα)θεματα των τελευταιων intel με τις γνωστες κοντρες,και ορισμενοι συμπεριφερονται στην Amd λες και ειναι η αγια. Στο θεμα αυτο αν καποιος παει σε 9900κ απο 8700κ να πεσει κραξιμο και στο διπλα θεμα αν καποιος παει απο 1700x σε 2700x με αλλαγη μητρικης κιολας και δωσει σχεδον τα ιδια χρηματα(αναλογα την μητρικη και ποτε αγορασε τον 1700χ),εκει μονο Likes και μπραβο. Α και value for money ο 2700x που αξιζει περισσοτερο απο τους intel,βεβαια και εκει μουγκα που κοστιζει τα διπλασια απο τους 1700-1700x με ελαχιστες διαφορες στην αποδοση. Με λιγα λογια δυο μετρα και δυο σταθμα η κατασταση. Και ουτε κανεις εβγαλε τους ryzen σαπακια περαν 1-2 γραφικων. 20 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Να κάτσουμε στα ίδια για καμία δεκαετία ακόμα γιατί κάποιοι χρυσοπλήρωσαν πριν δυο χρόνια τον επεξεργαστή που αγόρασαν. Εεε έτσι να μην βγάλουν καινούργιες GPU για 2-3 χρόνια ακόμα γιατί κάποιοι πλήρωσαν 1500 ευρώ για την 2800Ti. Τα ηλεκτρονικά δεν είναι σαν το κρασί, όσο περνά ο καιρός χάνουν την αξία τους δεν την κρατάνε. Επιτέλους έχουμε ανταγωνισμό και πρόοδο στους επεξεργαστές και ελπίζω σύντομα και στις GPUs. Αν δεν θέλετε να χάνετε λεφτά θα συμβούλευα να επενδύσετε σε χρυσό αντί για σιλικόνη. 😋 Ποιος μιλησε να κατσουμε στα ιδια?Δεν εχετε βαρεθει συνεχεια να γραφετε τα ιδια και τα ιδια λογω ελλειψης επιχειρηματων? Η ανακοινωση για mainstream πολυπυρηνους επεξεργαστες υπαρχει πριν καν βγουν οι Ryzen στην αγορα απο Intel μερια. Και φυσικα ο 5820κ των 400ευρω(με ακριβοτερη βεβαια μητρικη)υπηρχε επισης καιρο πριν βγει ο 8700κ για οποιον ηθελε 6πυρηνες. Αντε πεστε στα μουτρα τωρα φετος και του χρονους με τους πολυπυρηνους απο Amd αλλα και intel(που θα βγαλει και αυτη καποια στιγμη)να γεμισει ο κοσμος πυρηνες για να καθονται. Α ξεχασα γινανε ολοι ξαφνικα super streamers και θελουν τα pc για απαιτητικη δουλεια που ουτε οι 8πυρηνες δεν τους φτανουν.... Προοδο μπορει να εχουμε στους επεξεργαστες μετα απο χρονια,αλλα δεν υπαρχει πληρης αξιοποιηση τους αυτο ειναι το θεμα τουλαχιστον για την μαζα μιας και μιλαμε για mainstream. Οπως ανεφερε ο Heybro πιο πισω,ποιον ακριβως δεν ικανοποιει ο ryzen 7 1700/1700x με την σημερινη τιμη του για οσους δεν μπορουν/θελουν να πανε στους (ακριβοτερους)ιντελ? Α ξεχασα για να ανεβαζουμε benchmarks στο forum γιατι μονο εκει αξιοποιουνται οι παραπανω πυρηνες...... Εγω βλεπω ποσο κοσμο να ειναι ακομα με 4πυρηνους τυπου i7 2600k και i7 3770k γιατι πολυ απλα δεν βρισκει ακομα σοβαρο λογο αναβαθμισης και που εχεις πεσει οι τιμες σε ram και (amd)cpu. Ουτε ολοι ειναι με 2080ti και 240hz monitor για να καιγονται για αναβαθμιση. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Fulgore 3
Aten-Ra Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αντε πεστε στα μουτρα τωρα φετος και του χρονους με τους πολυπυρηνους απο Amd αλλα και intel(που θα βγαλει και αυτη καποια στιγμη)να γεμισει ο κοσμος πυρηνες για να καθονται. Α ξεχασα γινανε ολοι ξαφνικα super streamers και θελουν τα pc για απαιτητικη δουλεια που ουτε οι 8πυρηνες δεν τους φτανουν.... Ξέρεις η πρόοδος δεν πάει μόνο στα top models, θα παίρνεις πλέον 6-Core στα 100 ευρώ. 😉
strawman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 24 minutes ago, Fulgore said: O 6900 που ακριβως κολλαει με τους mainstream επεξεργαστες? Και μιας και μου επιασες την πανω κατηγορια,οι Threadripper τι τιμες ειχαν και τι τιμες εχουν φτασει?Θες να δεις τον 1920x στην εξελιξη τιμης τι ομορφη καμπυλη εχει? Τι παει να πει mainstream επεξεργαστης? Και τι σημασια εχει κιολας? Σε αποδοση ο 1800x ειναι ιδιος με τον 6900. Ο 6900 κατολισθησε τιμολογιακα παραπανω. Παρολαυτα κραζετε τον 1800x και οχι τον 6900. Bottomline, πικροχολο σχολιο εκτος πραγματικοτητας το θεωρω εγω. Αν το θεωρεις κατι αλλο παρακαλω στηριξε την αποψη σου
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Ξέρεις η πρόοδος δεν πάει μόνο στα top models, θα παίρνεις πλέον 6-Core στα 100 ευρώ. 😉 Μα ηδη τον προηγουμενο χρονο επαιρνες 6core στα 150αρα? Και 4c/8t(ryzen 5 1400)που πηραμε σε φθηνη τιμη(σε σχεση με πιο παλια)τι αλλαξε? 3 λεπτά πριν, strawman είπε Τι παει να πει mainstream επεξεργαστης? Και τι σημασια εχει κιολας? Σε αποδοση ο 1800x ειναι ιδιος με τον 6900. Ο 6900 κατολισθησε τιμολογιακα παραπανω. Παρολαυτα κραζετε τον 1800x και οχι τον 6900. Bottomline, πικροχολο σχολιο εκτος πραγματικοτητας το θεωρω εγω. Αν το θεωρεις κατι αλλο παρακαλω στηριξε την αποψη σου mainstream επεξεργαστης=φθηνοτερη μητρικη και μνημες απο την μεγαλυτερη πλατφορμα. Επισης προοριζεται για τον μεσο χρηστη ο οποιος εχει αναλογα μικρες απαιτησεις στην χρηση του pc,σε σχεση με αυτους που κοιτανε την πιο πανω πλατφορμα λογω επαγγελματικης χρησης. Δηλαδη απορω και μονο που μου τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουβαλι. Γιαυτο και χτυπησε και τοσο ασχημα ο 9900κ στην αρχικη του τιμη. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Fulgore
strawman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 26 minutes ago, Fulgore said: Στο θεμα αυτο αν καποιος παει σε 9900κ απο 8700κ να πεσει κραξιμο και στο διπλα θεμα αν καποιος παει απο 1700x σε 2700x με αλλαγη μητρικης κιολας και δωσει σχεδον τα ιδια χρηματα(αναλογα την μητρικη και ποτε αγορασε τον 1700χ),εκει μονο Likes και μπραβο. Α και value for money ο 2700x που αξιζει περισσοτερο απο τους intel,βεβαια και εκει μουγκα που κοστιζει τα διπλασια απο τους 1700-1700x με ελαχιστες διαφορες στην αποδοση. Με λιγα λογια δυο μετρα και δυο σταθμα η κατασταση. Και ουτε κανεις εβγαλε τους ryzen σαπακια περαν 1-2 γραφικων. Σε μενα μιλας, να quotaris αυτα που λεω εγω. Ουτε εδω θα κραξω αν παει καποιος σε 9900k ουτε διπλα αν παει καποιος σε 2700x. Επισης τι μουγκα για τον 2700x..οπως και περσυ με τον 1800x, σε σχεση με τον ανταγωνισμο απο intel η τιμη του 1800x ηταν ξεφτιλα, πολυ χαμηλη την θεωρω. Μονο εσωτερικος ανταγωνισμος υπαρχει μεταξυ AMD, οποτε τι περιμενεις, να κραξω την AMD επειδη η AMD πουλαει φτηνοτερα τον 1700 απο οτι η ΑΜD πουλαει στον 2700x? 3 minutes ago, Fulgore said: mainstream επεξεργαστης=φθηνοτερη μητρικη και μνημες απο την μεγαλυτερη πλατφορμα. Επισης προοριζεται για τον μεσο χρηστη ο οποιος εχει αναλογα μικρες απαιτησεις στην χρηση του pc,σε σχεση με αυτους που κοιτανε την πιο πανω πλατφορμα λογω επαγγελματικης χρησης. Δηλαδη απορω και μονο που μου τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουβαλι. Δηλαδη εγω που πηρα 250€ μητρικη δεν ειμαι σε mainstream? Και τελοσπαντων τι διαφορα κανει αυτο στο ποσο θα ξενερωσεις επειδη το cpu σου εχασε 60% της αξιας του? Δηλαδη ο μη mainstream δεν θα ξενερωσει?
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω εξ αρχης σχολιασα τι ακριβως γραφεται στο forum και οχι μονο οσον αφορα τα περι price/performance σε σχεση με Intel και amd. Το οτι οι Intel ηταν και ειναι ακριβοτεροι το γνωριζουμε εδω και ποσα χρονια δεν αλλαξε κατι. Αλλα αυτο που με ξεπερνα ειναι να αναφερεται και στο θεμα των intel ο 2700x ως το value for money,οταν υπαρχει ηδη πολυ φθηνοτερη λυση απο αυτον που ειναι οντως οι ryzen πρωτης γενιας. Η μηπως η Intel φταιει που η amd τα παρατησε τοσα χρονια για να βγαζει για τις κονσολες cpu/gpu για ποσα χρονια? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Fulgore 1
Aten-Ra Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Fulgore είπε Μα ηδη τον προηγουμενο χρονο επαιρνες 6core στα 150αρα? Και 4c/8t(ryzen 5 1400)που πηραμε σε φθηνη τιμη(σε σχεση με πιο παλια)τι αλλαξε? Καινούργιο μοντέλο στα 150 ευρώ δεν είχαμε, φέτος θα έχουμε άλλη μια φορά ανακατάταξη αφού στα 100 ευρώ πλέον θα έχουμε 6-Core από τα 4-Core που είχαμε και που με OC θα πλησιάζουν τους περσινούς επεξεργαστές των 300 ευρώ. Με 200-250 ευρώ πλέον θα παίρνεις επιδόσεις 9900Κ, αυτό είναι πρόοδος και έπρεπε να το επικροτούμε και όχι να λέμε και τι άλλαξε. Ώρες ώρες λέτε κάτι πράγματα λες και δεν είχατε αγοράσει PC πριν το 2010.
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 37 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε αυτό είναι πρόοδος και έπρεπε να το επικροτούμε και όχι να λέμε και τι άλλαξε. Στο θεμα αυτο που αφορα υποτιθεται τους καφεδες? Τι ακριβως να επικροτουμε, φημες περι μελλοντικων ryzen επεξεργαστων?
Aten-Ra Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Στο θεμα αυτο που αφορα υποτιθεται τους καφεδες? Τι ακριβως να επικροτουμε, φημες περι μελλοντικων ryzen επεξεργαστων? Γενικά μιλάω, το ίδιο θα έλεγα αν έκανε την ίδια πρόοδο και η Intel.
Fulgore Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το να μιλας γενικα και αοριστα σε θεμα με συγκεκριμενο τιτλο/θεματολογια ομως τι ακριβως κερδιζεις?\ Και το ξαναλεω οτι κανεις στο θεμα αυτο δεν αναγκασε κανενα να μην παρει ryzen αν οντως το ηθελε για δικους του λογους(περαν απο τα σχολια 1-2 γραφικων). Δηλαδη οι περισσοτεροι ακομα και οταν ειχαν κυκλοφορησει οι πιο παλιοι Kabylake το λεγαμε οτι δεν αξιζαν γενικα σαν αγορα. Δηλαδη να πουμε αν αξιζει τι?Να δωσει καποιος 320+ευρω για i7 4c εν ετη 2017?Η 260ευρω για ξεκλειδωτο 4c i5?Αλλα αν ο αλλος λεει οτι θελει τον καλυτερο για παιχνιδια και δινει οσο οσο τι να του πουμε,παρε τον δευτερο καλυτερο? Και για τους intel το εχουμε τονισει απειρες φορες οτι δεν ειναι για ολους,αλλα για ατομα με συγκεκριμενες απαιτησεις. Γιαυτο και αναφερονται τις περισσοτερες φορες και benchmarks με πανακριβες καρτες αλλα και σε αναλογες οθονης/hz. Εχω ξαναπει και πιο παλια οτι τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα και μονο στα forum τα κανει ο κοσμος να φαινονται δυσκολα. Εχω φιλο ο οποιος εφτιαξε pc πριν 2 μηνες και αγορασε τον 8400(το εχω ξανααναφερει).Του ανεφερα τι αλλες επιλογες ειχε μεχρι 180ευρω που πληρωσε για αυτο(μεχρι και ryzen 7)και με ρωταει ενα πραγμα. Ποιος επεξεργαστης αποδιδει καλυτερα στο Wow που με ενδιαφερει κυριως?Του λεω ο i5. Ε αυτον και πηρε. Αλλος φιλος μου που φτιαχνει all around pc με 570 που του προτεινα περιμενει αυριο μεθαυριο να του φερουν τον R5 2600. Και οι δυο παραπανω για 1080p 60hz οθονη και κυρια χρηση τα παιχνιδια. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Fulgore
Aten-Ra Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Με το να μιλας γενικα και αοριστα σε θεμα με συγκεκριμενο τιτλο/θεματολογια ομως τι ακριβως κερδιζεις?\ Γενικά μίλησα αλλά όχι αόριστα, σε δικό σου σχόλιο απάντησα για τα περί απαξίωσης των επεξεργαστών μετά από 1-2 χρόνια. 1
Arkin Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Όχι, το 3600C15 είναι καλύτερο. Ισως ναι απλα εχω δει να κλοκαρονται το ιδιο σε αρκετα συστηματα. Ειναι να σου τυχει το silicon lottery βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις