Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα περιμενετε εσεις να δειτε κλωτσιες με την νεα σειρα της Amd.

Οσο κλωτσιες εφαγε ο 8700κ στα 5ghz απο τον 9900κ στα 5ghz κυριως σε 1440p,αλλες τοσες κλωτσιες θα τρωει ο 9900κ απο τους νεους ryzen.

Απο ddr5 μερια που θα αλλαξουν αρχιτεκτονικες και με τις τοτε νεες καρτες γραφικων τα ξαναλεμε.

Εδω θα ειμαστε σε μερικους μηνες να δουμε ποιος θα φαει κλωτσιες απο ποιον.

Προφανως περαν του gaming,ουτως ή αλλως υπαρχουν και οι μεγαλυτερες πλατφορμες που εκει οντως θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον.

Εντομεταξυ εχετε κολλησει και αυτους τους χαρακτηρισμους του Psycho για κλωτσιες,καναρινια και τσαγια που κανονικα χρησιμοποιουνται μονο οταν υπαρχει διαφορα μεταξυ των προιοντων τουλαχιστον της ταξης του 30% και πανω.

• Like 2
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεταξύ μας αν αληθεύει ο 3700Χ (12c/24t) στα 5,0ghz που ακούγεται (και ας μην είναι στα 5,0ghz , ας είναι έστω στα 4,7ghz) τότε είναι σε δύσκολη θέση η intel......

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Μεταξύ μας αν αληθεύει ο 3700Χ (12c/24t) στα 5,0ghz που ακούγεται (και ας μην είναι στα 5,0ghz , ας είναι έστω στα 4,7ghz) τότε είναι σε δύσκολη θέση η intel......

Οσο αληθευε για τον 2700x οτι θα ηταν μεταξυ 4.6 και 4.8 που λεγανε τοτε τα leaks.

Το οτι καποια στιγμη θα βγουν επεξεργαστες καλυτεροι απο τον τωρινο 9900κ αυτο ειναι δεδομενο,και απο την Amd και απο την Intel.

Και φυσικα θελω να δω και στην πραξη πως θα αποδιδει γιατι ο 2700x ακομα σε παιχνιδια χανει απο τον κουτσο 7700κ

Οταν κοινως δουμε σε ολα τα παιχνιδια και σε ολες τις αναλυσεις,οτι ισχυει για τον 7700κ σε σχεση με τον 9900κ οπως στην περιπτωση του Far Cry 5 που βλεπουμε τεραστια διαφορα ακομα και σε 1440p(το λεω αυτο γιατι πχ στο Formula 1 οι διαφορες ειναι πολυ μικροτερες),τοτε ναι μιλαμε για κλωτσιες.

Επισης ο λογος που για αλλη μια φορα αναφερομαι στα παιχνιδια ειναι γιατι για productivity μπορει καποιος να παει ακομα και σημερα σε TR στα χρηματα του 9900κ.Αυτοι εχουν μαθει τωρα τελευταια στους πολλους πυρηνες.

Μακαρι βεβαια στις ddr5 μνημες η Amd να συνεχιζει να ανεβαινει και να σηκωσει επιτελους κεφαλι γιατι αφορμη ψαχνω για να φυγω απο intel τα τελευταια χρονια.

Βεβαια αν ανεβει τοσο πολυ σε πωλησεις θα δειτε πως θα τιμολογει και αυτη οπως η intel. 

Πεφτει κραξιμο για την intel και τις τιμες της στις μητρικες πχ,αλλα εγω βλεπω τις αντιστοιχα κορυφαιες amd x470 μητρικες να εχουν φτασει σχεδον σε τιμες τις αντιστοιχες Z390

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=x470&o=X470&order_by=pricevat&order_dir=asc

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οσο αληθευε για τον 2700x οτι θα ηταν μεταξυ 4.6 και 4.8 που λεγανε τοτε τα leaks. Tο οτι καποια στιγμη θα βγουν επεξεργαστες καλυτεροι απο τον τωρινο 9900κ

Μιας και τους συμπαθώ και του δύο σαν εταιρείες cpu και δεν έχω κάτι να κερδίσω............Υπομονή και θα δούμε (και δεν λέω για πολύ αργότερα.....αναφέρομαι σε αυτήν την σειρά που θα λανσάρει σε κάτι μήνες).....πάντως μία 300ρα mhz να σηκώσει και καλύτερο ipc που θα έχουν στα ίδια κλόκια (έτσι λέει η amd) από τους υπάρχων ryzen......σε μία τιμή των 300-350€ θα είναι λουκούμι ο 3700Χ..........εκεί αναφερόντουσαν οι κλωτσιές περισσότερο (στο θέμα της τιμής)......αλλά και στο θέμα των γενικών επιδόσεων μιας και θα είναι 12c/24t (αλλά και στα games λόγω αυξημένου ipc και ισχυρότερων clocks θα είναι στα ίδια αν όχι καλύτεροι)......Θα δούμε........

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιστορικο χαμηλο του 2700x ειναι τα 310ευρω και μιλαμε για κοντα 9μηνες στην αγορα και μια απο τα ιδια με τον 1700/1700x,αρα πολυ ρομαντικο σε βρισκω αν περιμενεις τετοια τιμη με αυτους τους πυρηνες.

Η να το θεσω και πιο απλα,οσο φθηνες ηταν οι Vega στις αρχες αλλα και σημερα(εκτος mining δηλαδη),αλλο τοσο θα ειναι και οι επομενοι.

Επισης αν εστω ισχυει η τιμη που αναφερεις θελω να δω ολοι οι τωρινοι και περσινοι Ryzen τι τιμες θα εχουν.Το ιδιο ισχυει και για τις μητρικες.

Και για την intel πχ το περιμεναμε οτι ο 9900κ θα κοστιζε αναλογα,απλα και μονο υπο την εννοια οτι ο παλιοτερος 8700κ κοστιζε αναλογα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Για αρχή θα βγουν στα 400 με 500 δολάρια τα μεγάλα μοντέλα, μετά σιγά σιγά θα βγαίνουν και τα φτηνότερα που θα αντικαταστήσουν τους τωρινούς Ryzen 2. Στα 300-350 δολάρια σίγουρα θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις από ότι έχουμε σήμερα στα 450 δολάρια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και για την intel πχ το περιμεναμε οτι ο 9900κ θα κοστιζε αναλογα,απλα και μονο υπο την εννοια οτι ο παλιοτερος 8700κ κοστιζε αναλογα.

όχι και 600ρα για launch....δεν νομίζω να το περίμενε ο περισσότερος κόσμος......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, BabisTs είπε

όχι και 600ρα για launch....δεν νομίζω να το περίμενε ο περισσότερος κόσμος......

Οταν καθεσαι και δημιουργεις φανταστικες απαιτησεις,τοτε εκει ειναι που ερχεται και η απογοητευση.

Και για την νεα γενια καρτων γραφικων χαμηλες τιμες περιμενε ο κοσμος γιατι...ετσι(παρολο που ορισμενοι τα λεγαμε οτι δεν παιζει τετοιο πραγμα),και τους ηρθε η σφαλιαρα και προσγειωθηκαν στην πραγματικοτητα.

Οταν ο 8700κ ειχε ανεβει στα 400ευρω ηταν αναμενομενο οτι ο 9900κ θα χτυπουσε 500+ευρω day one,ειδικα μιας και η intel ειχε βγαλει και ανακοινωση για προβληματα διαθεσιμοτητας.

Αλλα οχι η πλειοψηφια περιμενε ο 9900κ να κοστιζε στα ιδια περιπου με τον 2700x και μετα να απορουσε κανεις τι ρολο θα βαρουσε ο 8700κ και ποιος θα τον αγοραζε.

Και γιατι σου κανει εντυπωση η τιμη του?Εδω κοσμος περυσι εφτανε να δινει 450 και 500+ευρω για 8700κ οταν ειχαν κυκλοφορησει στις αρχες και δεν υπηρχε stock.

Βασικα ο 8700κ εξακολουθει να κοστιζει απο day one πανω απο τα διπλασια απο τους αντιστοιχους Ryzen 5 και κανεις δεν ειπε τιποτα,αρα προς τι η εντυπωση που ο 9900k κοστιζε τα διπλασια απο τον ryzen 7 2700x?

380-400 ευρω day one για τον 8700k χωρις καν ψυκτρα και ολοι με τα μουτρα πεσαν να τον αγορασουν σε σχεση με τους τοτε περσινους ή ακομα και φετινους ryzen 5 ετσι δεν ειναι?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

Έπαιξα λίγο με το overclocking στον 9900k.

Μετά απο μερικές δοκιμές κατέληξα σε 5Ghz, 1.30Vcore και turbo load line calibration γιατί με πιο χαμηλό για κάποιο λόγο το cpuz έδειχνε 1.24 αντί για 1.30v.

Έτρεξα καμιά 30αριά cinebench στη σειρά και κάνα 5λεπτο το stress του cpuz που λέει AVX2 και δεν μου crashαρε οπότε νομίζω είναι καλά απο σταθερότητα.

Το θέμα μου είναι οτι δεν έχω καταλάβει τι vcore έχει τελικά γιατί άλλα λέει το cpuz και άλλα το HWiNFO64 και μάλιστα έχει διαφορετικές μετρήσεις.

Δείτε π.χ. στην εικόνα

Spoiler

cinebench2_2.jpg.ec7ce3c4c55ebf9adc709c5721b412a5.jpgcinebench1_1.jpg.196064776caa722e8153b36956f2ca37.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Silverage είπε

Έπαιξα λίγο με το overclocking στον 9900k.

Μετά απο μερικές δοκιμές κατέληξα σε 5Ghz, 1.30Vcore και turbo load line calibration γιατί με πιο χαμηλό για κάποιο λόγο το cpuz έδειχνε 1.24 αντί για 1.30v.

Έτρεξα καμιά 30αριά cinebench στη σειρά και κάνα 5λεπτο το stress του cpuz που λέει AVX2 και δεν μου crashαρε οπότε νομίζω είναι καλά απο σταθερότητα.

Το θέμα μου είναι οτι δεν έχω καταλάβει τι vcore έχει τελικά γιατί άλλα λέει το cpuz και άλλα το HWiNFO64 και μάλιστα έχει διαφορετικές μετρήσεις.

Δείτε π.χ. στην εικόνα

Απόκρυψη περιεχομένων

cinebench2_2.jpg.ec7ce3c4c55ebf9adc709c5721b412a5.jpgcinebench1_1.jpg.196064776caa722e8153b36956f2ca37.jpg

Το vid μην το κοιτας σου λεει τι ζηταει ο επεξεργαστης οχι τι παιρνει.

Στο hwinfo στους σενσορες του cpu οχι της μητρικης δεν εχει vcore voltage ?

Eπισης ριξε κανενα stress test κανονικο γτ ουτε το cb ουτε το cpuz ειναι για stress test της προκοπης.

Κατι σε realbench με 16gb ram /ibt very high/ prime95 /occt.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...