Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τέτοιες τιμές που έχουν τώρα οι Intel δεν βλέπω να πηγαίνουν πουθενά οι τιμές των Ryzen που ήδη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο 2600 που κοιτάω για παράδειγμα πόσο να πάει πια...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παραγγείλει τον 2600 και τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) και θα παραλάβω αύριο. Το μεγαλύτερο θέμα που έχω όμως είναι με τη μητρική. Η Tomahawk δεν είναι πουθενά διαθέσιμη. Έχω τσεκάρει κάθε μαγαζί Ελλάδα και Ευρώπη που μπορώ να φέρω και θα πρέπει να ανέβω στο budget των 140 αν θέλω να την έχω άμεσα που δεν θεωρώ πως αξίζει. Η επόμενη λύση που σκέφτομαι είναι η Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming η οποία μαζί με μεταφορικά θα μου κοστίζει 150€ και πάλι δεν θα έρθει άμεσα. 4-10 εργάσιμες λέει, οπότε θα μείνω μια βδομάδα χωρίς PC.

Κοιτούσα μήπως έκανα υποβιβασμό και πήγαινα σε μια καλή B350. Κοιτούσα για την MSI B350 Gaming Pro Carbon ή την MSI X370 Gaming Pro Carbon που είναι αν δεν κάνω λάθος μια από τις καλύτερες B350. Αξίζει να γλιτώσω 40€ και να μου έρθει γρηγορότερα σε σχέση με την X470 της Gigabyte που ανέφερα? Είναι τραγικό το γεγονός πάντως πως η μόνη ποιοτική B450 ATX είναι η Tomahawk με τις φθηνές Asrock να ακολουθούν (που δεν μου γεμίζουν το μάτι).

Επεξ/σία από naruto14
Δημοσ.

Δεν μου κάνει Micro Atx λόγω κουτιού. Έχω υπερβολικά μεγάλο κουτί για να βάλω Micro ATX μητρική και παραπάνω από το μισό θα μένει άδειο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, naruto14 είπε

Δεν μου κάνει Micro Atx λόγω κουτιού. Έχω υπερβολικά μεγάλο κουτί για να βάλω Micro ATX μητρική και παραπάνω από το μισό θα μένει άδειο.

που ειναι το κακο?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

που ειναι το κακο?

Φαινεται σαν να εχεσε μια κουτσουλια στο κεντρο η μυγα και μετα το χαος. Οπτικο ειναι το θεμα. 😄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχίζει και με ψήνει περισσότερο η ιδέα της MSI x370 Gaming Pro Carbon. Δεν βλέπω να χάνω κάτι ουσιαστικό σε σχέση με την Aorus. Απλά κουμπώνω αρχικά τον Ryzen 3 1200 που έχουμε για ένα bios update και μετά βάζω εύκολα και τον 1600. Νομίζω πέρα από το StoreMi της AMD δεν βλέπω να έχουν κάτι παραπάνω πέρα από την out of the box υποστήριξη για της 2ης γενιάς Ryzen. Η διαφορά είναι στα 30€ με την Aorus Ultra Gaming. Τι λέτε;

Επεξ/σία από naruto14
Δημοσ.

Μην φοβάσαι την Asrock, οι B450 μητρικές της είναι πολύ ποιοτικές και εντελώς VFM. Δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό λόγο να πας σε ξεπερασμένο chipset ενώ υπάρχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις στην αγορά.

Δημοσ.

Ναι από τη πρώτη σελίδα συνέχεια το γράφετε αυτό. Δεν μπορώ να βρω όμως κάτι διαφορετικό ανάμεσα στις 2 μητρικές που κοιτάω που να δικαιολογεί την 30 ευρώ διαφορά. Και το storemi και η out of the box υποστήριξη (για την οποία μπορώ να φλασαρω νέο bios) δεν μου φαίνεται να αρκούν. 

Μόλις τώρα, lightsout είπε

Μην φοβάσαι την Asrock, οι B450 μητρικές της είναι πολύ ποιοτικές και εντελώς VFM. Δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό λόγο να πας σε ξεπερασμένο chipset ενώ υπάρχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις στην αγορά.

Δεν είναι ότι τη φοβαμαι. Απλά το b450 μοντέλο της δεν με πείθει ιδιαίτερα κυρίως λόγω design. Αν την έχωνα σε ένα κουτί που δεν θα έβλεπα ποτέ δεν θα με πείραζε :P

Δημοσ.

Κοίτα, εγώ έχω αυτήν και αισθητικά είναι μια χαρά. Επίσης, έχω ακριβώς τις ίδιες RAM και έπαιξαν κατευθείαν με xmp στα 3200 MHz .

Βέβαια, θα συμφωνήσω ότι οι υλοποιήσεις της MSI και η σειρά Aurus της Gigabyte είναι κουκλιά, και, για να είμαι ειλικρινής, κατέληξα στην ASrock γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε MSI και Gigabyte (αναβάθμισα πριν 20-25 μέρες).

Τώρα, σε σχέση με το B350 vs B450, οι ουσιαστικές διαφορές είναι αυτές που αναφέρεις, συν ότι τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις RAM και το B350 έχουν λυθεί ίσως και εντελώς.

Προσωπική μου άποψη είναι πως από τη στιγμή που ένα τεχνολογικό προϊόν αντικαθίσταται, τότε το απερχόμενο αυτομάτως χάνει την αξία του, ειδικά όταν μιλάμε για parts υπολογιστή. Ίσως είναι και περισσότερο θέμα ψυχολογίας ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Και θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για διαφορετική πλατφόρμα. Αλλά η AMD έχει δώσει υποστήριξη κανονικά για την Χ370 πλατφόρμα μέχρι το 2020, όπως ακριβώς και για την X470. Με λίγα λόγια ότι cpus υποστηρίζει η μια θα υποστηρίζει και η άλλη. Και στα ίδια χρήματα είναι δεδομένο ότι θα προτιμούσα B450 ή X470. Έχω ήδη παραγγείλει την Tomahawk αλλά δεν ξέρουν ούτε αυτοί πότε θα παραλάβουν. Η μητρική έχει γίνει ανάρπαστη. Για την Asrock είπα για ποιο λόγο δεν ψήνομαι ιδιαίτερα, ενώ οι υλοποιήσεις της Gigabyte και Asus έχουν πολύ κακό VRM. Για αυτό κοιτάω την X370 Pro Carbon της MSI. Για να γλιτώσω αυτό το σχεδόν ανούσιο 30€ που θα έδινα παραπάνω για να πάρω στην Aorus το οποίο μπορώ να το δώσω κάλλιστα σε μια after market ψήκτρα. + ότι θα την έχω και γρηγορότερα που είναι και ψυχολογικό όταν μένεις χωρίς PC :P

Επίσης να αναφέρω πως οι μνήμες που αγόρασα υπάρχουν κανονικά στο Memory support list της MSI x370.

Επεξ/σία από naruto14
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, naruto14 είπε

η AMD έχει δώσει υποστήριξη κανονικά για την Χ370 πλατφόρμα μέχρι το 2020, όπως ακριβώς και για την X470.

Είχες ακούσει παλιά , την κανονική υποστήριξη της amd σε μητρικές που είχαν τον fx-6300  , που έπαιρναν και τον fx-8320 ;;; Τον υποστήριζαν κανονικά και τον 8320 .

• Sad 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για τότε μιας και είχα εστιάσει σε Intel λόγω της ανωτερότητας εκείνη τη περίοδο. Αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε X370 και X470. Αν οι νέοι Ryzen έχουν κάποιο θέμα με τις X370 μητρικές φαντάζομαι θα έχουν και με τις X470.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Δεν γνωρίζω για τότε μιας και είχα εστιάσει σε Intel λόγω της ανωτερότητας εκείνη τη περίοδο. Αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε X370 και X470. Αν οι νέοι Ryzen έχουν κάποιο θέμα με τις X370 μητρικές φαντάζομαι θα έχουν και με τις X470.

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις... Με τη σειρά 4xx έχεις καλύτερη συμβατότητα με τις μνήμες, μεγαλύτερο περιθώριο παραμετροποίησης τους (timings, oc) και ειδικά στις MSI υπάρχει το μαγικό κουμπάκι για τη κακοτοπιά του bios fail, που δεν υπάρχει σε κανένα μοντέλο της msi σειράς b350/x370... 

Αυτή https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html είναι ότι πρέπει για 2600 ακόμα και με oc..... 

Τον ίδιο επεξεργαστή έχω (με OC στα 4,1ghz) και ότι και να κάνω τα vrm's κάνουν διακοπές (από θερμοκρασίες τίποτα) στη prime x470...    

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...