Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 14/10/2018 στις 1:28 ΜΜ, naruto14 είπε

στη κατοχή μου 1440p/144Hz οθόνη τον βλέπω μόνιμα στα 100% σε απαιτητικά games, προσπαθώντας να πιάσω όσα περισσότερα frames γίνεται. Και έχω συχνά πυκνά stutter που οφείλεται στο CPU Usage.

Ποια παιχνίδια παίζεις που καταφέρνουν να εξαντλήσουν τη cpu και όχι την 970 (που δεν τη λες και τέρας) και μάλιστα σε 1440p/144Hz οθόνη ?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Rainbow six siege κυρίως. Ρίχνω τα γραφικά όσο μπορώ για να φτάσω 144 fps και πάνε 100% και cpu και gpu. Κ μερικές φορές έχω stuttering εξαιτίας cpu. Ο λόγος που αναβαθμίζω το cpu είναι γιατί σύντομα θα αλλαχτεί και η κάρτα. Αλλιώς προφανώς δεν υπήρχε λόγος. 

Δημοσ.

Οσο πιο πολυ ριχνεις τα γραφικα, τοσο πιο πολυ θα ανεβαινει το CPU usage.

( με μια μικρη επιφυλαξη, τουλαχιστον ετσι δουλευει το BF1)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν αντιλέγω. Αλλά αφού το CPU πάει 100% και δεν φτάνω τα 144fps, πάει να πει πως και με καλύτερη κάρτα και ανώτερα settings δε θα τα φτάνω. Έχω bottleneck και σε CPU πέρα από GPU.

Αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στην MSI B450 Tomahawk που φαίνεται να είναι η καλύτερη B450 και στην Asus X370 Prime Pro που είναι μεν προηγούμενης γενιάς, αλλά ανώτερη μητρική. Δεδομένου ότι μπορώ να δανειστώ τον Ryzen 1200 της αδερφής μου για να κάνω update το BIOS, έχω να χάσω κάτι άλλο πηγαίνοντας στην X370? Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη και με το Memory Support για αν θα είμαι κομπλέ με τις Gskill Ripjaws που ανέφερα προηγουμένως.

Από ότι έχω δει πάντως η Asus έχει και καλύτερη ψύξη VRM, καλύτερο audio chip, περισσότερα rear usb ports και 3 χρόνια εγγύηση μπροστά στα 2 της MSI.

Και ακόμη μια λύση είναι η MSI X370 Gaming Pro Carbon.

Επεξ/σία από naruto14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, naruto14 είπε

Ναι δεν αντιλέγω. Αλλά αφού το CPU πάει 100% και δεν φτάνω τα 144fps, πάει να πει πως και με καλύτερη κάρτα και ανώτερα settings δε θα τα φτάνω. Έχω bottleneck και σε CPU πέρα από GPU.

Αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα στην MSI B450 Tomahawk που φαίνεται να είναι η καλύτερη B450 και στην Asus X370 Prime Pro που είναι μεν προηγούμενης γενιάς, αλλά ανώτερη μητρική. Δεδομένου ότι μπορώ να δανειστώ τον Ryzen 1200 της αδερφής μου για να κάνω update το BIOS, έχω να χάσω κάτι άλλο πηγαίνοντας στην X370? Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη και με το Memory Support για αν θα είμαι κομπλέ με τις Gskill Ripjaws που ανέφερα προηγουμένως.

Από ότι έχω δει πάντως η Asus έχει και καλύτερη ψύξη VRM, καλύτερο audio chip, περισσότερα rear usb ports και 3 χρόνια εγγύηση μπροστά στα 2 της MSI.

Και ακόμη μια λύση είναι η MSI X370 Gaming Pro Carbon.

b450 ή x470.... Ού μπλέξεις με την σειρά 3. Κυρίως λόγο μνημών όπου στη σειρά b450 είναι ποιο plug and play στις ονομαστικές ταχύτητες τους.

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Δεν αξίζει ακόμα και σε αυτές τις τιμές που έχουν; 

Η tomahawk κοστίζει 115€, δεν νομίζω ότι αξίζει να πας στις άλλες που έγραψες. Ποιοτικά δεν υστερεί (vrms, ψήκτρες), λίγο στο bios χάνει λόγο έλλειψης offset αλλά και εμείς που το έχουμε σάμπως δουλεύει :P ? 

Δημοσ.

Καλά και εγώ δεν έχω ασχοληθεί πολύ με offset. Απλά μετά είναι λίγο το audio chip, λίγο οι περισσότερες συνδέσεις, λίγο η εμφάνιση (η msi carbon που έστειλα είναι κουκλί 😝

Δημοσ.

Ο i7-4790K είναι η πιο "εύκολη" λύση με κλασσικό θέμα την τιμή και διαθεσιμότητα. Είναι εξαιρετικά αλμυρή η CPU για 5-ετών και 4C/8T, o i5-8400 μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν φτηνότερος καλύτερος και κούτα. Αν είναι να φτάσεις εκεί για CPU του 2013 και μτχ καλύτερα να πας απευθείας σε νεο Ryzen 5 2600 π.χ, βγαίνει φτηνά η αναβάθμιση άμα πουλήσεις και 4690K + Z97 + DDR3. Με 400€ σύνολο αγοράζεις Ryzen 5 2600 / MSI Tomahawk B450 / 16GB Gskill 3000/3200 DDR4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και 200 ευρώ να πάρει τον i7-4790K , πουλάει 100 ευρώ τον 4690Κ και του βγαίνει 100 ευρώ η αναβάθμιση cpu. Άλλα 40 ευρώ να αγοράσει άλλα 8 ευρώ ραμ και έγινε αναβάθμιση με 140 ευρώ. Και σε games, δεν υστερεί από καινούργιο ryzen 2600 .

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Και 200 ευρώ να πάρει τον i7-4790K , πουλάει 100 ευρώ τον 4690Κ και του βγαίνει 100 ευρώ η αναβάθμιση cpu. Άλλα 40 ευρώ να αγοράσει άλλα 8 ευρώ ραμ και έγινε αναβάθμιση με 140 ευρώ. Και σε games, δεν υστερεί από καινούργιο ryzen 2600 .

42 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Ο i7-4790K είναι η πιο "εύκολη" λύση με κλασσικό θέμα την τιμή και διαθεσιμότητα. Είναι εξαιρετικά αλμυρή η CPU για 5-ετών και 4C/8T, o i5-8400 μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν φτηνότερος καλύτερος και κούτα. Αν είναι να φτάσεις εκεί για CPU του 2013 και μτχ καλύτερα να πας απευθείας σε νεο Ryzen 5 2600 π.χ, βγαίνει φτηνά η αναβάθμιση άμα πουλήσεις και 4690K + Z97 + DDR3. Με 400€ σύνολο αγοράζεις Ryzen 5 2600 / MSI Tomahawk B450 / 16GB Gskill 3000/3200 DDR4.

Μόνο ανίδεος θα δώσει τόσα χρήματα για CPU του 2013 σε τελειωμένη πλατφόρμα....

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα με πείραζε να κοιτούσα για 4790k αν συμφέρε. Αλλά βλέπω τις αγγελίες καιρό και μόνο 200 ευρώ τον βρίσκω. Και τόσα χρήματα για μένα δεν αξίζει για κανένα λόγο. Οπότε να αρκεστώ στην tomahawk? Ξέρω Σε OC δεν θα χάσω ιδιαίτερα, αλλά είναι αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ. 

Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις ryzen , περίμενε λίγο ... να βγουν οι νέοι intel . Νομοτελειακά οι τιμές των ryzen , θα βουλιάξουν πάλι , όπως έγινε όταν βγήκαν οι coffee lake (του 1700 έπεσε στο μισό και βγάλε) .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...