naruto14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα στο φορουμ. Εδώ και καιρό ψάχνομαι να δω τι αξίζει περισσότερο σε θέμα αναβάθμισης για να φύγω από τον αγαπημένο μου και αξιόλογο 4690K. Η αλήθεια είναι ο επεξεργαστής ακόμα αντέχει αρκετά καλά στα 4.4Ghz, αλλά έχοντας 1 χρόνο τώρα στη κατοχή μου 1440p/144Hz οθόνη τον βλέπω μόνιμα στα 100% σε απαιτητικά games, προσπαθώντας να πιάσω όσα περισσότερα frames γίνεται. Και έχω συχνά πυκνά stutter που οφείλεται στο CPU Usage. Οπότε είπα μιας και χρειάζομαι ακόμα 8GB Ram για παρόμοιους λόγους, να αλλάξω εξ ολοκλήρου τη πλατφόρμα. Αρχικά κοιτούσα να πάω σε Coffee Lake αλλά έπαθα πλάκα όταν είδα πόσο άλλαξαν τελευταία οι τιμές. Και έχοντας σε μεγάλη εκτίμηση τους Ryzen αποφάσισα να κινηθώ προς τα εκεί. Όσον αφορά το θέμα του CPU είμαι ανάμεσα σε AMD Ryzen 5 2600 και Ryzen 7 1700X. Η διαφορά είναι στα 50-60 ευρώ αλλά μιας και το θέλω πρωτίστως για gaming, νομίζω ο 2600 αποτελεί καλύτερη επιλογή. Σκοπεύω να αλλάξω και το cooler στα κοντά (αν όχι κατευθείαν) ώστε να γίνει και OC φυσικά. Οπότε θα ήθελα και μια πρόταση για ένα καλό cooler μιας και δεν έχω πολυψάξει ακόμα. Για RAM η πιο vfm επιλογή φαίνεται να είναι η G.Skill RipjawsV 16GB 3200MHz. Και ο λόγος που θέλω να αλλάξω cooler και να μην κρατήσω το τωρινό μου (Raijintek Ereboss) είναι γιατί θα έχω θέμα λογικά με το ύψος των μνημών. Στο θέμα της μητρικής, δεν γνωρίζω αν τα μοντέλα B350 που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο έχουν περασμένο το BIOS για υποστήριξη της 2ης γενιάς των Ryzen, ή πρέπει να κοιτάξω αναγκαστικά σε B450. Για B450 είμαι ανάμεσα σε μια από αυτές τις 2. Δέχομαι βέβαια και άλλες προτάσεις. Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να έχει Digital Output για ήχο. https://www.skroutz.gr/s/15608044/Gigabyte-B450-Aorus-Pro-rev-1-0.html https://www.skroutz.gr/s/15479241/Asus-Rog-Strix-B450-F-Gaming.html Όσον αφορά τη κάρτα γραφικών, η GTX 970 που έχω τώρα θα αλλαχτεί σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα σε μια VEGA 56.
jeandoumpier Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 36 λεπτά πριν, naruto14 είπε Καλησπέρα στο φορουμ. Εδώ και καιρό ψάχνομαι να δω τι αξίζει περισσότερο σε θέμα αναβάθμισης για να φύγω από τον αγαπημένο μου και αξιόλογο 4690K. Η αλήθεια είναι ο επεξεργαστής ακόμα αντέχει αρκετά καλά στα 4.4Ghz, αλλά έχοντας 1 χρόνο τώρα στη κατοχή μου 1440p/144Hz οθόνη τον βλέπω μόνιμα στα 100% σε απαιτητικά games, προσπαθώντας να πιάσω όσα περισσότερα frames γίνεται. Και έχω συχνά πυκνά stutter που οφείλεται στο CPU Usage. Οπότε είπα μιας και χρειάζομαι ακόμα 8GB Ram για παρόμοιους λόγους, να αλλάξω εξ ολοκλήρου τη πλατφόρμα. Αρχικά κοιτούσα να πάω σε Coffee Lake αλλά έπαθα πλάκα όταν είδα πόσο άλλαξαν τελευταία οι τιμές. Και έχοντας σε μεγάλη εκτίμηση τους Ryzen αποφάσισα να κινηθώ προς τα εκεί. Όσον αφορά το θέμα του CPU είμαι ανάμεσα σε AMD Ryzen 5 2600 και Ryzen 7 1700X. Η διαφορά είναι στα 50-60 ευρώ αλλά μιας και το θέλω πρωτίστως για gaming, νομίζω ο 2600 αποτελεί καλύτερη επιλογή. Σκοπεύω να αλλάξω και το cooler στα κοντά (αν όχι κατευθείαν) ώστε να γίνει και OC φυσικά. Οπότε θα ήθελα και μια πρόταση για ένα καλό cooler μιας και δεν έχω πολυψάξει ακόμα. Για RAM η πιο vfm επιλογή φαίνεται να είναι η G.Skill RipjawsV 16GB 3200MHz. Και ο λόγος που θέλω να αλλάξω cooler και να μην κρατήσω το τωρινό μου (Raijintek Ereboss) είναι γιατί θα έχω θέμα λογικά με το ύψος των μνημών. Στο θέμα της μητρικής, δεν γνωρίζω αν τα μοντέλα B350 που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο έχουν περασμένο το BIOS για υποστήριξη της 2ης γενιάς των Ryzen, ή πρέπει να κοιτάξω αναγκαστικά σε B450. Για B450 είμαι ανάμεσα σε μια από αυτές τις 2. Δέχομαι βέβαια και άλλες προτάσεις. Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να έχει Digital Output για ήχο. https://www.skroutz.gr/s/15608044/Gigabyte-B450-Aorus-Pro-rev-1-0.html https://www.skroutz.gr/s/15479241/Asus-Rog-Strix-B450-F-Gaming.html Όσον αφορά τη κάρτα γραφικών, η GTX 970 που έχω τώρα θα αλλαχτεί σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα σε μια VEGA 56. Vega γιατί; freesync monitor έχεις; Όσον αφορά στον επεξεργαστή, καλύτερα στον 2600x, με μια x470 για τα 144hz ώστε να κλοκαρεις και να πάρεις ότι μπορείς κι από κει...
naruto14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, jeandoumpier είπε Vega γιατί; freesync monitor έχεις; Όσον αφορά στον επεξεργαστή, καλύτερα στον 2600x, με μια x470 για τα 144hz ώστε να κλοκαρεις και να πάρεις ότι μπορείς κι από κει... Ναι Freesync Monitor. Nvidia μόνο αν βγει αρκετά φθηνότερα. Πιο συγκεκριμένα περιμένω κάποιο καλό deal. Από όσο είδα ο 2600X δεν δέχεται και ιδιαίτερα μεγαλύτερο overclock σε σχέση με τον 2600. Max κάνα 4.2Ghz δεν φτάνουν αυτά τα chips? Και επίσης έχει διαφορά X470 με B450 σε OC? Γιατί από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε B350 και Χ370.
jeandoumpier Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 15 λεπτά πριν, naruto14 είπε Ναι Freesync Monitor. Nvidia μόνο αν βγει αρκετά φθηνότερα. Πιο συγκεκριμένα περιμένω κάποιο καλό deal. Από όσο είδα ο 2600X δεν δέχεται και ιδιαίτερα μεγαλύτερο overclock σε σχέση με τον 2600. Max κάνα 4.2Ghz δεν φτάνουν αυτά τα chips? Και επίσης έχει διαφορά X470 με B450 σε OC? Γιατί από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα σε B350 και Χ370. Ο 2600x με το boost φθάνει τα 4.2, χωρίς oc. Από εκεί και πέρα για λίγο παραπάνω ανάλογα με το τσιπακι. Εγώ θα τον προτιμούσα για να έχω μια άνεση παραπάνω, όπως και να 'χει Για τις vega, δεν ξέρω πολύ άκυρες και αποτυχημένες αυτές οι κάρτες. Ως προς την σχέση απόδοσης/κόστους εννοώ... Αλλά αφού έχεις freesync monitor 2k...
nikos5800 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 ακυρες και αποτυχημενες με την καμια ,απλα λογω του mining οι τιμες τους ηταν στο θεο, τωρα εχουν πεσει κατα πολυ νομιζω αξιζουν σε σχεση με αυτα που προσφερουν! καλυτερα παρε τον ryzen 2600 και αστο σε default ρολογια το overclocking δεν σου δινει μεγαλο boost αντε ενα 5% με το ζορι παρε γρηγορες ραμ bdies στην καλυτερη
jeandoumpier Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 13 λεπτά πριν, nikos5800 είπε ακυρες και αποτυχημενες με την καμια ,απλα λογω του mining οι τιμες τους ηταν στο θεο, τωρα εχουν πεσει κατα πολυ νομιζω αξιζουν σε σχεση με αυτα που προσφερουν! καλυτερα παρε τον ryzen 2600 και αστο σε default ρολογια το overclocking δεν σου δινει μεγαλο boost αντε ενα 5% με το ζορι παρε γρηγορες ραμ bdies στην καλυτερη Ως προς τη σχέση αποδοσης/κόστους έγραψα, το διευκρίνησα. Ναι, επί mining κυρίως εννοώ, έχασαν πολύ έδαφος από αυτό όμως στην gaming αγορά. Από την υπερκοστολογηση εννοώ . Όσο για το boost & το oc στο cpu, στα 144hz βοηθάει (ακόμη και σε 2k). Λίγο, αλλά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αυτό το λίγο για να είναι ακόμη πιο άνετοι όταν παίζουν σε υψηλά fps/hz. Αν ήταν για 60hz οθόνη τότε φυσικά δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα. Σίγουρα ονως δεν χάθηκε ο κόσμος αν πάει και στον 2600.
naruto14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Ναι δεν θεωρώ πως αξίζει ιδιαίτερα τα 50€ έξτρα για αυτό το λίγο boost. Δηλαδή ο 2600Χ τρέχει με το δικό του boost στα 4.2Ghz με την default ψήκτρα και νορμάλ θερμοκρασίες? Jean, σίγουρα είναι αποτυχημένες στο θέμα απόδοσης/κόστους, αλλά το ίδιο θα έλεγα και για τα gsync monitors όταν θέλουν 300€ παραπάνω για την ίδια ουσιαστικά τεχνολογία :P. Οπότε είναι που αποφασίζει να δώσει κάποιος τα χρήματα.
jeandoumpier Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, naruto14 είπε Ναι δεν θεωρώ πως αξίζει ιδιαίτερα τα 50€ έξτρα για αυτό το λίγο boost. Δηλαδή ο 2600Χ τρέχει με το δικό του boost στα 4.2Ghz με την default ψήκτρα και νορμάλ θερμοκρασίες? Jean, σίγουρα είναι αποτυχημένες στο θέμα απόδοσης/κόστους, αλλά το ίδιο θα έλεγα και για τα gsync monitors όταν θέλουν 300€ παραπάνω για την ίδια ουσιαστικά τεχνολογία :P. Οπότε είναι που αποφασίζει να δώσει κάποιος τα χρήματα. Είπαμε, για τα 144hz όπως σε intel θα σου πρότεινα τον 8600k και όχι τον 8400 για καλύτερα (χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα την πάλευε ο 8400), έτσι και εδώ προσωπικά θα προτιμούσα τον 2600x έναντι του 2600. Τώρα τί αξίζει ή όχι, μην το ψάχνεις. Άλλοι μετράνε και τα 5 fps όπως έγραψα και πάνω, είναι θέμα προσέγγισης. Τώρα, για το gsync ναι μεν είναι πανάκριβο, αλλά για μένα (έχοντας δοκιμάσει με gsync και χωρίς), αξίζει-σαν τεχνολογία-ΟΧΙ τα χρήματά του. Γνώμη μου. Αλλά μην αλλάζουμε θέμα, γιατί ξεφεύγουμε. Διαβάζοντας λίγο βλέπω πως η spire κάνει αξιοπρεπής (για stock ψύκτρα πάντα) δουλειά έως τα 4-4.2. Αυτά, εσύ αποφασίζεις naruto. Προτάσεις κάνουμε απλά, γνώμες δίνουμε.
naruto14 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μάλιστα. Για τις δικές μου ανάγκες νομίζω ο 2600 θα κάνει μια χαρά. Δεν κυνηγάω έξτρα παραπάνω fps. Έτσι κι αλλώς το μόνο game που θα με ενδιαφέρουν πραγματικά τα 144fps είναι το R6 στο οποίο δεν θα έχω θέμα. Το 100% cpu usage θέλω να γλιτώσω. Για την μητρική τελικά? Για να μην φύγω σε X470, μπορώ να πάρω B350 ή δεν υπάρχουν revisions με το update ήδη στο BIOS? Σε αυτή τη περίπτωση θα κοιτάξω για B450 αν είναι. 1
jeandoumpier Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, naruto14 είπε Μάλιστα. Για τις δικές μου ανάγκες νομίζω ο 2600 θα κάνει μια χαρά. Δεν κυνηγάω έξτρα παραπάνω fps. Έτσι κι αλλώς το μόνο game που θα με ενδιαφέρουν πραγματικά τα 144fps είναι το R6 στο οποίο δεν θα έχω θέμα. Το 100% cpu usage θέλω να γλιτώσω. Για την μητρική τελικά? Για να μην φύγω σε X470, μπορώ να πάρω B350 ή δεν υπάρχουν revisions με το update ήδη στο BIOS? Σε αυτή τη περίπτωση θα κοιτάξω για B450 αν είναι. Πήγαινε σε b450, δεν υπάρχει λόγος να πας σε 350 τώρα. Τώρα, μεταξύ των δυο μητρικών που παρέθεσες, σε όποια και να πας το ίδιο είναι. Υπέρ-κοστολογημένη η strix για b450 (ως συνήθως), αλλά πανέμορφη όμως. 😛
naruto14 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Έγινε, σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις
james rod Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, naruto14 είπε Έγινε, σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις δοκιμασε με εναν i7 4790κ. δε νομιζω οτι θα δεις cpu usage 100%.
naruto14 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Ναι δεν θα δω κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά δεν βρίσκεις εύκολα σε καλές τιμές από αγγελίες και αν σκεφτείς ότι θέλω να βάλω και άλλα 8gb ram δεν είναι τόσο μεγάλη η χρηματική διαφορά με το να μεταβώ σε ryzen (πουλώντας το υπάρχουν σύστημα βέβαια).
Papakitou Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλημερα, Αν και σου εχει μπει το μικροβιο της αλλαγης τωρα και οτι κι αν σου πουμε οι περισσοτεροι, την αλλαγη θα την κανεις, μιας και εχουμε παρομοιο συστημα, να σου πω οτι εκανα την αλλαγη απο 4690κ σε 4790κ, και χωρις να τον εχω κλοκαρει ακομα, στο battlefield που παιζω συνηθως, η διαφορα ηταν παραπανω απο αξιολογη. Το συστημα μου (με εξαιρεση την καρτα γραφικων που θα την αλλαξω καποια στιγμη), θα αντεξει τουλαχιστον 2 χρονια ακομα.. Με 170-200 ευρω βρισκεις 4790κ. Πουλας και κανα 120 αρι τον 4690 και τελειωσε..
naruto14 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Επειδή κάθομαι και ψάχνω αρκετά σχετικά με την επιλογή της μητρικής, διαβάζω ότι η MSI B450 Tomahawk είναι η πιο VFM επιλογή. Συγκεκριμένα βλέποντας το παρακάτω βίντεο αρχίζω να ανησυχώ για την επιλογή της Gigabyte ή της Asus. Το μόνο που με αποτρέπει από την αγορά της MSI είναι το χειρότερο audio chip που έχει. Είναι τόσο ανησυχητικά τα αποτελέσματα των θερμοκρασιών της VRM για να μην κοιτάξω καθόλου την Asus ή την Gigabyte? Μετά σκεφτόμουν μήπως πήγαινα σε κάποιο X470 motherboard για να έχω ένα καλό audio chip μαζί με καλή ψύξη, αλλά δεν ξέρω πόσα πρέπει να διαθέσω εκεί και ίσως ξεφεύγει λίγο η κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα