papajohn87 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Έχω την gtx1080 και ξαφνικά μια μέρα ενώ έπαιζα freeζαρε το pc. Έκανα επανεκίνηση αλλά η κάρτα δε δίνει σήμα στη οθόνη. Ο ήχος ότι το pc μπαίνει στα windows ακούγεται κανονικά στα ηχεία αλλά εικόνα τίποτα. Έβαλα μια παλιά κάρτα γραφικών να δοκιμάσω και όλα δουλεύουν ρολόι. Και θέλω να ρωτήσω το εξής επειδή η κάρτα δεν έχει εγγύηση αξίζει να την επισκευάσω? Και αν ναι έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό service να απευθυνθώ.
Sheogorath Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 18 λεπτά πριν, papajohn87 είπε Καλησπέρα αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Έχω την gtx1080 και ξαφνικά μια μέρα ενώ έπαιζα freeζαρε το pc. Έκανα επανεκίνηση αλλά η κάρτα δε δίνει σήμα στη οθόνη. Ο ήχος ότι το pc μπαίνει στα windows ακούγεται κανονικά στα ηχεία αλλά εικόνα τίποτα. Έβαλα μια παλιά κάρτα γραφικών να δοκιμάσω και όλα δουλεύουν ρολόι. Και θέλω να ρωτήσω το εξής επειδή η κάρτα δεν έχει εγγύηση αξίζει να την επισκευάσω? Και αν ναι έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό service να απευθυνθώ. Kαλησπέρα, σίγουρα δεν έχει εγγύηση; Περίεργο φαίνεται. 1
papajohn87 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Kαλησπέρα, σίγουρα δεν έχει εγγύηση; Περίεργο φαίνεται. Την είχα πάρει refurbished
Sheogorath Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, papajohn87 είπε Την είχα πάρει refurbished Άρα ήταν ήδη ψημένη 99%. δεν αξίζει να ασχοληθείς. Αν χαλούσε πρώτη φορά θα έλεγα να κοιτάξεις το pcb αν κάηκε κάτι, αλλά τώρα σχεδόν σίγουρα έχει φάει reflow. Πόσταρε μια φωτογραφία το PCB να δούμε μπας και έχει καί κάτι. Πριν πόσο καιρό την πήρες; 1
papajohn87 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Την αγόρασα πριν ένα χρόνο περίπου!!! Σκαιφτόμουν να πληρώσω για reballing αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθω...
Sheogorath Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, papajohn87 είπε Την αγόρασα πριν ένα χρόνο περίπου!!! Σκαιφτόμουν να πληρώσω για reballing αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθω... Θες και νέο πυρήνα, που δυσκολα βρίσκεις. Δεν έχει νόημα να κάνεις τον ήδη υπάρχον. 1
Qless Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, Sheogorath είπε Θες και νέο πυρήνα, που δυσκολα βρίσκεις. Δεν έχει νόημα να κάνεις τον ήδη υπάρχον. Αυτό και λόγω του αντικειμένου σου αν θέλεις εξήγησε το λίγο απλά ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ να μην θεωρούν ΠΟΛΛΟΙ και διάφοροι λανθασμένα ότι το πρόβλημα λύνεται προσωρινά με το reflow ή μόνιμα με το rebail, ΑΛΛΑ αγνοούν οτι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι τα solder balls αλλά το εσωτερικό του chip οπότε δώρο άδωρο τα ανωτέρω
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Qless είπε Αυτό και λόγω του αντικειμένου σου αν θέλεις εξήγησε το λίγο απλά ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ να μην θεωρούν ΠΟΛΛΟΙ και διάφοροι λανθασμένα ότι το πρόβλημα λύνεται προσωρινά με το reflow ή μόνιμα με το rebail, ΑΛΛΑ αγνοούν οτι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι τα solder balls αλλά το εσωτερικό του chip οπότε δώρο άδωρο τα ανωτέρω Θα προσπαθήσω. Βασικά αυτό που έχει πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων είναι η σύνδεση chip με πακέτο και όχι το πως θα κάτσει μετά το πακέτο (substrate) στο PCB. Λόγω μεγέθους είναι φυσικά σίγουρο να σπάνε πρώτα οι μπιλίτσες οι μικρές. Με το reball αλλάζουν οι μεγάλες, που σχεδόν πάντα δεν έχουν πρόβλημα. Θα διαφωνήσω όμως με το ότι δεν φτιάχνει προσωρινά με το reflow. Όταν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, και φαίνεται ότι το PCB δεν έχει ζημιά, μονώνεις το PCB με αλουμινόχαρτο και θερμαίνεις τον πυρήνα. Φυσικά δνε αξίζει να πληρώσεις όμως για αυτήν την δουλειά. Έχω φτιάξει για φίλους έτσι κάρτες και μερικές ακόμα δουλεύουν. 1 1
Qless Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ δεν θα το εξηγούσα καλύτερα, δεν είπα οτι δεν φτιάχνει προσωρινά, απλά ειδικά για κάρτα γραφικών εν προκειμένω που σηκώνει ο πυρήνας θερμοκρασίες και συγκεκριμένα για high performance gp 104 δεν έχει νόημα να χάνει τον χρόνο του, παίχνίδια θέλει να παίξει και μόλις πάει να επιταχύνει 3d με τα ανάλογα ρολόγια και σηκώσει θερμοκρασία ...... Δε νομίζω να θέλει απλά να χαζέυει το desktop ή να σερφάρει στο ιντερνετ, η συγκεκριμένη κάρτα πηγαίνει για 3 ωρα sessions σε bf1 και τα σχετικά......ΓΕΝΙΚΑ μιλώντας ναι ειδικά έχω κάνει reflow σε chipset τηλεόρασης και τοποθέτησα μια μικρή παθητική ψυκτρούλα 5 έτη πρίν και συνεχίζει ακάθεκτη.... 2
papajohn87 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Θα προσπαθήσω. Βασικά αυτό που έχει πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων είναι η σύνδεση chip με πακέτο και όχι το πως θα κάτσει μετά το πακέτο (substrate) στο PCB. Λόγω μεγέθους είναι φυσικά σίγουρο να σπάνε πρώτα οι μπιλίτσες οι μικρές. Με το reball αλλάζουν οι μεγάλες, που σχεδόν πάντα δεν έχουν πρόβλημα. Θα διαφωνήσω όμως με το ότι δεν φτιάχνει προσωρινά με το reflow. Όταν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, και φαίνεται ότι το PCB δεν έχει ζημιά, μονώνεις το PCB με αλουμινόχαρτο και θερμαίνεις τον πυρήνα. Φυσικά δνε αξίζει να πληρώσεις όμως για αυτήν την δουλειά. Έχω φτιάξει για φίλους έτσι κάρτες και μερικές ακόμα δουλεύουν. Δηλαδή να δοκιμάσω να κάνω reflow στο chip μονονοντας με αλουμινοχαρτο την κάρτα? Και αν ναι ποση ώρα πρεπει να ζεστανω τον πυρήνα με το θερμοπιστολο?
mixalis95320 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βασικά αυτό που έχει πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων είναι η σύνδεση chip με πακέτο και όχι το πως θα κάτσει μετά το πακέτο (substrate) στο PCB. Λόγω μεγέθους είναι φυσικά σίγουρο να σπάνε πρώτα οι μπιλίτσες οι μικρές. Με το reball αλλάζουν οι μεγάλες, που σχεδόν πάντα δεν έχουν πρόβλημα. Αυτο το 99% απο που προκυπτει? προσωπικη εμπειρια σαν τεχνικος η απο τον louis rossmann?
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 43 λεπτά πριν, papajohn87 είπε Δηλαδή να δοκιμάσω να κάνω reflow στο chip μονονοντας με αλουμινοχαρτο την κάρτα? Και αν ναι ποση ώρα πρεπει να ζεστανω τον πυρήνα με το θερμοπιστολο? Δεν θα αντέξει, εκτός αν του βάλεις Waterblock και power limiter 60%. Δεν αξίζει μακροχρόνια. Αλλά αφού δεν έχεις άλλη επιλογή λόγω εγγύησης, κάνε το. Πρώτα βγάλε μια φωτογραφία το PCB μπας και είναι κάτι άλλο χαλασμένο. Στο έγραψα και νωρίτερα. Μόλις τώρα, mixalis95320 είπε Αυτο το 99% απο που προκυπτει? προσωπικη εμπειρια σαν τεχνικος η απο τον louis rossmann? Με έπιασες, χονδρικό νούμερο, δεν ξέρω ακριβώς στην πραγματικότητα, αλλά δεν είναι πολύ off. Απο τον louis είναι αυτά. Εγώ δεν το έχω δουλειά να επισκευάζω τέτοια. Απο χόμπυ το έχω κάνει για 1-2 φίλους. 1
mixalis95320 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Με έπιασες, χονδρικό νούμερο, δεν ξέρω ακριβώς στην πραγματικότητα, αλλά δεν είναι πολύ off. Απο τον louis είναι αυτά. Εγώ δεν το έχω δουλειά να επισκευάζω τέτοια. Απο χόμπυ το έχω κάνει για 1-2 φίλους. Η αληθεια ειναι οτι ηξερα την απαντηση 😎 Καλο θα ηταν ομως να μην αναπαραγουμε κατι που δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις. Ο ανθρωπος μιλουσε για συγκεκριμενα πραγματα - μοντελα chip που εβαζαν στα προιοντα της aple. Δεν εχουν ολα το ιδιο failure rate ουτε το ιδιο failure point. Εξαλλου θα μπορουσε να ηταν κατι πολυ πιο απλο,ενα απο τα απειρα παραδειγματα, ενας βραχυκυκλωμενος πυκνωτης, κατι που δεν θα φανει με το ματι.. Αν το συμπερασμα σου ηταν απο προσωπικη εμπειρια τοτε να το δεχτω... γι αυτο και η ερωτηση! Ελπιζω να επιασες το point μου.. 😉
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, mixalis95320 είπε Η αληθεια ειναι οτι ηξερα την απαντηση 😎 Καλο θα ηταν ομως να μην αναπαραγουμε κατι που δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις. Ο ανθρωπος μιλουσε για συγκεκριμενα πραγματα - μοντελα chip που εβαζαν στα προιοντα της aple. Δεν εχουν ολα το ιδιο failure rate ουτε το ιδιο failure point. Εξαλλου θα μπορουσε να ηταν κατι πολυ πιο απλο,ενα απο τα απειρα παραδειγματα, ενας βραχυκυκλωμενος πυκνωτης, κατι που δεν θα φανει με το ματι.. Αν το συμπερασμα σου ηταν απο προσωπικη εμπειρια τοτε να το δεχτω... γι αυτο και η ερωτηση! Ελπιζω να επιασες το point μου.. 😉 Το είπα εξαρχής, μόνο όταν έχει ελεγχθεί το PCB για άλλες ζημιές. Και για αυτό ΞΑΝΑζήτησα φωτογραφία. Όλα flip chip BGA είναι, την ίδια αδυναμία έχουν. Φυσικός περιορισμός είναι.
mixalis95320 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το είπα εξαρχής, μόνο όταν έχει ελεγχθεί το PCB για άλλες ζημιές. Και για αυτό ΞΑΝΑζήτησα φωτογραφία. Όλα flip chip BGA είναι, την ίδια αδυναμία έχουν. Φυσικός περιορισμός είναι. Δεν το επιασες το point μου φαινεται.. By the book ολα απλα και ξεκαθαρα ειναι. Στην πραγματικοτητα αλλαζουν πολλα.. Το αφηνω εδω και ο καθενας τα συμπερασματα του.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα