Angelcrow Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Βρε παιδιά οι αισθητήρες θερμοκρασίας της 8rda3+ rev 2.1 είναι καλοί γιατί η κατάσταση είναι λίγο τρελή Case herolchi 6419 με 2χ12cm fans έναν μπροστά και έναν πίσω 400 wat psu dual fan power innovator από e-shop athlon xp2600+@2185 (11.5 x 190fsb, vcore 1.8 ) artic silver 5 και στην box ψύχτρα έχω βάλει 8cm cooler zalman Το κουτί βρίσκετε σε υπόγειο κάτω από το γραφείο ανάμεσα σε ξύλινο ορθογώνιο ξέρετε αυτό που έχει το τυπικό γραφείο υπολογιστών Σημείωση ότι στο υπόγειο δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση και το αερόθερμο που χρησιμοποιώ δεν ζεσταίνει και πολύ (είναι ίσα ίσα για την υγρασία) Bios update έχω κάνει!! και chipset drivers είναι οι 3.13 και για ενδείξεις χρησιμοποιώ το usdm (πρόγραμμα μητρικής) σε full load (prime) έχω cpu temp 49-53/system temp 25-29 και σε normal 40-43/23-25 (ελεγμένοι και μέσω bios) Για την cpu temp φαίνονται είναι λίγο λογικά τα πράγματα Αλλά για την system temp δεν ξέρω και οι ενδέιξεις μου προκαλούν την μία αμφιβολία Ζητάω τα φώτα σας!!!!!!!!!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά ΥΓ : Λετε τελικά να κάνει πολύ κρρρρρρύο εδώ μέσα και εγώ να μην το έχω πάρει χαμπέρι ....μάλλον θα φέρω κανά θερμόμετρο και θα το εξακριβώσω...
Daredevil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2004 exw anawth8ei to idio exw exw 46-47 cpu temp se normal katastaseis kai 50-51 se max load enw to systhma paramenei sta8ero stous 32,kapou diabaza prin thn parw oti epeidh xrhsoimopoiei e3wteriko ais8hthra deixnei parapanw alla den eixa dwsei shmasia tote kai twra den to briskw
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Για να καταλάβω!!!! Δείχνει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τις πραγματικές λόγω εξωτερικού αισθητήρα ή δείχνει μικρότερες θερμοκρασιές από τις κανονικές λόγω εξωτερικού αισθητήρα; Το δεύτερο μάλλον πρέπει να συμβαίνει!!!;;;
OVERCLOCKED Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 εσωτερικο εχει..........δεν το εχεις δει κατω απο το socket??εγω πιστευω δειχνει οκ θερμοκρασιες σε σχεση με την 8rda+ που ειχα.......
KWSN_Men Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Εσωτερικός αισθητήρας (diode): Η μητρική μετράει τις θερμοκρασίες καυτευθείαν από τον επεξεργαστή. Εξωτερικός αισθητήρας (thermistor): Η μητρική χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που βρίσκεται μέσα στο socket, ακριβώς κάτω από τον επεξεργαστή. Είναι προφανές ότι η CPU diode είναι πολύ ακριβέστερη...
LL_NEO Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Το χουμε ξαναπεί: Οι θερμοκρασίες απο τους αισθητήρες θερμότητας της μητρικής σας(και ειδικά του συστήματος), πρέπει να παίρνονται μονάχα ως ενδεικτικοί. Κλασικό παράδειγμα όταν αλλάζουμε μητρική (και χωρίς να αλλάξει η διαρύθμιση του κουτιού μας) έχουμε αξιοσημείωτες διαφορές στη θερμοκρασία, αποτέλεσμα της διαφορετικής θέσης του sensora. Για να μην αναφερθώ στα διαφορετικά bios, ή στις φαινομενικά μεγαλύτερες θερμοκρασίες που "διαβάζει" η μητρική μου μετά την τοποθέτηση watercooling(αλλά αν αυτό ισχύει τότε πως μεγάλωσε η overclockerability του cpu μου στο 1,85Vcore κατα 120MHz???) Όσον αφορά τώρα τους athlon και τις μητρικές της Epox. Οι μητρικές έχουν φυσικά και thermistor αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να διαβάσουν τις θερμοκρασίες που στέλνει το diode του επεξεργαστή. Η επιλογή των τεχνικών της να μας δίνουν ως επιλογή μόνο το ανακριβές thermistor, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο KWSN οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμούν να "καβαντζώνουν" το diode μέσω του οποίου γίνεται εσωτερικά monitoring της θερμοκρασίας του επεξεργαστή και έτσι αν αυτή υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο, το Pc κλείνει. Προσοχή: Το κλείσιμο που περιγράφω δεν έχει τίποτα να κάνει με το "κλείσιμο" σε περίπτωση υπερθέρμανσης όπως αυτό μπορεί να ρυθμιστεί απο το χρήστη στο "PC HEALTH STATUS" section της μητρικής. Το κλείσιμο μέσω της θερμοκρασίας που μετράται απο το diode είναι τελειώς μη παραμετροποιήσιμο απο το χρήστη, κοινώς όσο και να χτυπάτε τον κώλο σας κάτω δε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να το τροποποιήσετε. Οι τεχνικοί της Epox υποστηρίζουν ότι αυτή η αυτοματοποιήση έχει ως απαραίτητη προυπόθεση το winbond τσιπάκι (απο το όποιο γίνονται όλες οι μετρήσεις της μητρικής (fan rpm,voltage,temps) να μην έχει καμία σχέση με το diode. Κοινώς είτε το winbond θα κάνει παιχνίδι μαζί του, είτε το κύκλωμα κλεισίματος.
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2004 Ευχαριστώ παιδιά με καλύψατε 100%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.