Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει επιδότηση αυτόν τον καιρό από Cosmote. Είχα καιρό να ασχοληθώ με επιδοτήσεις κι αυτό που γνώριζα ήταν ότι σου δίνουν ένα ποσό κι εσύ διαλέγεις ποια συσκευή θες. Τώρα είδα διαφορετικά πράγματα. Μου προτείνουν ή να συνεχίσω στο πρόγραμμα που είμαι ή να πάω σε ένα άλλο. Αν μείνω σε αυτό που είμαι, μου δίνουν 208€ για ένα MLS MX Plus Dual ή 70€ για όποια συσκευή θέλω συν κάποια tablet μέσα. Αν πάω στο άλλο πρόγραμμα που μου προτείνουν, μου δίνουν 212€ για το MLS ή 175€ για ένα εκ των Xiaomi Redmi 5 32Gb, Honor 7A Dual, Huawei P Smart, ή 170€ για iPhone ή 150€ για επιλεγμένες συσκευές (Huawei P20 Lite, Huawei Y5 2018, Samsung Galaxy J5 2017, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Redmi 6A 32Gb, Fluo V2, Alcatel 3, Nokia 8110, Samsung Galaxy J3 2017, MLS Easy TS 2018, Samsung Galaxy J6 2018). Ακολουθώντας τη φόρμα αγοράς smartphone έχουμε τα εξής:

1) Το ποσό που διαθέτουμε: Μέχρι 250€ ή μέχρι 300€ σε περίπτωση που αξίζει πολύ (VFM), μετά την αφαίρεση της επιδότησης αυτά τα ποσά κι όχι κανονική τιμή συσκευής.

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): ομιλία, σερφάρισμα, ελάχιστο gaming (csr 2), πολύ μουσική (spotify, tune in, mp3).

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: 5.2" - 6.3"

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): Αδιαβροχοποίηση δε θα ήταν άσχημη.

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Θέλω ικανοποιητικές φωτογραφίες, δε με πειράζει αν δεν είναι τέλειες. Το ίδιο και για το βίντεο.

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Ναι, αλλά αν κάποια συσκευή είναι πολύ καλή περίπτωση (VFM) ίσως να μη με πείραζε αν είναι single sim.

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Σε 32Gb θα το προτιμούσα, σε 64Gb και άνω δεν έχω θέμα.

8) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Για τη ROM ναι, για την 800αρα δε ξέρω. Ζω σε μεγάλη πόλη και δε ξέρω πόσο θα είναι πρόβλημα η έλλειψή της.

9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Καλό θα ήταν να υπάρχει.

10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Από android 8αρι και να υπαρχουν βλέψεις για 9αρι θα ήταν καλό.

11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Επειδή δεν είμαι με το κινητό στο χέρι όλη μέρα, θέλω να μου βγάζει μια μέρα με κάποια άνεση.

12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Μόνο από Ελλάδα.

13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Από σελίδα Cosmote, από Γερμανό, από φυσικό κατάστημα Cosmote ή από οποιοδήποτε άλλο που μπορώ να αξιοποιήσω την επιδότηση εκεί.

14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Μόνο για καινούριο.

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στις σελίδες από τα καταστήματα, αυτά που μου κίνησαν το ενδιαφέρον είναι τα εξής(τιμή μετά τη χρήση της επιδότησης): Nokia 8 στα 229€ (μονόκαρτο), Huawei P20 Lite στα 179€, Huawei Mate 20 Lite στα 329€ (λίγο πάνω από το διαθέσιμο όριο χρημάτων), Xiaomi Redmi Note 5 64Gb στα 179€, Samsung A8 στα 299€ (στο όριο των διαθέσιμων χρημάτων), Xiaomi Mi A2 στα 259€. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια στην επιλογή μου. Ευχαριστώ. 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι επιδοτησεις συσκευων ειναι μεγιστη απατη εδω και χρονια. Ειναι προτιμοτερο να ζητησεις μειωση του μηνιαιου παγιου σου αντι γι επιδοτηση συσκευης. Θα σπυ μειωσουν το ιδιο ποσο (ή καμια φορα και παραπανω) μοιρασμενο στους 24 μηνες του αυμβολαιου σου οποτε δεν το χανεις σαν ποσο. Απο την αλλη θα εισαι κερδισμενος διοτι την συσκευη απο την Cosmote (ή οποια αλλη εταιρεια) την παιρνεις σε τιμες πολυ μεγαλυτερες απο οσα την βρισκεις στα skroutzομαγαζα. Αρα χανεις τουλαχιστον 50-100€ απο εκει (αναλογα την συσκευη) και δεν εισαι και περιορισμενος σε επιλογες. Εγω εχω πανω απο 10 χρονια να παρω επιδοτηση συσκευης. Δεν συμφερει.

Σαν συσκευες θα κοιτουσα Nokia 8, Mi A2, Note 5 με την σειρα που ανεφερα. Το Nokia 8 εχει πολυ καλυτερο επεξεργαστη και pure Android, το Mi A2 καλυτερη καμερα αλλα και αυτο pure Android, το Note 5 εχει μεγαλυτερη μπαταρια και radio.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.

Από έκπτωση παγίου μου κάνει 2 προτάσεις. Και οι δύο προτάσεις αφορούν αλλαγή προγράμματος. Η μία έχει 132€ συνολικό ποσό έκπτωσης και η άλλη έχει 72€ έκπτωσης. Απλά αυτός που δικαιούται την επιδότηση, σαν συνταξιούχος του ΟΤΕ δικαιούται ήδη αρκετά καλή έκπτωση στο πάγιο. Οπότε μια επιπλέον μείωση του παγίου δε μου λέει και πάρα πολλά. Τώρα έχω αυτή τη συσκευή (Lenovo A7010a48). https://www.devicespecifications.com/en/model/455c389a (Antutu 45837). Και σκεφτόμουνα εδώ και καιρό να την αλλάξω. Το Nokia 8 μου αρέσει αρκετά. Έχει πολύ καλές επιδόσεις και Pure Android όπως είπες. Το θέμα είναι ότι είναι μονόκαρτο. Έχω 2 κάρτες sim, αλλά για κλήσεις χρησιμοποιώ τη μία. Εκεί έχω πρόγραμμα καλό τώρα. Παλιότερα ήμουνα μια στη μία και μια στην άλλη. Ανάλογα που είχα καλύτερη προσφορά κάθε μήνα.Το Mi A2 βγαίνει σε περισσότερα λεφτά από το Nokia 8 και το θεωρώ κατώτερό του. Το Note 5 είναι μια συσκευή που μου άρεσε από τότε που βγήκε. Σχεδόν όλα τα Σκρουτζομάγαζα δεν έχουν δόσεις. Αν είχα μετρητά διαθέσιμα θα κοιτούσα από Κίνα. Οπότε με βολεύει τώρα η επιδότηση.

Δημοσ.

Διαλεγεις απο αυτες τις 3. Τις αλλες δεν θα τις κοιτουσα. Το P Smart ειναι αξιολογο επισης. Το Nokia 8 βγαινει και dual. Ειναι οι περιορισμοι που ελεγα και δεν βολευουν με τις επιδοτησεις.

Δημοσ.

Τελικά χθες πήρα το Huawei P20 64gb στα 254€. Είχε στην πόλη μου Festival Huawei και η Cosmote (πρώην ΟΤΕ) είχαν γι' αυτή την εβδομάδα ειδική έκπτωση στα Huawei, έτσι το P20 εκτός από τα 70€ επιδότησης που είχα, είχε επιπλέον έκπτωσης στην αρχική τιμή 175€. Σύνολο δηλαδή 245€ φθηνότερα. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή. 🙂

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PcManiaC7 είπε

Τελικά χθες πήρα το Huawei P20 64gb στα 254€. Είχε στην πόλη μου Festival Huawei και η Cosmote (πρώην ΟΤΕ) είχαν γι' αυτή την εβδομάδα ειδική έκπτωση στα Huawei, έτσι το P20 εκτός από τα 70€ επιδότησης που είχα, είχε επιπλέον έκπτωσης στην αρχική τιμή 175€. Σύνολο δηλαδή 245€ φθηνότερα. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή. 🙂

Μια χαρά σου ήρθε. Καλορίζικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...