Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν δύο εβδομάδες, το Facebook γνωστοποιούσε ότι έπεσε θύμα hacking, με τους hackers να αποκτούν σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση πλήρη πρόσβαση σε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς. 

Με βάση την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει από τη μέρα εκείνη, το Facebook προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών για το hacking.  Η ανακοίνωση αναφέρει ότι με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο αριθμός των λογαριασμών που έπεσαν θύματα της επίθεσης ανέρχονται σε 29 και όχι 50 εκατομμύρια. Αν έχετε απορία για το αν ο δικός σας λογαριασμός περιλαμβάνεται σ' αυτούς που είχαν πρόσβαση οι hackers, αρκεί να επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα όπου σε ειδικό μπλε πλαίσιο -αν και στην αγγλική γλώσσα- αναγράφεται η σχετική πληροφορία. 

breach.jpg.50a01d9110cdf6ae710279fa98c3d7e1.jpg

Από τους 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, υπήρξε διαρροή συγκεκριμένων πληροφοριών από τα 15 εκατομμύρια από αυτούς, όπως του πλήρη ονόματος, της email διεύθυνσης και του τηλεφωνικού αριθμού του κάθε χρήστη. Για τους υπόλοιπους 14 εκατομμύρια λογαριασμούς, το hacking ήταν πιο αποτελεσματικό αφού εκτός από τις παραπάνω πληροφορίες, υπήρξε πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες του χρήστη όπως την τοποθεσία που έχει δηλώσει, τη συσκευή που χρησιμοποιεί, τις σελίδες που ακολουθεί, το φύλο του και τη θρησκεία του. Όπως αναφέρει το Facebook, οι hackers δε δημοσίευσαν οτιδήποτε σε προφίλ των χρηστών με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας μέχρι στιγμής. 

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας περιλαμβάνεται σε αυτούς που έχει υπάρξει κακόβουλη πρόσβαση, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι να τον προστατεύσετε αφού σύμφωνα με το Facebook δεν υπήρχε οποιαδήποτε διαρροή κωδικού από τη στιγμή που οι hackers είχαν πρόσβαση στα tokens για να μπορούν να μπουν σε κάθε λογαριασμό. Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, το Facebook διέγραψε τα tokens αυτά προχωρώντας στην έκδοση νέων, κάτι που οδήγησε στην αποσύνδεση όλων αυτών των λογαριασμών και στην ανάγκη των χρηστών να ξανασυνδεθούν.

Η έρευνα συνεχίζεται και μελλοντικά το Facebook θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες. 

TheVerge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Thanks 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή βάλαμε αριθμό τηλεφώνου για περισσότερη ασφάλεια από τους hackers και τώρα έχουν το τηλέφωνό μας, το e-mail μας και το όνομα μας; Noice...

• Like 10
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Δηλαδή βάλαμε αριθμό τηλεφώνου για περισσότερη ασφάλεια από τους hackers και τώρα έχουν το τηλέφωνό μας, το e-mail μας και το όνομα μας; Noice...

O αριθμός τηλεφώνου είναι για να επιβεβαιώσει η πλατφόρμα πως έχεις μόνο 1 προφίλ και όχι 100, και άρα είσαι αληθινό πρόσωπο.

Επίσης, ο αριθμός τηλεφώνου βοηθάει στην επαναφορά του λογαριασμού, αν ξεχάσεις τον κωδικό. Κάτι που έπαθα εγώ σε κάτι emails που δεν πολυχρησιμοποιώ και τώρα δεν μπορώ να συνδεθώ, αφού δεν είχα δώσει αριθμό. Είμαι κατά του να δώσω, αλλά να λέμε και τη χρησιμότητα του. Υπάρχουν βέβαια και λόγοι για να μην το δώσεις όπως προτιμώ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Δεν πάνε πολλά χρόνια όταν οι ίδιες γνωστές υπηρεσίες απετρεπαν τους νέους χρήστες να δίνουν προσωπικές πληροφορίες. Μέχρι που μια ημέρα το fb μου ζήτησε ταυτότητα (!) για επιβεβαίωση στοιχείων καθότι δεν συμπλήρωνα τηλ. Ρε αντε γ......ε, όπως ήταν delete. 

24 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε

O αριθμός τηλεφώνου είναι για να επιβεβαιώσει η πλατφόρμα πως έχεις μόνο 1 προφίλ και όχι 100, και άρα είσαι αληθινό πρόσωπο... 

Doubt. 

• Like 1
Δημοσ.

πώς μπορείτε να δείτε  αν υπήρξε κακόβουλη πρόσβαση στο λογαριασμό σας, εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δω , γιατι δεν έχω Facebook 😛😛😛

56 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

ε ναι πως θα σε χρεώσει ο πάροχος δικτύου εσένα? θα δώσει τον αριθμό σου σε τρίτους και βάλε θα σε κάνουν αναπάντητες κλήσεις και όταν πάρεις να δεις ποιος είναι θα σου φανε το υπόλοιπο. γνωστά τα κόλπα τους 

Δημοσ.

Με έχει κουράσει πολύ η κάθε μ@λ@κι@ που κάνει το fb... το ξέφραγο αμπέλι μεγαλύτερη ασφάλεια έχει... το ανησυχητικό όμως είναι ότι δεν βλέπω καμία σοβαρή αντίδραση... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Περιμένοντας τους:

"Μα βρήκα τους συμμαθητές μου εκεί μέσα..."

Ποιους συμμαθητές βρε συ, παλιές γκόμενές ψάχνει - βρίσκει ο κόσμος εκεί!!! 😛

Δημοσ.

ενδιαφέρον - κάτσε να ανοίξω επιτέλους ένα λογαριασμό FB να μη μένω πίσω εις τας μονδέρνας εξελίξεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosveto12 είπε

Βγενω ότι έχω χακαριτσει αλλά βλέπω ότι μου έχουν βάλει λεφτά στο PayPal . Τι να κάνω ; Να τα γυρίσω πίσω ; 

θα σου pmαρω λογαριασμο να τα στειλεις :P

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Yiannis87 είπε

O αριθμός τηλεφώνου είναι για να επιβεβαιώσει η πλατφόρμα πως έχεις μόνο 1 προφίλ και όχι 100, και άρα είσαι αληθινό πρόσωπο.

Επίσης, ο αριθμός τηλεφώνου βοηθάει στην επαναφορά του λογαριασμού, αν ξεχάσεις τον κωδικό. Κάτι που έπαθα εγώ σε κάτι emails που δεν πολυχρησιμοποιώ και τώρα δεν μπορώ να συνδεθώ, αφού δεν είχα δώσει αριθμό. Είμαι κατά του να δώσω, αλλά να λέμε και τη χρησιμότητα του. Υπάρχουν βέβαια και λόγοι για να μην το δώσεις όπως προτιμώ.

Δε θα ήταν πιο λογικό ας πούμε να δώσεις δεύτερο email από το να δώσεις τηλέφωνο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...