Ππντ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Kοιτα , το ips panel , ειναι ενα καποιο αβανταζ.Βεβαια πολλα εχουν δει τα ματια μας .ΤΝΤ panels καλυτερα υλοποιημενα απο ips ...η θεωρια λεει οτι το ips ειναι καλυτερο. Σαν συνθεση το HP δεν με συγκινει.Η gpu φαινεται ψοφια και οι 2 δισκοι δεν λενε κατι. 128gb ssd + 1TB μηχανικος.Ενω το dell εχει 256gb ssd και στοιχημα οτι θα χει και 2η θεση για δισκο.Καρφωνεις αργοτερα εναν μηχανικο και εισαι σε καλυτερη μοιρα. Μεταξυ των 2 , εγω προσωπικα θα πηγαινα στο Dell . Τα σχολια εδω , δεν λενε βεβαια και τα καλυτερα για την οθονη.Ειναι ενα θεμα αυτο.Θα μου πεις ποιος βλαμμενος καθεται λοξα μπροστα στο φορητο του..νταξ..οσο ναναι ομως ειναι ενα μειον.(Το σωστο dell δεν κοιταω?) Τεσπα το φορητο σε αυτην την κατηγορια δεν ειναι και για πολυ βαρυ gaming ή για επεξεργασια εικονας για την pixar.Ισως δηλ η οθονη ναναι αναιμακτο μειονεκτημα. Thanks αυτό σκεφτόμουν και εγώ για την οθόνη, ντάξει να είναι και δεν χρειάζομαι κάνα διαμάντι. Ήμουν set κατά 95% στο dell έτσι κι αλλιώς.
mphxths Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Ππντ είπε Thanks αυτό σκεφτόμουν και εγώ για την οθόνη, ντάξει να είναι και δεν χρειάζομαι κάνα διαμάντι. Ήμουν set κατά 95% στο dell έτσι κι αλλιώς. Δες το EDIT που προσθεσα στο προηγουμενο ποστ μου.
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Στις 13/10/2018 στις 10:00 ΜΜ, Ππντ είπε Καλησπέρα , Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι θα ήθελα ένα λάπτοπ γύρω στα 600 ευρώ (650-700 max) από τα Media Markt συγκεκριμένα (αν πατήσετε το link και τα βάλετε με αύξουσα τιμή θα δείτε καμία 15ρια λαπτοπ από τα οποία πρέπει να επιλέξω) , αλλά πρέπει πρώτα να σας πω τι έχει προηγηθεί για να μπείτε λίγο στο κλίμα (είναι λίγο μεγάλη ιστορία προειδοποιώ 🙂). Ξεκινάω : Πριν δύο βδομάδες αποφάσισα να πάρω λάπτοπ , κυρίως επειδή το χρειάζομαι άμεσα για στην διπλωματική εργασία της σχολής μου , αλλά και επειδή ο αδερφός μου που σπουδάζει πληροφορική χρειαζεται πολλές φορές να χρησιμοποιεί και αυτός υπολογιστή ,και με ένα PC στο σπίτι δεν πολυβόλευε. Ο σταθερός υπολογιστής είναι αρκετά δυνατός , αγορασμένος πριν 3 χρόνια για να παίζει άνετα διάφορα απαιτητικά games. Μιας και θέλαμε λάπτοπ, είπα να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω έναν που να μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα και σε μερικά (διαδυκτιακά) παιχνίδια (Overwatch Dota κλπ) για να περνάει ο ένας την ώρα του όταν το PC είναι πιασμένο από τον άλλο. Πήγα λοιπόν και πείρα χωρίς να το πολυψάξω αυτό ,στα 900 ευρώ Χωρίς να δώσω πολλές λεπτομέριες , είτε γιατί το κομμάτι μου ήταν προβληματικό , είτε γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γενικώς θέματα (απ' ότι έχω διαβάσει και εξ ιδίας πείρας πλέον) , το λάπτοπ δεν χρησιμοποιούσε το CPU και τη GPU σωστά , και ύστερα από συνομιλία με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ASUS και αφού είχα δοκιμάσει οτιδήποτε μου είχαν προτείνει ή μπορούσα να σκεφτώ , μου είπαν οι ίδιοι να το στείλω πίσω για αντικατάσταση. Το πήγα στα Media Markt και όταν με το καλό λοιπόν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία θα πάω πίσω να μου δώσουν ένα καινούργιο , ή από ότι μου είπαν στο κατάστημα, ένα άλλο μοντέλο αν θέλω. Δεν πρόκειται να πάρω το ίδιο μοντέλο και επειδή όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι , αποφάσισα : 1) Να μην πάρω ASUS λάπτοπ 2) Να μην πάρω λάπτοπ που να τρέχει τα διαδυκτιακά παιχνίδια που έλεγα μιας και βλέπω ότι για τα "gaming" λαπτοπ υπάρχει άπλετη γκρίνια online για τα προβλήματα που βγάζουν (power/thermal throttling κλπ), αλλά να πάρω ένα φθηνότερο για απλή χρήση και να δώσω όσα περισέψουν για ένα ps4 . Οπότε 900 - 300 ευρώ που είναι τα χρήματα που θέλει το ps4 = 600 ευρώ , εξού και η τιμή που ενέφερα προηγουμένως. Τέλος Ιστορίας. Το λάπτοπ συνεπώς δεν χρειάζεται να είναι κάνα κτήνος επιδόσεων, περισσότερο με νοιάζει η αξιοπιστία του. Τα προγράμματα που χρειάζεται ο αδερφός μου είναι γενικώς ελαφριά , προτιμώ ssd , κάνα video editing με premiere pro στην χειρότερη να κάνω , θα έλεγα ότι ίσως χρειαστεί και για autocad, αλλά επειδή είναι βαρύ πρόγραμμα το τρέχω και στο σταθερό μου δεν είναι θέμα . Αυτό φαίνεται να κάνει ακόμα και για autocad αλλά έρχεται με hdd αντί για ssd , και πραγματικά δεν ξέρω αν θα χρειαστώ τόσο δυνατό επεξεργαστή και τόση RAM. (βέβαια κακό δεν είναι να υπάρχουν υποθέτω , θα αργήσει περισσότερο να παλιώσει το μηχάνημα). Πείτε μου τη γνώμη σας αν θέλετε , γνώμε ή εμπειρίες από κατασκευάστριες εταιρίες θα ήθελα να ακούσωγενικώς. Αν θέλετε να βγείτε off-topic ή να ρωτήσετε κάτι ευχαρίστως να το κάνετε. Αυτά. Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι , ο lenovo θα ναι πιο καλοφτιαγμενος και μαζεμενος σε διαστασεις απο τον dell.Απο την αλλη ο dell σιγουρα θα εχει καλυτερη υποστηριξη. Ο asus ειναι στα ιδια με τον lenovo αλλα εχω και εγω κακη εμπειρια. Νομιζω πως στην τελικη θα πηγαινα στο καταστημα και θα τους κοιτουσα απο κοντα (κυριος οθονη/πληκτρολογιο/κατασκευη και θα επελεγα καποιον απο τους 3 (εαν επελεγα τον lenovo θα ειχα υποψην οτι θα του εβαζα αλλα 8gb ram) Στις 14/10/2018 στις 1:07 ΜΜ, mphxths είπε @Ππντ Αρχικα να σχολιασω λιγο το (2) μιας και κατεχω gaming laptop.Αυτο που αναφερεις εκει ειναι κατι το υπαρκτο κατα τους ζεστους μηνες της ζωης μας,δηλ τα καλοκαιρια.Τον χειμωνα οχι και τοσο.Η λυση που ακολουθησα παντως ακουει στο ονομα undervolting και καθαρισες.Αρα μην σε φοβιζει τοσο. Παμε στα υπολοιπα τωρα.Το Dell που λινκαρεις δεν θα το επαιρνα λογω του U επεξεργαστη και λογω της ελλειψης SSD που δεν νοειται στις μερες μας να μην υπαρχει.Δεν πας να βαλεις λειτουργικο σε δισκο 1ΤΒ/5400..ειναι τουλαχιστον εγκληματικο. Στα 900 λοιπον μπορεις να παιξεις με αυτο ή αυτο (το 1ο το εχω με το ιδιο configuration εκτος του επεξεργαστη που εχω τον 7700hq , τιμιο φορητο). Στο ευρος των 650-700 κοιταω αυτο.Μια γενια πισω ο cpu , αλλα με 2 δισκους.Και φυσικα και το dell που λινκαρες αλλα με τις παρατηρησεις που εγραψα. Γενικως δεν θα ακουμπαγα φορητο με λιγοτερο απο 8γιγα ραμ και χωρις ssd.Tα θεωρω must στις μερες.Επισης δεν θα ακουμπαγα U επεξεργαστη , ανεξαρτητου γενιας αν στο πισω μερος του μυαλου μου εχω εστω και την μικρη πιθανοτητα το φορητο να κανει κατι ζορικο...παιχνιδια ή εξεδικευμενα προγραμματα επεξεργασιας ηχου/γραφικων/3d/κλπ. Μην νομιζεις οτι 7700 που εχεις ειναι ετη φωτος πιο γρηγορος απο i5 8250(απο την γενια 8 οι i5 8xxxu/i7 8xxxu εχουν τετραπυρηνους με hyperthreading)
mphxths Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, @topos είπε Μην νομιζεις οτι 7700 που εχεις ειναι ετη φωτος πιο γρηγορος απο i5 8250(απο την γενια 8 οι i5 8xxxu/i7 8xxxu εχουν τετραπυρηνους με hyperthreading) Δεν ειπα οτι ειναι ετη φωτος πιο γρηγορος..αλλα με προσβαλλεις αν με συγκρινεις με i5 U 1. Περιπου 11% πιο γρηγορος ο i7. 2. Mην κοροιδευομαστε λεμε μια και λεμε δυο. Kοιτα δεν λεω οτι δεν ειναι καλοι επεξεργαστες.Ειδικα οι i7 U ειναι πολυ δυνατοι.Για καθημερινη χρηση , ελαφρυ gaming , μεχρι μεσαιου "βαρους" εργασιες , για φορητοτητα.Αν θες τωρα σοβαρη επεξεργαστικη ισχυ προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι H/HQ επεξεργαστες ειναι μονοδρομος.
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, mphxths είπε Δεν ειπα οτι ειναι ετη φωτος πιο γρηγορος..αλλα με προσβαλλεις αν με συγκρινεις με i5 U 1. Περιπου 11% πιο γρηγορος ο i7. 2. Mην κοροιδευομαστε λεμε μια και λεμε δυο. Kοιτα δεν λεω οτι δεν ειναι καλοι επεξεργαστες.Ειδικα οι i7 U ειναι πολυ δυνατοι.Για καθημερινη χρηση , ελαφρυ gaming , μεχρι μεσαιου "βαρους" εργασιες , για φορητοτητα.Αν θες τωρα σοβαρη επεξεργαστικη ισχυ προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι H/HQ επεξεργαστες ειναι μονοδρομος. Δεν είπα ότι δεν έχει διαφορά, αλλά όχι ότι είναι κριτήριο αγοράς, ειδικά εάν σκεφτείς ότι 8xxxu είναι αρκετά λιγότερα ενεργοβοροι. Ότι θα κάνεις με τον δικό σου θα κάνεις και με τους υ.Εκτος εάν ο δικός κλοκαρετε και κάτιτις που εκεί θα αρχίσει να φαινετε χειροπιαστή διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα