alkis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 1. κακες οι θερμοκρασιες οι υψηλες. 2. Μπορεις να ζητησεις RMA με δικαιολογία throttling, λογικα θα στη καθαρισουν και θα στη ξαναστειλουν -5 να δεις. 3. Τα αυτοκολιτάκια συνήθως βγαινουν ευκολα, μετα απο ψησιμο, pubg που παιζεις κανενα 10λεπτο. Κλεινεις pc, βγαζεις ρευματα, πατας κουμπια να φυγει ο εναπομείνοντας ηλεκτρισμός, και σιγα σιγα τα βγαζεις. Θελει υπομονη και προσοχη. Οταν τα βγαλεις μην τα ξανακολήσεις, κολλησε τα σε ενα μικρο κομματι λαδόκολλας, ναι αυτη για το ψησιμο. Και αν χρειαστουν ποτέ τα κολλάς και τη στελνεις για service. Βαλε μια καλυτερη παστα, και αν δεν δεις προκοπή, κοιτα για aftermarket ψυκτρα. Πριν τα κανεις ολα αυτα, ακου τις συμβουλες για τα ρευματα. Ποτέ δε ξέρεις. 2
mcrae13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Πάντως σε asus strix rx480 με αλλαγη πάστας έπεσα 7-8 βαθμους. Είχαν βάλει 2 κιλα μεσα απο το εργοστασιο-καρτα 2 μηνων. 2
alkis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Εγω με την 1060gtx βρηκα την λυση. zalman 9500 αρκετών χρόνων, με λιγο diy, και πολλες ωρες εχω στα ελαχιστα rpms max 54 και αμα γκαζωσω,49C. 1
dim_mnia Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 20 ώρες πριν, Sheogorath είπε Λογικά αλλαγμένο bios έχει. Περνα το στοκ. Κουρασμενη κάρτα, πρώτη φορά ακούω, και ας είμαι ηλεκτρονικός με γνώσεις τόσο επιπέδου κατασκευής τρανζίστορ αλλά και vlsi. Δεν "κουράζεται" το πυρίτιο, εκτός και αν έχει υποστεί τόσο electromigration που έχει ανεβει αισθητά η ωμικη αντίσταση του πυρήνα, καταναλώνει περισσότερο και καίει τα αντερα της. Απίθανο μέσα σε έναν χρόνο, αν όχι αδύνατον. Ας δει πάστα και bios. Κυρίως bios για να μην έχει θέμα η εγγύηση σε RMA. Off topic αλλά είσαι είδωλο, vlsi πως έμαθες; Εγώ έχω ένα μάθημα vlsi στο πανεπιστήμιο κ με συνοπτικές διαδικασίες το παρατησα, υπερβολικα απαιτητικό , φαντάσου irl να ασχολείσαι με vlsi 😮
toyo73 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, Sheogorath είπε Ας κάνει το bios update γιατί σχεδόν σίγουρα έχει φάει πείραγμα. Προς τους σχετικούς, μπορεί να κρατησει το ίδιο όνομα σε αλλαγμένο bios; Nαι.Μα οταν πειραζεις τιμες, δηλαδη volt-στροφες ανεμιστηρα, ρολογια TDP και αλλα, τροποποιεις το iδιο bios και δεν αλλαζεις το ονομα.Το εχω κανει απειρες φορες σε nvidia.Tελευταια σε gtx780. 1
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, dim_mnia είπε Off topic αλλά είσαι είδωλο, vlsi πως έμαθες; Εγώ έχω ένα μάθημα vlsi στο πανεπιστήμιο κ με συνοπτικές διαδικασίες το παρατησα, υπερβολικα απαιτητικό , φαντάσου irl να ασχολείσαι με vlsi 😮 The Hard way, έχουμε αρκετά μαθήματα και έχω δει και VHDL και System Verilog. Σαν αλγόριθμοι αν το σπάσεις σε finite state machines είναι πολύ εύκολα όμως. 5 ώρες πριν, alkis13 είπε Εγω με την 1060gtx βρηκα την λυση. zalman 9500 αρκετών χρόνων, με λιγο diy, και πολλες ωρες εχω στα ελαχιστα rpms max 54 και αμα γκαζωσω,49C. Έχεις φωτογραφία; Θα είναι πολυ ενδιαφέρον θέαμα
alkis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έχεις φωτογραφία; Θα είναι πολυ ενδιαφέρον θέαμα εδώ είσαι και εδώ Από τους 78C με απογείωση airbus 380 Τώρα είμαι στους 54-56 μουγκα, και 49-51 με τον μισό θόρυβο χοντρικα. Άξιζε τότε τελικά το μισό κιλό χαλκού που είχα πάρει και με το παραπάνω. Έχω βάλει και heatsink στη vram, (στο vrm είχε), και έχω τροποποιήσει τα ανεμηστηράκια της κάρτας να βαράνε πάνω στα vrm-vram. (Υποστήριξα και την ψύκτρα από κάτω,έτσι ώστε η μητρική να μην σηκώνει καθόλου βάρος. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2018 από alkis13 1
dim_mnia Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε The Hard way, έχουμε αρκετά μαθήματα και έχω δει και VHDL και System Verilog. Σαν αλγόριθμοι αν το σπάσεις σε finite state machines είναι πολύ εύκολα όμως. Έχεις φωτογραφία; Θα είναι πολυ ενδιαφέρον θέαμα ναι για γλώσσες περιγραφής Verilog/VHDL οκ, αλλά πχ για κατανόηση και σχεδίαση των vlsi (πχ διάφορες τάσεις, τύποι με ρεύματα, spice και εργαλεία σχεδίασης τρανζίστορ με πολλές στρώσεις μετάλλων και αποστάσεις, πολυσιλικόνες και ποιος ξέρει τι άλλο δε παλεύονται 😢 )
BarlifasV Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 14 ώρες πριν, mcrae13 είπε Με πολύ μεγάλη προσοχή-υπομονη-επιμονη και σταθερό χέρι , με ένα ξυραφάκι τύπου άστορ κοίτα μπάς και μπορείς να ξεκολλήσεις το αυτοκόλλητο χωρίς να το "τραυματίσεις" ωστε να ξαναμπεί μετά στη θέση του. ΑΝ είναι στο ίδιο επίπεδο με το backplate γιατί νομίζω στην strix οι βίδες είναι 1-2 χιλιοστα πιο κάτω και θα δυσκόλευαν το εγχείρημα. Έτσι θα μπορέσεις να αλλάξεις και πάστα και εκει θα δεις αρκετή διαφορά. Άσχετα με το πόσο δουλεμένη είναι.Τυχαίνει ακόμα και σε καινούρια να δεις διαφορές μεγάλες λόγω κακης εφαρμογης από το εργοστάσιο. Προσωπικά θα το έκανα (το έχω κάνει στο παρελθόν ) και λόγω ψυχαναγκασμου που έχω με αυτά Αλλά με δική σου ευθύνη εννοε΄ίται και εφόσον νοιώθεις σίγουρος .. Το σόφρων είναι να μην κάνεις τίποτα εφόσον είσαι καλυμένος λόγω εγγύησης Όπως και να έχει κοίτα να την χαρείς παίζοντας games ! Η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ τυχερος γιατι το αυτοκολλητο ειναι το μισο πανω στην βιδα και το μισο στον αερα (ειναι μισοβαλμενο δηλαδη). Θα ανοιξω το κατω μερος που ειναι και πιο safe, περιλαμβανει μονο το πλαστικο που εχει 6 βιδες για να την καθαρισω καλυτερα... Κανενα tip για να φτασω σε δυσπροσιτα σημεια? Θα ενημερωσω για τις θερμοκρασιες, παντως το peak temperature κανονικα σ αυτη την υλοποιηση (rx580 8gb oc) ειναι 69 βαθμοι, οποτε μαλλον θα αλλαξω παστα (αν τα καταφερω 😂😅)
Sheogorath Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, dim_mnia είπε ναι για γλώσσες περιγραφής Verilog/VHDL οκ, αλλά πχ για κατανόηση και σχεδίαση των vlsi (πχ διάφορες τάσεις, τύποι με ρεύματα, spice και εργαλεία σχεδίασης τρανζίστορ με πολλές στρώσεις μετάλλων και αποστάσεις, πολυσιλικόνες και ποιος ξέρει τι άλλο δε παλεύονται 😢 ) Ηλεκτρολόγος μηχανικός; Spice έχω ασχοληθεί λίγο, αλλά δεν έχω επιμείνει είναι η αλήθεια. Πάντως ναι δεν παλεύεται, να βλέπεις κυμματομορφές ακόμα και στον ύπνο σου
dim_mnia Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Ηλεκτρολόγος μηχανικός; Spice έχω ασχοληθεί λίγο, αλλά δεν έχω επιμείνει είναι η αλήθεια. Πάντως ναι δεν παλεύεται, να βλέπεις κυμματομορφές ακόμα και στον ύπνο σου όχι, πληροφορική απλώς το είχα σα μάθημα και ευτυχώς το παράτησα, έχει και μια εργασία τέρας άσε ;D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα