Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φόρουμ!  Τιμιος gamer εδω γι αυτο οποιος μπορει ας βοηθησει. Παιδια νομιζω πως εχω σοβαρο προβλημα... Κατεχω μια Asus strix RX580 8GB OC εδω και 2 μηνες. Η καρτα πρεπει να πω αρχικα ειναι μεταχειρισμενη. Λειτουργει λιγοτερο απο χρονο.

Στο ψητο λοιπον, η καρτα εχει idle θερμοκρασιες υψηλα 30αρια (37-39 συνηθως). Σε full load **μονο σε pubg την εχω ζορισει και την εχω χρησιμοποιησει για gaming** η καρτα εχει γραψει μεχρι και 89 βαθμους και παιζει πανω απο 85 σχεδον μονιμα... Απο την μερα που την εβαλα υπαρχει αυτο το προβλημα. Απο τοτε ομως πρεπει να σημειωσω πως εχει upgrade στον υπολογιστη, εχουν μπει καλυτερα φαν ενω προσθεσα αλλο ενα ως exhaust, ομως τιποτα δεν αλλαξε στη gpu, οπως και οταν προσπαθησα να την καθαρισω.
 Το συστημα μου εχει ως εξης: κουτι: phanteks eclipse p400 cpu: intel i5 7400 gpu asus rx580 strix 8gb oc mobo: asus h270f psu: coolermaster lite 600w ssd:adata
Το κουτι εχει 6 fans. 2 120mm intake Corsair sp120 μπροστα στο ψυγειο, 2 nzxt aer rgb πανω για exhaust, 1 phanteks πισω exhaust, 1 bottom να φυσαει προς τα πανω.
Τελος εχοντας κουρασει πρεπει να πω οτι οτι η καρτα εχει τις ιδιες θερμοκρασιες ανεξαρτητα απο το ποσο % βαζω τα fans της ιδιας η και του κουτιου, ενω αρχικα στην πανω μερια του κουτιου ειχα μονο ενα μαμα fan του κουτιου (αντι για τα 2 nzxt)

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου μιλησω σαν να πινουμε καφε,κατεμε εκανες λαθος που αγορασες μεταχειρισμενη χχωρις να του ζητησεις να σου στειλει σε φωτογραφια φωτογραφιες απο παιχνιδια και τι θερμοκρασιες πιανει.Επειτα το λαθος σου ηταν που πηρες μεταχειρισμενη γιατι ενδεχεται να την ειχε κουρασει σε mining κλπ που η συγκεκριμενη μαζι με την rx480 ειναι τοπ στο τομεα.Επαιξες λιγο με τις πιθανοτητες.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι θερμοκρασιες οφειλονται σε κουραση που εχει υποστει απο πιθανο mining και εαν σου ειπε οχι μπορει να ψευδεται.Λογικα ο τυπος που στην πουλησε την ειχε κουρασει απο mining και ηθελε να αποσβεστει.Οι θερμοκρασιες επειδη φιλος εκανε το ιδιο λαθος δεν θα καλυτερεψουν.Φιλος ειχε ακριβως  το ιδιο θεμα με εσενα.Του ειχα πει μεγαλε μην αγορασεις την rx4 80 απο τον τυπα στο foroum γιατι η τιμη χωμα που την δινει ειναι παγιδα σιγουρα την εχει κουρασει.Την παιρνει ειχε idle temps 25-40 εαν θυμαμαι καλα που μιλαγαμε.Ξεκιναει witcher 3 και ξεκιναει να βαραει κατι 90αρια απο το πουθενα.Να μην πολυλογω του χαλασε η καρτα μετα απο 2 μηνες που την αγορασε ξεκινωντας με artifacts και παει λεγοντας.

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
Δημοσ.

Επαθε τετοια ζημια σε λιγοτερο απο χρονο.Θα μου πεις, εαν εσκαβε ολη μερα, λογικο να επαθε λουμπαγκο.

Για κοιτα  παστα και ψυκτρα.Mηπως εχει αλλαγμενο bios;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toyo73 είπε

Επαθε τετοια ζημια σε λιγοτερο απο χρονο.Θα μου πεις, εαν εσκαβε ολη μερα, λογικο να επαθε λουμπαγκο.

Για κοιτα  παστα και ψυκτρα.Mηπως εχει αλλαγμενο bios;

Ετσι ακριβως,αυτα πρεπει να κανει αν και μονο και μονο απο τα temps που ερχονται flashbacks απο φιλο και ανατριχιαζω :P 

Δημοσ.

Παντως δεν ειναι καλη ενδειξη, καθως και εμενα τα επαιξε παλια gtx 460.Aυξημενες θερμοκρασιες ψηλα, 90++ μετα artifacts και μετα αποδημησε σε λιγοτερο απο μηνα.Βεβαια μολις την ζεσταινα με θερμοπιστολο, τα artifacts  φευγανε για καποιες ημερες και μετα  ερχοταν παλι.

Δημοσ.

Τι επιλογές υπάρχουν τωρα δηλαδη; Η καταργεί εγγύηση γι 2+έτη ακόμη...

Υπάρχει κανείς που να έχει τέτοια κάρτα να μου πει πως λειτουργεί φυσιολογικά?

Επίσης αν αλλάξω πάστα και καθαρισω γτ ειδα πως μέσα καλύπτεται από σκόνη θα υπαρξει διαφορα;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, BarlifasV είπε

Τι επιλογές υπάρχουν τωρα δηλαδη; Η καταργεί εγγύηση γι 2+έτη ακόμη...

Υπάρχει κανείς που να έχει τέτοια κάρτα να μου πει πως λειτουργεί φυσιολογικά?

Επίσης αν αλλάξω πάστα και καθαρισω γτ ειδα πως μέσα καλύπτεται από σκόνη θα υπαρξει διαφορα;

Εαν αλλαξεις παστα ισως δεις καλυτερα tempss αλλα μονο και μνονο που ειπες οτι ειναι μεταχειρισμενη ποτε δεν ξερεις φιλε.Καλο ειναι να αποφευγεις gpu μεταχειρισμενες γιατι ειναι σαν γουρουνι σστον σακο. Δεν ξερεις τι θα ανοιξεις.Ελπιζω να σου φτιαξει και να μην χαλασες τα δουλεμενα χρηματα σου.Δοκιμασε να κανεις αυτα που σου ειπε και ο φιλος προηγουμενως και ελπιζω οτι καλυθτερο να γινει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, BarlifasV είπε

Καλησπερα στο φόρουμ!  Τιμιος gamer εδω γι αυτο οποιος μπορει ας βοηθησει. Παιδια νομιζω πως εχω σοβαρο προβλημα... Κατεχω μια Asus strix RX580 8GB OC εδω και 2 μηνες. Η καρτα πρεπει να πω αρχικα ειναι μεταχειρισμενη. Λειτουργει λιγοτερο απο χρονο.

Στο ψητο λοιπον, η καρτα εχει idle θερμοκρασιες υψηλα 30αρια (37-39 συνηθως). Σε full load **μονο σε pubg την εχω ζορισει και την εχω χρησιμοποιησει για gaming** η καρτα εχει γραψει μεχρι και 89 βαθμους και παιζει πανω απο 85 σχεδον μονιμα... Απο την μερα που την εβαλα υπαρχει αυτο το προβλημα. Απο τοτε ομως πρεπει να σημειωσω πως εχει upgrade στον υπολογιστη, εχουν μπει καλυτερα φαν ενω προσθεσα αλλο ενα ως exhaust, ομως τιποτα δεν αλλαξε στη gpu, οπως και οταν προσπαθησα να την καθαρισω.
 Το συστημα μου εχει ως εξης: κουτι: phanteks eclipse p400 cpu: intel i5 7400 gpu asus rx580 strix 8gb oc mobo: asus h270f psu: coolermaster lite 600w ssd:adata
Το κουτι εχει 6 fans. 2 120mm intake Corsair sp120 μπροστα στο ψυγειο, 2 nzxt aer rgb πανω για exhaust, 1 phanteks πισω exhaust, 1 bottom να φυσαει προς τα πανω.
Τελος εχοντας κουρασει πρεπει να πω οτι οτι η καρτα εχει τις ιδιες θερμοκρασιες ανεξαρτητα απο το ποσο % βαζω τα fans της ιδιας η και του κουτιου, ενω αρχικα στην πανω μερια του κουτιου ειχα μονο ενα μαμα fan του κουτιου (αντι για τα 2 nzxt)

Για να δεις διάφορα στα temps της κάρτας γραφικών από ανεμιστήρες κουτιού πρέπει να βάλεις το pc μέσα σε ψυγείο...

Στο διαταυτα δες το backplate της κάρτας ΑΝ έχει ένα μικρό αυτοκόλλητο πάνω σε κάποια βίδα αν έχει και έχει η κάρτα ακόμη εγγύηση τότε στείλε την για rma αν λείπει το αυτοκόλλητο ΕΤΣΙ και αλλιώς είναι εκτός εγγύησης οπότε άνοιξε την  άλλαξε την πάστα και σφίξε σωστά τις βίδες λογικά θα είσαι οκ

Επεξ/σία από Qless
  • Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, BarlifasV είπε

Πέρα από τα σωστά που σου αναφέρουν οι από πάνω κύριοι, την χρησιμοποιείς όπως την έβαλες στο κουτί?

Έχεις πειράξει fan profile ή core voltage (για πιο "expert" καταστάσεις...3 κλικ)?

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Qless είπε

Για να δεις διάφορα στα temps της κάρτας γραφικών από ανεμιστήρες κουτιού πρέπει να βάλεις το pc μέσα σε ψυγείο...

Στο διαταυτα δες το backplate της κάρτας ΑΝ έχει ένα μικρό αυτοκόλλητο πάνω σε κάποια βίδα αν έχει και έχει η κάρτα ακόμη εγγύηση τότε στείλε την για rma αν λείπει το αυτοκόλλητο ΕΤΣΙ και αλλιώς είναι εκτός εγγύησης οπότε άνοιξε την  άλλαξε την πάστα και σφίξε σωστά τις βίδες λογικά θα είσαι οκ

To αυτοκολλητακι υπαρχει το κοιταξα, δηλαδη καλυπτομαι να την γυρισω για διορθωση?

22 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πέρα από τα σωστά που σου αναφέρουν οι από πάνω κύριοι, την χρησιμοποιείς όπως την έβαλες στο κουτί?

Έχεις πειράξει fan profile ή core voltage (για πιο "expert" καταστάσεις...3 κλικ)?

Δεν εχω πειραξει κατι αν και εχω gpu tweak 2 και κατεβασα μετα msi afterburner... Το μονο που κανω ειναι να ανεβαζω με manual στο 60% διοτι στους 86 oc η καρτα τρεχει 54 %...

Δημοσ.

Λογικά αλλαγμένο bios έχει. Περνα το στοκ.

Κουρασμενη κάρτα, πρώτη φορά ακούω, και ας είμαι ηλεκτρονικός με γνώσεις τόσο επιπέδου κατασκευής τρανζίστορ αλλά και vlsi.

Δεν "κουράζεται" το πυρίτιο, εκτός και αν έχει υποστεί τόσο electromigration που έχει ανεβει αισθητά η ωμικη αντίσταση του πυρήνα, καταναλώνει περισσότερο και καίει τα αντερα της. Απίθανο μέσα σε έναν χρόνο, αν όχι αδύνατον.

Ας δει πάστα και bios. Κυρίως bios για να μην έχει θέμα η εγγύηση σε RMA.

• Like 9
Δημοσ.

Τι κουρασμένη κάρτα ρε παιδια. Μερικοί νομίζετε ότι τα transistors είναι σαν κινητήρας αυτοκινήτου που πέφτει η απόδοση. 

Και επίσης τι λογική είναι αυτή που είπε το παιδί πιο πάνω "καλά ειναι να αποφεύγεις να αγοράζεις μεταχειρισμένη κάρτα";. Δηλαδή μετά θα πρέπει να τις πετάμε; 

Bios η πάστα και θα δουλεύει σαν καινούργια 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχει όρεξη ας μετρήσει την αντίσταση του πυρήνα, αντίσταση μεταξύ δυο ποδαράκια πυκνωτη στο vcore vrm. Μπακαλική λύση (αφού είναι switching κύκλωμα) αλλά δεν χάνει κάτι.

Ας μετρήσει και κάποιος άλλος με την ίδια κάρτα, να δούμε τι γίνεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον υπάρχει το αυτοκολλητάκι πίσω δεν ανοίγεις για πάστα γιατί δυστυχώς θα χάσεις την εγγύηση. Και με δεδομένο πως δουλευει για κάμποσο καιρό σε ψηλές θερμοκρασίες ,έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σου χαλάσει και να χρειαστεις την εγγύηση.

Η "κούραση" που γράφτηκε πισω ειναι μια βλακεία-δεν παίζει.

Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις όσο μπορείς την σκόνη που όπως έγραψες βλέπεις να καλύπτει την ψύκτρα. Θα σου πρότεινα να την πας κάπου με πιεστικο για να την φυσήξεις αλλά πρόσεχε. ΟΧΙ από κοντά με πίεση,από μακριά με ρέγουλα για να φύγει η σκόνη.Διαφορετικά θα γίνει ζημιά.

Και δευτερον έλεγχος για να δεις αν φοράει το σωστό bios όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.

Edit: ένα που μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις ειναι στις υπόλοιπες βίδες εκτός από αυτη με το αυτοκόλλητο να δοκιμάσεις να τις σφίξεις μπας και πάρουν λίγο και πατήσει καλύτερα η ψύκτρα.

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Λογικά αλλαγμένο bios έχει. Περνα το στοκ.

Κουρασμενη κάρτα, πρώτη φορά ακούω, και ας είμαι ηλεκτρονικός με γνώσεις τόσο επιπέδου κατασκευής τρανζίστορ αλλά και vlsi.

Δεν "κουράζεται" το πυρίτιο, εκτός και αν έχει υποστεί τόσο electromigration που έχει ανεβει αισθητά η ωμικη αντίσταση του πυρήνα, καταναλώνει περισσότερο και καίει τα αντερα της. Απίθανο μέσα σε έναν χρόνο, αν όχι αδύνατον.

Ας δει πάστα και bios. Κυρίως bios για να μην έχει θέμα η εγγύηση σε RMA.

Ευχαριστω πολυ για την συμβουλη! Πως γινεται να το κανω αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...