Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Όντως. Αλλά είναι δύσκολο να αποκοπείς εντελώς από τις υπηρεσίες της Google. Τουλάχιστον ας υποστηρίζουμε τις προσπάθειες κάποιων open-source εφαρμογών..

Καθόλου δύσκολο για εμένα 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, spectaculator είπε

Netscape και Altavista. Τα θυμάται κανείς.

(βασικά τέσσερα-πέντε sites είχαν ενδιαφέρον τότε και οι μηχανές αναζήτησης περίσσευαν)

Lycos, altavista, excite, infoseek, hotbot, και serial astalavista.box.sk 

Κατεβαζες το serial και καμμια δεκαρια ιους μαζι

Δημοσ.

Μέχρι τώρα δεν με έχει "καλύψει" σε μεγάλο βαθμό, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιώ και άλλα. Καλό είναι να συνδυάζεται και με το disconnect search πάντως.

Δημοσ.

"η οποία βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα την ιδιωτικότητα του χρήστη"

Δεν υπάρχει καμιά ιδιωτικότητα. Τα ίδια θα μπορούσαν να έλεγαν και η google πριν 15-20 χρόνια και η οποιαδήποτε νεοφερμένη μηχανή αναζήτησης για να προσελκύσει κόσμο. 

4 ώρες πριν, Tokyo είπε

Καθόλου δύσκολο για εμένα 

Καθόλου δύσκολο αν δεν προτίμησες ποτέ σου να ανοίξεις google email και να το χρησιμοποιείς ως κύριο. Εγώ δεν παίζει ούτε να αλλάξω mail και να τρέχω μετά σε καμιά 30αριά υπηρεσίες για να αλλάξω και το mail μου, ούτε να βρώ άλλη υπηρεσία για να μεταφέρω το blog μου και το adsence. Επίσης έχω δημοσιεύσει papers που επάνω έχω το email μου και ορισμένοι μου έχουν στείλει ερωτήσεις κατά καιρούς.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/10/2018 στις 7:49 ΜΜ, lenovo2014 είπε

σε εμένα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο έχω το κινητό στο τραπέζι χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ , δηλαδή κλειστό WiFi και δεδομένα. και μιλούσαμε για γατοτροφες.το βράδυ όταν άνοιξα το κινητό στο ίντερνετ μπήκα σε μια σελίδα για Livescore άσχετο με το γεγονός και μου πέταξε διαφημίσεις για γατοτροφες. και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό🤪... και σε άλλα πράγματα που μιλάμε το έχω πιάσει να βγάζει πάλι διαφημίσεις σχετικά με αυτά που λέμε . γιατί μετά αν πω ότι μας βλέπουν από της κάμερες του κινητού οπότε θέλουν χωρίς να το καταλάβουμε θα με πείτε τρελό 😡

Τι συσκευή έχεις;

Δημοσ.
Στις 13/10/2018 στις 6:54 ΜΜ, nefos78 είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τρελό? Καταρχήν η Google στο ιστορικό σου καταγράφει τις ομιλίες σου όταν κάνεις voice typing.Επισης έχουν παραδεχτεί πως καταγράφουν γενικά τις φωνές μας....απλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα.Ολα καταγράφονται (εφόσον χρησιμοποιούμε smart συσκευές) και φυσικά μοιράζονται.

Απίθανη υπηρεσία για να είναι δωρεάν. Υπαγόρευση στα ελληνικά

• Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, EmpYristis είπε

Τι συσκευή έχεις;

Xiaomi android one

Δημοσ.
Στις 13/10/2018 στις 7:00 ΜΜ, elorant είπε

Η λύση είναι uBlock Origin για να κόβεις διαφημίσεις και uMatrix για να κόβεις tracking.

ublock origin δεν κοβει τιποτα...

• Confused 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

"η οποία βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα την ιδιωτικότητα του χρήστη"

Δεν υπάρχει καμιά ιδιωτικότητα. Τα ίδια θα μπορούσαν να έλεγαν και η google πριν 15-20 χρόνια και η οποιαδήποτε νεοφερμένη μηχανή αναζήτησης για να προσελκύσει κόσμο. 

Καθόλου δύσκολο αν δεν προτίμησες ποτέ σου να ανοίξεις google email και να το χρησιμοποιείς ως κύριο. Εγώ δεν παίζει ούτε να αλλάξω mail και να τρέχω μετά σε καμιά 30αριά υπηρεσίες για να αλλάξω και το mail μου, ούτε να βρώ άλλη υπηρεσία για να μεταφέρω το blog μου και το adsence. Επίσης έχω δημοσιεύσει papers που επάνω έχω το email μου και ορισμένοι μου έχουν στείλει ερωτήσεις κατά καιρούς.

Φυσικά και δεν το προτίμησα ποτέ γιατί ήξερα πόσο απαίσια εταιρεία είναι η Google :) Δυστυχώς "πατάει" σε άτομα σαν και εσένα που δεν μπορούν πλεον/βαριουνται/δε γνωρίζουν/δεν έχουν χρόνο για να αλλάξουν εφαρμογές κ;ι να φύγουν από τις υπηρεσίες της.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tokyo είπε

Φυσικά και δεν το προτίμησα ποτέ γιατί ήξερα πόσο απαίσια εταιρεία είναι η Google :) Δυστυχώς "πατάει" σε άτομα σαν και εσένα που δεν μπορούν πλεον/βαριουνται/δε γνωρίζουν/δεν έχουν χρόνο για να αλλάξουν εφαρμογές κ;ι να φύγουν από τις υπηρεσίες της.

1. Για να ξέρεις πόσο απαίσια εταιρεία είναι πρέπει να εργάζεσαι εκεί ή να γνωρίζεις άτομο από μέσα. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο.

2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχω να αλλάζω το e-mail από 20 forums και σελίδες, από το taxis και 2-3 ακόμα κρατικές πλατφόρμες, από τυχόν επαγγελματικές κάρτες, από άλλες τραπεζικές υπηρεσίες και εταιρείες. Και τελικά να μεταφερθώ σε καμιά yahoo ή άλλη εταιρεία υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που και πάλι θα πέσει ένα hacking όπως έχει συμβεί άλλωστε και εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος θα βγαίνετε και θα λέτε "ξέρω πόσο μπ@υρδέλο εταιρεία είναι η τάδε, για αυτό και δεν την προτίμησα ποτέ μου". 

Αυτά τα επιχειρήματα πιάνουν αν είσαι το πολύ φοιτητής. Χρόνο όλοι έχουμε αν τίθεται θέμα ασφάλειας, όταν όμως δεν υπάρχει τίποτα άτρωτο στον κόσμο του διαδικτύου και των υπολογιστικών συστημάτων, δεν έχει νόημα να χαλάμε χρόνο για να ψάξουμε να βρούμε την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.

Συχνή αλλαγή password, two factor authentication και μηδενίζεις τις πιθανότητες για κάτι ακόμα και υποκλοπή να γίνει στους κεντρικούς servers.  

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Startpage ως αρχική σελίδα και κύρια μηχανή αναζήτησης. Το είχε προτείνει δημοσίως και ο γνωστός χακεράς edward Snowden. Ανήκει στην Ixquick η οποία είναι επίσης μηχανή αναζήτησης. Απλά με το Startpage, χρησιμοποιεί αποτελέσματα της google, φιλτράροντάς τα και προστατεύοντας την ιδιωτικότητα. Το προτιμώ από το DuckDuckGo, μιας και βγάζει περισσότερα αποτελέσματα. Η σελιδοποίηση παρόλα αυτά της Google είναι καλύτερη, μιας και βγάζει τα πιο γνωστά και σχετικά πρώτα.

Εσείς ανάμεσα σε Ixquick/Startpage και DuckDuckGo τι προτείνετε;

Δημοσ.

Εγω παντως αρκετα και τo epic search που ερχεται με τον epic browser και duck. Φυσικα σε ελληνικες αναζητησεις αναγκαστηκα google.

1 λεπτό πριν, blamp είπε

Κανένα adblock για chrome γνωρίζει κανείς;

ublock origin μαλλον το καλυτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...